Εσωτερική Αστρολογία-Υδροχόος

Ο Υδροχόος, ζώδιο της ανθρωπότητας και του ανθρωπισμού, είναι φυσικό να συνδέεται με τον πλανήτη της επέκτασης
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

Ο Υδροχόος, ζώδιο της ανθρωπότητας και του ανθρωπισμού, είναι φυσικό να συνδέεται με τον πλανήτη της επέκτασης και της ευεργεσίας, το μεγαλύτερο πλανήτη του συστήματός μας, τον Δία, ο οποίος είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου. Στον Υδροχόο, οι επεκτατικές ιδιότητες του πλανήτη αναφέρονται κυρίως στην παγκόσμια συνειδητότητα που επιτυγχάνεται μέσα από το συλλογικό πνεύμα, την αναθεώρηση των παγιωμένων αξιών και το άνοιγμα του νου.

Υδροχόος και Παρθένος

Τα δύο αυτά ζώδια που στην Εξωτερική Αστρολογία είναι τελείως ασύμβατα, στην Εσωτερική έχουν πολλές ομοιότητες κι αναλογίες. Η Σελήνη, εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου γίνεται Ιεραρχικός κυβερνήτης στον Υδροχόο, κι αντίθετα ο Δίας εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου γίνεται Ιεραρχικός κυβερνήτης στη Παρθένο.
Αν πάρουμε πάλι υπόψη πως ο Ερμής κυβερνήτης της Παρθένου, θεωρείται πως έχει άριστη θέση στον Υδροχόο, μιας και κυβερνά τη τριπλότητα του αέρα, είναι ένα ακόμη στοιχείο που συνάδει στη σχέση μεταξύ των δύο ζωδίων.
Ας δούμε τα κοινά τους στοιχεία:
• Είναι και τα δύο ζώδια ανθρώπινα και κατ’ επέκταση εγκεφαλικά.
• Είναι και τα δύο ζώδια προσφοράς, έστω και με έναν εκκεντρικό τρόπο στον Υδροχόο.
• Η Παρθένος φιλοξενεί τη μητέρα των μορφών, τη Σελήνη, σ’ ένα πλαίσιο Χριστιανικής προσφοράς. Μη ξεχνάμε πως η μητέρα των μορφών στο μυστικό της γάμο με τον Θεό των υδάτων (Ποσειδώνα) στο ζώδιο του Καρκίνου γέννησε την ατλάντια συνείδηση. Αυτή η ατλάντια συνείδηση πρέπει να περάσει στη Νέα Εποχή και να κατοχυρωθεί θεσμικά, άρα απαιτεί Ουρανό και Κρόνο. Ουρανό και Κρόνο μαζί ο ζωδιακός προσφέρει μόνο στον Υδροχόο, πουθενά αλλού, και στο ζώδιο αυτό η μητέρα των μορφών η Σελήνη, θεσμοθετείται να γεννά τους ανθρώπους της Νέας Εποχής. Η Σελήνη λοιπόν ως Ιεραρχικός κυβερνήτης του υδροχόου δίνει πανανθρώπινη διάσταση σ’ αυτό που εμβρυακά γεννήθηκε στο Καρκίνο και στη Παρθένο, κι εκεί πλέον η Σελήνη – σύμβολο της γυναίκας σε όλες τις θρησκείες ξεπερνά τα όποια θρησκευτικά στεγανά στα πλαίσια της επερχόμενης συγκριτικής πανθρησκείας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved