Δίας - Από ευεργέτης, τιμωρός

Ο Δίας δίνει μεν ευκαιρίες αλλά πρωτίστως σε εκείνες κι εκείνους που τον έχουν «μπάρμπα» στο ωροσκόπιό τους.

Δίας - Από ευεργέτης, τιμωρός

Και κάθε χρόνο που αλλάζει ζώδιο, αρχίζουν οι ...πανηγυρισμοί για την εύνοια του, που επιτέλους «αγγίζει» τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου ζωδίου.

Ωστόσο, πολλές φορές στην πράξη συμβαίνουν άλλα κι εκεί για παράδειγμα που οι ταλαιπωρημένοι από τον Κρόνο ή τους ...Ουρανοπλουτωναίους περίμεναν να δουν μια άσπρη μέρα, τα πράγματα τελικά γίνονται χειρότερα.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να είμαστε πιο φειδωλοί στα μηνύματα αισιοδοξίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Δίας δίνει μεν ευκαιρίες αλλά πρωτίστως σε εκείνες κι εκείνους που τον έχουν «μπάρμπα» στο ωροσκόπιό τους. Είναι αυτό που λέει ο λαός, ότι «τα λεφτά, πάνε στα λεφτά». Από εκεί κι ύστερα απαιτείται μια πιο προσεκτική εξέταση.

Μια από τις πολλές «δουλειές» του Δία είναι να «φουσκώνει» τα γεγονότα δημιουργώντας είτε υπερβολικές προσδοκίες, είτε ...σκάνδαλα! Πρακτικά, μας απελευθερώνει και μας «ανοίγει», αίροντας τις δικλείδες ασφαλείας που -σοφά- έχουμε θέσει, έχοντας μια εμπειρική γνώση των ορίων μας. Έρχεται και μας κτυπά φιλικά στην πλάτη διαβεβαιώνοντας μας πως ότι κι αν συμβεί, αυτός θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση. Μόνον που σαν γνήσιος ...δημαγωγός, όταν χρειαστούμε πραγματικά την ανάγκη του -αυτήν την τύχη που όλοι επικαλούμαστε- ο «χοντρός» έχει πάει ...διακοπές!

Έτσι, με τον Δία οδηγό, πολλές φορές καταλήγουμε σε διαζύγιο, αντί του γάμου ή σε άκαιρες σπατάλες, αντί μιας υποσχόμενης ευμάρειας.

Στην πράξη τώρα, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις παγίδες της δήθεν ευκολίας που μας παρέχει ο Δίας, έχει σημασία να γνωρίζουμε τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη μας. Με δεδομένο ότι ο πλανήτης διογκώνει-επεκτείνει τις επιρροές που μας χαρακτηρίζουν από την γέννηση μας, αν «καθίσει» από διέλευση πάνω σε έναν ευαίσθητο σχηματισμό (για παράδειγμα ένα γενέθλιο τετράγωνο), είναι προφανές ότι θα ενεργοποιήσει τις πιο «ενοχλητικές» πλευρές της όψης.

Και κάτι τελευταίο που απευθύνεται κυρίως στους «Κρόνιους» τύπους, όσες και όσους δηλαδή έχουν μάθει να κάνουν τα πράγματα με τον δύσκολο τρόπο ή ενδιαφέρονται για την ποιότητα των προσπαθειών τους. Ο Δίας είναι ο άρχοντας της ποσότητας και των εύκολων λύσεων, οι οποίες μάλιστα συχνά ενέχουν και ψήγματα ή... κοτρώνες αμοραλισμού. Γι' αυτό ας μην τον υπολογίζουν καλύτερα στα σχέδια τους, για να μην πω ότι μόλις ακούνε Δία, να φεύγουν... τρέχοντας!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved