Γενέθλιος χάρτης: Τι δηλώνουν οι πλανήτες μέσα σε αυτόν;

Ποια είναι η σημασία των πλανητών μέσα σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο;

Γενέθλιος χάρτης: Τι δηλώνουν οι πλανήτες μέσα σε αυτόν;

Κατά τη στιγμή της γέννησής μας οι πλανήτες βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Αν κατασκευάσουμε το γενέθλιο χάρτη μας, σύμφωνα με την ημερομηνία και την ώρα που γεννηθήκαμε, θα δούμε που «πέφτουν», δηλαδή σε ποιο οίκο βρίσκονται οι πλανήτες.

Ποια είναι η σημασία τους όμως, ανεξάρτητα από το ζώδιο που βρίσκονται και τι δηλώνουν για το άτομο;

Πάτησε εδώ για να μάθεις το ζώδιο και τη θέση των πλανητών στο γενέθλιο χάρτη σου

Ήλιος

Ο Ήλιος όπως και η Σελήνη αστρονομικά δεν είναι πλανήτες. Στην αστρολογία ονομάζονται ΦΩΤΑ. Ο Ήλιος λοιπόν ή αλλιώς το ζώδιό μας, δηλώνει τη δύναμη της θέλησης και το Εγώ μας. Είναι ο πυρήνας των ικανοτήτων και της μοναδικότητας του ατόμου και δείκτης του τι είναι και τι μπορεί να κάνει. Αποτελεί την κύρια κατεύθυνση και τα θέλω στη ζωή σου και την αποφασιστικότητά σου να πετύχεις το στόχο για τον οποίο έχεις έρθει σε αυτόν τον κόσμο. Είναι προσωπική σου αλήθεια και ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει με τους άλλους πλανήτες ή τον οίκο που βρίσκεται σου δίνει επιπλέον πληροφορίες για τις δυνατότητες και τις ικανότητές σου, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Σε ένα γενέθλιο χάρτη δηλώνει επίσης τον πατέρα του συγκεκριμένου ατόμου ενώ σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο αναφέρεται στον σύζυγο και τις ιδιότητες που πρέπει να έχει ο ιδανικός σύντροφός της.

Σελήνη

Σε αντίθεση με τον Ήλιο και το Εγώ, τη σκοπιμότητα ή την αιτία, η Σελήνη περιγράφει το πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου, πώς θα χειριστείς τις σχέσεις σου και πώς μπορείς να χειριστείς συναισθηματικά καταστάσεις, βιώματα και εμπειρίες της ζωής σου. Περιγράφει στην ουσία τη σωματική, συναισθηματική και νοητική ροή σου. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το χώρο σου, την οικογένεια και το οικείο περιβάλλον. Σε ένα γενέθλιο χάρτη δηλώνει την μητέρα του συγκεκριμένου ατόμου, ενώ σε ένα αντρικό ωροσκόπιο αναφέρεται στην σύζυγο και τις ιδιότητες που πρέπει να έχει η ιδανική σύντροφός του.

Ερμής

Ο Ερμής δείχνει την ψυχοσύνθεσή σου, την πνευματική σου κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και επικοινωνείς. Αντιπροσωπεύει τις ιδέες, τις μεθόδους και τις πληροφορίες. Κυβερνά τα αισθητήρια όργανά σου, τα άκρα σου και κατά συνέπεια τις επιδεξιότητές σου. Επίσης σχετίζεται με τη μεταφορά, όσον αφορά στο που και πως μπορείς να φτάσεις κάπου, σωματικά και πνευματικά, δηλαδή βιάζεσαι, πηγαίνεις αργά, ελέγχεις ή κάνεις παρακάμψεις;

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη κυβερνά την κοινωνική στάση και τη συμπεριφορά σου, τις αισθητικές προτιμήσεις, τα γούστα, το στυλ σου, τις καλλιτεχνικές κλίσεις σου και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σε κάθε επίπεδο. Η Αφροδίτη δείχνει τις αξίες σου. Περιγράφει το επίπεδο του ρομαντισμού σου, τις ερωτικές έλξεις και τις απολαύσεις και την επιδίωξη της ευχαρίστησης και της ηδονής. Σε ένα αντρικό γενέθλιο χάρτη δηλώνει το είδος της ερωμένης που του ταιριάζει περισσότερο.

Άρης

Ο Άρης κυβερνά την σωματική ενέργεια και την ατομική προσπάθεια. Περιγράφει την ένταση, τη δράση και την κατεύθυνση της φυσικής δύναμης που οδηγεί το Εγώ σου, πυροδοτεί τα ένστικτα και τα συναισθήματά σου και ενθαρρύνει την ψυχική προσπάθεια και τα προσωπικά σου κίνητρα. Το αν αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες, πως ανταποκρίνεσαι στις προκλήσεις και πόσο κι αν τολμάς και ρισκάρεις. Πολλές φορές ανάλογα τη θέση που βρίσκεται στο ωροσκόπιο και τις όψεις που σχηματίζει είναι και δείκτης πιθανών ατυχημάτων ή άλλων κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσει το άτομο. Σε ένα γυναικείο γενέθλιο χάρτη δηλώνει το είδος του εραστή που της ταιριάζει περισσότερο.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ**

Από δω και πέρα αναφερόμαστε σε Κοσμικούς πλανήτες και δεν έχει σημασία τόσο το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται όσο ο οίκος και οι όψεις που σχηματίζουν σε ένα γενέθλιο χάρτη!

Δίας

Ο Δίας κυβερνά τις δυνατότητές σου για ανάπτυξη και επέκταση σε πολλά επίπεδα όπως, σωματική, διανοητική, πνευματική, πολιτιστική όπως επίσης τη συσσώρευση υλικών και περιουσιακών στοιχείων. Είναι δείκτης αισιοδοξίας, ελπίδας, προοπτικών, φιλοδοξιών και ευκολιών που σου παρέχονται, ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις. Αντιπροσωπεύει την ανεμελιά, την καλοπέραση και κάθε είδους υπερβολή αλλά και την καλοτυχία, δείχνοντας σε ποιο τομέα ευνοείται ένα άτομο. Ιατρικά συνδέεται με όγκους, έντονη καρδιαγγειακή πίεση και χοληστερίνη.

Κρόνος

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των ευθυνών, των περιορισμών, των νόμων, των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των μαθημάτων που πρέπει να πάρεις στη ζωή. Παρότι υπάρχει μια κακή φήμη που τον ακολουθεί, σαν σκληρός, ψυχρός, τιμωρητικός και απαιτητικός δάσκαλος, εντούτοις η πραγματικότητα είναι ότι δεν αρνείται ούτε μειώνει τη φαντασία, την έμπνευση, την πνευματικότητα και την καλή τύχη, αρκεί να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα από το άτομο ώστε να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικό και ανθεκτικό στο χρόνο. Είναι ενάντια στην προχειρότητα και την ευκολία και ανταμείβει την προσπάθεια, τον κόπο και τις θυσίες που θα κάνει ο άνθρωπος προκειμένου να κατακτήσει το στόχο του. Ιατρικά συνδέεται με την κατάθλιψη, με δερματολογικά προβλήματα, μυοσκελετικά ή των οστών.

Ουρανός

Είναι ο πλανήτης της προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας, της πρωτοτυπίας της σκέψης και της έκφρασης, της πρωτοπορίας και των επιστημονικών και τεχνολογικών ανακαλύψεων. Ο Ουρανός όπως και οι επόμενοι δύο πλανήτες αφορά περισσότερο σε γενιές, καθώς χρειάζεται περίπου 84 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο (και όλα τα ζώδια) και δείχνει ριζοσπαστικές ιδέες και ανθρώπους καθώς και επαναστατικά γεγονότα που θα ανατρέψουν το κατεστημένο. Σε προσωπικό επίπεδο έχει σημασία μόνο ο οίκος που βρίσκεται και οι όψεις που κάνει με τους άλλους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σου, δείχνοντας τους τομείς που τα πράγματα είναι απρόβλεπτα, που είσαι διαφορετικός από τους γύρω σου, αν έχεις κάτι ασυνήθιστο ή μοναδικό που πρέπει να δώσεις σημασία, το είδος των φίλων ή των σχέσεων σου και την πιθανή εμπλοκή σου με την επιστήμη, την τεχνολογία, τους υπολογιστές, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης, αν σχηματίζει αρνητικές όψεις, τότε υποδεικνύει ξαφνική απώλεια (φυσική ή υλική), ανατροπή μιας δεδομένης κατάστασης, πρόωρη λήξη, ρήξη, ενώ κατά ένα μέρος συνδέεται με τους τυφώνες και τους σεισμούς, λόγω της ξαφνικής τους εμφάνισης. Ιατρικά συνδέεται με καρδιακές ανακοπές, εμφράγματα, εγκεφαλικά και δυστυχήματα.

Πάτησε εδώ για να μάθεις το ζώδιο και τη θέση των πλανητών στο γενέθλιο χάρτη σου

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης των τεχνών, του οραματισμού, της πνευματικότητας, του μυστικισμού, και των ιδανικών. Είναι προστάτης των καταπιεσμένων, των εγκαταλελειμμένων, των εγκλείστων και γενικά των λιγότερο ευνοημένων της κοινωνίας γι' αυτό και συνδέεται συχνά με διάφορα ιδρύματα. Ο Ποσειδώνας παραμένει σε ένα ζώδιο περίπου 13 χρόνια και χρειάζεται 164 χρόνια για να ολοκληρώσει τον κύκλο του στα δώδεκα ζώδια. Σε προσωπικό επίπεδο έχει σημασία μόνο ο οίκος που βρίσκεται και οι όψεις που κάνει με τους άλλους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σου και περιγράφει την πνευματικότητα, τη φαντασία σου, την αφηρημένη σκέψη, το ρομαντισμό και τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Αν σχηματίζει δυσμενείς όψεις, τότε δηλώνει ψευδαίσθηση, λάθος, έλλειψη σαφήνειας, απογοήτευση, εξαπάτηση, ψευτιά, κλοπή, κάθε είδους εξαρτήσεις ή εθισμούς, εξαφάνιση ή και εγκατάλειψη. Επίσης του αποδίδονται ιατρικά, ψυχικές παθήσεις, μολύνσεις, επιδημίες και αλλεργίες και από την άποψη φυσικών φαινομένων, πλημμύρες και έντονες βροχοπτώσεις.

Πλούτωνας

Ο τελευταίος, αλλά όχι ασήμαντος πλανήτης-νάνος κατά την αστρονομία, ο Πλούτωνας, χρειάζεται περίπου 248 χρόνια για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο κι εξαιτίας της τροχιάς του μπορεί να παραμείνει σε ένα ζώδιο από 12 έως και 32 χρόνια. Ερμηνευτικά, είναι ο πλανήτης της καταστροφής και της αναγέννησης, των εσωτερικών και αργών αλλαγών (σε αντίθεση με τον Ουρανό που είναι των γρήγορων), της συσσωρευμένης δύναμης, της έντονης σεξουαλικότητας και γενικά των βαθύτερων ενστίκτων, του πυρήνα της ύπαρξης και του υποσυνειδήτου. Σε προσωπικό επίπεδο έχει σημασία μόνο ο οίκος που βρίσκεται και οι όψεις που κάνει με τους άλλους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σου και περιγράφει την έντονη ενέργεια και τους τομείς στους οποίους συνειδητά ή υποσυνείδητα θα επιδιώξεις να ασκήσεις την εξουσία ή τον έλεγχο. Ο Πλούτωνας συνδέεται επίσης με καρμική ευθύνη σου, οπότε, από την άποψη αυτή, σου δείχνει το που οφείλεις να αποκτήσεις βαθύτερο επίπεδο κατανόησης. Ιατρικά του αποδίδεται ο καρκίνος και γεωλογικά οι εκρήξεις ηφαιστείων και οι σεισμοί σαν σύγκρουση τεκτονικών πλακών.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved