Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 17° 49' 55" ΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ - 25° 22' 55" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 09° 55' 01" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 28° 25' 02" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 24° 03' 35" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 08° 27' 22" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 22° 13' 03" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 50' 18" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 24° 58' 16" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 51' 30" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 18° 04' 03" ΤΑΥΡΟΣ R

Ποιος πλανήτης δείχνει το γάμο, το πάθος ή το χωρισμό σε μια σχέση;

Οι πλανήτες και ο ρόλος τους στη διάρκεια και το είδος της σχέσης

Ποιος πλανήτης δείχνει το γάμο, το πάθος ή το χωρισμό σε μια σχέση;

Για να καταστρώσουμε ένα «γενέθλιο χάρτη σχέσης» καλούμαστε πρώτα απ' όλα, να επιλέξουμε την ώρα που ξεκίνησε. Όμως πότε ήταν αυτή; Την ώρα που «πιάστηκαν» τα μάτια, τα χέρια, τα πόδια ή κάτι άλλο; Η αστρολογική βιβλιογραφία δεν είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται για τον καθένα ξεχωριστά η σχέση να αρχίζει άλλη στιγμή.
Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι η οικοθεσία δεν είναι ασφαλής δείκτης.

Μπορείτε, ωστόσο, να εξετάσετε τις όψεις της ημέρας, (εφ' όσον υπήρξε μια συγκεκριμένη...) σε συνάρτηση πάντα με το γενέθλιο χάρτη σας, που σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο.

Αν για παράδειγμα, έχετε στο ωροσκόπιό σας ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και στο «χάρτη σχέσης» ένα τετράγωνο, θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση σύμφωνα με το τρίγωνο. Αν, πάλι, στο γενέθλιο σας έχετε ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και η σχέση ξεκινά με Αφροδίτη - Δία είναι προφανές ότι άλλος είναι αυτός που θα την χαρεί...
Επίσης, θα πρέπει αναπόφευκτα να εξετάσετε τουλάχιστον τις διελεύσεις και -αν θέλετε να είστε στο πνεύμα του νόμου- όλα τα συστήματα πρόβλεψης πάνω στο γενέθλιό σας, διαπιστώνοντας ποιος πλανήτης είναι η αιτία της ευχάριστης... συμφοράς. Από αυτήν την μάλλον κρίσιμη λεπτομέρεια θα προκύψουν και τα υπόλοιπα.

Πέραν τούτου, θεωρητικά, οι όψεις, ιδιαίτερα των εξωτερικών με τους εσωτερικούς πλανήτες ή τα Φώτα, δηλώνουν αρκετά πράγματα για τον τύπο και την εξέλιξη της σχέσης.

Ενδεικτικά, μια αρμονική παρέμβαση του Δία μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξή της, ενώ αντίθετα μια δυσαρμονική το «ξεφούσκωμά» της.

Ο Κρόνος αντίστοιχα υποδηλώνει διάρκεια και σταθερότητα, από την άλλη όμως «μπλεξίματα» με ήδη δεσμευμένους, καθυστερήσεις ή πειθαναγκασμούς. Είναι σαν ένα δαχτυλίδι, που το φοράς αλλά δε βγαίνει με τίποτα...

Ένα ιδιαίτερο «κόλλημα» μπορεί να δείχνει και η συμμετοχή του Χείρωνα, ο οποίος «ειδικεύεται» στις συναισθηματικές εξαρτήσεις, τις επανασυνδέσεις και την «τριβή» με πρώην. Από την άλλη πλευρά όμως, η εμπλοκή του θέτει τις βάσεις για μια σχέση που μπορεί να καταλήξει σε συμβίωση ή τη δημιουργία μιας οικογένειας.

Η έντονη έλξη είναι το κοινό στοιχείο του Άρη και του Πλούτωνα αλλά ο Άρης παραπέμπει σε δράματα εν μέσω διεκδικήσεων, ενώ ο Πλούτωνας σε έντονες εσωτερικές διεργασίες του τύπου «ποιος είμαι», «πού πάω», «τι εσώρουχο θα φορέσω» κλπ. Μερικές φορές για να βγάλεις το δαχτυλίδι πρέπει να κόψεις το δάχτυλο...

Ο Ουρανός ανοίγει την πόρτα σε νέους παράξενους κόσμους, διαγράφοντας τις συμβατικές διαφορές ηλικίας, φυλής ή κοινωνικής τάξης και επινοώντας καινούργιες, εντελώς πρωτότυπες, αφού, για τα δικά του μέτρα, οι διαφορές είναι αυτές που ενώνουν. Εδώ η ύπαρξη δαχτυλιδιού είναι αιτία χωρισμού...

Κι αν τυχόν αντιληφθείτε τον Ποσειδώνα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανατρέξτε στην παιδική σας βιβλιοθήκη, αναζητώντας την "Ωραία Κοιμωμένη" και τη "Σταχτοπούτα"... Για όλους, εκτός από το δαχτυλίδι, υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια υπέροχη... κολοκύθα!

Διάβασε επίσης: Είναι σημαντικό, τελικά, να ταιριάζει το ζώδιό σου με το δικό του;

 

18 SHARES

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved