Εσωτερική Αστρολογία-Λέων

Ο Λέων είναι το μόνο ζώδιο που έχει ίδιο εξωτερικό, εσωτερικό και ιεραρχικό κυβερνήτη και μαζί με τον Αιγόκερω
Παπασταύρου Λίντα

Από το Χρήστο Παΐζη

Ο Λέων είναι το μόνο ζώδιο που έχει ίδιο εξωτερικό, εσωτερικό και ιεραρχικό κυβερνήτη και μαζί με τον Αιγόκερω είναι τα μόνα ζώδια που έχουν εξωτερικό και εσωτερικό κυβερνήτη (ο Λέων τον Ήλιο και ο Αιγόκερως τον Κρόνο). Κάποια ζώδια τυχαίνει να έχουν κοινούς 2 από τους 3 κυβερνήτες (π.χ. ο Κρόνος είναι εξωτερικός και εσωτερικός κυβερνήτης του Αιγόκερω, ο Ήφαιστος εσωτερικός και ιεραρχικός κυβερνήτης του Ταύρου, κανένα όμως ζώδιο δεν έχει έναν πλανήτη- κυβερνήτη και στα τρία επίπεδα, εξωτερικό, εσωτερικό και ιεραρχικό Το γεγονός αυτό, της τριπλής δηλαδή διακυβέρνησης του Λέοντα από τον Ήλιο, μπορούμε να το κατανοήσουμε καλύτερα, αν πάρουμε υπόψη πως στην εσωτερική διδασκαλία υπάρχουν τρεις «Ήλιοι», ο φυσικός ‘Ηλιος, η καρδιά του ‘Ηλιου και ο κεντρικός πνευματικός ‘Ηλιος (βλ. «Εσωτερική Αστρολογία», σελ. 273-275). Ο καθένας απ’ αυτούς συνδέεται με τον Λέοντα σε επίπεδο εξωτερικό, εσωτερικό και ιεραρχικό. Μόνο ο Λέων έχει αυτήν την ιδιομορφία, γι’ αυτό πρέπει να την προσέξουμε ιδιαίτερα. Για να την κατανοήσουμε, όμως επαρκώς θα πρέπει, όπως τόχουμε ξανατονίσει, να δούμε τη «μυθολογία» του Λέοντα και του Ήλιου γιατί, μη ξεχνάμε, «ο μύθος κρύπτει νουν αληθείας».

Ο Λέων μυθολογικώς

Ο Λέων μυθολογικά συνδέεται με το λιοντάρι της Νεμέας, που νίκησε ο Ηρακλής και, αφού το νίκησε και το σκότωσε, κατόπιν διαταγής του Ευρυσθέως, του αφαίρεσε το δέρμα, το φόρεσε πάνω του, για να είναι άτρωτος και επέστρεψε στην Τίρυνθα, έχοντας το δέρμα ως τρόπαιό του. Το λιοντάρι,, σύμβολο της δύναμης, διατηρεί τη δύναμή του ακόμη και νεκρό, μιας και το δέρμα του λειτουργεί προστατευτικά ακόμη και όταν το ίδιο το λιοντάρι έχει πεθάνει. Είναι λοιπόν ο Λέων κατ’ εξοχήν ζώδιο – σύμβολο της δύναμης, γι’ αυτό και σε επίπεδο εξωτερικό συνδέεται με τον «πλανήτη» εκείνο που δίνει το Φως, που συμβολίζει τη ζωτικότητα (μην ξεχνάμε πως μια από τις σημασίες που έχει ο Ήλιος στην Εξωτερική, αν θέλετε, Αστρολογία είναι η ζωτικότητα. Η θέση του Ήλιου στο ωροσκόπιο δείχνει κατ’ εξοχήν την ποιότητα, την ένταση και το βαθμό της ζωτικότητας του ανθρώπου). Ήλιος και Λέων λοιπόν βρίσκονται σε στενή σχέση και γίνεται απόλυτα κατανοητή η σύνδεσή τους σε επίπεδο τουλάχιστον εξωτερικό. Πως, όμως, γίνεται και συνδέονται και σε επίπεδο εσωτερικό και σε επίπεδο ιεραρχικό;
Μην ξεχνάμε, το εσωτερικά και ιεραρχικό επίπεδο συνδέονται με τις ανώτερες «οκτάβες» του κάθε ζωδίου αλλά και του κάθε πλανήτη. Άρα και ο Ήλιος ως ιεραρχικός κυβερνήτης του Λέοντα θα συνδέεται με τις ανώτερες οκτάβες αυτού του ζωδίου.
Ας το δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά.

Λέων και Απόλλων

«Ο Λέων αστρολογικώς έχει αναλογίαν προς τον Θεόν Απόλλωνα», γράφει – πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας – ο Πέτρος Γράβιγγερ, στο «Εγχειρίδιο Επιστημονικής Αστρολογίας» τ.Β΄ σελ. 138, βιβλίο στο οποίο συχνά έχουμε αναφερθεί και που το συνιστούμε ανεπιφύλακτα ως «κλασικό» εγχειρίδιο εισαγωγής στην Αστρολογία. Ο Απόλλων όμως, είναι «ηλιακός Θεός» συνδέεται με το Φως και, όπως αναφέρει και ο Πλάτων στο έργο του «Κρατύλος» έχει ικανότητα μαντική, μουσική, ιατρική και τοξική-καθαρτική. Αυτές οι ικανότητες συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το ζώδιο του Λέοντα, ζώδιο που και από την εξωτερική ακόμα Αστρολογία είναι γνωστό πως συνδέεται με Τέχνη (5ος οίκος, κατ’ εξοχήν οίκος του Λέοντα αλλά και οίκος Τέχνης), με «μαντική» - μην ξεχνάμε πως ο κατ’ εξοχήν πλανήτης της προφητείας, ο Ποσειδώνας, έχει έξαρση στο Λέοντα – αλλά και με διαδικασίες κάθαρσης, με διαδικασίες θεραπευτικές, στο βαθμό που το φως, η χαρά, η διασκέδαση, η δημιουργία, ο έρωτας, όλα θέματα του Λέοντα έχουν κατ’ εξοχήν χαρακτήρα απελευθερωτικό, θεραπευτικό, παράγουν «κάθαρσιν» (άλλωστε και η τραγωδία, όπως φαίνεται και στον πασίγνωστο ορισμό του Αριστοτέλη, που μικροί τον μαθαίναμε απ’ έξω στο σχολείο, είναι «κάθαρσις»). Ο Λέων, λοιπόν, έχει στην φύση του όλα τα χαρακτηριστικά του Θεού Απόλλωνα.Ας το δούμε πιο καλά και στο παρακάτω σχήμα.


Λ Ε Ω Ν Ζώδιο δημιουργίας – Τέχνης.
Ο Ποσειδώνας είναι σε έξαρση στο Λέοντα – Ο Ποσειδώνας κατ’ εξοχήν πλανήτης «μαντικής».
• Ζώδιο που έχει όλους τους παράγοντες εκείνους που λειτουργούν «καθαρτικά» και που παραπάνω αναφέραμε
Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Μουσική Μαντική Κάθαρση Θεραπεία

Aφού, λοιπόν, Λέων και Απόλλων συνδέονται και αφού ο Ήλιος, το Φως, βρίσκεται πίσω και από τους δύο, είναι λογικό ο Ήλιος να συνδέεται με το Λέοντα και σε επίπεδο εσωτερικό – για το οποίο έχουμε παλιότερα γράψει – αλλά και σε επίπεδο ιεραρχικό. Ο Ήλιος όμως αυτός, είναι καθαρά πνευματικής φύσεως, μπορεί να συνδεθεί ακόμα και με το Άγιο Πνεύμα του Χριστιανισμού – τέτοια μελέτη έχει κάνει ο σοβαρός μελετητής κ. Αντ. Χαλάς – και έχει να κάνει με «αείζωον πυρ» του Ηράκλειτου. Μόνο να δούμε το Λέοντα ως «θητεία στο Φως» θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη βαθύτερη φύση αυτού του ζωδίου αλλά και να εξηγήσουμε πως ο Ήλιος ως ιεραρχικός και εσωτερικός κυβερνήτης του Λέοντα είναι ένας «άλλος» Ήλιος από τον Ήλιο – εξωτερικό κυβερνήτη του Λέοντα.

Θα δείξουμε την σχέση πνευματικού Ήλιου και Λέοντα και θα αποκαλύψουμε κάποιες λεπτές αποχρώσεις αυτού του ζωδίου που θα σας κάνουν να το αντιμετωπίζετε με έναν άλλο τρόπο, να μην το βλέπετε απλά σαν ένα ζώδιο εγωϊσμού, προβολής ή και ματαιοδοξίας. Τόχουμε ξαναπεί πως η Εσωτερική προσέγγιση των ζωδίων δείχνει και τη βαθύτερη φύση τους και μας κάνει να καταλάβουμε πως όλα είναι εξίσου απαραίτητα για το Σχέδιο , τη Δημιουργία και την Εξέλιξη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved