Τα ζώδια και ο έρωτας με διαφορά ηλικίας Β΄Μέρος

Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα
Παπασταύρου Λίντα
Τα ζώδια και ο έρωτας με διαφορά ηλικίας Β΄Μέρος

Ερωτοτροπεί η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto

Οι έρωτες με μεγάλη διάφορα ηλικίας «φοριούνται» ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Αλήθεια όμως πως είθισται να λειτουργούν σε μια τέτοια κατάσταση τα ζώδια;

ΖΥΓΟΣ

Εδώ ο χρόνος και η Revitalising κρέμα σε πλήρη εναρμόνιση. Κατ’ αρχάς η ηλικία δεν φαίνεται και η περιποίηση από τα γεννοφάσκια τους τελικά αποδίδει καρπούς. Οι Ζυγοί παίζουν δυνατά σε πολλά ταμπλό, κάποιες φορές σε στυλ τραβάτε με και ας κλαίω. Άριστοι γνώστες της Ψυχολογίας και των χειρισμών, καταφέρνουν χωρίς να είναι κάτι extreme τελικά να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σημασία για αυτούς έχει η χημεία και ίσως να δείτε να καταδικάζουν τέτοιες σχέσεις αλλά ποτέ τους ίδιους. Πίσω από το γενικό και αόριστο «να αποφύγουμε τις ακρότητες», εννοείται και τις ηλικιακές, κρύβονται ένας αθεράπευτος ναρκισσισμός κι ένας φόβος μοναξιάς που σε χαλεπούς καιρούς μπορεί να ρίξουν τους Ζυγούς στην αγκαλιά του «παππού», της «γιαγιάς» ή των ...εγγονιών τους!

Εξ άλλου δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τους απαγορεύει να «ισοφαρίσουν» αργότερα (ή ταυτόχρονα) την ηλικιακή διαφορά με μια άλλη σχέση.

Οι μικροί Ζυγοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το επώνυμο και την φινέτσα του ώριμου συντρόφου τους, διαφορετικά δεν θα ετίθετο καν θέμα! Το «πακέτο» συνοδεύεται συχνά από απίστευτα «χαϊλίκια» που εισάγουν τους Ζυγούς στους υψηλότερους κύκλους του life style. Εκεί δηλαδή όπου θα βρεθεί η επόμενη ή ο επόμενος...

Από την άλλη εάν το πρόσωπο 40+ ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού κολακεύεται τα μάλα από την συνοδεία μιας νεαράς ύπαρξης και καμαρώνει μόνον στην σκέψη του τι μούτρα θα κάνουν οι «οχτροί» όταν δουν το πιπίνι... Οι γυναίκες συνήθως παίζουν εκπαιδευτικό ρόλο νουθετώντας το αγόρι τους ενώ οι άνδρες σε γενικές γραμμές συμπεριφέρονται σαν τον ...Λαμπρούκο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η γυναίκα-Σκορπιος 40+ είναι high voltage και άψογη χειρίστρια του άλλου δια μέσω τεχνασμάτων που θα τα ζήλευε η KGB.! Απόλυτη κυρίαρχη του παιχνιδιού, αν κοιτάξει νεαρότερο θα τον κάνει μετά το 3ο βράδυ να τραγουδά «μέσα στο κορμί της είμαι αστυνόμος, μέσα στο κορμί της είμαι ο ληστής μέσα στο κορμί της θύμα -δολοφόνος» Η γυναίκα θα τον κάνει γιο-γιο και έρμαιο των ορέξεων της. Συνήθως ο πιτσιρικάς πάει με το σκεπτικό άντε να έχω και μια εμπειρία και τελικά βρίσκεται δεμένος χειροπόδαρα σαν τους συμβασιούχους όπου συνεχώς τους ανανεώνουν τις συμβάσεις. Ασφαλώς βέβαια ο νεαρός θα πρέπει να έχει κάτι το brutal γιατί αλλιώς …«άντε γειά».

Τώρα εάν η Σκορπίνα είναι νεαρότερη με τον ερωτισμό, το κορμί και φυσικά τα νιάτα της θα κάνει τον «θειο» να τραγουδά εν καιρώ κρίσης το πουλάω το σπίτι. Η μάλλον το χαρίζω αφού η μικρή δεν σκοπεύει να χάσει τζάμπα την ώρα της. Κι αν το καρνέ γράψει μηδέν, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές... Είναι γεγονός πως πίσω από κάθε κατεστραμμένο «γερομπισμπίκη» κρύβεται μια καπάτσα Σκορπίνα, που κάποια στιγμή τον έστειλε αδιάβαστο. Όσον αφορά τους άνδρες, αυτοί είναι κυνηγοί εκ γενετής, αφού τα έριξαν στην νοσοκόμα που τους άλλαζε πάνα στην θερμοκοιτίδα. Με την πάροδο των ετών έγιναν σαν το παλιό καλό κρασί ή σαν παίχτη του Champions League σε ηλικία 30 ετών. Δηλαδή στο τοπ της καριέρας τους και με ορθή χρήση των δυνάμεων τους. Σκοπός τους όμως είναι να πλάσουν την γυναίκα και να την κάνουν πειθήνιο όργανο τους γι αυτό οι μικρούλες δεν τους αφήνουν καθόλου ασυγκίνητους. Στην αρχή γίνονται χαλί να τους πατήσεις -φροντίδα, δώρα κλπ- κι ύστερα, μόλις αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο αρχίζουν τα ...βασανιστήρια. Στην καλύτερη περίπτωση η κοπελίτσα διαμένει σε ένα χρυσό κλουβί, ενώ ο μπερμπάντης Σκορπιός ψάχνεται διαρκώς και για άλλα θύματα!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για τους άνδρες μιας κάποιας ηλικίας δεν τίθεται θέμα. Είναι αδύνατον να μην τα μπλέξουν με κάποια μικρούλα, αφού και οι ίδιοι είναι αιώνιοι μπέμπηδες! Το καλό είναι πως όλοι καλοπερνάνε, ακόμη και η απατημένη σύζυγος που τροφοδοτείται ανελλιπώς με το παχυλό αντίτιμο της ...προδοσίας.

Αλλά και οι μικροί Τοξότες, που γενικότερα έχουν μια συμπάθεια στα χαρέμια, δεν θα πουν όχι σε μια γυναίκα αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας αν η σχέση συνοδεύεται και από πολλά μπόνους καλοπέρασης και η κυρία είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένη. Τα ταξίδια και η εισαγωγή σε έναν κόσμο πιο πνευματικό από το Playboy μπορεί να είναι εξίσου ισχυρά κίνητρα αλλά από την άλλη η λατρεία του ζωδίου σε οτιδήποτε νεανικό δυσκολεύει αρκετά μια τέτοια επιλογή.

Οι μικρές Τοξοτίνες είναι αρκετά πιο εύκολες στο να βρεθούν με τον «μπάρμπα» τους, αφού το κίνητρο της καλοπέρασης είναι σχεδόν ακατανίκητο. Ταξίδια, σαφάρι, περιπέτειες, καραμελίτσες κλπ κάνουν τον παππού να κορδώνεται κι εκείνες ακόμη πιο ευτυχισμένες. Εξ άλλου οι ίδιες έχουν την επιπολαιότητα και την αθωότητα ενός παιδιού, που πάντα χρειάζεται ένα στιβαρό και ώριμο χέρι να τις συγκρατεί. Απλά να έχετε υπόψη σας ότι αν είσαστε άνδρας στα «ήντα» και ερωτευτείτε πιτσιρίκα Τοξοτίνα θα κάνετε τόση γυμναστική που ούτε όταν σας κάλεσαν σε επιστράτευση στα γεγονότα της Κύπρου δεν είχατε κάνει.

Βέβαια, όσο μεγαλώνουν οι Τοξοτίνες, τόσο περισσότερο πλήττουν με τους συνομήλικους ή -ακόμη χειρότερα- με τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες.

Είναι συχνό φαινόμενο να περιβάλλονται από νεαρούς θαυμαστές, από τους οποίους από καιρού εις καιρόν τσιμπολογάνε τον καλύτερο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αναμφισβήτητα το ζώδιο με τα περισσότερα κρούσματα ηλικιακής διαφοράς στις σχέσεις, άσχετα αν πολλές φορές η εξωτερική εικόνα απατά και η υπόθεση θυμίζει το «τάξις & ηθική» του Χάρη Ρώμα-Πόποτα. Κι αυτό γιατί τα μικρά Αιγοκεράκια πάντα ψάχνουν την ωριμότητα αλλά όταν μεγαλώσουν αρχίζει η ...ιλιγγιώδης πτώση προς τα κάτω! Έτσι καλύπτεται η ανασφάλεια και είναι όλοι ευτυχισμένοι... Οι γυναίκες καριέρας που έχουν χάσει τα νιάτα τους σε πληκτικές συνεδριάσεις με ξενέρωτους γιάπηδες θα ζήσουν τον έρωτα τους πρώτα στα κρυφά, αφού κλειδώσουν δηλαδή την πόρτα. Και κάτω από το σεμνότυφο ταγέρ μπορεί να κρύβεται ένα εκπληκτικό περιεχόμενο. Δηλαδή από έξω εμφάνιση και από μέσα περίσσια άνεση. Η Αιγοκερίνα τότε γίνεται σαν την Τζέλα Δελαφράγκα όταν αντίκρισε τον Γιακουμή στο «Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο»!

Αν βέβαια μιλάμε για πιτσιρίκα Αιγόκερω, τότε η πεποίθηση πως η ωριμότητα συνδέεται με την ασφάλεια και την σιγουριά κάνει τους παππούδες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση...

Οι παραδοσιακοί άνδρες του ζωδίου σε θέματα σχέσεων μέχρι να μεγαλώσουν συνήθως το παίζουν οι «σοβαροί που δεν ενδίδουν σε ακρότητες». Και παρότι μπορεί να συσχετίζονται συχνά με ισχυρές μεγαλοκυρίες που προσφέρουν αφειδώς διαβατήρια για τα υψηλότερα κοινωνικά κλιμάκια, παντρεύονται τελικά μια γυναίκα μικρότερη τους, στα πλαίσια των ηθών της κοινωνίας, για να καταλήξουν βέβαια σταδιακά με νεαρές συνοδούς που αποδεικνύουν την αρσενική τους ισχύ. Αυτό δεν σημαίνει πως χωρίζουν, ιδιαίτερα αν η σύζυγος αποδεχτεί τον ρόλο της εξαγορασμένης δήθεν ευτυχισμένης. Το πρόβλημα είναι πως οι σχέσεις για έναν Αιγόκερω είναι σχεδόν πάντα ένα είδος απόδειξης για την υπεροχή του και ένα κλειδί για την καριέρα του. Κι όταν καταλήγει να τα φτιάχνει με πιτσιρίκες στοχεύει -όπως και ο Σκορπιός- στο «πλάσιμο» τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στις επιλογές ενός άνδρα ή μιας γυναίκας Υδροχόου και από αυτήν την άποψη όλα παίζονται. Τα δύο βασικά κριτήρια είναι το στυλ και η πνευματικότητα, στοιχεία δηλαδή που συνήθως διαθέτουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά... Υπάρχει πάντα το αλλά! Οι Υδροχόοι αρέσκονται να αποδεικνύουν στους εαυτούς τους ότι δεν δεσμεύονται από κανέναν κανόνα και μόλις καταλάβουν ότι έχουν μια συγκεκριμένη ροπή κάνουν οτιδήποτε για να την αποδυναμώσουν. Γι αυτό η αντίφαση είναι το middle name του ζωδίου... Οπότε, εκεί που βλέπεις μια σιγουράτζα έρχεται το αστροπελέκι Κι από το +45 πέφτουμε στο -25 ή αντιστρόφως!

Οι άνδρες γενικά ως πιο κουλ «κρατάνε χαρακτήρα» αλλά με τις γυναίκες γίνεται της μουρλής.

Η Υδροχόος 40+ μπορεί να κυνηγά τον πιτσιρικά όπως ο Ιαβέρης τον Γιάννη Αγιάννη και τελικά μόλις πει ναι ο μικρός να του τραγουδήσει «είμαστε φίλοι και δεν αξίζει μια γυναίκα να μας χωρίζει!» Αν πάλι μπλέξεις με γυναίκα milf Υδροχόο είναι σαν να περνάς ερωτική διαβολοεβδομάδα στην Ρεντίνα. Και να τα ψυχολογικά τεστ και να οι ερωτικές δοκιμασίες και να και οι διπλοί λογαριασμοί στο facebook και στο twiter για να εντοπίσει εάν ο πιτσιρικάς είναι «πέφτουλας» γενικά.

Τώρα εάν μπλέξετε με γυναίκα -πιπίνι Υδροχόο θα γίνεται κολλητοί με τους Anonymous αλλά και τα multirama μιας κι τα gadget θα δινουν και θα παίρνουν. Μέχρι και cyber καταστάσεις θα παίξουν, πάντα στο φιλικό.... Όπως και να’ χει θα είναι μια καλή εκπαίδευση στις «προχώ» καταστάσεις. Όμως για να μην ξεχνιόμαστε, οι Υδροχόες είναι στην πλειοψηφία τους και τρομερά κιλεράκια. Κόβουν το πεντακοσάρικο από χιλιόμετρο κι αν ο παππούς αντισταθεί σθεναρά, πολύ σύντομα τραγουδάει το «αριβεντέρτσι Ρόμα»

ΙΧΘΥΕΣ

Ο δεσμός με έναν μεγαλύτερο άνδρα Ιχθύ είναι σαν το Μεσοπρόθεσμο. Στο τέλος αντιλαμβάνεσαι πως δεν «δουλεύει» το όλο έργο. Θα σου αρχίσει ένα παραμύθι πως η ζωή είναι ωραία αλλά να, του έτυχε γάμος με σκύλα που δεν μπορεί να την χωρίσει και γενικώς υποφέρει και πως όλοι στην ζωή του φερθήκαν σκάρτα, γι αυτό το ‘ριξε κι αυτός στις λαμογιές. Με ένα μίγμα ερωτισμού και κλάψας, υποδύεται άριστα τον Νίκο Ξανθόπουλο με εσάνς Κυανοπώγωνα.

Αντίθετα οι Ψαρίνες παρότι μια τάση στο παραμύθι την έχουν, είναι πιο ορίτζιναλ, το πρόβλημα όμως είναι ότι η καριέρα τους είναι ταγμένη πλάι σε παντρεμένους και γι αυτό δύσκολα πέφτουν χαμηλά στην ηλικία. Αν τύχει πάντως και γίνει φάση με μικρότερο, οι βαρκάδες και τα ηλιοβασιλέματα πάνε σύννεφο, μέχρι που η μεγαλονεράιδα ανακαλύπτει πως στην ονειροπαγίδα της φιλοξενούνται μερικές ακόμη συνυποψήφιες. Και τότε αν αποφασίσει να πάει σε άλλη παραλία κάνει τον πιτσιρικά, που εγκλημάτησε έναντι του εαυτού του, να βολοδέρνει στα αισθηματικά κύματα της αβεβαιότητας σαν τον Οδυσσέα. Μετά από αυτήν, το χάος!

Τώρα εάν είσαι σιτεμένος και σε ευλογήσει ο Θεός να μπλέξεις με πιτσιρίκα Ψαρίνα τότε βρήκες τον μήνα που θρέφει τους ένδεκα. Για αιώνες μπορεί να περιμένει τον πρίγκιπα της στην Γαλάζια Λίμνη των ονείρων της, «τρώγοντας» στο μεταξύ ότι της σερβίρει ο επιδέξιος καρδιοκατακτητής.

Αν πάλι είσαι νεανίας Ιχθύς και αντικείμενο του πόθου η ερώτηση είναι μια: «Πόσα θες να μας τρελάνεις;»

Κλείνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα, είναι σκόπιμο να αναφερθούμε σε εκείνες τις γενέθλιες πλανητικές θέσεις που ευνοούν την δημιουργία σχέσεων με διαφορά ηλικίας. Πρακτικά, ο Κρόνος και ο Ουρανός -για διαφορετικούς λόγους- προωθούν τέτοια σχήματα, όταν βρίσκονται στον 5ο ή τον 7ο οίκο και βέβαια όταν συνδέονται με την Αφροδίτη, δια μέσω κάποιας «δυσαρμονικής» όψης. Ανάλογα συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν και με ακμή του 5ου οίκου στον Αιγόκερω, ιδιαίτερα όταν στο ζώδιο φιλοξενούνται πλανήτες.

Από την άλλη, αν μείνουμε αποκλειστικά στις σεξουαλικές σχέσεις, το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο και την ποιότητα του 8ου οίκου.

Τέλος, παραδοσιακά, ο Ερμής αναφέρεται στις μικρές ηλικίες και η παρουσία του στον 5ο ή τον 8ο οίκο μπορεί να συμβάλλει σε προτιμήσεις τέτοιου βεληνεκούς. Φυσικά στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ένας 5ος ή 8ος οίκος στους Διδύμους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved