Συναστρία: Ποιες είναι οι μοιραίες σχέσεις πάθους

Είναι η σχέση μας, σχέση ζωής ή σε λίγο θα σβήσει ο έρωτας και θα είναι πλέον παρελθόν;

Συναστρία: Ποιες είναι οι μοιραίες σχέσεις πάθους

Στη φάση μιας πρώτης γνωριμίας, είναι τα ερωτήματα που απασχολούν το μυαλό, που στριφογυρίζουν ζητώντας απαντήσεις, κάτι λογικό, αφού ακόμη δεν γνωριζόμαστε αρκετά καλά για να σχηματίσουμε γνώμη και άποψη για το τι πρόκειται να συμβεί.

Παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές της Αστρολογίας των σχέσεων, όπως η συναστρία ( γενέθλια και προοδευτική) ή το σύνθετο ωροσκόπιο μελετώνται και δίνουν εξαιρετικές πληροφορίες για την ποιότητα και την εξέλιξη μιας σχέσης. Είναι αυτά που πρωτίστως έχουν ζήτηση σε μια αστρολογική συνεδρία προκειμένου να πάρει ο συμβουλευόμενος τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο

Πριν από την οποιαδήποτε μελέτη της συναστρίας δύο ατόμων επιβάλλεται η προσεκτική εξέταση των δύο γενέθλιων χαρτών ξεχωριστά. Δεν έχει κανένα νόημα η μελέτη σχέσης αν δεν προσυπογράφεται από τους γενέθλιους χάρτες, εννοώντας ότι για να υπάρξει και να έχει νόημα μια μοιραία σχέση θα πρέπει να εμφανίζεται στο κάθε ωροσκόπιο ξεχωριστά.

Όσο εξαιρετική και να είναι μια συναστρία μεταξύ δύο προσώπων δεν θα μπορούσε να συσταθεί κάτι ιδιαίτερο μεταξύ τους αν το διάστημα της γνωριμίας τους δεν δεικνύεται από τις διελεύσεις ή τις προόδους του κάθε χάρτη χωριστά. Συχνά πολλοί συμβουλευόμενοι έρχονται στον αστρολόγο υπό το καθεστώς μεγάλου έρωτα και πάθους, ζητώντας συναστρία για το ταίρι τους και ο αστρολόγος ...κοκαλώνει κυριολεκτικά, βλέποντας πως ο συμβουλευόμενος είναι και ο μόνος ερωτευμένος της υπόθεσης (ή καμιά φορά και το αντίθετο).

**Είστε ταιριαστές ιδιοσυγκρασίες; Έχει προοπτική η σχέση σας; Οι απαντήσεις είναι εδώ**

Όσον αφορά τις διελεύσεις, οι «κλασσικές» ενδείξεις ότι κάποιος ερωτεύεται σφόδρα είναι:

- Διέλευση του Πλούτωνα από προσωπικούς δείκτες, Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη (μοιραία συνάντηση)

- Διέλευση του Ποσειδώνα από προσωπικούς δείκτες, Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη (εξιδανικευμένο ερωτικό βέλος)

- Διέλευση του Ουρανού από προσωπικούς δείκτες, Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη (αστροπελέκι...)

Από προοδευτικά συστήματα secondary και solar arc, όλες οι παραπάνω πλανητικές σχέσεις και επιπροσθέτως:

- Η πρόοδος του Ηλιου προς τον Άρη (και αντίθετα) δηλώνει το σημαντικό άνδρα στη ζωή μιας γυναίκας

- Η πρόοδος της Σελήνης προς την Αφροδίτη (και αντίθετα)

δηλώνει τη σημαντική γυναίκα στη ζωή ενός άνδρα, ενώ για μια γυναίκα μπορεί να δηλώνει τη μητρότητα

- Η πρόοδος του Ήλιου προς την Αφροδίτη (και το αντίθετο)

- Η πρόοδος των Φώτων (Ήλιου, Σελήνης) προς τους δεσμούς της Σελήνης.

- Η πρόοδος του Δία προς τον Ήλιο, τη Σελήνη ή την Αφροδίτη μπορεί να δηλώνει την επισημοποίηση μιας σχέσης

- Η πρόοδος της Αφροδίτης προς τον Άρη (και αντίθετα)

- Η πρόοδος της Αφροδίτης προς τους δεσμούς της Σελήνης

Και τέλος η πρόοδος της Αφροδίτης προς τις γωνιακές ακμές (Ωροσκόπος, Μεσουράνημα ή τις ακμές του 4ου και του 7ου οίκου).

Αν κάποιος έχει κάτι από τα παραπάνω μπορούμε να σκεφτούμε ότι πραγματικά έχει μια συναισθηματική κατάσταση φορτισμένη, άρα είναι σε θέση ή έχει ήδη ερωτευθεί και μπορούμε να προχωρήσουμε στη μελέτη γενέθλιας συναστρίας προκειμένου να διαπιστώσουμε το ταίριασμα αλλά και τις ιδιοσυγκρασιακές αλλαγές μεταξύ του ζευγαριού. Τι τους έφερε μαζί στη ζωή, ποια είναι τα ζητούμενα του ενός από τον άλλο, ομοιότητες, διαφορές κλπ.

Ακόμα πιο πολύτιμη στη μελέτη μιας συναστρίας θεωρείται και η προοδευτική συναστρία, όπου εξετάζουμε αναλυτικά και σε βάθος χρόνου πως ακριβώς τείνει να εξελιχθεί μια σχέση, τι προοπτικές έχει και φυσικά μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η προοδευτική συναστρία φέρνει σε επαφή τους γενέθλιους πλανήτες του ενός με τους προοδευτικούς του άλλου, και αντίστροφα, δηλώνοντας κατά κάποιο τρόπο τις διαθέσεις των πλανητών μεταξύ τους! Θεωρείται πολύτιμη δε, γιατί συχνά μπορεί κάποιος να γλυτώσει πολλά και άσχημα κατατόπια αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση με μια σχετική επιφύλαξη ως προς την εξέλιξή της.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, εφ’ όσον διαπιστώσαμε ότι όντως υπάρχουν συναισθηματικές βάσεις των ενδιαφερομένων εξετάζουμε την πολυπόθητη γενέθλια συναστρία.

**Είστε ταιριαστές ιδιοσυγκρασίες; Έχει προοπτική η σχέση σας; Οι απαντήσεις είναι εδώ**

Οι κλασσικές ενδείξεις της συναστρίας για μια δυνατή και -αναπόφευκτα- μοιραία σχέση

Όταν «υπογράφει» ο Πλούτωνας

Αν η σχέση έχει μοιραίο χαρακτήρα, ένταση και πολύ πάθος ερωτοσεξουαλικό, θα το δείξει η σχέση που έχει ο Πλούτωνας του ενός σε όψεις (γωνίες) με τους προσωπικούς πλανήτες του άλλου. Σύνοδος, αντίθεση αλλά και τετράγωνο υπογράφουν ένα καρμικό συμβόλαιο μεταξύ τους που εμπεριέχει καταστάσεις έντονης επιβολής και κυριαρχίας με σκοπό να μεταλλάξουν ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου.

Ανεξήγητη υπερένταση, ταχυπαλμία που δεν ελέγχεται και συχνά ένας περίεργος φόβος ότι κάποιος επεμβαίνει στα πολύ προσωπικά μας πεδία, είναι τα συναισθήματα που μας κυριαρχούν όταν μας πλησιάζει κάποιος που ο Πλούτωνας του κάνει όψεις με τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη ή τον Άρη μας!

Και φυσικά μην νομίζετε πως και το άλλο άτομο δεν νιώθει ακριβώς τα ίδια, μια και οι πλανήτες λειτουργούν αντανακλαστικά απέναντι στις Πλουτώνιες καταστάσεις επιβολής, προκαλώντας με τη σειρά τους συμπεριφορές που είναι καθρέπτης για τον Πλούτωνα.

Όταν «χτυπάει» ο Ουρανός

Ο πλανήτης του αναπάντεχου, απρόσμενου, ξαφνικού και διεγερτικού γεγονότος υπογράφει τον κεραυνοβόλο έρωτα με κεφαλαία! Ο έρωτας δεν είναι έρωτας εξάλλου αν δεν είναι «με την πρώτη ματιά».

Η σύνδεση του Ουρανού με τους προσωπικούς πλανήτες του συντρόφου μας φέρνει συχνά ηλεκτροσόκ και δημιουργεί ρίγη και πυρετούς και μόνο στη σκέψη του αγαπημένου μας. Η ανασφάλεια που επικρατεί είναι ότι μπορεί σε κάθε μας βήμα να στερηθούμε ότι αγαπάμε πιο πολύ και αυτό μας κάνει να θέλουμε να ζήσουμε έντονα την κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό. Ο Ουρανός εξιτάρει, κεντρίζει και δεν αφήνει τη καθημερινότητα και τη ρουτίνα να σβήσουν την ερωτική επιθυμία όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Όταν «θολώνει» ο Ποσειδώνας

Πως είναι δυνατόν να υπάρξει έρωτας αν δεν υπάρχει και η δυνατότητα να εξιδανικεύσουμε το ταίρι μας, να το ωραιοποιήσουμε, να το στολίσουμε με μοναδικά χαρακτηριστικά που μας είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να έχουμε την έννοια του μοναδικού προσώπου στη ζωή μας!

Η επαφή του πλανήτη Ποσειδώνα με προσωπικούς πλανήτες σε μια συναστρία δίνει τις εντυπώσεις που χρειάζονται οι άνθρωποι για να δημιουργήσουν μέσα τους τον αιώνιο, ρομαντικό έρωτα. Χρειάζεται όμως αρκετή προσοχή στη μελέτη του επειδή συνήθως δημιουργεί και λανθασμένες εντυπώσεις που οδηγούν σε λάθη και θυσίες, συνήθως χωρίς ανταπόκριση.

Όταν «μιλούν» οι Δεσμοί της Σελήνης

Εξαιρετικά σημαντικά σημεία-όχι πλανήτες- που δημιουργούν εξαρτήσεις συναισθηματικές χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση τις περισσότερες φορές!

Ο Β. Δεσμός σε επαφή με πλανήτες σε συναστρία σπρώχνει την προσωπικότητα να εξελιχθεί, να τραβήξει μπροστά και να πάρει μαθήματα αυτογνωσίας που επιθυμεί η ψυχή του προκειμένου να βρει το καρμικό της μονοπάτι πιο εύκολα.

Αντιθέτως η επαφή με το Ν.Δεσμό ενώ αρχικά το άτομο νιώθει άνετα στη συνέχεια εξαντλείται από τη συνεχή προσπάθεια να ακολουθήσει τις επιταγές της σχέσης και θέλει πάση θυσία να αποδεσμευτεί νιώθοντας διαρκώς πως όσο παραμένει γυρνάει διαρκώς προς τα πίσω, δεν προάγεται και βασανίζεται να βρει την ευτυχία και το καρμικό του μονοπάτι.

Το πέρασμα από την "Πύλη του Πεπρωμένου" ή Vertex

Το Vertex είναι ακόμα ένα μεταφυσικό σημείο μέσα στο χάρτη μας που λαμβάνει θέση από τον 5ο μέχρι τον 8ο οίκο. Λέγεται και πύλη πεπρωμένου ή μεταφυσικός Ωροσκόπος και σηματοδοτεί το που χτυπάει η «καρδιά» ολόκληρου του ωροσκοπίου. Έχει πολύ σημαντική θέση στη συναστρία γιατί δίνει την έννοια της μοίρας, του πεπρωμένου στα άτομα, και την αίσθηση ότι η έλξη είναι αναπόφευκτη, η σύνδεση καθοριστική και η λογική δεν έχει καμία απολύτως θέση.

Τέλος τα δύο Φώτα (Ήλιος, Σελήνη) και oi μεταξύ τους γωνίες θεωρούνται καθοριστικές για την άνετη ή όχι εξέλιξη της σχέσης του ζευγαριού. Πχ η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης δηλώνει εξαιρετική αρμονία, η αντίθεση έλξη και άπωση, ενώ τα τετράγωνα ενώ είναι ελκυστικά συνήθως υψώνουν εμπόδια στην πορεία μιας σχέσης.

Για να είμαστε βεβαίως πλήρως ενημερωμένοι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και όλους τους υπόλοιπους πλανήτες μέσα στον χάρτη, δηλαδή και Αφροδίτη, Άρη, Δία, Κρόνο, όμως στην παραπάνω ανάλυση παρουσιάζονται μόνο τα ...ακραία καιρικά φαινόμενα μιας σχέσης που μπορεί να χαρακτηριστεί μοιραία, σχέση ζωής, ή κάτι τέλος πάντων που μόνο ελάχιστες φορές μας συμβαίνει!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved