Ζώδια και σχέσεις: Ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός;

Μπορεί μόνο το ζώδιο μας να καθορίσει την επιτυχία στις σχέσεις μας;

Ζώδια και σχέσεις: Ποιός είναι ο καλύτερος συνδυασμός;

Γοητευμένοι από τη ιδέα της συμβατότητας των ζωδίων μας στις σχέσεις, αναρωτιόμαστε αν είναι αλήθεια ότι ορισμένοι Ηλιακοί Συνδυασμοί είναι πιο συμβατοί από τους άλλους. Είναι; Και Ναι και Όχι. Το βασικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στην αστρολογία εκτός από το ζώδιό μας. Ο καθένας έχει ένα πλήρη γενέθλιο χάρτη όπου όλοι οι πλανήτες και τα ζώδια εκπροσωπούνται κάπου. Είναι ένας μοναδικός γενέθλιος χάρτης που πρέπει να συγκριθεί αντίστοιχα με τον πλήρη γενέθλιο χάρτη του συντρόφου μας, για να διαπιστώσουμε τελικά αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια επιτυχημένη σχέση. Δεν είναι τόσο απλή η συμβατότητα, φοβάμαι. Η συμβατότητα στις σχέσεις είναι τόσο περίπλοκη, όπως εμείς οι άνθρωποι είμαστε.

Τούτου λεχθέντος, είναι αλήθεια ότι μερικές φορές οι Ηλιακές ενέργειες σχετίζονται καλύτερα με κάποιων άλλων. Σε πολύ γενικές γραμμές, οι ιδανικοί σύντροφοι για ένα ζώδιο του Αέρα ανήκουν στα ζώδια της Φωτιάς και στα ζώδια του ίδιου τους στοιχείου, ενώ τα ζώδια της Γης και του Νερού συνήθως θα είναι συμβατά το ένα με το άλλο. Τα ζώδια της Φωτιάς, πάλι, ταιριάζουν καλύτερα με ζώδια του Αέρα και τα ζώδια της Φωτιάς.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Δύο Ζώδια Φωτιάς
Τα τρία ζώδια της Φωτιάς του ζωδιακού κύκλου είναι: Κριός, Λέων και Τοξότης. Το στοιχείο αυτό σημαίνει ενέργεια. Όταν δύο άνθρωποι οι οποίοι είναι και οι δύο ζώδια της Φωτιάς σμίξουν μαζί, αμοιβαία καταλαβαίνουν ότι οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Εάν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης, ένα είναι βέβαιο, πως τα πράγματα θα γίνουν «βρέξει, χιονίσει». Στο θέμα του έρωτα τώρα, αυτό εκδηλώνεται με το να καταφέρουν να προχωρήσουν την σχέση βαθύτερα και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Δύο Ζώδια της Γης
Τα τρία ζώδια της Γης του ζωδιακού κύκλου είναι: Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως. Το στοιχείο αυτό σημαίνει υλισμός. Όταν δύο ζώδια της Γης ξεκινήσουν να βγαίνουν ραντεβού, οι πρακτικές πτυχές γιατί αυτοί οι δύο θα πρέπει να είναι μαζί και πώς να το επιτύχουν αυτό θα συζητηθούν αμέσως. Τα εμπόδια στη δέσμευση θα βασίζονται περισσότερο σε οικονομικές και πολιτιστικές διαφορές, παρά σε προβλήματα συναισθήματος ή πάθους. Δύο ζώδια της Γης έχουν συγκεκριμένους στόχους και προσδοκίες για μια περαιτέρω σχέση και όταν φαίνεται ότι αυτά τα πρότυπα μπορούν να ικανοποιηθούν, τότε η αγάπη ανθίζει.

**Είστε ταιριαστές ιδιοσυγκρασίες; Έχει προοπτική η σχέση σας; Οι απαντήσεις είναι εδώ**

Δύο Ζώδια του Αέρα
Τα τρία ζώδια του Αέρα είναι: Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος. Το στοιχείο αυτό σημαίνει ιδέες. Όταν δύο ζώδια του Αέρα βρεθούν μαζί, η επικοινωνία είναι ο πυρήνας της σχέσης. Η ανταλλαγή ιδεών και η συζήτηση απόψεων είναι οι μέθοδοι με τις οποίες οι δυο τους δημιουργούν οικειότητα και οικοδομούν ένα θεμέλιο εμπιστοσύνης. Αν ένας από τους δυο μιλάει περισσότερο, είναι γιατί ο άλλος καταλαβαίνει που ολόκληρη η συνομιλία πηγαίνει ανά πάσα στιγμή. Ο πιο ήσυχος από την άλλη, ελέγχει την επικοινωνία με το να είναι πάντα διαθέσιμος και έτοιμος για πρόσβαση σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ακόμη και να μην μιλάνε αρκετά όμως, οι συζητήσεις τους περιέχουν τόσες πολλές πληροφορίες που λένε πολλά στον άλλο και έτσι μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά στην σχέση τους.

Δύο Ζώδια του Νερού
Τα τρία ζώδια του Νερού του ζωδιακού κύκλου είναι: Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες. Το στοιχείο αυτό σημαίνει συναισθήματα. Όταν δύο ζώδια του Νερού είναι σε μια σχέση, ο καθένας τους κατανοεί την προσέγγιση και το σκεπτικό του άλλου σε ένα πιο διαισθητικό επίπεδο. Μπορεί να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν το γιατί και πώς κάνουν ό, τι κάνουν, αλλά μπορούν να νιώσουν τον άλλο και ο άλλος το ίδιο και έτσι οι δύο τους μπορεί να βρουν ένα κοινό κώδικα για αμοιβαία αγάπη και σεβασμό. Χωρίς την τριβή όμως της αμφισβήτησης των κίνητρων μέσα από την συζήτηση και των προκαθορισμένων ορίων, μπορεί να καταλήξουν να μην έχουν σε τίποτα να στοχεύσουν και οποιαδήποτε σχέση τους να θεωρηθεί ότι παρασύρεται μακριά από τις προτεραιότητες. Δύο ζώδια του Νερού θα «κολυμπήσουν» μαζί καλά, αλλά μπορεί συχνά απλώς να επιπλέουν κατά μήκος και σχεδόν τίποτα να μην συμβεί.

FGGFGDFGDG

Φωτιά και Αέρας
Το συμπληρωματικό στοιχείο για κάθε ζώδιο της Φωτιάς είναι ένα ζώδιο του Αέρα. Το ζώδιο του Αέρα προκαλεί το ζώδιο της Φωτιάς να σταματήσει και να σκεφτεί γιατί κάνει αυτό που κάνει. Η φιλοσοφική πλευρά των πραγμάτων από την άλλη δεν αποτελεί προτεραιότητα για το στοιχείο της Φωτιάς. Εν τω μεταξύ, το ζώδιο της Φωτιάς απαιτεί από το ζώδιο του Αέρα να σηκωθεί και να κάνει κάτι και όχι απλά να συζητούν τι πρέπει να γίνει. Τα ζώδια της Φωτιάς δεν θέλουν να ακούσουν ή να μιλήσουν για την αγάπη - θέλουν να αγαπήσουν.

**Είστε ταιριαστές ιδιοσυγκρασίες; Έχει προοπτική η σχέση σας; Οι απαντήσεις είναι εδώ**

Γη και Νερό
Το συμπληρωματικό ζώδιο για κάθε ζώδιο της Γης είναι ένα ζώδιο του Νερού. Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν περισσότερα στη ζωή απ' ό, τι οι υλικές αξίες, το κοινωνικό status, τα κεκτημένα και τα λεφτά. Η ανάγκη για μια αγάπη που είναι καθαρή και θα δοθεί άνευ όρων, πετά μακριά από το πρόσωπο του ζωδίου της Γης την ανάγκη της λογικής και είναι αυτό ακριβώς που κάνει τον συνδυασμό Γη - Νερό μια τόσο όμορφη συνεργασία.

Άλλες Σχέσεις μεταξύ των Στοιχείων

Φωτιά και Γη
Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από τα ζώδια της Γης είναι έμπνευση για το ζώδιο της Φωτιάς, καθώς οι πράξεις αποφέρουν αποτελέσματα. Η Φωτιά θέτει τη Γη να φλέγεται με πάθος και ένταση, ενώ η Γη παρέχει μια κάποια αναγκαία πειθαρχία και ενεργεί ως δύναμη γείωσης στη ζωή του ζωδίου της Φωτιάς.

Φωτιά και Νερό
Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από τα ζώδια του Νερού, γοητεύονται από το πως ένα ζώδιο της Φωτιάς κάνει τα πράγματα να «τρέξουν» και νιώθει μια βαθιά επιθυμία να μάθουν πώς μπορούν να το κάνουν. Η ικανότητα του να αισθάνεται από την άλλη, κάθε ζωδίου του Νερού, εμπνέει έναν σκοπό στο πλαίσιο των δράσεων του ζωδίου της Φωτιάς.

Γη και Αέρας
Μια υπόθεση Γη-Αέρα θα είναι ισχυρή, αν κάθε μέλος έχει συγκεκριμένους ρόλους που τηρούνται. Τα ζώδια του Αέρα έχουν μεγάλες ιδέες και τα ζώδια της Γης είναι σαφώς εκείνα που μπορούν να τις υλοποιήσουν, όμως ο Αέρας πρέπει να συντονιστεί με την σκληρή δουλειά και να λάβει κατεύθυνση για το τι είναι πραγματικά εφικτό σε μια σχέση. Μπορεί μερικές φορές επίσης να είναι ένας αγώνας για τη Γη, να βοηθήσει τον Αέρα να κατέβει στο επίπεδο της και να δει τον κόσμο για αυτό που είναι – μια όμορφη πραγματικότητα, παρά μια έννοια που πρέπει να αναλυθεί.

Αέρα και Νερό
Τα Ζώδια του Αέρα μπορούν να ζήσουν στη σφαίρα του θεωρητικού και να μην παρατηρήσουν μια αναντιστοιχία ανάμεσα στον τρόπο που σκέφτονται και τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Ένα ζώδιο του Νερού όμως, τα βοηθά να φέρουν την συναισθηματική πλευρά πίσω στην εικόνα και να εξισορροπήσει την λογική τους.

Κλείνοντας να σας πω ότι αν είστε σε μια σχέση με ένα ασυμβίβαστο στοιχείο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κάθε σχέση έχει το σκοπό και τη σημασία της, ανεξάρτητα από το ζώδιο σας και το σχετικό στοιχείο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved