Σχέσεις - Οι κανόνες του «ωροσκοπίου γνωριμίας»

Οι βασικές αρχές την επιλεκτικής αστρολογίας

Σχέσεις - Οι κανόνες του «ωροσκοπίου γνωριμίας»



Ωροσκόπιο γνωριμίας-Ατομικό Ωροσκόπιο- Συναστρία


Το ωροσκόπιο μιας πρώτης γνωριμίας είναι μια πολύ καλή «πρώτη ένδειξη» για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά για να φτάσουμε μέχρι εκεί θα πρέπει να εξετάσουμε το πώς. Ξεκινάμε λοιπόν με τις πρώτες βασικές αρχές της επιλεκτικής αστρολογίας.

ΚΑΝΟΝΑΣ

Πάντα σε ένα τέτοιου είδους χάρτη εξετάζουμε το γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός ξεχωριστά που εμπλέκεται. Ανάλογα με το τι μας ενδιαφέρει (δουλειά, έρωτας, χρήμα, σχέση κλπ) κοιτάμε τους αντίστοιχους γενέθλιους οίκους.

Νόμος και μάλιστα Αλάνθαστος

Ένας χάρτης επιλογής όσο καλός και να είναι, είναι ένα συμπλήρωμα. Επί παραδείγματι σε μια δυσαρμονική συναστρία/σχέση ένας Δίας σε τρίγωνο με Σελήνη θα φέρει όμορφες συνθήκες, δεν θα αποτρέψει όμως την ρήξη. Το αντίθετο, ως παράδειγμα, σε μια ονειρική συναστρία ένας Άρης στον 7ο πχ θα φέρει κόντρες και διαφορές αλλά δεν θα φέρει ποτέ την ρήξη.

Οι Οίκοι και η θεματολογία τους

1ος οίκος: Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να τοποθετούμε Ήλιο, Σελήνη ή Νότιο Δεσμό στον 1ο οίκο. Η μονή εξαίρεση είναι, εάν από μοίρα ή δεκανό βρίσκονται ΜΟΝΟ σε θέση ΕΞΑΡΣΗΣ και υπό την προϋπόθεση πως δεν προσβάλλονται.

2ος οίκος: Εάν μας απασχολούν οικονομικά ζητήματα η παρουσία του Δια ή των πλανητών που σηματοδοτούν τα χρήματα να είναι σε αρμονική όψη με τον *Ωροσκόπο ή τον κυβερνήτη αυτού.

*εάν είναι και στα δυο, ακόμα καλυτέρα

3ος οίκος: Μια καλή θέση της Σελήνης εδώ δίνει ένα πλεονέκτημα (πχ Σελήνη στον Καρκίνο ή στον Ταύρο) αλλά με θετικές όψεις. Όμως ο κυβερνήτης του 3ου (στο γενέθλιο) ή της επιλογής να μην βρίσκεται σε 8ο και 12ο , εκτός εάν έχουμε συσχέτιση.

4ος οίκος: Η παρουσία της Σελήνης είναι ένα πολύ καλό στάνταρ. Καλό θα είναι, εάν δεν μπορούμε να έχουμε εδώ την Σελήνη, να είναι σε καλή όψη με τον Κυβερνήτη του 4ου ή με πλάνητες που βρίσκονται εντός του.

5ος οίκος: Η παρουσία Δια ή Αφροδίτης (υπό την προϋπόθεση πως έχουν τίτλους ή καλές όψεις) θα μπορούσε να δείχνει απόλαυση και ηρεμία σε ζητήματα του εν λόγω οίκου. Συνήθως τους βάζουμε ή στον 2ο γενέθλιο και επιλεκτικά στον 5ο ή το αντίστροφο. Όμως θα πρέπει να αποφεύγεται η παρουσία Κρόνου ή Ποσειδώνα.

6ος οίκος: Εδώ η παρουσία ενός Χείρωνα ή μιας τονισμένης τόσο από όψεις όσο και από θέση Σελήνη θα ήταν το ιδανικό. Ιδανικό επίσης είναι ο κυβερνήτης του 2ου γενεθλίου να βρίσκεται στον 6ο οίκο του χάρτη επιλογής.

7ος οίκος: Η παρουσία μιας Αφροδίτης εδώ θα ήταν ιδανική. Πολλοί θα έλεγαν και την παρουσία της Σελήνης, ωστόσο αν θα μπορούσε να λειτουργήσει η Σελήνη καλά σε έναν οίκο-έξαρση του Κρόνου, αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι δυσαρμονικές όψεις του κυβερνήτη και των πλανητών που υπάρχουν (εάν υπάρχουν) εντός αυτού.

8ος οίκος: Εδώ χρειαζόμαστε δυνατές όψεις του Κρόνου και του Πλούτωνα και αν είναι δυνατόν με τον γενέθλιο Ωροσκόπο ή το ωροσκόπο επιλογής.

9ος οίκος: Εδώ χρειαζόμαστε καλές όψεις και τονισμένους κυβερνήτες. Εάν βρίσκεται μέσα ο Δίας, τότε είναι πολύ καλό.

10ος οίκος: Το ιδανικότερο θα ήταν να βρίσκεται εντός του 10ου οίκου ο γενέθλιος ωροσκόπος. Εάν υπάρχει και η δυνατότητα της παρουσίας της Σελήνης, (πχ στον 10ο αλλά στον Καρκίνο) αυτό θα ήταν ευχής έργον.

11ος : χρειάζεται καλή όψη του κυβερνήτη του 11ου με τον γενέθλιο Ωροσκόπο ή το MC. Η παρουσία της Αφροδίτης ή του Δία είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο.

12ος οίκος: Καλό θα ήταν να μην υπάρχουν πλανήτες στον 12ο και χρειαζόμαστε καλές όψεις της γενέθλιας Σελήνης και Ωροσκόπου με τον κυβερνήτη του 12ου οίκου.

Tips & Tricks

-Εάν δεν έχουμε όψη Σελήνης με κάποιον σημειοδότη, τότε είναι προτιμότερο να έχει σύνοδο με κάποιον απλανή αστέρα της φύσης του σημειοδότη.



-Προτιμήστε τις συγκλίνουσες ή εν πάσει περιπτώσει τις -υπό σχετικό σχηματισμό- παρά τις αποκλίνουσες.



-Αποφύγετε να είναι η Σελήνη σε απόσταση 8ο 30’ από τον Ήλιο ή 12ο από τους Δεσμούς της Σελήνης.



-Να μην είναι εκτός πορείας η Σελήνη.



-Να μην έχουμε την Σελήνη στην «κεκαυμένη οδό» (15ο Ζυγού έως 15ο Σκορπιού)



=Εάν υπάρχει η δυνατότητα αποφύγετε και τις θέσεις Ζυγού-Αιγόκερω αλλά και την 3η μοίρα του Σκορπιού.



-Αποφύγετε να τοποθετείτε την Σελήνη με αργή ταχύτητα (μέση ημερησία ταχύτητα 13ο και 11’ ανά ημέρα).



-Καλό θα είναι η Σελήνη να έχει ως οίκο το θέμα που μας απασχολεί αλλά να έχουμε φροντίσει να έχει καλές όψεις.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved