Δίδυμοι 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Δίδυμε, διάβασε την ετήσια πρόβλεψη σου για το 2023 από τον Γιάννη Ριζόπουλο!

Δίδυμοι 2023: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Ίσως η πιο σημαντική εξέλιξη για σένα είναι η έλευση του Κρόνου στους Ιχθύς και το 10ο ηλιακό οίκο σου (7/3), αφού πέρα από το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που μπαίνει στα εγχειρήματα και τη ζωή σου, θα κριθούν και οι επιλογές που έκανες πριν από 7-8 ή 15 χρόνια. Τυπικά, ο 10ος οίκος έχει να κάνει με την καριέρα σου, ουσιαστικά όμως σχετίζεται με κάθε είδους κεντρική επιλογή ή/και συνολικά με το τι ακριβώς… διαμείβεται ανάμεσα σε σένα και την κοινωνία, κάτι που εκτός από τα «ισχυρά πρόσωπα» μπορεί να συμπεριλαμβάνει τις σχέσεις και την οικογένειά σου. Κι αν μεν οι πρότερες επιλογές σου αποδειχθούν σωστές, θα είναι σαν να έχεις κατακτήσει έναν ακόμη «όροφο» στην ανοδική σου πορεία. Αν όμως, θέλοντας να ενταχθείς κάπου, είχες επιλέξει κάτι που είτε δεν σου ταιριάζει είτε έχει πολλά «τρωτά», τότε… ήρθε η ώρα της κρίσης και βέβαια δεν είναι κακό να αναθεωρήσεις ή ακόμα και να πετάξεις από τη ζωή σου ό,τι «γεννήθηκε» από τις ενοχές και τις ανασφάλειές σου. Εξ άλλου, τίποτα δεν πάει χαμένο, όπως λέει και το τραγούδι, τα βιώματα κι οι εμπειρίες σου δηλαδή «μετράνε» σε κάθε περίπτωση, κάνοντάς σε πιο «σοφό/η».

Αναφορικά τώρα με τις νέες προσπάθειές σου, είναι πιθανό να αναλάβεις επιπλέον ευθύνες και καθήκοντα, με τον ελεύθερο χρόνο σου να περιορίζεται, εκείνο ωστόσο που θα σε μάθει ο Κρόνος, αν δεν το ξέρεις, είναι ότι εκτός από τα όρια που σου βάζουν οι άλλοι πρέπει να μάθεις να βάζεις κι εσύ τα δικά σου. Αλλιώς, θα καταλήξεις να πασχίζεις για να καρπωθούν άλλοι τους κόπους σου και να κάνουν «καριέρα» στις δικές σου πλάτες. Έχεις πάντως μπροστά σου 2,5 περίπου χρόνια για να αποφασίσεις τι θες και τι δεν θες κι αν κάποια στιγμή νοιώσεις πως έχουν πέσει όλα τα βάρη στις πλάτες σου, θεώρησέ το ως μια δοκιμασία που θα σε κάνει καλύτερο. Εξετάσεις περνάς εξ άλλου, δεν πας σε πάρτι.

Εννοείται δε ότι οι επεκτάσεις και τα «ανοίγματα» θα πρέπει να γίνουν μετά μεγίστης προσοχής, αφού ο Κρόνος δε… συμπαθεί ιδιαίτερα τις «τσαπατσουλιές», ούτε την εκτός ορίων ανάπτυξη και θα σε «προσγειώσει» αργά ή γρήγορα. Σκέψου πως ό,τι «κτίσεις» θα έχει μια βαθμιαία εξέλιξη και θα αποδώσει σε βάθος χρόνου, ίσως σε 7 ή 15 χρόνια μετά. «Πυροτεχνήματα»… δεν γίνονται δεκτά!

Στους Ιχθύς, βέβαια, βρίσκεται κι ο Ποσειδώνας, ο «άρχοντας» του φανταστικού, που διατηρεί μια πολύ… μακρινή σχέση με τους ρεαλιστικούς προσανατολισμούς του Κρόνου κι ένα «παιχνίδι» μεταξύ τους θα σε πηγαίνει πότε προς τη μια πλευρά και πότε προς την άλλη, τα πιο «ωραία» όμως θα αρχίσουν να συμβαίνουν, όταν «μπλεχτούν» μεταξύ τους οι ενέργειές τους. Σε πρώτη φάση, ο Κρόνος θα διαψεύδει τα όνειρα του Ποσειδώνα ή θα «τιμωρεί» τις «πονηριές» του. Συνάμα ο Ποσειδώνας θα «βγάζει γλώσσα» στην αυστηρή λογική του Κρόνου, αποδεικνύοντας του ότι υπάρχουν και παράμετροι που δεν γνωρίζει και τελικά αυτό το «φάντασμα στη μηχανή» θα δίνει σωστές «εξισώσεις» με… λάθος αποτέλεσμα!

Υπάρχει ωστόσο και μια «περιοχή» που οι δύο τους τα βρίσκουν μια χαρά κι αυτή δεν είναι άλλη από την προσφορά και τον εθελοντισμό. Κάπου εκεί θα τα… βρεις κι εσύ με τη ζωή και τον εαυτό σου, προσφέροντας, δηλαδή, όπου χρειαστεί και ιδιαίτερα σε άτομα ή ομάδες με προβλήματα.

Παράλληλα, οι δύο Ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς ενεργοποιούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με αγαπημένα πρόσωπα, τις φιλίες σου αλλά και τις όποιες συλλογικές προσπάθειες. Η πρώτη της 20ης Απριλίου στις εσχατιές του Κριού, «πιάνει» περισσότερο φιλίες και συλλογικές δράσεις ή/και την ενασχόλησή σου με τα κοινά, με τη συμμετοχή, ωστόσο, του Πλούτωνα σε αυτήν (τετράγωνο από τον Υδροχόο) να παραπέμπει περισσότερο σε «τελειώματα» και είναι λογικό να σου στοιχίσουν κάποια πράγματα, εκτός φυσικά κι αν πάρεις εσύ την απόφαση να κλείσεις οριστικά έναν κύκλο. Αν πάλι προκύψουν νέες δραστηριότητες και γνωριμίες, κράτα σε μια άκρη του μυαλού σου ότι μπορεί να έχουν και μια «σκοτεινή» πλευρά, πολύ περισσότερο που ο Δίας που… σεργιανάει κάπου εκεί κοντά στον Κριό δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, μεταξύ των άλλων καλών να σου γνωρίσει και μερικά «μπουμπούκια».

Η, δε, Ηλιακή έκλειψη της 14ης Οκτωβρίου απευθύνεται στους έρωτές σου, τον τρόπο ζωής σου αλλά και τα παιδιά σου, αν έχεις. Η συμμετοχή του Χείρωνα σε αυτήν παραπέμπει κατ’ αρχάς σε μια αναβίωση παλαιότερων καταστάσεων ή/και την επαναφορά ενός «ρετρό» μοτίβο, κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί και στις δημιουργικές ενασχολήσεις-αναζητήσεις σου. Επιπλέον, μπορεί να σημάνει μια «αποκατάσταση» με τους… κλασικούς όρους, είτε δική σου είτε ενός παιδιού σου, συνάμα όμως αναμένεται να περιορίσει τις κοινωνικές επαφές σου, στα πλαίσια μιας πιο «οικογενειακής» ζωής. Στην αρνητική εκδοχή πάντως, αυτό το «κλείσιμο» θα προκύψει από την έλλειψη-νοσταλγία ενός προσώπου που θα ήθελες μεν να βρίσκεται κοντά σου αλλά… δεν!

Ως «αντανάκλαση», πάλι, στον 11ο ηλιακό οίκο σου συνηγορεί στην ένταξή σου σε μια ομάδα με παραδοσιακές αρχές και κατευθύνσεις ή/και στην «πολιτική» ενεργοποίηση σου σε τοπικό κυρίως επίπεδο.

Οι δύο Σεληνιακές εκλείψεις πάλι «δείχνουν» τα εργασιακά και την υγεία σου, εδώ μάλιστα θα βάλουν το «χεράκι» τους κι ο Δίας με τον Ουρανό από τον Ταύρο και το 12ο ηλιακό οίκο σου. Η πρώτη, στις 5 Μαΐου έχει μάλλον ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι ενδέχεται να αποσταθεροποιηθούν κάποιες ισορροπίες κι αν μεν πρόκειται για τη δουλειά σου, η φυσική ευελιξία σου θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς γρήγορα, ότι κι αν γίνει. Σε θέματα υγείας ωστόσο, αυτό το «ανατρεπτικά» δεν ακούγεται καλά κι αν δεν σου συμβεί κάτι ξαφνικό που θα σε βάλει σε μπελάδες, μια εσωτερική κρίση θα την περάσεις, με τις φοβίες και τα απωθημένα σου να «σκάνε» στην επιφάνεια.

Η συγκεκριμένη έκλειψη μάλιστα έχει και «πρόγονο» την άλλη Σεληνιακή της 8ης Νοεμβρίου του 2022, που κι αυτή ήταν δύσκολη και θα σε επηρεάζει μέχρι την άνοιξη. Η Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να αναδείξει τα θέματά της, οπότε… κάτι να περιμένεις κι εκεί, ειδικά, αν ανήκεις στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου!

Η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς πάντως (28/10) κινείται σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση κι αυτό για τα εργασιακά σου μια χαρά ακούγεται, σε σχέση με την υγεία σου όμως υπάρχει «αστερίσκος». Βλέπεις, ο Δίας που συμμετέχει σε αυτήν, εκτός από ευκολίες στην περίθαλψή σου «υπονοεί» κι ότι μπορεί να πάσχεις από κάτι που δεν ξέρεις και θα σου αποκαλυφθεί. Καλό βέβαια αυτό, αφού συχνά μια έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήρια, από την άλλη όμως μια αγωνία θα την περάσεις.

Κι αυτή η έκλειψη έχει «πρόγονο» και συγκεκριμένα την Ηλιακή έκλειψη στις 25/10 του 2022 που κι αυτή θα σε επηρεάζει μέχρι την άνοιξη. Πρόκειται ωστόσο για μια «καλόβολη» έκλειψη που φέρνει ευκολίες, χωρίς «σκιές» κι αν ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ευνοηθείς.

Όσο για το Δία στον Ταύρο (από τις 17/5) συνηγορεί γενικότερα σε ευνοϊκές συμπτώσεις που συνιστούν μια μυστική προστασία για σένα, ίσως όμως να τύχεις και μιας βοήθειας «κάτω από το τραπέζι». Αν βέβαια έχεις κάτι «αμαρτωλό» να κρύψεις, μάλλον θα αποκαλυφθεί, με εσένα πάντως να «πέφτεις στα μαλακά», όσο «ντόρος» κι αν γίνει σε πρώτη φάση.

Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα ωστόσο, που κλείνει με ακρίβεια στις 17/5 μπορεί να σε εκθέσει σε ισχυρά συμφέροντα που δρουν παρασκηνιακά, αλλά και να δώσει κάτι πιο «μεγάλο» στην υγεία σου και μια παραπάνω προσοχή τη… θέλει!

Ο Πλούτωνας θα κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τον Υδροχόο και τον 9ο ηλιακό οίκο σου, κάνοντας την αρχή σε ένα κύκλο απορρίψεων και μηδενισμών σε σχέση με τη φιλοσοφία που διέπει τη ζωή σου κι από αυτήν την άποψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα πιστεύεις το 2043 που θα φύγει από το ζώδιο. Ζήσε Μάη μου, θα μου πεις και όντως τα «μαντάτα» μπορεί να αργήσουν και για την ώρα εκείνο που θα «σφραγίσει» ο Πλούτωνας βγαίνοντας από τον Αιγόκερω είναι οτιδήποτε σχετίζεται με τον 8ο ηλιακό οίκο σου, με τις οικονομικές δραστηριότητες να ξεπροβάλλουν πρώτες. «Τέρμα τα δίφραγκα» δηλαδή της παλιάς -πλέον-εποχής κι αν έχεις κάνει ανοίγματα με δάνεια ή γενικότερα το «πλαστικό» χρήμα, θα χρειαστεί να μηδενίσεις. Με το καλό ή με το ζόρι και μαζί θα αλλάξει και η αντίληψη που έχεις για το χρήμα και τις αξίες γενικότερα.

Ακόμη, παρουσιάζει ενδιαφέρον η διέλευση της Δήμητρας από την Παρθένο (23/3 ως 21/6) αλλά και από τον Τοξότη στο τέλος της χρονιάς (μετά τις 25/11). Η πρώτη «δείχνει το σπίτι και τα περιουσιακά σου αλλά σίγουρα η αντίθεσή της με τον Ποσειδώνα δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τα πρακτικά ζητήματα, να προσέχεις μάλιστα για το ενδεχόμενο ακυρότητας κάποιων τίτλων ιδιοκτησίας. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, μπορεί να φιλοξενηθείς και σε ένα «παλάτι».

Η δεύτερη θα ανοίξει τον κοινωνικό κύκλο σου και τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα σε βοηθήσει να δικτυωθείς και να αναδειχθείς μέσω των δημόσιων σχέσεων σου ή/και μιας συνεργασίας. Επιπλέον, μπορεί να πάρουν επίσημη μορφή κάποια πράγματα, ακόμη και επί προσωπικού.

Ο ανάδρομος Ερμής πάλι, που το 2023 έχει… κέφια και θα πάει με την όπισθεν τέσσερις φορές, ορίζει αντίστοιχα παρενθετικά διαστήματα που και κάποιες υποθέσεις σου θα πηγαίνουν… ανάποδα, με τις καθυστερήσεις και τα τεχνικά προβλήματα να σου κάνουν τη ζωή λίγο πιο δύσκολη αλλά σε κάθε περίπτωση αν έχεις διαθέσιμες εναλλακτικές -που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις προνοήσει και για κάποια πράγματα- θα ξεπεράσεις ευκολότερα τους «σκοπέλους».

Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω και τον 8ο ηλιακό οίκο σου (κάτι με τα λεφτά παίζει εδώ), επαναλαμβάνοντας μια αντίστοιχη αναδρομή από τις 12 Δεκεμβρίου κι ύστερα κι αν δεν σου «κοπεί» μια πηγή χρηματοδότησης, θα χρειαστεί να αναζητήσεις έγγραφα που θα σε βάλουν πάλι στο «κόλπο». Να προσέχεις και τα ΑΤΜ γιατί μπορεί να «καταπιούν» την κάρτα σου.

Οι άλλες δύο ανάδρομες φάσεις είναι από τις 21/4 μέχρι τις 15/5 κι από τις 24/8 μέχρι τις 16/9. Σε Ταύρο και Παρθένο αντίστοιχα, που για σένα είναι ο 12ος και ο 4ος ηλιακοί οίκοι σου, δηλαδή τα μυστικά συν το παρασκήνιο και οτιδήποτε αφορά στο σπίτι και την οικογένειά σου κι αν μια προσωρινή μεταβολή εκεί είναι μια διαχειρίσιμη αναστάτωση, με το 12ο ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου… ξημερώσει, τόσο με τις συσκευές που χρησιμοποιείς, όσο και με έγγραφα.

Ανάδρομη, όμως, θα είναι και η Αφροδίτη για ένα διάστημα (23/7 ως 4/9) στο Λέοντα και τον 3ο ηλιακό οίκο σου, προκαλώντας αναβολές σε ταξίδια προς νέους προορισμούς -κι είναι και καλοκαίρι- μπορείς ωστόσο να ξαναπάς κάπου για… εμπεδώσεις τα του τόπου! Στο ζώδιο βέβαια θα παραμείνει για περίπου τέσσερις μήνες (από 5/6 ως 9/10), που σημαίνει ότι υπάρχει χώρος και για «φρέσκα» πράγματα.

Κατά τα άλλα, η Αφροδίτη θα τις κάνει τις καλές πράξεις της στα προσωπικά σου όταν θα είναι στο ζώδιό σου (11/4 ως 7/5) αλλά και στο Ζυγό (8/11 ως 4/12), ενώ αν θες να περάσεις όμορφα στο σπίτι σου ή ως φιλοξενούμενος/η θα πρέπει να περιμένεις την Αφροδίτη στην Παρθένο (9/10 ως 8/11).

Υπάρχει βέβαια κι ο Άρης με τις περιπέτειες και τις εντάσεις του και μακριά από το σπίτι σου να λες αλλά το πέρασμα του από την Παρθένο θα το κάνει κι αυτός (10/7 ως 27/8)). Επιπλέον, θα δώσει μια πιο δυναμική διάσταση στα προσωπικά σου στις αρχές της νέας χρονιάς που θα είναι… ακόμη στο ζώδιό σου (μέχρι τις 25/3), υπάρχει ωστόσο μια ευδιάκριτη φάση ανάμεσα στο «πριν» και το «μετά» που προκύπτει από το ότι θα επανέλθει σε ορθή φορά (στις 14/1). Υπάρχει κι ένας ακόμη «γύρος» εξελίξεων με τον Άρη στο Ζυγό και τον 5ο ηλιακό οίκο σου (27/8 ως 12/10) κι ο τρίτος με τον Άρη στον Τοξότη (μετά τις 24/11).

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved