Εσωτερική Αστρολογία-Τοξότης

Όπως έχουμε αναφέρει η Εσωτερική Αστρολογία χρησιμοποιεί 12 πλανήτες, έναν για κάθε ζώδιο, ώστε να υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία π
Παπασταύρου Λίντα

Από το Χρήστο Παΐζη

Όπως έχουμε αναφέρει η Εσωτερική Αστρολογία χρησιμοποιεί 12 πλανήτες, έναν για κάθε ζώδιο, ώστε να υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία πλανήτη-ζωδίου. Έτσι, εκτός από τους 10 πλανήτες που χρησιμοποιεί η Εξωτερική Αστρολογία, χρησιμοποιεί δύο ακόμη, τον Ήφαιστο που, όπως έχουμε γράψει, συνδέεται με το ζώδιο του Ταύρου και τη Γη, που συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη. Υπόψη πως η Γη βρίσκεται αστρολογικά πάντα απέναντι από τον Ήλιο, έτσι ώστε, αν κάποιος γνωρίζει τη θέση του Ήλιου θα γνωρίζει και τη θέση της Γης. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει Ήλιο στις 170 του Καρκίνου, η θέση της Γης θα είναι στις 170 του Αιγόκερω.

Η Γη συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη λόγω του ότι και οι δύο - και η Γη και ο Τοξότης – έχουν σχέση με συνθήκες σύγκρουσης και διαμάχης. Πράγματι η Γη, ως πλανήτης και μάλιστα μη ιερός, είναι χώρος διαμάχης πολλαχής ή πολλαπλής και το ζητούμενο είναι μέσα απ’ αυτή τη διαμάχη να επιτευχθεί η αρμονία. Ο Τοξότης, πάλι, επεκτατικός από τη Φύση του (ο Δίας, άλλωστε, παραδοσιακός κυβερνήτης) και φιλοσοφικός προσπαθεί μέσα από την ποικιλία να πετύχει την ενότητα και μέσω από τη σύγκρουση των αντιθέτων να κατορθώσει την αρμονία. Τοξότης και Γη λοιπόν έχουν το χαρακτηριστικό της πάλης, της σύγκρουσης με σκοπό την επίτευξη μιας ανώτερης ενότητας. Ο Τοξότης, λοιπόν, είναι το κατ’ εξοχήν «γήϊνο» ζώδιο (όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό φυσικά «γήϊνο», όχι όσον αφορά το στοιχείο, γιατί δεν παύει και στην Εσωτερική Αστρολογία να συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς, αλλά όσον αφορά τη σύνδεσή του με τη Γη), όπου γίνεται προσπάθεια να «ανακατευθεί η θάλασσα με ουρανό και φύκια» για να βρει το πραγματικό της χρώμα, δηλαδή να σμιλευθούν τα αντίθετα και να παραχθεί η νέα ενότητα, όπως ακριβώς και στη Γη, παλεύουν όλες οι αντίρροπες δυνάμεις συγκρούονται για να «συμφιλιωθούν» τελικά στο σώμα του «Ενός» που είναι τα «πάντα» μιας και, όπως το έχουμε ξαναγράψει «Ευ το Παν», όπως έλεγε ο Ηράκλειτος και κάθε μεγάλο εσωτερικό Σύστημα δέχεται.

Τοξότης - Άρης και Ιεραρχίες

Ο Τοξότης έχει ως Ιεραρχικό κυβερνήτη τον Άρη, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους.
• Σε επίπεδο σημειολογικό και συμβολικό το σύμβολο του πλανήτη και του ζωδίου μοιάζουν πολύ.
• Ο πολεμικός Άρης συνάδει κατά πολύ με τον Τοξότη μιας και ο 2ος δεκανός του τοξότη είναι Αρειανός, και ο 3ος δεκανός λιονταρίσιος, τα 2/3 δηλαδή του Τοξότη έχουν δυναμικό χαρακτήρα έως και πολεμικό, απόλυτα συμβατό με την επεκτατική φύση του ζωδίου.
• Ο Άρης είναι ο πλανήτης της 6ης Ακτίνας, η οποία μεταδίδεται και μέσω του Τοξότη γιατί αυτό το ζώδιο τραβά την αφοσίωση και τον ιδεαλισμό έως τα όρια του φανατισμού, που απέχει ένα ...σκαλοπατάκι από τον πόλεμο, από τον Άρη.
• Η επέκταση, αίτημα του Τοξότη, απαιτεί τη δυναμική του Άρη για να πραγματωθεί, και η δυναμική του Άρη στον απέραντο χώρο του Τοξότη βρίσκει όλη τη δύναμη δράσης της.
• Αφού ο Τοξότης έχει εσωτερικό κυβερνήτη τη Γη, είναι ο προνομιακός χώρος μαζί με τους Διδύμους για να γίνει η μάχη κατά της δυαδικότητας, και τα δίδυμα αδέρφια για γίνουν ένα, ώστε το 4ο να γίνει 5ο, δηλαδή να γίνει η 5η μύηση.
Ο Άρης ως Ιεραρχικός κυβερνήτης του Τοξότη δίνει τα πνευματικά όπλα και βοηθά τον εξελιγμένο ζηλωτή να μπει στη μάχη κατά της δυαδικότητας (Γη) σ’ επίπεδο παγκόσμιο (Δίας, Τοξότης) και πνευματικό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved