Η σημασία του πλανήτη Άρη, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της ενστικτώδους ενέργειας...

Η σημασία του πλανήτη Άρη, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Φύση του Άρη

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της ενστικτώδους ενέργειας. Από αυτήν την άποψη συνδέεται με το ένστικτο της επιβίωσης, τη σεξουαλικότητα και τη ...ζούγκλα της καθημερινότητας. Συνδέεται όμως γενικότερα με όλες τις μορφές ενέργειας, που απαντώνται και στη Φύση: Την ενέργεια της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού.

Και κάθε μορφή ενέργειας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της:

  • Η πύρινη μας ζεσταίνει και μας καίει
  • Η γήινη μας οργανώνει και μας περιορίζει
  • Η αέρινη μας ανυψώνει και μας παρασύρει
  • Η υδάτινη μας γλυκαίνει και μας πνίγει

Από αυτήν την άποψη η παρουσία του σε όλα τα ζώδια και σε όλους τους οίκους επισημαίνει μια ιδιαίτερη δυναμική αλλά και το είδος των κινδύνων που απειλούν το άτομο. Ο Άρης μερικές φορές υποδηλώνει και φόβους, σχετικούς με το ζώδιο η τον οίκο που τον φιλοξενεί.

Η δημιουργική πλευρά του πλανήτη μπορεί να συνοψιστεί σε δύο-σοφές-παροιμίες:

1) «Πέτρα που κυλάει, χόρτα δεν μαζεύει...», που είναι μια καθαρή αναφορά στα καλά της εξέλιξης.

2) «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο», αυτό δηλαδή που συχνά αποκαλείται «υγιής ανταγωνισμός.

Υπάρχει όμως και ένα αρχαίο ρητό. «Πόλεμος πατήρ πάντων» απεφάνθη ο Ηράκλειτος και σίγουρα κάποιος Άρης του το ψιθύρισε...

Οι λέξεις-κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: Βρασμός, εγωισμός, μάχη, επίθεση, πρωτοβουλία, αυθαιρεσία, ανταγωνισμός, διεκδίκηση, αντάρτικο, κατάκτηση, τραύματα, ατυχήματα.

Η θέση σε ζώδιο και οίκο, καθώς και οι όψεις του Άρη στο ωροσκόπιο μάς δίνουν πληροφορίες για το πως και που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο καθένας μας, αλλά και ποιά είναι η ...αρένα, το πεδίο συγκρούσεων δηλαδή, που καλείται να βιώσει.

Ένας έντονος (από ζώδιο ή όψεις) Άρης "δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του" και είναι άμεσος, εξαιρετικά παρεμβατικός και ...φουριόζος.

Αντίθετα, ένας μετριοπαθής Άρης είναι πιο διακριτικός ως προς την …εξωτερική πολιτική του, «ειδικεύεται» στην άμυνα και την οργάνωση η δίνει προτεραιότητα στις πνευματικές αρετές.

Όσα φέρνει ο Άρης...

Εντάσεις, θυμοί, εχθρότητες, πόνοι, πρηξίματα, πυρετοί καυγάδες και αντιπαλότητες σε οξεία αλλά βραχύβια έκδοση, είναι κάποιες από τις πολλές ειδικότητες του «κόκκινου πλανήτη». Η συχνότητα των παραπάνω είναι μεγαλύτερη όταν ο Άρης σχετίζεται με τα Φώτα ή άλλους προσωπικούς πλανήτες. Αντίθετα, οι όψεις του με τους «αργούς» πλανήτες μειώνουν μεν τη συχνότητα, αλλά αυξάνουν τη σοβαρότητα των περιστατικών...

Φτιάξε τον Αστρολογικό σου Χάρτη ΔΩΡΕΑΝ εδώ

Στις συναστρίες ο Άρης ευθύνεται γι αυτό που περιγράφεται ως «κεραυνοβόλημα» και είναι ένας από τους βασικούς δείκτες συμβατότητας, ιδιαίτερα σε όψεις με την Αφροδίτη. Κακά τα ψέματα... Αν δεν σε εξιτάρει ο σύντροφος σου και δεν σου σπάζει λίγο τα νεύρα τι να τον κάνεις;

Διάβασε επίσης: Η σημασία της Αφροδίτης, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved