Ποιούς και πώς επηρεάζει ο αστρικός Δίας;

Ο αστρικός Δίας, έχει πραγματικά τη δυνατότητα να μας προσφέρει στο πιάτο λύσεις, ευκαιρίες και ευκολίες που δείχνουν σαν να... έπεσαν από τον ουρανό!

Ποιούς και πώς επηρεάζει ο αστρικός Δίας;

Γνωρίζετε ίσως ότι στην Αστρολογία υπάρχουν δύο ζωδιακοί, ο τροπικός που χρησιμοποιούμε στη Δύση και ο αστρικός που προτιμούν οι αστρολόγοι της Ανατολής και πιο συγκεκριμένα εκείνοι της Ινδικής Αστρολογίας.

Ο πρώτος έχει σαν αφετηρία, την Εαρινή Ισημερία, η οποία ορίζεται από την κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο και είναι σταθερή στο πέρασμα του χρόνου. Γι' αυτό ο «δυτικός» Κριός μπαίνει πάντα στις 20-21 Μαρτίου.

Ο δεύτερος όμως ξεκινά από την μηδενική μοίρα του πραγματικού αστερισμού (και όχι του ζωδίου) του Κριού, η οποία εξ αιτίας μιας ιδιαίτερης περιστροφής του άξονα της Γης, διολισθαίνει χρόνο με το χρόνο προς τα πίσω. Σήμερα ο «ανατολικός» αστρικός Κριός ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή ο τροπικός Ήλιος βρίσκεται ακόμη στην αρχή των Ιχθύων και πιο συγκεκριμένα -σήμερα- στην 6η μοίρα του ζωδίου.

Κατά συνέπεια, σήμερα στον αστρικό ζωδιακό, όλα τα ουράνια σώματα βρίσκονται 24 περίπου μοίρες πίσω από τα ομόλογα τους τροπικά.
Όσο για το σε τι έγκειται η διαφορά ανάμεσα στις τροπικές και τις αστρικές επιρροές μπορείτε να ανατρέξετε στα ειδικά άρθρα «Μια διαφορετική αστρολογική πραγματικότητα» και «Οι αστρικές θέσεις: Το «άλλο» μας ζώδιο».

Ο αστρικός Δίας

Σήμερα βρίσκεται στην 19η μοίρα του Ταύρου, ενώ στις 31 Μαΐου θα περάσει στους Διδύμους. Κατά συνέπεια, μέχρι τότε οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι, που έχουν τον Ήλιο τους από την 20η μοίρα του ζωδίου τους και πάνω, θα δεχθούν σταδιακά την ευεργετική επιρροή του Δία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες τους, με την βοήθεια της τύχης φυσικά.
Ύστερα παίρνουν σειρά οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), που έχουν τον Ήλιο τους στις πρώτες μοίρες του ζωδίου τους.

Και για να έχετε μια συνολική εικόνα της κίνησης του, την 1η Μαΐου ο αστρικός Δίας θα βρίσκεται στις 23 και 31΄ του Ταύρου, ενώ την 1η Ιουνίου στις 0 και 18΄ των Διδύμων.
Συνεχίζοντας το ταξίδι του στους Διδύμους, θα φθάσει μέχρι την 26η μοίρα του ζωδίου (τον Νοέμβριο) παίρνοντας πλέον την... κατιούσα ως ανάδρομος.
Την 1η Ιουλίου θα βρίσκεται στις 7 και 10΄ των Διδύμων.
Την 1η Αυγούστου στις 14 και 01΄
Την 1η Σεπτεμβρίου στις 20 και 01΄
Την 1η Οκτωβρίου στις 24 και 19΄
Και την 1η Νοεμβρίου στις 26 και 24΄ των Διδύμων.

Η επιρροή του αστρικού Δία στον γενέθλιο τροπικό Ήλιο, πέρα από την τύχη και τις ευκαιρίες που δίνει στο ίδιο το άτομο, ενδέχεται να λειτουργήσει και ως «προβαλλόμενη», δίνοντας μια σημαντική επιτυχία σε οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να σχετίζεται με τον οίκο που βρίσκεται ο Ήλιος (πχ στον 10ο πατέρας ή γονείς, στον 3ο, αδέλφια και συγγενείς, στον 5ο αγαπημένα πρόσωπα και παιδιά, στον 7ο τον/την σύζυγο ή ένα συνεργάτη).

Φυσικά, ο πλανήτης επηρεάζει και όσες ή όσους ανεξαρτήτως ζωδίου έχουν στις μοίρες που ενεργοποιεί, έναν σημαντικό αστρολογικό δείκτη, όπως για παράδειγμα την Αφροδίτη (σχέσεις και οικονομικά), τον Ερμή (κίνηση, επικοινωνία) ή τον Άρη (ενέργεια, θέλω). Καταλυτικά τυχερή και επεκτατική μπορεί να είναι και μια «δυσαρμονική» όψη με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα.
Προσοχή όμως! Εδώ η ανοχή είναι η ελάχιστη δυνατή, δηλαδή το πολύ μισή μοίρα και αν...
Οι αστρικές διελεύσεις είναι... παροιμιώδεις για την ακρίβεια τους, άμεσα δραστικές δηλαδή και δεν διαμορφώνουν «κλίμα» (ενίοτε αποκλειστικά ψυχολογικό) για κάποιους μήνες, όπως οι τροπικές.

Ακόμη, δεν είναι σωστό να εξετάζουμε γενικά την επιρροή του διελαύνοντα αστρικού Δία από έναν γενέθλιο τροπικό οίκο, παρά μόνον όταν «πιάνει» ένα πλανήτη ή σημείο που βρίσκεται σε αυτόν τον οίκο. Αλλιώς, δεν τον αξιολογούμε ως κάτι το σημαντικό.
Κι αυτό έχει σημασία, αφού οι αντίστοιχες διελεύσεις του τροπικού Δία από έναν γενέθλιο οίκο λειτουργούν συνήθως για όσο διάστημα ο πλανήτης βρίσκεται σε αυτόν τον οίκο (1 χρόνο κατά μέσο όρο).

Ερμηνευτικά, το ζήτημα είναι πως αν ο τροπικός Δίας έχει -συχνά καθ' υπερβολή- τη φήμη του «μεγάλου ευεργέτη» της ζωής μας, χωρίς να την δικαιώνει πάντα (αντίθετα, πολλές φορές λειτουργεί σαν παγίδα υπεραισιοδοξίας ή σαν μια υπόσχεση που αιωρείται και δεν πραγματοποιείται ποτέ), ο ομόλογος του αστρικός, έχει πραγματικά τη δυνατότητα να μας προσφέρει στο πιάτο λύσεις, ευκαιρίες και ευκολίες που δείχνουν σαν να... έπεσαν από τον ουρανό!

Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι σε γενικές γραμμές λειτουργεί περισσότερο με τον παραδοσιακό μανδύα του... πραγματικού ευεργέτη, δηλαδή έχοντας σαν κύριο όχημα την τύχη, ανεξάρτητα από το αν την αξίζουμε ή όχι.

Γι' αυτό κάτω από την επιρροή του αξίζει να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω στη ζωή μας.
Για παράδειγμα και σε σύγκριση με την επίδραση του τροπικού Δία, η πιθανότητα μιας επικοινωνιακής αναβάθμισης (ταξίδια, σπουδές, πληροφορίες, απόκτηση εξοπλισμού) είναι κατά πολύ μεγαλύτερη όταν ο διελαύνων αστρικός Δίας σχηματίζει μια κύρια όψη με τον γενέθλιο τροπικό Ερμή. Αντίστοιχα μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες μιας οικονομικής ή συναισθηματικής ευμάρειας, όταν ο διελαύνων αστρικός Δίας «πιάσει» την γενέθλια Αφροδίτη.

Στην περίπτωση του αστρικού Δία στον Ταύρο, μια ειδική λεπτομέρεια έχει να κάνει με το ότι ουσιαστικά «κρατάει» και μεταφέρει τις ιδιότητες του διελαύνοντα τροπικού Δία στους Διδύμους κι αν θα θέλαμε να δώσουμε μια γενική εικόνα της επιρροής του, αυτή συνίσταται σε ανάπτυξη και οικονομικά οφέλη μέσα από δραστηριότητες που παραδοσιακά ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων (επικοινωνία, γραπτά, ταξίδια, διαφήμιση κλπ) ή σε βοήθειες από συγγενικά πρόσωπα.
Αντίστοιχα τα επικοινωνιακά και κοινωνικά οφέλη του αστρικού Δία στους Διδύμους (από την 6η μοίρα και πάνω), μπορεί να έχουν ως αφετηρία το σπίτι ή την οικογένεια, που παραδοσιακά «εδρεύουν» στο ζώδιο του Καρκίνου. Για παράδειγμα, ένας γονέας μπορεί να χαρίσει ή να μεταβιβάσει στον... τυχερό ένα μεταφορικό μέσον.

Δείτε λοιπόν στα ωροσκόπια σας αν και τι ενισχύει ο διελαύνων αστρικός Δίας, ώστε να γνωρίζετε ποιές από τις δραστηριότητες σας έχουν το... άγγιγμα του Μίδα!

Φυσικά κι εδώ δεν παύουν να ισχύουν κάποιοι πάγιοι κανόνες ερμηνείας, που έχουν να κάνουν με την δυναμική και τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη. Αν για παράδειγμα, ο γενέθλιος Ήλιος δέχεται μεν την επιρροή του αστρικού Δία αλλά στο γενέθλιο ωροσκόπιο σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, τότε σίγουρα θα πρέπει να είστε αρκετά επιφυλακτικοί, αφού ναι μεν θα σας ανοίξουν κάποιες πόρτες, από την άλλη πλευρά όμως το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ποθούμενο. Παράλληλα, αν «ξανοιχτείτε» κινδυνεύετε να εκτεθείτε, αφού παρά τις υποσχέσεις, την κρίσιμη στιγμή που θα χρειάζεστε βοήθεια, δεν θα υπάρξει κανείς για να σας τη δώσει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved