Εσωτερική Αστρολογία-Οι ιεραρχίες

Στα πρώτα κιόλας κείμενα αναφέραμε τις αξονικές έννοιες της Εσωτερικής Αστρολογίας – και, γενικότερα, του συστήματος
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

Στα πρώτα κιόλας κείμενα αναφέραμε τις αξονικές έννοιες της Εσωτερικής Αστρολογίας – και, γενικότερα, του συστήματος Μπέιλη – σταθήκαμε και στην έννοια της ιεραρχίας, συνοπτικά βέβαια. Τώρα που φτάσαμε πια στο στάδιο που πρέπει να μιλήσουμε για τους «ιεραρχικούς» κυβερνήτες, χρήσιμο είναι να αναφερθούμε στην έννοια της «ιεραρχίας».
Ιεραρχία είναι η τήρηση μιας σειράς στα πλαίσια ενός όλου, που οργανώνεται πυραμιδωτά, με συνεχή έλεγχο των ανωτέρων προς τους υφισταμένους. Όπου υπάρχει ιεραρχική δομή, υπάρχει και ένα αυστηρό σύστημα οργάνωσης με εκτελεστικά όργανα και επιτηρητές αλλά και επιτηρητές των επιτηρητών. Η ιεραρχία δείχνει τη σχέση ανάμεσα στους βαθμούς στα πλαίσια μιας οργάνωσης, είτε αυτή είναι πολιτική, είτε κοινωνική είτε θρησκευτική πια.

Στα πλαίσια της Εσωτερικής Αστρολογίας, «ιεραρχία» σημαίνει:
• Η ύπαρξη κάποιας κλιμάκωσης στη δημιουργία, που αρχίζει από την ανόργανη ύλη και καταλήγει στον άνθρωπο και στα δημιουργήματά του, σε επίπεδο μορφής (υλικότητας).
• Την ύπαρξη διαβαθμισμένων επιπέδων ύπαρξης που αρχίζουν από το «καλύτερο» γήινο πεδίο και φτάνουν σε άλλα, πολύ υψηλότερα επίπεδα με αποκορύφωμα το Πνεύμα.
• Την ύπαρξη πνευματικών οντοτήτων που ελέγχουν όλη τη Δημιουργία, επιτηρώντας την τέλεση ενός Σχεδίου στο οποίο όλοι συμμετέχουμε, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν. (Για την έννοια της «Δημιουργίας» και του «Σχεδίου» είχαμε πάλι μιλήσει προηγούμενα).
• Ιεραρχία, τέλος, σημαίνει πως σε ολόκληρη τη Δημιουργία, εκδηλωμένη και ανεκδήλωτη, όλα βρίσκονται σε μια σχέση αλληλοσύνδεσης («εν τω παν» έλεγε ο Ηράκλειτος, μη ξεχνάμε ποτέ αυτή τη σοφή φράση) και η αυτονομία του κάθε μέρους μπορεί να υφίσταται το βαθμό μόνο που δε θίγεται η αρμονία του Όλου και, κατ’ επέκταση, η «αλλαγή στάσης» ενός τμήματος επιτρέπεται από τους «ανώτερους», μόνο αν είναι συμβατή με το Όλο και αν δεν επηρεάζει την πορεία του.
• Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως οι ιεραρχίες διαπερνούν όλη τη Δημιουργία, μας ελέγχουν αόρατα κάθε στιγμή, είναι «παντού και πουθενά» για να θυμηθούμε και το ωραίο τραγούδι. Όσοι μετέχουν στις ιεραρχίες είναι «ιεράρχες» και, τηρουμένων των αναλογιών και για να γίνουν περισσότερο κατανοητά, θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε και με «φύλακες αγγέλους» με άυλους ελεγκτές, με αόρατους βοηθούς και συνεργούς. Είναι οντότητες που βοηθούν καθοριστικά την Ψυχή (έχουμε ξαναγράψει πως με αυτόν τον όρο νοείται το «αιώνιο στοιχείο» που υπάρχει μέσα μας) να ξεπερνά τους περιορισμούς και τις αναστολές της προσωπικότητας (της συγκεκριμένης δηλαδή ύπαρξης που είμαστε) και να προχωρεί στην πραγμάτωση των πιο υψηλών τάσεων της, έστω κι αν αυτό κοστίζει σε εμπράγματο επίπεδο.

Αφού, λοιπόν, διευκρινίσαμε όσο μας επιτρέπει ο περιορισμένος χώρος μας την έννοια της «ιεραρχίας», ας δούμε τώρα τι σημαίνει «ιεραρχικός κυβερνήτης».Οι ιεραρχικοί κυβερνήτες των ζωδίων είναι τελείως διαφορετικοί από τους γνωστούς κυβερνήτες της κλασικής ή αν προτιμάτε, εξωτερικής Αστρολογίας. Οι ιεραρχικοί κυβερνήτες δεν πρέπει να συγχέονται με τους εσωτερικούς ή πολύ περισσότερο, με τους εξωτερικούς κυβερνήτες. Έχουν να κάνουν με την πιο βαθιά φύση των ζωδίων, με τις πιο λεπτές αποχρώσεις τους, με τις «ανώτερες οκτάβες» τους. Ενώ οι εσωτερικοί κυβερνήτες έχουν να κάνουν μ’ αυτούς που έχουν ήδη μπει σε μια διαδικασία «μαθητείας», οι ιεραρχικοί κυβερνήτες συνδέονται με αυτούς που είναι «μυημένοι», μ’ αυτούς στους οποίους λειτουργεί η ανώτερη οκτάβα κάθε ζωδίου, μ’ αυτούς που έχουν ήδη μπει σε μια διαδικασία πνευματικότητας. Οι ιεραρχικοί κυβερνήτες είναι οι κυβερνήτες εκείνοι κάθε ζωδίου, που ενεργοποιούνται όταν και μόνον όταν το άτομο έχει ήδη περάσει επαρκώς σε άλλα επίπεδα ύπαρξης, όπου πια μπορεί να είναι συνειδητά στην υπηρεσία των ιεραρχιών προωθώντας εν πλήρη γνώση και συνείδηση τους Σκοπούς της Δημιουργίας. Είναι πια σε γειτνίαση με το Φως και, βέβαια, σε όποια ζώδια η επιρροή κι αν βρίσκεται, επιδρούν σε αυτόν μόνο οι ανώτερες οκτάβες της.

Οι ιεραρχικοί κυβερνήτες των ζωδίων λοιπόν έχουν να κάνουν:
• Με τις ανώτερες εκφάνσεις κάθε ζωδίου.
• Τις πιο υψηλές δονήσεις τους.
• Με τη χρήση του ζωδίου για προώθηση των σκοπών της Δημιουργίας συνειδητά κι όχι εμπειρικά ή από απλό ορμέμφυτο.
• Με τη σύνδεση ακτίνας, Ζωδίου, πλανήτη και την προώθηση της ακτίνας με την οποία συνδέεται ο πλανήτης μέσα από την ανώτερη οκτάβα του ζωδίου, το οποίο ιεραρχικά κυβερνά.
• Φυσικά όπως όταν κάποιος περάσει το στάδιο της μαθητείας, λειτουργούν σε αυτόν πια όχι οι εξωτερικοί αλλά οι εσωτερικοί κυβερνήτες, έτσι και αν κάποιος τελειώσει το στάδιο της Μαθητείας και έλθει σε επαφή με τις Ιεραρχίες, λειτουργούν πια σε αυτόν οι ιεραρχικοί κυβερνήτες.

Η διακυβέρνηση των ζωδίων

Ζώδιο-Εξωτερικός-Εσωτερικός-Ιεραρχικός κυβερνήτης

Κριός: Άρης-Ερμής-Ουρανός
Ταύρος: Αφροδίτη-Ήφαιστος-Ήφαιστος
Δίδυμοι: Ερμής-Αφροδίτη-Γη
Καρκίνος: Σελήνη-Ποσειδώνας-Ποσειδώνας
Λέων: Ήλιος-Ήλιος-Ήλιος
Παρθένος: Ερμής-Σελήνη-Δίας
Ζυγός: Αφροδίτη-Ουρανός-Κρόνος
Σκορπιός: Πλούτωνας (παραδοσιακά Άρης)-Άρης-Ερμής
Τοξότης: Δίας-Γη-Άρης
Αιγόκερως: Κρόνος-Κρόνος-Αφροδίτη
Υδροχόος: Ουρανός (παραδοσιακά Κρόνος)-Δίας-Σελήνη
Ιχθύες: Ποσειδώνας (παραδοσιακά Δίας)-Πλούτωνας-Πλούτωνας


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved