Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 35' 55" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 24° 42' 35" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 00° 10' 13" ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 26° 44' 14" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 25° 14' 46" ΖΥΓΟΣ
ΔΙΑΣ - 14° 03' 53" ΤΑΥΡΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 01° 16' 05" ΙΧΘΥΕΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 22° 31' 41" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 50' 47" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 54' 01" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 24° 57' 48" ΚΡΙΟΣ

Ο αποκαλυπτικός ρόλος του Δραγωνικού ωροσκοπίου

Το ωροσκόπιο του Paul - Joseph Goebbels
Ο αποκαλυπτικός ρόλος του Δραγωνικού ωροσκοπίου
από τον Δρ Χρήστο Παΐζη
20100627_Christos_Paizis_6JPEG

Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίξαμε* τη λειτουργικότητα του Δραγωνικού ωροσκοπίου, ειδικά στο συσχετισμό του με το τροπικό ωροσκόπιο. Όπως περιγράφουμε και στο σχετικό άρθρο (Περασμένες ενσαρκώσεις-Ο Δραγωνικός ζωδιακός) ο Δραγωνικός πλανήτης λειτουργεί ως πλαίσιο, ως βάση του τροπικού πλανήτη, ως αναγκαίος όρος για να εκδιπλωθεί η δυναμική του.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα από τα πολλά παραδείγματα που αναφέρουμε και στο βιβλίο μας, για να γίνει κατανοητό ότι γράφουμε: έστω τροπικός Ήλιος στον Αιγόκερω και ο Δραγωνικός στον Ταύρο·

Ο Δραγωνικός Ήλιος είναι το αναγκαίο πλαίσιο που θα επιτρέψει να ξεδιπλωθεί η δυναμική του τροπικού Ήλιου. Πιο συγκεκριμένα, η Αιγοκερίσια φιλοδοξία θα εμφανιστεί όταν νιώθει πως βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας ή όταν επιδιώκει οικονομικούς στόχους (λόγω Ταύρου) και, γενικά, υπάρχει μια τεράστια δυναμική στην οποία συμμετέχουν τα δύο ζώδια που αναφέραμε με τις λέξεις – κλειδιά τους και ο πλανήτης που αναφέραμε, με τις δικές του λέξεις - κλειδιά κι αυτός. Οι δυναμικές που θα φανερωθούν με την ανάλυση των παραπάνω συνδυασμών δίνουν μια νέα ανάγνωση του ωροσκοπίου, που μπορεί να είναι εξαιρετική αποδοτική και λειτουργική και σε επίπεδο πρόβλεψης, αλλά και συμβουλευτικής, ακόμη περισσότερο σε επίπεδο ψυχογραφήματος. Σκοπεύουμε σε επόμενα κείμενά μας πάνω στη Δραγώνιο Αστρολογία να δώσουμε πολλά παραδείγματα ερμηνείας Δραγωνικών πλανητών και να δείξουμε πως ερμηνεύεται ο συσχετισμός τους με τις τροπικές θέσεις των πλανητών. Τονίζουμε επίσης πως ειδικά ο Δραγωνικός Ήλιος δίνει πληροφορίες για θέματα υγείας ακόμη και για «κληρονομικά» ταλέντα ή ελαττώματα.

Ας δούμε τώρα τη λειτουργικότητα του Δραγωνικού ωροσκοπίου - σε σχέση πάντα με το τροπικό – στο ωροσκόπιο του Goebbels:

draconic_goebbels

1.  Ένας «μαζικός δολοφόνος» - έστω κι αν δεν έκανε ο ίδιος τους φόνους, αλλά ήταν ηθικός αυτουργός- πρέπει στο ωροσκόπιό του να έχει έντονο το στοιχείο του Άρη και του Πλούτωνα.

Βλέπουμε στο τροπικό ωροσκόπιο ο Άρης πανίσχυρος στο Σκορπιό (13ο) σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο (12ο Λέοντα). Είναι αυτό μία ένδειξη και για άσχημο σώμα (γνωστή η αναπηρία του Goebbels) και για συγκρούσεις με το περιβάλλον, δεν εξηγεί όμως μαζικούς φόνους, φόνους και των ίδιων των παιδιών του που τα δηλητηρίασε για να μη ζήσουν σε έναν κόσμο που δε θα ήταν εθνικοσοσιαλιστικός. Αν δούμε, όμως, το Δραγωνικό του ωροσκόπιο, ο Πλούτωνας είναι στις 12ο Λέοντα, πάνω ακριβώς στον τροπικό ωροσκόπο και σε ακριβές σχεδόν τετράγωνο με τον τροπικό Άρη. Έχουμε δηλαδή το σχήμα:

Δραγωνικός Πλούτωνας, σύνοδο με Ωροσκόπο (τροπικό), τετράγωνο Άρη (τροπικό).

2.  Ο τροπικός Ερμής στις 0ο Σκορπιού, πανίσχυρος λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα (14ο Διδύμων), σε τετράγωνο ακριβέστατο με τους τροπικούς Δεσμούς της Σελήνης, ευνοεί καχυποψία, «σατανικά» σχέδια, υπόγειες διαβουλεύσεις που θίγουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων (το τετράγωνο του Ερμή με τους Δεσμούς της Σελήνης). Ο Δραγωνικός Ερμής στις 0ο Αιγόκερω δείχνει πως το υπόστρωμα του Ερμή του Σκορπιού είναι κάτι δομημένο, άκαμπτο, σκληρό, ανελέητο. Αν πάρουμε πάλι υπόψη πως ο Ερμής είναι και δείκτης των παιδιών, ο Ερμής του Goebbels (τροπικός και δραγωνικός) δείχνει το τραγικό τέλος των παιδιών από τον πατέρα τους: ο Ερμής σε ζώδιο θανάτου (Σκορπιός), σε 135ο με Πλούτωνα (θάνατος), πανίσχυρος (λόγω αμοιβαίας υποδοχής με Πλούτωνα)· τριπλή η αναφορά σε θάνατο, τα παιδιά του Goebbels βρίσκονται σε επαφή μ’ αυτόν, όπως φωτογραφίζονται από το ωροσκόπιο του πατέρα. Καμένος ο Ερμής από τον Ήλιο (σύμβολο του πατέρα), ο Ήλιος επίσης κυβερνήτης του ωροσκόπου, που είναι το Εγώ του Goebbels, άρα ποιος «καίει» τα παιδιά; ο πατέρας! Υπόψη πως ο δραγωνικός Ερμής είναι στον Αιγόκερω, ζώδιο που επίσης συνδέεται με πατέρα και σε σύνοδο με τροπική Σελήνη στον Αιγόκερω, κάτι που δείχνει κα μια πολύ σκληρή μητέρα (υπόψη η σύζυγος του Goebbels ήταν πιο σκληρή κι από τον Goebbels, αυτοκτόνησε κι αυτή μαζί του).

Ας το δούμε παραστατικά:

Ερμής στο Σκορπιό, τετράγωνο με Δραγωνικό Πλούτωνα, δραγ. Ερμής στον Αιγόκερω, σε κρίσιμη μοίρα, σύνοδο με Σελήνη. Τροπικός Ερμής καμένος.

 

* Χ. Παΐζη «Καρμική και Δραγώνιος Αστρολογία», Αθήνα 2009, εκδ. ΑΛΣ

Για τη λειτουργικότητα γενικά της ιδιοσυναστρίας αναφερόμαστε και στο βιβλίο μας «Το ηλιοκεντρικό ωροσκόπιο – όλα  στο φως!»

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved