Ζυγός 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ζυγέ, διάβασε την ετήσια πρόβλεψη σου για το 2023 από τον Γιάννη Ριζόπουλο!

Ζυγός 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

ΖΥΓΟΣ ♎

Οι δύο Ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς ανήκουν σίγουρα στα πιο επιδραστικά για σένα ουράνια δρώμενα, με την πρώτη χρονικά να γίνεται απέναντι σου, στην τελευταία μοίρα του Κριού, στις 20 Απριλίου και τη δεύτερη στο ζώδιό σου στις 14 Οκτωβρίου, έχουν ωστόσο σημαντικές διαφορές ως προς τις κατευθύνσεις που δίνουν.

Κατ’ αρχάς μπορεί τυπικά να αναφέρονται στο «εσύ και οι άλλοι» αλλά πρακτικά θα «χρωματίσουν» το σύνολο των δραστηριοτήτων σου, πολύ περισσότερο που για σένα οι «άλλοι» και οι συνεργασίες είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς.

Κι αν στην έκλειψη του Απριλίου θα «μετρήσει» ο Δίας, που θα είναι ακόμη στον Κριό, συνεχίζοντας να λειτουργεί απελευθερωτικά και να «ανοίγει» το πλάνο σου, ως προς τις διαθέσιμες επιλογές σου, το ότι ο Πλούτωνας την τετραγωνίζει από την 1η μοίρα του Υδροχόου, δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία. Αν μάλιστα αγνοήσεις τα «σημάδια» και δεις μόνο τις ενθουσιαστικές προοπτικές του Δία, το πιθανότερο είναι να μπλέξεις σε μάλλον «τοξικές» καταστάσεις, Ο Δίας βλέπεις αρέσκεται συνήθως σε όλα εκείνα που παραπέμπουν σε μια καλή ζωή από υλική κυρίως σκοπιά κι εδώ η συμμετοχή του Πλούτωνα συνηγορεί στο να γνωρίσεις κάποιον/α που πίσω από τη «βιτρίνα» κρύβει κι… άλλα πράγματα, ενίοτε «σκοτεινά» ή/και τοξικά. Το θέμα δεν είναι μόνον ηθικό, αφού στο… βάθος υπάρχουν και νομικά μπλεξίματα. Ίσως βέβαια να κλείσει οριστικά κι ένα κύκλος στη ζωή σου, με αφορμή κι αιτία τα όσα θα συμβούν σε μια συνεργασία σου.

Η έκλειψη του Οκτωβρίου πάλι, έχοντας απέναντί της το Χείρωνα, βάζει στη frontline οικογενειακές-περιουσιακές κυρίως υποθέσεις, αλλά πέρα από όλα εκείνα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, τα κληροδοτήματα και την «επιστροφή στις ρίζες», δρομολογείται κι ένας πιο «κλειστός» τύπος σχέσης, εναρμονισμένος με τα πιο κλασικά πρότυπα κι αν πίσω από τις λέξεις «διαβάζεις» το ενδεχόμενο ενός γάμου, δίκιο θα έχεις! Από την άλλη το ότι θα περιοριστεί σχετικά η κοινωνική σου ζωή είναι ένα… κάποιο πλήγμα, αλλά κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Η ουσία είναι ότι κλείνει ένα κύκλος για να ανοίξει ο επόμενος κι αν υπάρξουν και κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις που θα επισφραγίσουν μια τέτοια μετάβαση, θα είναι από εκείνες τις «μοιραίες», που δεν είναι στο χέρι σου να τις αποτρέψεις. Σε αυτό συνηγορεί και ο Πλούτωνας, όχι γιατί μπαίνει στον Υδροχόο και τον 5ο ηλιακό οίκο σου, αλλά επειδή… βγαίνει από τον Αιγόκερω, κάνοντας τη δική του «σούμα» στα του 4ου οίκου σου (σπίτι, οικογένεια αλλά και εξ αντανακλάσεως καριέρα). Τι θα χάσεις δηλαδή και τι θα πάρεις.

Όσο για τα αμιγώς προσωπικά σου, ο Πλούτωνας μπορεί μεν να σου δώσει ένα στίγμα έχει ωστόσο ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να ολοκληρωθεί το κεφάλαιο «Η ολική μεταμόρφωση ενός Ζυγού που αγαπάει». Μηδενισμοί και επανεκκινήσεις σε περιμένουν, «βουτιές» στην άβυσσο του έρωτα κι αναδύσεις υπέρτατης ευτυχίας, ισχυρά πάθη που θα σε εμπνεύσουν, αλλά και θα σε φέρουν σε απόγνωση, αλλά για όλα αυτά θα έχεις μια πιο οριστική εικόνα το 2043. Φυσικά τα προσφιλή σου πρόσωπα και τα παιδιά σου, εφ’ όσον έχεις, θα είναι μέρος της όλης διαδικασίας, ίσως μάλιστα να τα… δεις όλα μέσα από τις δικές τους ζωές κι όχι άμεσα τη δική σου.

Επιστρέφοντας για λίγο στην έκλειψη του Οκτωβρίου, οφείλω να προσθέσω τη δυνατότητα που σου δίνει να εντρυφήσεις σε θέματα του παρελθόντος ή της Παράδοσης, στα πλαίσια των αναζητήσεων σου κι εδώ σίγουρα οι επαφές σου με βετεράνους της ζωής και «σοφούς» θα σε μυήσουν στις «θαμμένες» αλήθειες που ψάχνεις να βρεις. Μένοντας όμως στα προσωπικά-ερωτικά σου, οι διελεύσεις της Αφροδίτης και του Άρη από τους σχετικούς οίκους έχουν πολλά να σου… πουν!

Κατ’ αρχάς, με την Αφροδίτη στον Υδροχόο (3 ως 27/1) μπορείς να κάνεις μια πολύ καλή αρχή για το 2023, έχοντας τη δεύτερη ευκαιρία σου με την Αφροδίτη στον Κριό (20/2 ως 17/3). Όσο για την Αφροδίτη στο Λέοντα και τον 11ο ηλιακό οίκο σου απαιτείται ειδική μνεία, αφού πρώτον θα παραμείνει στο ζώδιο για τέσσερις περίπου μήνες (5/6 ως 9/10) κινούμενη μεταξύ έρωτα και φιλίας και δεύτερον θα είναι ανάδρομη (από τις 23/7 μέχρι τις 4/9) επαναφέροντας στο προσκήνιο πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος. Συνήθως, βέβαια αυτές οι «επαναλήψεις» γίνονται για να οριστικοποιηθεί το ότι… καλώς διεκόπη κάποτε μια σχέση, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις τις πιθανότητες σου, μπας και πέσεις στην εξαίρεση του κανόνα. Εξ άλλου, σε αυτό το διάστημα με τις νέες γνωριμίες… χαΐρι δύσκολα θα κάνεις, οπότε βολέψου με τις παλιές!

Ο Άρης πάλι στο Λέοντα (20/5 ως 10/7) μπορεί να φέρει έναν «φιλικό» ανταγωνισμό για ένα ερωτικό ζήτημα, αλλά εδώ είναι που θα θυμηθείς το «άμα έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς». Δεν πιστεύω βέβαια να «χωθείς» εσύ μέσα σε κάποιο ζευγάρι, τέτοια πράγματα -α πα πα- ο καλός Ζυγός δεν τα κάνει ποτέ, χωρίς να έχει το πράσινο φως. «Εκείνος/η με προκάλεσε, κύριοι ένορκοι, ρωτήστε και τη γειτονιά, τα καλύτερα θα σας πουν για μένα!»

Ακολουθεί ο Άρης στο ζώδιό σου (27/8 ως 12/10) που θα σε κάνει πολύ πιο τολμηρό, μέχρι τουλάχιστον να… σε πιάσει η μέση σου και να αποσυρθείς! Κι αν δεν γίνεις εσύ τολμηρός/η θα γίνουν οι άλλοι απέναντί σου, οπότε διάλεξε τη στρατηγική που σε βολεύει περισσότερο.

Πάμε τώρα στα λεφτά.

Με το Δία να περνάει στον Ταύρο στις 17/5, ανοίγει κι ο δρόμος για να ζήσεις χωρίς να βγάζεις μία. Με τα λεφτά των άλλων δηλαδή κι αν τύχει να στερέψουν οι δικές σου πηγές ή να χρεοκοπήσεις εντελώς με το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα το Μάιο, άσε τις πολλές ντροπές. Εξ άλλου, δε λένε ότι το ξένο είναι πιο γλυκό; Από την άλλη πλευρά βέβαια, την πιο τυχερή, μπορεί να αρχίσουν να γεννούν και τα κοκόρια σου και να μην ξέρεις που να πρωτοξοδέψεις τα λεφτά σου και μακάρι να γίνει έτσι. Πολύς κόσμος περιμένει δανεικά κι ένα Ζυγό να τον σώσει. Το αν θα κερδοσκοπήσεις ή όχι, επαφίεται στη διακριτική σου ευχέρεια και βέβαια δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που θα βουλιάξεις το «καράβι» για να τσεπώσεις τα ασφάλιστρα. Το ηθικό ζήτημα, δικό σου…

Κοντά στο Δία πάνε και οι δύο Σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η πρώτη στις 5 Μαΐου με τον Ουρανό παραστάτη, που σημαίνει να μην υπολογίζεις στα θεωρητικά «σίγουρα» και να «κυνηγήσεις» την έκπληξη ή αυτό που όλοι σου λένε να μην κάνεις. Ως μεγιστάνας του πλούτου, πάντως κινδυνεύεις να βρεθείς «στον άσσο» στα καλά καθούμενα γι’ αυτό σου λέω… καλύτερα φτωχός/η!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και επί το… δυσμενέστερο, εξ αιτίας της Σεληνιακής έκλειψης του περασμένου Νοεμβρίου που είχε τα… χάλια της και θα εξακολουθήσει να σε επηρεάζει μέχρι την άνοιξη. Μάλιστα η Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου δείχνει να είναι «καταλυτική» ως προς αυτό.

Από την άλλη, η Ηλιακή έκλειψη του περασμένου Οκτωβρίου που επίσης θα σε επηρεάζει μέχρι την άνοιξη, εμπεριέχει την υπόσχεση για «πολλά λεφτά και εισόδημα μεγάλο» κι όχι απαραίτητα διά της εργασίας. Το θέμα λοιπόν είναι ποια εκ των δύο θα σε «πιάσει» περισσότερο και κρίνοντας από την αστρική τους θέση, αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 2/10 ανήκεις μάλλον στους προνομιούχους.

Αντίθετα αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 12/10, μάλλον θα το… πιείς το πικρό ποτήρι!

Πάντως, η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη του 2023, ανήμερα της εθνικής εορτής (28/10) έχει το Δία για «μπροστινό» κι εσύ πέρα από τα «τυχερά» που θα έχεις χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου -στα πόδια σου θα πέσει το λαχείο- αν είσαι του επενδυτικού μπλοκ, μπορείς άνετα να κάνεις μια ρελάνς στην κερδοσκοπία. Εδώ αντίθετα, αν είσαι φτωχός/η, κινδυνεύεις να γίνεις ακόμα φτωχότερος/η ή να τη βγάλεις με τίποτα ψίχουλα, γιατί ανέκαθεν ο Δίας είναι με τους έχοντες και κατέχοντες που περνάνε φίνα και πίνουν εις βάρος των κορόιδων.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα ο Κρόνος, που παραδοσιακά είναι με τους loosers κι ας έχουν χίλια προσόντα, στις 7/3 θα βρεθεί στους Ιχθύς και τον 6ο ηλιακό οίκο σου, αυτόν δηλαδή με τις εργασίες και τις υγείες. Να το, το «καμπανάκι» για τη δουλειά σου κι αν δεν μείνεις άνεργος να ζεις με τα λεφτά του Δία, θα αναγκαστείς να κάνεις παραχωρήσεις, να φορτωθείς δηλαδή με περισσότερη δουλειά και περισσότερες ευθύνες, ξέροντας ότι αν κάτι δεν πάει καλά, εσύ θα την πληρώσεις. Αυτό σημαίνει «βάζω πλάτη» τι νόμιζες;

Ίσως βέβαια να σου κατέβει η φαεινή να ξεκινήσεις τίποτα δουλειές, αναζητώντας ένα διαφορετικό τρόπο για να βασανιστείς. Για 2,5 χρόνια θα προσπαθείς και θα απορείς γιατί ενώ τα κάνεις όλα τέλεια, δεν βλέπεις αποτέλεσμα αλλά έτσι είναι ο Κρόνος, σου λέει «κάτσε να προσφέρεις εργατοώρες για να ψηθείς» κι όσο για το θέμα της ανταμοιβής σου, μη βιάζεσαι, κάποτε θα έρθει κι αυτή. Αν όμως είναι να πάρεις σύνταξη, που σημαίνει ότι τα έχεις τα χρονάκια σου, τότε θα σου τη δώσει με μεγάλη χαρά. Μπορείς ακόμη να λειτουργήσεις ως σύμβουλος, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη σοφία τόσων ετών.

Κι αν δεν σου αρέσουν όλα αυτά που μόλις διάβασες, σκέψου ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό κι αν είχες κάποιες αμφιβολίες για αυτό, μάλλον ήρθε η ώρα να τις διαγράψεις. Μπορεί να μην είναι η δική σου που θα δεινοπαθήσει, αλλά ενός «δικού σου» ανθρώπου, ξεκίνα λοιπόν από τώρα να μαθαίνεις όλα τα σχετικά, εκτός βέβαια κι αν είναι η δουλειά σου αυτή γιατί σε αυτήν την περίπτωση αλλάζει το σενάριο με εθελοντικές προσφορές και τέτοια. Παράσημο θα είναι μια τέτοια προϋπηρεσία για σένα κι ας διαπιστώσεις στο τέλος ότι κυβερνάνε τα συμφέροντα.

Σειρά έχει ο ανάδρομος Ερμής. Τέσσερις φορές θα σου πουν οι αστρολόγοι το 2023 ότι έχει ανάδρομο Ερμή, φορτώνοντάς του όλες τις γκαντεμιές του σύμπαντος, αλλά πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ακριβές, εσένα σε ενδιαφέρουν κυρίως η πρώτη και η τελευταία αναδρομή του πλανήτη που αμφότερες γίνονται στον Αιγόκερω και τον 4ο ηλιακό οίκο σου. Κάτι με το σπίτι και την οικογένεια σου θα «παίξει» δηλαδή, με τα θέματα καριέρας να αναπληρώνουν τα κενά. Μέχρι τις 18/1 και μετά τις 12/12 γράφει το αστρολογικό καλεντάρι, αλλά και να ανοίξουν κάποιες παρενθέσεις, δεν θα έρθει δα και η καταστροφή του κόσμου. Εξ άλλου είναι βαρετό να κάνεις διαρκώς τα ίδια πράγματα και να βλέπεις κάθε μέρα τα ίδια πρόσωπα, μια αλλαγή θα σε ανανεώσει κι ας χάσεις λίγο από τη βολή σου. Επιπλέον, πάντα υπάρχουν πράγματα στο «συρτάρι» σου, που περιμένουν υπομονετικά να αξιοποιηθούν.

Κλείνω με τη Δήμητρα, που, αν δεν το ξέρεις, είναι και πλανήτης σου. Η διέλευση της από το ζώδιό σου θα γίνει σε δύο φάσεις και η πρώτη (μέχρι τις 23) θα υποστηρίξει και θα διευρύνει την κοινωνική σου ζωή, μέχρι του σημείου να είσαι κάθε μέρα πρωτοσέλιδο κι αν όχι στους Times, τουλάχιστον στη «Φωνή της Κάτω Αετοράχης». Εντάξει, λέμε και κανένα αστείο, η ουσία όμως είναι ότι έχεις τα φόντα για να δικτυωθείς και να βελτιώσεις κατακόρυφα τις δημόσιες σχέσεις σου, κάτι που συχνά είναι το βασικό σου μέλημα και μη φανταστείς κάτι κουραστικό. Δεξιώσεις, πάρτι κλπ περιλαμβάνει το μενού, συν κάποιες συσκέψεις κορυφής με παράγοντες της κοινωνικής ζωής, που με τη σειρά τους θα σου ανοίξουν κι άλλες «πόρτες». Άντε και εις ανώτερα…

Ανάλογη θα είναι και η επιρροή της Δήμητρας στη φάση β΄ (21/6 ως 15/9), όχι όμως τόσο «φαντεζί». Από εκεί και ύστερα έχει μια κάποια σημασία το που θα οφείλεται η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σου αν κι εδώ ισχύει το γνωστό και… αμερικανικό «δεν έχει σημασία τι λες για μένα αρκεί να προφέρεις σωστά το όνομα μου»

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved