Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 08° 02' 21" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 10° 02' 44" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΕΡΜΗΣ - 27° 55' 39" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 11° 06' 51" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΑΡΗΣ - 02° 31' 38" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΔΙΑΣ - 06° 17' 58" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 15° 00' 28" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 10° 51' 24" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 21° 18' 38" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 49' 14" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 29° 12' 11" ΤΑΥΡΟΣ R

Καμπαλιστική Αστρολογία: Η 2η Σφαίρα (Χόκμα)

Η δεύτερη Σεφίρα (Σφαίρα) συνδέεται με τον πλανήτη Ουρανό και δείχνει τον τομέα στον οποίο βρίσκονται οι υποχρεώσεις μας

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη


Η δεύτερη Σεφίρα (Σφαίρα) συνδέεται με τον πλανήτη Ουρανό και δείχνει τον τομέα στον οποίο βρίσκονται οι υποχρεώσεις μας, δείχνει την ικανότητά μας να παίρνουμε λογικές αποφάσεις, δείχνει σε πιο τομέα της ζωής μας θα χρειασθεί να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, δείχνει επίσης σε πιο τομέα της ζωής μας βρίσκεται η θεϊκή παρουσία και επίσης τον τομέα από τον οποίο μπορούμε να την ανακαλύψουμε.
Μην ξεχνάμε ποτέ πως η Χόκμα συνδέεται με τον Υιό, τον ενσαρκωμένο θεό, με αυτό το τμήμα του θεού που είναι περισσότερο προσιτό σε εμάς, ενώ η προηγούμενη Σεφίρα, το ΚΕΤΕΡ, συνδέεται με τον Πατέρα γι’ αυτό και συνδέεται με την πηγή από την οποία παίρνουμε την έμπνευσή μας.
Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί η Σεφίρα αυτή σε επίπεδο Αστρολογικό θα πρέπει να εξετάσουμε τη θέση του πλανήτη από ζώδιο και από οίκο, να τα συνδυάσουμε και τα δύο για να φθάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα· ας το εμπεδώσουμε αυτό με κάποια παραδείγματα που θα έχουν χαρακτήρα εργονομικό - παιδαγωγικό.
Θα σχηματίσουμε τρεις ενότητες Α, Β και Γ.
Στην πρώτη θα είναι οι ιδιότητες του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο εκάστοτε πλανήτης και στη δεύτερη οι ιδιότητες του οίκου στον οποίο βρίσκεται αυτός ο πλανήτης. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τις ιδιότητες της 2ης Σεφίρας.
Έστω λοιπόν πως έχουμε σε ένα ωροσκόπιο τον Ουρανό στο (Λέοντα), στον 1ο οίκο.

Α. Ουρανός στο Λέοντα
1) Εξαιρετική ευφυΐα σε θέματα δημιουργίας, διδασκαλίας, τέχνης.
2) Δημιουργικές ξαφνικές συλλήψεις.
3) Εκκεντρικές ερωτικές σχέσεις.
4) Ιδιαίτερες σχέσεις με τα παιδιά.
5) Πρωτοποριακές απόψεις για την διδασκαλία και την εκπαίδευση.
6) Δημιουργική ικανότητα που για να εκδιπλωθεί θέλει περιβάλλον ελευθερίας και ανεξαρτησίας.

Β. Ουρανός στον 1ο οίκο
α) Απρόβλεπτη προσωπικότητα με έντονο μαγνητισμό.
β) Μαγνητική επίδραση στο περιβάλλον.
γ) Ροπή να ελκύει γύρω του ιδιόμορφα άτομα, εκκεντρικά που πολλές φορές ασχολούνται με πρωτοποριακά θέματα.
δ) Εσωτερική ροπή προς κάθε τι το πρωτοποριακό –άρνηση ρουτίνας, μονοτονικό άτομο θέλει συνεχώς να ανανεώνεται.
ε) Συνεχείς αλλαγές σε όλα τα επίπεδα (επάγγελμα, εμφάνιση, περιβάλλον).

Γ. Περιεχόμενο σφαίρας
I) Που βρίσκονται οι υποχρεώσεις μας
II) Ικανότητα λογικών αποφάσεων
III) Τομείς στους οποίους χρειάζεται να πάρουμε λογικές αποφάσεις
IV) Τομέας στον οποίο μπορεί να βρει τον Θεό.
V)Τομείς εκδήλωσης του θεϊκού στοιχείου

Τώρα που έχουμε τις τρεις ενότητες μπορούμε κάνοντας συνδυασμούς να δούμε πως θα εκδηλωθεί η επιρροή αυτής της Σεφίρας σε ένα ωροσκόπιο με τον Ουρανό στο Λέοντα στον 1ο οίκο. Ας δούμε όλη την δυναμική της τάσης και τους τρόπους εκδήλωσης, συνδυάζοντας τους αριθμούς της πρώτης ενότητας (1 έως 5) με τα γράμματα της δεύτερης (α΄ έως ε΄) και τους λατινικούς αριθμούς της τρίτης.

1) Ένα τέτοιο άτομο έχει μεγάλες υποχρεώσεις στον ίδιο του τον εαυτό, μιας και ο Ουρανός βρίσκεται στον 1ο οίκο, στον οίκο του εγώ· έχει υποχρέωση να εκδηλώσει την δημιουργική του φύση (λόγο Λέοντα), να μεταδίδει τις γνώσεις του διδάσκοντας (ο Λέων είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο διδασκαλίας) και η διδασκαλία να γίνεται είτε με πρωτοποριακό τρόπο είτε σε πρωτοποριακά θέματα (λόγω Ουρανού). Όσο περισσότερο γίνεται αυτό τόσο περισσότερο ικανοποιεί τις εσωτερικές του ανάγκες, τόσο περισσότερο νιώθει να αποφορτίζεται από την ένταση του.

2) Το άτομο έχει την ικανότητα να παίρνει λογικές αποφάσεις μόνο του (λόγω του 1ου οίκου και του Λέοντα) και μπορεί οι παρεμβάσεις άλλων ακόμα και εάν είναι καλοπροαίρετες να το αποσυντονίζουν είτε να μην είναι αποτελεσματικές. Μπορεί επίσης, όταν πρόκειται να πάρει σοβαρές αποφάσεις, να έχει ξαφνικές αναλαμπές (λόγω Ουρανού) και να βρίσκει ακόμα και «ως δια μαγείας» τις καλύτερες λύσεις.

3) Οι τομείς στους οποίους χρειάζεται να παίρνει λογικές και κατ’ επέκταση ορθές αποφάσεις είναι τα προσωπικά του θέματα (λόγω 1ου οίκου) αλλά και τομείς που συνδέονται με παιδιά, με εκπαίδευση και γενικότερα δημιουργία. Σοβαρές αποφάσεις μπορεί να χρειασθεί να πάρει και σε θέματα ερωτικά μιας και ο Λέων, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, είναι το κατ’ εξοχήν ερωτικό ζώδιο (άλλωστε ο 5ος οίκος, ο οίκος των ερωτικών θεμάτων συνδέεται με τον Λέοντα).

4) Το Θεό ουσιαστικά τον έχει μέσα του (1ος οίκος) έχει έντονη την θρησκευτικότητα και αναγνωρίζει την θεϊκή παρουσία μέσα από τις πράξεις της δημιουργίας· Όσο περισσότερο δημιουργεί τόσο περισσότερο εκδιπλώνει το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει μέσα του· Επίσης και μέσα από μία ερωτική σχέση μπορεί να εντοπίζει αυτό το θεϊκό στοιχείο και σε κάποιες πολύ εξελιγμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε κάποιο άτομο που βιώνει έναν «πνευματικό έρωτα προς το θεό» (“amor dei intellectualis”) για να θυμηθούμε την έκφραση του μεγάλου Ολλανδού φιλόσοφου και γνώστη της Καμπαλά B. Spinoza

5) Το θεϊκό στοιχείο εκδηλώνεται και στο ίδιο το άτομο, γι’ αυτό ένα τέτοιο άτομο πολλές φορές έχει έντονη ακτινοβολία αλλά και ιδιαίτερη προστασία· συχνότερα όμως το θεϊκό στοιχείο εκδηλώνεται στη δημιουργική του δραστηριότητα και σε όλες της τις εκφάνσεις (από την ερωτική πράξη έως την διδασκαλία, από τις απλές καθημερινές δημιουργικές δραστηριότητες έως και την μεγάλη Τέχνη).

Γενικά με τον Ουρανό στο 1ο οίκο στο Λέοντα η δημιουργικότητα είναι ζωτική ανάγκη για εκδίπλωση της προσωπικότητας, οι αλλαγές αναγκαίες και η ύπαρξη κλίματος ελευθερίας και ανεξαρτησίας απαραίτητη συνθήκη για να μπορούν να εκδιπλωθούν τα ταλέντα του ατόμου.
Στη χαμηλότερη οκτάβα της η Αστρολογική αυτή συνθήκη μπορεί να δώσει τον εγωιστή ατομικιστή που η μόνη υποχρέωση που νιώθει είναι η υποχρέωση προς τον εαυτό του· στην ανώτερη οκτάβα μπορεί να δώσει τον εμπνευσμένο δημιουργό που σε επαφή με την ολότητα του παντός εκφράζεται μέσα από τη δημιουργία, η οποία είναι πια γι’ αυτόν ζωτική ανάγκη.
Είδαμε λοιπόν την αστρολογική λειτουργία της 2ης Σεφίρας και βέβαια με βάση το σχήμα που δώσαμε παραπάνω μπορούμε να δούμε την λειτουργία της σε όλα τα ζώδια και τους οίκους.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved