Παρθένος 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Παρθένε, διάβασε την ετήσια πρόβλεψη σου για το 2023 από τον Γιάννη Ριζόπουλο!

Παρθένος 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Η άφιξη του Κρόνου στους Ιχθύς και τον 7ο ηλιακό οίκο σου (7/3) είναι για σένα η πιο σημαντική εξέλιξη μέσα στο 2023 κι αν σε πρώτο πλάνο ο πλανήτης των περιορισμών παραπέμπει σε μια κρίση-αξιολόγηση των σχέσεων και των συνεργασιών σου, μοιάζει αναπόφευκτο το να επηρεαστείς κι εσύ επί προσωπικού κι αν η μια εκδοχή είναι το ότι ένας «δικός σου» άνθρωπος θα μπει σε μια φάση προβλημάτων και πιέσεων, η άλλη έχει να κάνει με ένα δικό σου «ξύπνημα».

Με δεδομένη μάλιστα την παρουσία -εδώ και χρόνια- του Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο το πιθανότερο είναι να καταρρεύσουν σταδιακά μύθοι και ελπίδες που «κτίστηκαν» το προηγούμενο διάστημα κι αν κάτι τέτοιο θα σου αφήσει μια αίσθηση απογοήτευσης, το ότι θα «προσγειωθείς» δεν ακούγεται και τόσο άσχημα, με βάση τουλάχιστον τη νοοτροπία σου. Όλοι κάνουν λάθη, ακόμη και οι πιο «ρεαλιστές», όταν όμως έρθει η ώρα της κρίσης, ένα «γήινο» υπόβαθρο βοηθά στην ομαλότερη προσαρμογή. Ο Κρόνος θα επαναφέρει στην τάξη την… Παρθένο που «παρασύρθηκε», ίσως μάλιστα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και σε σχέση με επιλογές που υιοθέτησες 7, 8 ή και 15 χρόνια πριν κι αν σου προκύψει κι ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο, δες το ως μια… φυσιολογική εξέλιξη!

Όσον αφορά τώρα στις πιο επίκαιρες επιλογές σου, το πιθανότερο είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε μια αρκετά κοπιαστική διαδικασία υπηρετώντας έναν σκοπό κι εδώ το πρόβλημα δεν είναι η κούραση, με τις δουλειές εξ άλλου πάντα έχεις τον τρόπο σου, αφού είναι ένα πολύ οικείο πεδίο για σένα. Μπαίνοντας ωστόσο σε μια φάση προσφοράς, το ζήτημα είναι ότι οι «άλλοι», όποιοι κι αν είναι, θα δουν σε σένα ένα υποψήφιο θύμα, που αφού πρώτα κάνει τις δουλειές τους, ύστερα θα το «πετάξουν» σε μια γωνιά, με ένα… φιλικό κτύπημα στην πλάτη το πολύ-πολύ!

Το «καμπανάκι» κτυπά πρωτίστως για τις συνεργασίες σου, καλό είναι λοιπόν σε ό,τι κι αν συμμετάσχεις, να θέσεις εξ αρχής τους όρους και τα προαπαιτούμενα σου κι αν πάρεις ευθύνες στην πλάτη σου να γίνει ξεκάθαρο το που αρχίζουν και που τελειώνουν κι εδώ βέβαια χρειάζονται γραπτές δεσμεύσεις κι όχι λόγια. Στην καλή του την περίπτωση… ένας Κρόνος την ημέρα το «γιατρό» τον κάνει πέρα, όπου «γιατρός» ίσον μελλοντικοί μπελάδες!

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που θελήσεις να δεσμευτείς κι επί προσωπικού, επειδή μια φωνή μέσα σου ή… γύρω σου λέει πως έτσι «πρέπει», γιατί αργότερα μπορεί να το μετανιώσεις. Αν τα χρόνια θα είναι 2-3 ή 7 ή 15 δεν έχει και τόση σημασία, εκείνο που προέχει είναι το να μην κάνεις παραχωρήσεις, που μετά θα είναι δύσκολο να τις πάρεις πίσω.

Η παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου (10/7 ως 27/8) αλλά και στον Τοξότη (μετά τις 24/11) μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις στα προσωπικά σου, αναδεικνύοντας συνάμα μια διάσταση ανάμεσα στα δικά σου «θέλω» και σε εκείνα των άλλων. Όσο για τον Άρη στους Διδύμους και τον 10ο ηλιακό οίκο σου (μέχρι τις 25/3), που παραπέμπει σε πρωτοβουλίες «εφ’ όλης της ύλης», είναι σκόπιμο να περιμένεις μέχρι ο πλανήτης να επανέλθει σε ορθή φορά (14/1), αφού όλα όσα γίνουν πριν, είτε δεν θα «πιάσουν» είτε θα είναι ως μη γενόμενα.

Από την άλλη πλευρά, η Αφροδίτη στα ίδια ζώδια θα σου προσφέρει μια πιο γλυκιά «γεύση» και ξεκινώντας από τα προσωπικά σου η παρουσία της στους Ιχθύς (27/1 ως 20/2) και το ζώδιό σου (9/10 ως 8/11) θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση. Όσο για την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και τον 5ο ηλιακό οίκο σου, σε συνοδεύει μεν στην αλλαγή του χρόνου και μέχρι τις 3/1, αλλά η σύνοδός της με τον Πλούτωνα συνηγορεί σε κάτι «καθοριστικό», που δεν θα είναι απαραίτητα ευχάριστο, ενώ αν μπεις σε μια νέα σχέση, το ότι δύσκολα θα βγεις από αυτήν μπορεί να είναι υπόσχεση αλλά και… απειλή!

Η, δε, Αφροδίτη στον Τοξότη, που ευνοεί τόσο για τα προσωπικά σου, όσο και για τα οικογενειακά σου («παίζει» και το δύο σε ένα) θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το τέλος της χρονιάς (29/12), μπορεί ωστόσο να δεις… καλό κι από την διέλευσή της από τους Διδύμους (11/4 ως 7/5).

Η «Ωραία» πάντως θα παραμείνει για τέσσερις περίπου μήνες (από 5/6 ως 9/10) στο Λέοντα και το 12ο ηλιακό οίκο σου, προσφέροντας βοήθειες τόσο σε θέματα υγείας, όσο και στα εργασιακά σου, την περίοδο ωστόσο που θα είναι ανάδρομη (23/7 ως 4/9) προέχει το να ξαναδείς κάποιες σχετικές υποθέσεις, ανατρέχοντας στο παρελθόν, ίσως όμως να ξαναδουλέψεις και σε ένα πόστο. Όσο για τα προσωπικά σου, θα αποκτήσουν μια παρασκηνιακή διάσταση, με τις… πρώην καταστάσεις να επανέρχονται κι αυτές στο προσκήνιο στην ανάδρομη φάση της Αφροδίτης.

Ανάδρομος βέβαια κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνει και ο Ερμής -και μάλιστα τέσσερις φορές- με την αναδρομή στο ζώδιό σου (24/8 ως 16/9) να είναι εκείνη που θα σε «πιάσει» περισσότερο. Σε σχέση με τα προσωπικά σου όμως σε ενδιαφέρουν και ακόμη δύο, εκείνες που θα γίνουν στον Αιγόκερω και τον 5ο ηλιακό οίκο σου, μια στην αρχή της χρονιάς (μέχρι τις 18/1) κι άλλη μια στο τέλος (από τις 12/12). Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να ανοίξει μια «παρένθεση» στη ζωή σου κι όσο για τα άλλα (καθυστερήσεις, ελλείψεις κι εμπόδια) δεν σε… φοβάμαι, αφού η προνοητικότητά σου φτάνει και περισσεύει για να βρεις τις κατάλληλες απαντήσεις σε ό,τι κι αν προκύψει.

Επιπλέον, από την πρεμιέρα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, εκείνο που πρέπει να κρατήσεις είναι η… έξοδός του από τον Αιγόκερω, αφού είναι εκείνη που θα «σφραγίσει» τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, με τους έρωτες και τα παιδιά να είναι το βασικό διακύβευμα. Αν τώρα η «κάθαρση» συνοδευτεί κι από καταστάσεις που πονάνε, βάλε μπροστά τη λογική σου και «φύγε» προς τα εμπρός, κλείνοντας οριστικά την «πόρτα» πίσω σου. Όσο για όλα εκείνα που απεργάζεται ο Πλούτωνας στον 6ο ηλιακό οίκο σου υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να «δείξουν» κι όταν πια βγει από το ζώδιο κάπου… εκεί στο 2043, τότε θα κάνεις και τη «σούμα» σου, τόσο στα εργασιακά, όσο και στην υγεία σου. Ας είσαι πάντως προετοιμασμένος/η για ριζικές αλλαγές, ικανές να αλλάξουν και τη φιλοσοφία της ζωής σου.

Κατά τα άλλα ο Δίας στον Κριό (μέχρι τις 17/5) θα συνεχίσει να σου δίνει πρόσβαση στο χρήμα, ανεξάρτητα με το ότι θα υπάρξουν και κάποιες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, είτε από σένα είτε -το πιθανότερο- από κάποιον/α άλλον/η που θα θελήσει να κάνει «το κομμάτι του», με τα δικά σου λεφτά.

Στην τελευταία μοίρα του Κριού γίνεται και η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς (20/4), που όμως τη θέλει την προσοχή της, αφού σε αυτήν συμμετέχει ο Πλούτωνας και το πρώτο «μήνυμα» είναι να μην κάνεις κάποιο μεγάλο «άνοιγμα», υποθηκεύοντας το μέλλον σου. Πρόκειται για «πεταμένα λεφτά» κι αυτό θα το διαπιστώσεις σε βάθος χρόνου. Αν βέβαια είσαι τυχερός/η, μπορεί να περιέλθουν στην κατοχή σου τα χαμένα άλλων, αυτό ωστόσο άφησέ το να γίνει από μόνο του και μη βάλεις το «χεράκι» σου, «φορτώνοντας» το… κάρμα σου!

Ή έτερη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς γίνεται απέναντι στο Ζυγό (14/10) και δια μέσου αυτής μπαίνουν στο «κάδρο» κληροδοτήματα είτε σε είδος είτε σε χρήμα από την οικογένειά σου. Μπορείς ακόμη να «ποντάρεις» σε έσοδα από την αξιοποίηση ακινήτων ή ακόμη και από καλλιέργειες. Αν τώρα είσαι συλλέκτης, θα την… λατρέψεις αυτήν την έκλειψη!

Είναι βέβαια και οι δύο Σεληνιακές εκλείψεις που μαζί με το Δία στον Ταύρο (από τις 17/5) «δείχνουν» όλα εκείνα που είναι αντικείμενο του 3ου και του 9ου οίκου. Σπουδές, ταξίδια, μέσα μεταφοράς ή επικοινωνίας, νομικές διεργασίες και βέβαια το συγγενικό σου περιβάλλον. Κι αν ο Δίας από μόνος του αρκεί για να λάβουν όλα αυτά μια μεγαλύτερη διάσταση, η Σεληνιακή έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου θα δώσει από την πλευρά της το… ακόμη «κάτι παραπάνω», με έμφαση στο «ευ ζην». Τα προνόμιά σου θα είναι πιο εμφατικά, αν ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σου, μάλιστα μέχρι την άνοιξη θα είναι στη «φαρέτρα» σου και η επιρροή της Ηλιακής έκλειψης του περασμένου Οκτωβρίου, η οποία επίσης έχει θετικά χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, όμως η Σεληνιακή έκλειψη του περασμένου Νοεμβρίου συνηγορεί σε μια σειρά από ατυχίες ή/και ανατροπές, που μπορεί να τις δεις να συμβαίνουν στους παραπάνω τομείς -συν τα εργασιακά σου- μέχρι την άνοιξη, αν ανήκεις στο 2ο δεκαήμερο. Η Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου είναι η βασική «ύποπτη» μιας δυσάρεστης ενεργοποίησης, αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη «κακοτοπιά». Άμα θέλει το σύμπαν να σε «τρελάνει», θα τις βρει τις ευκαιρίες του!

Στις 5 Μαΐου, ακολουθεί η επόμενη Σεληνιακή έκλειψη, με τον Ουρανό πρωταγωνιστή, που σημαίνει ότι τα προγράμματα σου θα γίνουν «συντρίμμια», ας έχεις λοιπόν… πρόχειρο ένα planB, C, D! Από την άλλη πλευρά, σε επιμορφωτικά ζητήματα θα σου δοθεί η ευκαιρία να στραφείς σε πιο «προχωρημένα» αντικείμενα, ενώ σε σχέση με τα ταξίδια σου, μια απλή όσο και ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι να αυξηθούν τα αεροπορικά κι αν έχεις και τίποτα «άκρες» κατά… ElonMuskμεριά, μέχρι στο Διάστημα μπορεί να βρεθείς!

Ενδιαφέρον για σένα παρουσιάζει και η διέλευση της Δήμητρας από το ζώδιό σου (23/3 με 21/6) που θα σε βγάλει στον «αφρό», αν όμως δεν είσαι του καλλιτεχνικού «μπλοκ» ή πορεύεσαι «με το σταυρό στο χέρι», όλη αυτή η έκθεση μπορεί να υποκρύπτει και παγίδες. Πρόκειται για μια από τις περιόδους της χρονιάς που ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς, με τις απάτες και τις αυταπάτες του θα βρεθεί στα… πολύ «επάνω» του και τουλάχιστον όσον αφορά στις συνεργασίες σου αυτό το «θολό τοπίο» μπορεί να σου δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα.

Μια ανάλογη φάση σε περιμένει κι όταν ο Άρης θα επαναλάβει το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα στις αρχές-μέσα Μαρτίου ή/και αργότερα στα τέλη Αυγούστου και με το κλείσιμο της χρονιάς, όταν αυτοί οι δύο… τύποι θα διασταυρώσουν ξανά τα «ξίφη» τους. Αργότερα, η διέλευση της Δήμητρας από τον Τοξότη και τον 4ο ηλιακό οίκο σου (από τις 25/11) συνδυάζεται με την… ενοχλητική συνοδεία του Άρη, που σημαίνει ότι στα οικογενειακά-περιουσιακά σου -ίσως και στην καριέρα σου- θα υπάρξουν κορυφαίες εντάσεις ή αυθαιρεσίες, ίσως μάλιστα να εμπλακείς και νομικά.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved