Σύνθετος χάρτης σχέσεων-Οι «κομπάρσοι» αστεροειδείς

Δήμητρα, Αθηνά, Ήρα και Εστία στο Composite

Παπασταύρου Λίντα
Σύνθετος χάρτης σχέσεων-Οι «κομπάρσοι» αστεροειδείς

από την Ρένα Κολιοπάνου



RenaKoliop




































Στον γενέθλιο χάρτη μας έκτος από τους πλανήτες που παίζουν τον βασικό ρόλο στην σκηνή της ζωής μας υπάρχουν και οι αστεροειδείς που μπορούν να βάλουν την δική τους μαγική πινελιά και να φωτίσουν μικρές πτυχές της καθημερινότητας. Δεν ζητούν τίποτα από την λάμψη των πρωταγωνιστών –πλανητών, απλά παίζουν ένα ρολό πιο επιβοηθητικό-όπως των κομπάρσων.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και στον σύνθετο χάρτη της σχέσης (Composite). Έρχονται να δώσουν την επιπλέον λεπτομέρεια, εκείνο το συν για μια ουσιαστικότερη κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων.

Εκτός από τον Χείρωνα, στην αστρολογία χρησιμοποιούνται τέσσερις ακόμη κύριοι αστεροειδείς: Η Δήμητρα, η Αθηνά Παλλάδα, η Ήρα και η Εστία. Όλες αυτές οι ...κυρίες ανήκουν σε μια μυθολογική οικογένεια και η καθεμιά συνδέεται αστρολογικά με συγκεκριμένες ιδιότητες.

Η Δήμητρα ( Ceres) είναι η θεά της συγκομιδής και παραδοσιακά δείχνει τον τρόπο και που το ζευγάρι θα μπορέσει να δώσει και να πάρει αγάπη.

Η Αθηνά (Pallas Athena) είναι η θεά της σοφίας αλλά αστρολογικά συνδέεται και με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Με ποιον τρόπο χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά το ζευγάρι και πως τα διαχειρίζεται;

Η Ήρα (Juno) είναι η θεά του γάμου και δείχνει πως τελικά ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει την δέσμευση κι αν μπορεί να ελέγξει την ζήλια η τις αντιδράσεις που απορρέουν από αυτή την κατάσταση.

Η Εστία (Vesta) είναι η θεά της συλλογικότητας και ρίχνει φως στο πως τα άτομα μαζί τηρούν τις υποχρεώσεις τους και θέτουν τις δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Είναι γεγονός πως και οι τέσσερις αστεροειδείς έχουν τις καλές και τις ...στρυφνές τους πλευρές. Ας δούμε πως διαμορφώνεται ο ρόλος τους μέσα στους οίκους ενός σύνθετου χάρτη (Composite).

Πρώτος οίκος-Το «πρόσωπο» της σχέσης στον κόσμο

Δήμητρα :Πολύ προστατευτικοί ο ένας με τον άλλο. Μια φυσική αγνή αγάπη που προσφέρει φροντίδα και προσοχή. Συνήθως τα άτομα δεν συνδέονται με βιολογική συγγένεια, γι’ αυτό δείχνει φιλοξενία η υιοθεσία σε μια οικογένεια.

Αθηνά: Συνεργάτες σε δουλειά η σε κάτι που έχει σχέση με εργασία. Ένα φιλόδοξο και επιτυχημένο ζευγάρι εάν υπάρχουν καλές όψεις. Οικογένεια η γκρουπ που ασχολείται με οικονομικά.

Ήρα: Πολύ αυστηρή και περιοριστική θέση όσον άφορα την συμβίωση με αμοιβαίες παραχωρήσεις. Υποδεικνύει μια σχέση που είναι ισότιμα μοιρασμένη αλλά έχεις σοβαρές επιπτώσεις στην ατομικότητα.

Εστία: Ένα φιλανθρωπικό ζευγάρι η επιχείρηση. Ίσως να ανήκουν κάτω από μια ομάδα που έχει οικονομικές απαιτήσεις από τα μέλη της. Όπως και να έχει, η ζήλεια εμπλέκεται σε κάποιο θέμα η δραστηριότητα που κάνουν μαζί.

Δεύτερος οίκος- Οικονομικές ανησυχίες και επιτεύγματα, κοινές αξίες

Δήμητρα: Προσεκτικοί με τον τρόπο που διαχειρίζονται χρήματα. Εισόδημα που προέρχεται από προσφορά υπηρεσιών, εργασία με ζώα, κατάστημα τροφίμων η ιατρικό επάγγελμα.

Αθηνά: Χρηματική στήριξη από εργασία που έχει σχέση με πρακτικούς σκοπούς και την ανάγκη για υλικές κατοχές. Αγορές που έχουν περισσότερη χρησιμότητα παρά αισθητική.

Ήρα: Σπάταλη χρημάτων σε ακριβά και πολυτελή αντικείμενα(ιδίως όταν ταξιδεύουν). Πολλές διαφωνίες σχετικά με τα χρήματα.

Εστία: Προσωπική αυταπάρνηση των ατόμων για την ασφάλεια του γκρουπ η του γάμου. Περίεργη στάση απέναντι στα χρήματα που μπορεί να έχει χαρακτήρα φιλανθρωπικό .

Τρίτος οίκος- Η επικοινωνία μεταξύ τους, καθημερινότητα

Δήμητρα: Ψυχική επικοινωνία και κατανόηση που δεν υπόσχεται φυσική οικειότητα. Μια ελεύθερη ροη επικοινωνίας για συζητήσεις σχετικά με την καθημερινότητα, ιδιαίτερα των παιδιών και του φαγητού.

Αθηνά: Σχέση που μπορεί να περιλαμβάνει το μοτίβο γραμματέας- αφεντικό η εργοδότης-υπάλληλος πάρα συνεργάτες. Συζητήσεις που αφορούν επαγγελματικά σχέδια παρά διασκεδαστικές δραστηριότητες. Χόμπι που γίνονται επαγγελματικές αναζητήσεις.

Ήρα: Συζητήσεις που γίνονται σαν να είμαστε αδέρφια και όχι σαν άνδρας-γυναίκα η γονιός-παιδί. Τυπικές και περιορισμένες σχέσεις με τα πεθερικά. Ντροπαλότητα.

Εστία: Θυσίες εξαιτίας παιδιών σε ένα γάμο. Μια ερωτοτροπία από μακρινή απόσταση. Έλλειψη επικοινωνίας πάνω σε πεζά, καθημερινά θέματα μέσα στην σχέση.

Τέταρτος οίκος- Σπίτι και οικογένεια, ρίζες της σχέσης

Δήμητρα: Γονική προσέγγιση του ενός μέλους προς το άλλο. Πολλή προσοχή και φροντίδα για την ευημερία της οικογένειας.

Αθηνά: Επιχειρηματικό πνεύμα στο σπίτι. Ενδιαφέρον για ανώτερη εκπαίδευση.

Ήρα: Περιορισμός και ζήλεια του ενός μέλους για τις δραστηριότητες του άλλου. Ψυχρότητα που δεν εκδηλώνεται.

Εστία: Λύπη η θυσία στο σπίτι για κάποια χρονική περίοδο της σχέσης. Μοιράζονται μια οικογενειακή επιβάρυνση, αρρώστια η πένθος.

Πέμπτος οίκος-Χόμπι, παιδιά, δημιουργία

Δήμητρα: Συμβατοί σεξουαλικά. Στοργικοί και τρυφεροί ακόμη και σε δημόσια θεά. Απολαμβάνουν απλές απολαύσεις και δραστηριότητες.

Αθηνά: Ευγενικοί και συμπονετικοί μεταξύ τους. Τάση για οικονομικές υπερβολές. Τα μέλη συνεισφέρουν τα χρήματα τους από το προσωπικό εισόδημα ή τα επιτεύγματα τους μέσα στην σχέση.

Ήρα: Ανησυχία στο αν θα ταιριάξουν στα αποδεχόμενα κοινωνικά πλαίσια. Όχι ενθαρρυντική θέση για μια ερωτική σχέση. Αντίδραση με αρμόζων και σωστό τρόπο σε κάθε περίσταση. Κοινωνικοί αναρριχητές.

Εστία: Άρνηση για παιδιά. Ανατροφή και μεγάλωμα παιδιών από προηγούμενους γάμους. Όχι μια εύκολη και απλή σχέση επειδή η ευτυχία αργεί, λόγω του ότι υπάρχουν προηγούμενες ευθύνες και υποχρεώσεις του ενός η και των δυο μελών.

Έκτος οίκος- Υποχρεώσεις, καθήκοντα

Δήμητρα: Μοιράζονται διαφορετικά επίπεδα κουλτούρας σε μια καθημερινή βάση. Ακολουθούν νέα σχέδια και μονοπάτια μαζί, φροντίζοντας να ελαφρύνουν ο ένας τον άλλο, από τα δύσκολα φορτία της ζωής.

Αθηνά: Κοινή προσπάθεια για να φτιάξουν μια επιχείρηση. Η καριέρα η τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα απαιτούν να υπηρετούν και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο.

Ήρα: Ένα ζευγάρι που εργάζεται αλλά ανησυχεί ο καθένας μόνον για την δική του καριέρα. Οι πολλές και ταυτόχρονες ώρες εργασίας και ενδιαφερόντων, μπορεί να κάνει το ένα μέλος να νιώσει ότι αγνοείται και δεν του δείχνουν ενδιαφέρον.

Εστία: Αντικρουόμενες απαιτήσεις και λιγοστός χρόνος που δεν αφήνει χρόνο για προσωπική ζωή. Πρέπει να μοιραστούν οικογενειακές η ομαδικές υποχρεώσεις ισότιμα και οικειοθελώς.

Έβδομος οίκος- Συνεργασία, το «εμείς»

Δήμητρα: Εξωτερική αρμόνια των σωμάτων και των ιδιοσυγκρασιών αλλά εσωτερική ένταση. Μερικές συγκρούσεις για καθημερινές συνήθειες.

Αθηνά: Συνεργασία σε πνευματικές δραστηριότητες. Διαφορετικές επιχειρηματικές ικανότητες αλλά οικονομική βοήθεια του ενός προς τον άλλο για εκπαίδευση-καριέρα που μοιράζεται.

Ήρα: Αρνούνται να συμβιβαστούν και απαιτούν προσεκτικότερη συμπεριφορά ο ένας του άλλου, βάζοντας περιοριστικούς όρους. Δεν μπορούν να συγχωρέσουν εύκολα μετά από καυγά η διαφωνία.

Εστία: Υπάρχει κάποιο αντισυμβατικό μέλος της οικογένειας η της ομάδας και για αυτό το λόγο υποφέρουν από την άρνηση της κοινωνίας για την συμπεριφορά του. Ασυνήθιστη οικογένεια η ομάδα.

Όγδοος οίκος- Κοινές ιδιοκτησίες και οικονομικά, σεξ

Δήμητρα: Καλή σωματική ταύτιση. Ανησυχία για τα οικονομικά η την υγεία των γονιών του συντρόφου.

Αθηνά: Αμοιβή για την ψυχανάλυση ενός μέλους της ομάδας. Υποστήριξη ασυνήθιστων και περιέργων ερωτικών δεσμών. Εργασία για τα πεθερικά.

Ήρα: Διαμάχη μεταξύ συζύγων. Τάση για μυστικές η μη αποδεχόμενες ερωτικές σχέσεις εκ μέρους ενός από τα μέλη του γκρουπ η της οικογενείας.

Εστία: Τάση για σεξουαλικές διαστροφές. Φροντίδα για τους συγγενείς χωρίς οικονομικές απολαβές. Αφήνουν διαθήκη χρημάτων σε φιλανθρωπικές η θρησκευτικές οργανώσεις.

Ένατος οίκος-Η εικόνα του κόσμου στα μάτια των μελών της σχέσης

Δήμητρα: Ομάδα η οικογένεια από διαφορετικά εθνικά η φυλετικά υπόβαθρα. Αρμονική ανάμειξη από πολυποίκιλες κουλτούρες. Τα παιδιά έχουν μεικτό γενεαλογικό ιστορικό η κληρονομιά.

Αθηνά: Ταξιδεύουν μαζί για επαγγελματικές επιδιώξεις. Ο ένας χρηματοδοτεί τα ταξίδια του άλλου. Συνάδελφοι σε οργάνωση με θρησκευτικό, πνευματικό η φιλοσοφικό υπόβαθρο.

Ήρα: Ένας μεικτός γάμος. Ταξίδια που περιορίζονται λόγω έλλειψης χρημάτων.

Εστία: Διαφορετικές φιλοσοφικές προσεγγίσεις. Η υπερβολική ζήλια εκ μέρους του ενός επιβραδύνει και παρεμποδίζει την ανάπτυξη του άλλου. Ανόητες ενέργειες εξαιτίας παράλογης αφοσίωσης σε μια θεωρία η ομάδα.

Δέκατος οίκος- Η δημοσιά εικόνα του ζευγαριού, φιλοδοξίες και φήμη

Δήμητρα: Προσεκτικοί στις δημόσιες αντιδράσεις τους. Περισσότερο υποστηρικτικοί ο ένας απέναντι στον άλλο παρά προκλητικοί. Γονική στάση και ευγενική εμφάνιση.

Αθηνά : Επιθυμία για οικονομική δύναμη και επιτυχία .Οικονομική ενίσχυση μεταξύ τους. Μερικές φορές μπορούν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικοί αν δουλεύουν μαζί.

Ήρα: Αγχωμένοι για την αναγνώριση σαν ζευγάρι. Για το λόγο αυτό εμφανίζονται πάντα σοβαρά ντυμένοι σε όλες τις περιστάσεις, φροντίζοντας να τηρούν αυστηρούς κανόνες ευπρέπειας , κάτι που τους δείχνει να έχουν μια εικόνα απόστασης.

Εστία: Παρουσιάζονται εμπόδια η καθυστερήσεις στην επιτυχία τους. Δημιουργούν δημοσιές αντιπάθειες η σκάνδαλα. Έχουν ακραία αντιδραστική συμπεριφορά, ώστε να αποκλείσουν τα ενδιαφέροντα του άλλου.

Ενδέκατος οίκος-Κοινά οράματα και ελπίδες, φίλοι

Δήμητρα: Διασκέδαση σε απλά αυτοσχέδια πάρτι. Φροντίδα φίλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα-ασθένειες.

Αθηνά: Εργασία με γνωστούς. Επιτυχημένη καριέρα του ενός η και των δυο με πολλές κοινωνικές γνωριμίες.

Ήρα: Αναπροσαρμογή των στόχων και επιδιώξεων για ισότιμη ικανοποίηση. Περιορισμός όσον άφορα τους συνηθισμένους φίλους .

Εστία: Αργοπορία η ματαίωση στην εκπλήρωση των επιδιώξεων. Οι φίλοι περιορίζονται λόγω οικογενειακών θεμάτων η υποχρεώσεων. Η διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια δημιουργεί έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων.

Δωδέκατος οίκος- Τα κρυμμένα στοιχεία της σχέσης

Δήμητρα: Αδύναμη υγεία. Κάποιο μέλος της οικογενείας η ο ένας σύντροφος φροντίζει τον άλλο, εξαιτίας μιας μεγάλης αρρώστιας η νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Αθηνά: Εργασία σε ιατρικό επάγγελμα η οργανισμό. Πληρωμή για μια μεγάλης διάρκειας ασθένεια. Ίσως να πάρουν μαθήματα πρώτων βοηθειών η άλλων ιατρικών μαθημάτων μαζί.

Ήρα: Ο γάμος μπορεί να καταστρέψει την αρμονία και την ευτυχία της σχέσης. Νιώθουν παγιδευμένοι σε νόμους και περιορισμούς. Η προσωπική ελευθερία είναι περιορισμένη, ενώ ο ευαίσθητος ψυχισμός αμφότερων επιβαρύνεται από διάφορα προβλήματα.

Εστία: Είναι αφοσιωμένοι σε πνευματικά η κρυφά θέματα. Πρέπει να προσπαθούν να μην βλάπτουν ο ένας τον άλλο παρασυρμένοι από πάθη ή εμμονές και να μην υιοθετούν τον ρόλο του οσιομάρτυρα. Οι υπερβολικές θυσίες ενδέχεται να αποδυναμώσουν την σχέση.

Πηγή: Asteroids in synastry by Emma Belle Donath.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved