Λέων 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Λέοντα, διάβασε την ετήσια πρόβλεψη σου για το 2023 από τον Γιάννη Ριζόπουλο!

Λέων 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

ΛΕΩΝ ♌

Όσον αφορά στον παράγοντα τύχη, δύο είναι για σένα τα καλά νέα της χρονιάς, το πρώτο η άφιξη του Δία στον Ταύρο και το 10ο ηλιακό οίκο σου (17/5), που παραπέμπει σε ευκολίες ή/και σε μια θεαματική πρόοδο και το δεύτερο η αναχώρηση του Κρόνου από τον Υδροχόο (7/3), που 2,5 χρόνια τώρα σου βάζει δύσκολα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου… τουλάχιστον! Ωστόσο, αν ανήκεις στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου, μην παίρνεις ακόμα πολύ… θάρρος αφού θα τις υποστείς τις πιέσεις και τις αναγκαιότητες που φέρνει, μέχρι τα γενέθλια σου τον ερχόμενο Αύγουστο. Μετά… classdismissed!

Ο Κρόνος βέβαια πάντα συνδέεται και με ορθολογικές αποφάσεις, που είναι προϊόν των πιέσεων, ενώ οδηγεί και στην επίλυση προβλημάτων, δεν είναι, δηλαδή, μόνον τα αρνητικά που τον χαρακτηρίζουν και τελικά αν μια υπόθεση λειτουργεί σε βάρος σου γιατί να μην την «κόψεις»; Αν κάποιος/α κριθεί ακατάλληλος/η για σένα γιατί να τον/την κρατήσεις; Θέτοντας όρια, δίνεις και το στίγμα στην απέναντι πλευρά ότι «μέχρι εδώ παιδιά», προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

Από την άλλη πλευρά το ότι ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς και το 2ο ηλιακό οίκο σου δεν… ηχεί καλά για τα οικονομικά σου, σε πρώτη φάση ωστόσο μάλλον περιγράφει την εκπλήρωση υποχρεώσεων και την όποια «στενότητα» προκύπτει από αυτό, ενώ σε κάθε περίπτωση θα σου δώσει την αιτία για να «συμμαζευτείς» λιγάκι.

Εξ άλλου, λόγο στα οικονομικά σου έχει κι ο Δίας λόγω ζωδίου, αφού είναι γνωστή η σχέση του Ταύρου με τις κτήσεις και παρότι ο «Χοντρός» θα έχει και τις κακές του στιγμές στο ζώδιο, αν κάνεις μια συνετή διαχείριση, μόνο χαμένος/η δεν θα βγεις.

Μια τέτοια πάντως είναι το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, που κλείνει με ακρίβεια στις 17/5, ακριβώς δηλαδή με το έμπα του Δία στο ζώδιο.

Εδώ, εντοπίζονται κι οι κίνδυνοι μιας αμετροεπούς στάσης από την πλευρά σου, που με τη σειρά της… άνετα μπορεί να σε οδηγήσει σε μια χρεοκοπία! Επιπλέον, έχει σημασία το με ποιον/α ακριβώς θα κάνεις τις μπίζνες σου, αφού ο Πλούτωνας έχει -και δικαίως- μια «σκοτεινή» φήμη, αν είναι λοιπόν να μπλέξεις με κατ’ ευφημισμό «αγγελούδια», καλύτερα ασ’ το.

Για τις δουλειές σου, μάλιστα, η έξοδος του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω παραπέμπει σε μια μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο και μακάρι «να πουλήσεις ακριβά το τομάρι σου» αλλά μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να μηδενίσεις χωρίς να βγάλεις κάτι από αυτό. Απλά σου λέει η ζωή «τέρμα ως εδώ» κι εσύ υπακούς. Το να προσπαθήσεις να σώσεις μια κατάσταση που είναι ήδη «πεθαμένη» μόνο ζημιά θα σου προκαλέσει, άσε που μπορεί να εμφανιστούν κι εκείνοι οι «σκοτεινοί» τύποι που σου προσφέρουν μια δήθεν λύση σωτηρίας για να σε έχουν στο χέρι.

Όσο για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο (24/3 ως 10/6) είναι βέβαιο πως θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή σου αλλά όχι και σε δύο μήνες. Μέχρι το 2043 υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος…

Επιστρέφοντας στο Δία, η επιρροή του θα συνδυαστεί με εκείνη των δύο Σεληνιακών εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και ειδικά αυτή της 28ης Οκτωβρίου. Εκεί σε περιμένει μεγάλο σουξέ, τιμές κι ό,τι άλλο σε κάνει να φουσκώνεις από υπερηφάνεια, αν μάλιστα ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο έχεις κι άλλους λόγους να πανηγυρίζεις. Μέχρι την άνοιξη θα είναι ακόμα σε ισχύ η περυσινή Ηλιακή έκλειψη της 25ης Οκτωβρίου, που είχε επίσης θετικές προδιαγραφές.

Αν όμως ανήκεις στο 2ο δεκαήμερο, θα σε «κυνηγάει» η κακότροπη Σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου του 2022, θέτοντας σε αμφιβολία οικογένεια, σχέσεις και καριέρα. Μάλιστα η Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου μπορεί να εκφράσει ένα μεγάλο μέρος αυτής της αρνητικής δυναμικής. Στη συνέχεια η Σεληνιακή έκλειψη της 5ης Μαΐου προδιαθέτει σε αλλαγές κι αν μεν έχεις κατά νου να στρίψεις το τιμόνι του «σκάφους» θα είναι σαν να πηγαίνεις με το ρεύμα. Αν όμως προσβλέπεις στο τρίπτυχο «σταθερότητα, ασφάλεια, ηρεμία» είναι σχεδόν βέβαια ότι θα συναντήσεις ακριβώς το… αντίθετό του!

Στο Σκορπιό πάντως θα βρεθεί κάποια στιγμή κι η Δήμητρα (από 15/9 ως 25/11) υποστηρίζοντας τόσο τις οικογενειακές υποθέσεις σου, όσο και τις επαγγελματικές. Μια σύμβαση ή μια συνεργασία μπορεί επίσης να σου «αλλάξει επίπεδο», ίσως όμως να αναβαθμιστεί συνολικά η ποιότητα της ζωής σου, μετακομίζοντας σε μια πιο «in» γειτονιά.

Κατά τα άλλα, οι δύο Ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς «δείχνουν» σπουδές, ταξίδια, μέσα μεταφοράς ή επικοινωνίας. νομικές υποθέσεις και οτιδήποτε αφορά στο συγγενικό σου περιβάλλον, με την πρώτη από αυτές (20/4, στον Κριό) να είναι κάπως… δυσάρεστη, αφού την τετραγωνίζει ο Πλούτωνας. Ενδέχεται δηλαδή να χάσεις κάτι οριστικά και αμετάκλητα ή να μπεις σε μια νέα διαδικασία ή οποία όμως είτε θα έχει κάποιες «σκοτεινές» πλευρές είτε απλά θα είναι… γκαντέμικη!

Κι όλα αυτά βέβαια «κόντρα» στο Δία που θα βρίσκεται ακόμα στον Κριό κι εδώ κρύβεται η παγίδα: Ο Δίας σου λέει προχώρα ελεύθερα αλλά πού, στο «γκρεμό»;

Αν λοιπόν θέλεις να αξιοποιήσεις το Δία στον 3ο ηλιακό οίκο σου, είναι προτιμότερο να το κάνεις, πριν ενσκήψει η συγκεκριμένη έκλειψη.

Η άλλη Ηλιακή πάντως, που γίνεται στο Ζυγό (14/10) έχει για «αφεντικό» το Χείρωνα, που θα βάλει τη δική του σφραγίδα. Ταξίδια δηλαδή όχι όπου κι όπου, αλλά σε τόπους που κουβαλάνε μνήμες και μια Ιστορία. Αναζητήσεις στο παρελθόν, επαφές με πρεσβυτέρους ή βετεράνους που θα έχουν να σου πουν τις δικές τους ιστορίες. Κι ακόμη νομικές υποθέσεις σχετικές με ακίνητα. Επιπλέον, μπορεί να περιοριστεί η κοσμοπολίτικη διάθεσή σου και να νοιώσεις την ανάγκη για συναντήσεις σε έναν πιο στενό κύκλο.

Κατά τα άλλα, η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου για τέσσερις περίπου μήνες (5/6 ως 9/10) θα ήταν η τέλεια συγκυρία για καλοκαιρινούς έρωτες και ντόλτσε βίτα στις παραλίες, αν δεν υπήρχε κι εκείνη η ανάδρομη φάση της (23/7 με 4/9), που στα προσωπικά σου θα λειτουργήσει ανασταλτικά σε σχέση με κάθε τι το νέο που πάει να δημιουργηθεί. Μπορείς ωστόσο να ανατρέξεις στους/τις πρώην, που για κάτι τέτοιες στιγμές… ζουν και αναπνέουν! Από εκεί και ύστερα, το να αναβιώσει ένας παλιότερος τρόπος ζωής σου δεν είναι και κάτι που πρέπει να σε ανησυχήσει, ίσα-ίσα, που θα πάψεις πια να λες «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Δεν κλαίμε τώρα, ζούμε!

Ανάδρομος μέσα στη χρονιά θα γίνει βέβαια κι ο Ερμής κι όχι τρεις φορές όπως το συνηθίζει αλλά τέσσερις. Εκείνη όμως που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι η αναδρομή του στον Ταύρο (21/4 ως 15/5), αφού θα ανοίξει μια παρένθεση στην καριέρα και τη ζωή σου, με εσένα να τρέχεις για να συμπληρώσεις κενά και να διορθώσεις τα μη λειτουργικά του παρελθόντος. Μια σχετική ταλαιπωρία θα την περάσεις δηλαδή αλλά αν έχεις φροντίσει να έχεις διαθέσιμες εναλλακτικές, όχι μόνον θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο αλλά θα βρεθείς και σε πλεονεκτική θέση.

Όσον αφορά τώρα στα προσωπικά σου, για την Αφροδίτη στα μέρη σου, τα είπαμε, είναι όμως κι η Αφροδίτη στον Υδροχόο (3 ως 27/1) που θα «δουλέψει» για σένα, ενώ η Αφροδίτη στο Σκορπιό (4 ως 29/12) θα σου προσφέρει μια όμορφη και απολαυστική ζωή κάπου… εντός των τειχών! Όσο για την Αφροδίτη στον Τοξότη παρηγορήσου με την ιδέα ότι θα την έχεις στο πλευρό σου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2024 γιατί μέσα στο 2023… δυο μερούλες και πολλές της πέφτουνε!

Ο Άρης πάλι στο ζώδιό σου (20/5 ως 10/7) μια… ταραχή θα την προκαλέσει αλλά πέρα από τα ζητήματα καρδιάς να προσέχεις λίγο και τον τρόπο ζωής σου για να μην έχεις… άλλου είδους καρδιακά. Αν τώρα δεν σου πάνε καλά τα πράγματα στα ερωτικά, μη σκας υπάρχει και δεύτερος γύρος με τον Άρη στον Τοξότη (μετά τις 24/11).

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved