Οι μεγάλοι παρεξηγημένοι - Ουρανός

Πέντε από τα πρόσωπα του πλανήτη Ουρανού

Οι μεγάλοι παρεξηγημένοι - Ουρανός

Ο Ουρανός είναι ο αγαπημένος πλανήτης των απανταχού αστρολόγων, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, ουφολόγων κλπ αλλά και όλων των πραγματικά επεισοδιακών-ανατρεπτικών-με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ατόμων-με ιδιόμορφες επαναστατικές αλλά και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες. Είναι δε, εξαιρετικό το γεγονός πως οι ιδιαίτεροι αυτοί άνθρωποι ακόμα κι αν δεν έχουν καμία σχέση με την αστρολογία, δείχνουν απίστευτη έφεση στην κατανόηση και αποκρυπτογράφηση των συμβόλων της.

Ο Ελεύθερος
Ο υπερβατικός πλανήτης που τείνει να μην ενδιαφέρεται για τη ζωούλα του καθενός μας ξεχωριστά, αλλά για το σύνολο της ανθρωπότητας , είναι ο κύριος υπεύθυνος για όλες τις επαναστάσεις που έλαβαν χώρα στον πλανήτη γη και σκοπό είχαν να ανατρέψουν κάθε μορφή εξουσίας που συντηρούσε το σκοταδισμό και την ολιγαρχία. Υπερασπιστής των ατομικών δικαιωμάτων και της προσωπικής ελευθερίας του καθενός έχει την ικανότητα να υποκινήσει επαναστάσεις απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική αδικία και ταυτόχρονα να χτυπήσει την πόρτα της ανανέωσης, προστάζοντας ελευθερία σκέψεων και ιδεών, μέχρι που να την ...σπάσει!
Ο τρόπος του μοναδικά ευθύς ,μοναδικά ψυχρός. Οτιδήποτε παλιό πάει στα σκουπίδια –την ανακύκλωση εκείνος την εφηύρε-και ότι νέο φρέσκο και ωραίο παίρνει τη θέση του μέχρι κι αυτό τη σειρά του να μην εξυπηρετεί πια την παγκοσμιότητα και αντικατασταθεί εκ νέου.

Ο Ανατρεπτικός
Εχθρός της ανελαστικής η παγιωμένης δόμησης-άρα αντίπαλος του Κρόνου-ζητά να σπάσει κάθε μορφή κατεστημένου, να ξεπεράσει τα όρια, να φέρει επαναστατικές αλλαγές ακόμα και με τη βία, αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αυτή η βία είναι δυστυχώς που τρομάζει την ανθρώπινη φύση και ενώ εκ των υστέρων αντιλαμβανόμαστε ότι ήταν επιβεβλημένη, τη δεδομένη στιγμή ο σεισμός των αλλαγών μοιάζει να είναι μοιραίος, καταλυτικός και απόλυτα καταστροφικός. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν συνηθίζει να συμπεριφέρεται σε όλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ύστερα από ικανό δείγμα προς παρατήρηση, θεωρώ ότι είναι πολύ ευγενικός με τα μεταβλητά ζώδια, αρκετά κομψός με τα παρορμητικά, αλλά εντελώς επιθετικός κι ανατρεπτικός με τα σταθερά. Πολύ λογικό θα έλεγα μια και τα μεταβλητά έχουν την ικανότητα να «μυρίζονται» τις αλλαγές που πρέπει να επωμιστούν στη ζωή προκειμένου να προχωρήσουν, τα παρορμητικά λόγω φύσεως προχωρούν πιο εύκολα στην επόμενη φάση ( με κάποια μικρή γκρίνια και υστερία), ενώ τα σταθερά που ακλόνητα κι ακούνητα από της θέσεως τους αρνούνται κατηγορηματικά να μετακινηθούν από αυτό που ήδη γνωρίζουν, βλέπουν τον ...Ουρανό σφοντύλι, όταν με το ζόρι πλέον αναγκάζονται να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.
Από τα πιο απλά αλλά μέχρι και τα πιο σύνθετα θέματα είναι πολύ δύσκολο ένα σταθερό ζώδιο να το πείσεις να αλλάξει τις συνήθειες του και να οικειοποιηθεί κάτι καινούργιο! Αν έμαθε να μαγειρεύει σε απλή κατσαρόλα, πάει και τελείωσε, δύσκολα θα πάρει χύτρα ταχύτητος, αν έμαθε να πηγαίνει από συγκεκριμένο δρόμο στη δουλειά του, από αυτόν θα πηγαίνει μέχρι να πεθάνει, φυσικά δεν αλλάζει σπίτι, φίλους ή σύντροφο εκτός κι αν με τα ίδια του τα μάτια διαπιστώσει τη μοιχεία. Εκεί επεμβαίνει ο Ουρανός , του αποκαλύπτει όλα όσα δεν έβλεπε-ή δεν ήθελε να δει- και τον υποχρεώνει να αλλάξει συνθήκες ζωής , να γίνει πιο γνήσιος και πιο αληθινός.
Μικρή εξαίρεση των σταθερών αποτελούν οι Υδροχόοι, όπου φυσικά ούτε σε αυτούς αρέσει να ξεκουνάνε από τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες τους αλλά λόγω της διακυβέρνησης του ζωδίου τους από τον συγκεκριμένο πλανήτη δεν παθαίνουν το εγκεφαλικό σοκ που παθαίνουν τα 3 υπόλοιπα σταθερά (Ταύροι, Σκορπιοί και Λέοντες).

Ο Ιδιότροπος
Η διαφορά των Υδροχόων είναι ότι από τη φύση τους έχουν αντίληψη της προόδου και της εξέλιξης , αγοράζουν χύτρα ταχύτητος και ακολουθούν την τεχνολογία γιατί αρνούνται την άγνοια αλλά κι αυτοί κολλάνε συχνά στα ιδιότροπα σενάριά τους και εμμένουν σε αυτά! Όπως πχ μια φίλη Υδροχόα που εδώ και χρόνια έχει κουρτίνες κρεμασμένες από την έξω μεριά των παραθύρων του σπιτιού της –πολύ εξαντρίκ φαινόμενο πριν από 15 χρόνια- και τώρα πια αρνείται να τις βάλει από μέσα ακόμα κι αν τις πλένει 2 φορές την εβδομάδα εξαιτίας των αυξημένων ατμοσφαιρικών ρύπων. Η διαφορετικότητα όμως συχνά γεννά και μοναξιά, όχι την περίεργη και παγωμένη μοναξιά του Κρόνου αλλά την απομόνωση αυτού που αρνείται να κινηθεί μέσα σε συμβατικές αλήθειες, κάνει πάντα αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του, δεν υποκρίνεται, δεν κοροϊδεύει-πρωτίστως τον εαυτό του- δεν συμμετέχει σε στημένα σενάρια ζωής, γι αυτό και δεν καταφέρνει εύκολα να συγχρωτιστεί με τους πολλούς. Φυσικά σνομπάρει τη βλακεία! Η νοημοσύνη του Ουρανού κινείται σε πολύ ταχύτερα και υψηλότερα επίπεδα από το μέσο κοινό νου και μες την ανυπομονησία του δεν ανέχεται να προσβάλλεται η ευφυής του σκέψη.

Ο Επιστήμων
Όλες οι επιστήμες που οδηγούν στην πρόοδο και φέρνουν επανάσταση στους τυποποιημένους τρόπους ζωής, επιταχύνουν την εξέλιξη του σύμπαντος κόσμου και οδηγούν την ανθρωπότητα στο μέλλον είναι της δικαιοδοσίας του. Η αστροφυσική, η κβαντομηχανική, η εξερεύνηση του διαστήματος, η τεχνολογία και όλα τα «προχωρημένα» είδη επιστημών και τεχνών εξελίσσονται κάθε φορά που καταλαμβάνει ζώδιο της αρεσκείας του, συνήθως τον Κριό, τους Διδύμους, την Παρθένο το Σκορπιό, τον Τοξότη η τον Υδροχόο.
Τι θα ήταν τελικά η ζωή μας χωρίς τα δικά του ερεθίσματα; Θα μέναμε ακόμα στα σπήλαια και θα δίναμε αγώνα για την εύρεση της φωτιάς ή θα σκαρφαλώναμε στα δέντρα ψάχνοντας για καρπούς;

Ο Φίλος
Τέλος, από τα σημαντικότερα χαρίσματα που διεγείρει στην ανθρώπινη φύση είναι η απλότητα της φιλίας χωρίς ίχνος σκοπιμότητας και συμβιβασμού Αποδέχεται τους πάντες και τα πάντα και δίνει μαθήματα ισότητας και ιδεαλισμού.. Μέσα στην υπερκοινωνικότητα του και τη δυνατότητα να παραβρεθεί με χιλιάδες διαφορετικά άτομα χωρίς να κάνει διακρίσεις δίνει τη φιλία του γνήσια και ειλικρινά.

Σας έδωσα μια εικόνα για πέντε από τα πρόσωπα του Ουρανού αν και είμαι σίγουρη ότι με την αντίφαση που τον διακρίνει μόλις τα ...διαβάσει θα ανακρούσει πρύμναν και θα δείξει άλλα δέκα στην αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί πάνω από όλα είναι ένας εγκεφαλικός πειραματιστής που απεχθάνεται τις ταμπέλες. Στις πολύ στραβές του μπορεί να πάρει τη μορφή του τρελού, του παρανοϊκού, του φασίστα, του διεστραμμένου η του εν γένει αναποδιασμένου, σχεδόν πάντα όμως με μια επισυναπτόμενη θεωρία και την ανεξήγητη γοητεία του να σας κυριεύει.

Αν κάποια στιγμή σας τύχει να τον συναντήσετε όχι με πραγματικά ευχάριστο τρόπο αλλά αν, λέμε αν, τύχει να σας κεραυνοβολήσει, πριν βιαστείτε να τον κρίνετε και να τον κατακρίνετε, αναζητήστε να ανιχνεύσετε πως ήταν η ζωή σας πριν από αυτόν! Ας μην ξεχνάμε ότι γνήσιοι γιάπηδες άφησαν τα πολυτελή γραφειάκια τους, τους παχυλούς μισθούς τους, αυτοκίνητα, εταιρίες κλπ για να ακολουθήσουν τις επιταγές του , φέρνοντας επανάσταση στις τακτοποιημένες ζωές τους κάνοντας τους όμως πραγματικά ευτυχισμένους μαθαίνοντας ντραμς και αναζητώντας τον Ε Τ στη Νάζκα του Περού, γιατί τελικά αυτό ήταν το όνειρό τους! Κάποιοι άλλοι σπούδαζαν και σπούδαζαν για το χατίρι της μαμάς και του μπαμπά για μια θέση στην κοινωνία και βρέθηκαν –πάλι κάτω από την επιρροή του- να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στην Τανζανία και αυτό να τους γεμίζει σήμερα τη ζωή. Εξάλλου αν ο πλανήτης ήταν να ερωτευθεί μια λέξη αυτή θα ήταν η Αλήθεια. Ουρανός και Αλήθεια ταξιδεύουν πάντα μαζί και είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες σε κάθε σπίτι που δεν έχει στεγανά και περιοριστικές πεποιθήσεις. Και τελικά είναι αυτό που λένε «καθαρός Ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Αρκεί βέβαια να μην μας πέσει στο κεφάλι!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved