Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 01° 51' 02" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 02° 50' 47" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 14° 25' 34" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 19° 35' 34" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 18° 38' 10" ΖΥΓΟΣ
ΔΙΑΣ - 14° 52' 37" ΤΑΥΡΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 01° 48' 20" ΙΧΘΥΕΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 22° 46' 34" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 26° 06' 51" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 57' 04" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 25° 04' 51" ΚΡΙΟΣ R

Η επίδραση των ανάδρομων πλανητών, εκτός του Ερμή, της Αφροδίτης ή του Άρη!

Τι να περιμένεις από έναν Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα ή Πλούτωνα ανάδρομο;

Η επίδραση των ανάδρομων πλανητών, εκτός του Ερμή, της Αφροδίτης ή του Άρη!

Γενικά, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι ανάδρομοι πλανήτες προκαλούν καθυστερήσεις, καταστροφές ή τουλάχιστον μια ουσιώδη αναποτελεσματικότητα. Πρακτικά όμως αυτό αναφέρεται αφ’ ενός σε εξωτερικά γεγονότα, αφ’ ετέρου σε νέα ξεκινήματα που γίνονται «χωρίς τον ξενοδόχο». Και συμβαίνει μόνον όταν δεν παίρνουμε το ενεργειακό «μήνυμα» για την αναγκαιότητα μιας προπαρασκευής και εξακολουθούμε να κινούμαστε ως πεισμωμένα μουλάρια με παρωπίδες. Η στάση που δυστυχώς αρκετά συχνά ενθαρρύνεται και από πολλούς αστρολόγους και είναι του τύπου «ωιμέ στη συμφορά μου εις εμέ και τα παιδιά μου» είναι άκρως φαταλιστική και παραπέμπει σε μια από τις «παιδικές ασθένειες» της αστρολογίας, την δεισιδαιμονία.

Οι ανάδρομοι πλανήτες

Κατ' αρχάς, θέτοντας ένα γενικό πλαίσιο, η ανάδρομη κίνηση ενός ουράνιου σώματος, πριμοδοτεί την εσωστρεφή φύση του, μειώνει δηλαδή τα εξωτερικά γεγονότα που προκύπτουν από την επιρροή του. Κι αν αυτό σε κάποιες περιπτώσεις αναστέλει την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν μπορεί να θεωρηθεί ντε και σώνει καλό ή κακό. Ίσα-ίσα, που πχ ένας ανάδρομος Ουρανός μπορεί να καθυστερήσει αλλαγές ή ανατροπές που κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει.

Επί προσωπικού, οι ανάδρομες διελεύσεις μας αναγκάζουν να προετοιμαστούμε επαρκώς για μια υπόθεση που τελικά μπορεί να έχει πολλές αδιευκρίνιστες πτυχές. Συχνά επανέρχονται στο προσκήνιο θέματα του παρελθόντος που συνήθως σχετίζονται με τη φύση του πλανήτη ή του οίκου στον οποίο συμβαίνει η διέλευση. Με αφορμή αυτήν την «ολική επαναφορά» μπορούμε να επανεξετάσουμε, να επαναπροσδιορίσουμε ή να συμπληρώσουμε κάποιον ημιτελή ή ανολοκλήρωτο κρίκο στην αλυσίδα της εξέλιξής μας. Στην πράξη υλοποιούμε καταστάσεις οι οποίες στο παρελθόν είχαν αναβληθεί ή ματαιωθεί.

Για παράδειγμα, ενώ μια ορθόδρομη διέλευση του Δία από το 2ο οίκο είναι συνήθως ενδεδειγμένη για την αναζήτηση κεφαλαίων και προσφέρει νέες ευκαιρίες στην οικονομική ζωή, όταν η διέλευση γίνεται με το Δία σε ανάδρομη φορά συνήθως δεν εμφανίζονται νέα δεδομένα, αντίθετα αξιοποιείται ολοκληρωμένα κάποια πηγή εσόδων που υπολειτουργεί ή είχε αξιοποιηθεί στο παρελθόν ή ακόμα σχεδιάστηκε στο παρελθόν χωρίς ποτέ να μπει σε εφαρμογή.

Με την ίδια λογική ανάδρομες διελεύσεις όλων των πλανητών «επαναφέρουν στη ζωή» παρελθόντα συστήματα (σχέσεις, ενδιαφέροντα, εργασία, οικονομικά κλπ) ανάλογα βέβαια με τον τρόπο, το ύφος και τις αρμοδιότητες του πλανήτη και του οίκου. Εννοείται πως σε αρκετές περιπτώσεις η επαναφορά είναι αναγκαστική εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται η αντίθετα γίνεται πρόβλημα λόγω της ανεπάρκειας μας να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις με βάση τα νέα δεδομένα.

Ας δούμε ποιοι άλλοι πλανήτες γυρνούν ανάδρομοι και τι φέρνουν:

-Η Δήμητρα παραπέμπει ουσιαστικά σε reunions και ξανακάνει mainstream παλαιές ...δόξες, συνεργασίες, επικοινωνιακά μοντέλα η δίκτυα, ενώ συμβάλλει επίσης στην αναθέρμανση των δημοσίων σχέσεων, την αναδιαπραγμάτευση των όρων μιας συμφωνίας και τη δημοσιοποίηση άγνωστων πτυχών της ιστορίας. Στις ...δύσκολες μέρες της, καθιστά ανεπαρκείς τις νέες πρωτοβουλίες που συνδέονται με την προσωπική προβολή, τις εκδόσεις, το διαδίκτυο και γενικότερα την κοινωνική η την πολιτική δικτύωση με νέα πρόσωπα. Ενδιαφέρων είναι και ο ρόλος της σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, αφού συχνά πολλά πράγματα αρχίζουν να "τρέχουν" μόλις ορθοδρομήσει, ενώ αντίθετα κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της είναι χαρακτηριστικές οι πολιτικές ζυμώσεις.

- Ο Δίας όπως ήδη επεσήμανα αναζωογονεί αδρανείς προοπτικές (το ξεχασμένο «πορτοκαλί» στην τράπεζα μπορεί να έχει γίνει «μωβ»)

- Ο Κρόνος οδηγεί σε προβληματισμούς για κάποιες επιλογές του παρελθόντος που είτε απορρίπτονται είτε συνειδητοποιούνται ως λάθη (καιρός να πετάξουμε τα… σκουπίδια).

- Ο Χείρων, έχει από τη φύση του μια σχέση με το παρελθόν αλλά και με θέματα που αφορούν το σπίτι ή την οικογένεια, οπότε η ανάδρομη κίνηση του ενδέχεται να συμβάλει σε σχετικές αναθεωρήσεις ή μπλοκαρίσματα. Παράλληλα, είναι πιθανόν να αναμοχλεύσει το παρελθόν, χωρίς όμως να το επαναφέρει άμεσα.

- Ο Ουρανός ειδικεύεται στις εκ νέου ανακαλύψεις αλλά συχνά επίσης σοκάρει ή ξαφνιάζει με τα όσα αποκαλύπτει ή με την… ολική επαναφορά του παρελθόντος (κάτι σαν βόμβα που έρχεται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή ένας μπολσεβίκος στη σημερινή Ρωσία). Στη θετική του πλευρά πρόκειται για ένα είδος χρονομηχανής για δημιουργίες και επινοήσεις που ίσως αδικήθηκαν στον καιρό τους.

- Ο Ποσειδώνας αναζητά παλιές ή παραδοσιακές καλλιτεχνικές φόρμες ή τρόπους θεραπείας ενώ αναθερμαίνει επίσης την αισιοδοξία και την πίστη στη ζωή με την αναπόληση του παρελθόντος (σίγουρα, ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις χριστιανός σήμερα είναι να θυμάσαι τον Ιησού). Ακόμη αποκαλύπτει πρότερες συνωμοσίες, ενώ στην αρνητική περίπτωση δημιουργεί προβλήματα σε όσους έχουν κόψει τις «κακές» συνήθειες (ποτό, τσιγάρα, ναρκωτικά) με την έννοια ότι κινδυνεύουν να «ξανακυλήσουν».

- Ο Πλούτωνας, αναβιώνει οτιδήποτε θαμμένο (στη γη ή την ψυχή) και στις ...στραβές του απελευθερώνει κάθε μορφή «τρόμου από το παρελθόν» είτε πρόκειται για τύψεις, φαντάσματα, σκελετούς, αρχέγονα ένστικτα είτε πιο πρακτικά για πυρηνικά απόβλητα (ας μην τα θάβαμε…). Στις θετικές περιπτώσεις αντλεί δύναμη ή στοιχεία απ’ το παρελθόν, συμπληρώνοντας τις απαντήσεις σε υπαρξιακού περιεχομένου ερωτήματα (ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε κλπ) αλλά και ολοκληρώνοντας το παζλ σε οικονομικά θέματα.

Τέλος, η ανάδρομη Έριδα συνδέεται με την επεξεργασία επιστημονικών δεδομένων ή οργανωτικών προτύπων που εμφανίζουν κενά, ενώ μπορεί ακόμη να καθυστερεί τόσο τις ιατρικές έρευνες, όσο και την επιθετικότητα των ιών.

Με λίγα λόγια οι ανάδρομες διελεύσεις των πλανητών στη δημιουργική τους εκδοχή δεν εκφράζουν παρά εκείνο που αποτελεί κοινή πίστη: όταν το παρόν είναι αδιέξοδο, και το μέλλον ανύπαρκτο, τότε το παρελθόν δίνει τη λύση.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Ποσειδώνας, ο Πλούτωνας και η Έριδα μπορεί να περάσουν έως και πέντε φορές από το ίδιο σημείο ενώ οι υπόλοιποι μόνο τρεις.

Διάβασε επίσης: 

Μήπως τελικά, αντίθετα με ό,τι λέγεται, είναι καλό να είναι κάποιος πλανήτης ανάδρομος;

 Μάθε σε ποιον τομέα της ζωής σου έχεις την τύχη στο πλευρό σου

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved