Η Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου: Λεφτά υπάρχουν!

Και όχι μόνον υπάρχουν αλλά διατίθενται σε όποιους τυχερούς... προλάβουν!

Η Ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου: Λεφτά υπάρχουν!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με μια πρώτη ματιά από τον χάρτη της Νέας Σελήνης -και συνάμα Ηλιακής έκλειψης του Νοεμβρίου- η οποία σε σχέση με οικονομικά θέματα κρίνεται ως θετική και αναπτυξιακή, αφού τα Φώτα σχηματίζουν μια αντίθεση με τον αστρικό Δία, ο οποίος μάλιστα για την Ελλάδα «πέφτει» επάνω στο Μεσουράνημα. Είναι δηλαδή ένας «μεγεθυμένος» Δίας, που αναμένεται να «βγάλει» το... μισθό του και με το παραπάνω!

Φυσικά, δρώντας πάνω σε ένα καμβά Σκορπιού, ο πλανήτης αναφέρεται πρωτίστως σε δάνεια και χρηματοδοτήσεις, κάτι που, πέρα από τις προσωπικές διαστάσεις για τον καθένα που έχει πρόσβαση στο «μέλι», μας ενδιαφέρει πάρα μα πάρα πολύ εν όψει των αποφάσεων του Eurogroup για τη χώρα μας. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχει αρχικά κάθε λόγος να αισιοδοξούμε όχι μόνον για την αναμενόμενη δόση αλλά ίσως και για πολλά περισσότερα, αφού μια έκλειψη λειτουργεί πάντα υπερβάλλοντας είτε τα θετικά, είτε τα αρνητικά. Το θέμα από εκεί και ύστερα είναι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να μην μείνουμε μόνον σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Ο Δίας τα έχει αυτά και η εμπειρία διδάσκει πως αν δεν «δέσουμε» άμεσα (μέχρι τις 12/12) τις παροχές, το «πουλάκι» μπορεί να πετάξει. Κι αν ως χώρα χάσουμε αυτήν την ευκαιρία, είναι αμφίβολο αν θα ξαναβρούμε μπροστά μας μια ανάλογη. Καλά είναι τα επινίκεια και οι πανηγυρισμοί -έστω και καθ’ υπερβολή- όταν όμως αποκτούν στην πράξη τον χαρακτήρα πυροτεχνήματος, δεν είναι παρά μια ακόμη μελλοντική απόδειξη αναξιοπιστίας, στον ήδη αναξιόπιστο κόσμο μας.

Συνήγορος του... διαβόλου, της περίπτωσης δηλαδή μιας διογκωμένης αισιοδοξίας που όμως δεν θα έχει τελικά την προσδοκώμενη επαλήθευση, είναι -ποιός άλλος- ο Ποσειδώνας, που δεν παύει να ρίχνει την «ομίχλη» του στα δρώμενα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι ή το αντίστροφο, κατά το δοκούν. Η συμμετοχή του στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης είναι ανάλογα επιβλητική, αφού βρίσκεται σε γωνιακό οίκο (στον 7ο) και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ερμή, που κι αυτός κινείται σε γωνιακό (στον 4ο).

Και έχει σημασία, πως αυτό το τετράγωνο συμβαίνει σε μια περίοδο, όπου ο Ποσειδώνας βρίσκεται σχεδόν πάνω στον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδος (στις 29 και 07΄ του Υδροχόου), έχουμε δηλαδή μια ενεργειακή «επιβεβαίωση» της πλάνης που δεσπόζει στα μυαλά των κυβερνώντων.

Το παραμύθι πέφτει σύννεφο δηλαδή αλλά όπως έχω ξαναγράψει είναι κάτι σαν ντόμινο. Από τη μια πλευρά, οι δανειστές παραμυθιάζουν τους κυβερνώντες κι αυτοί με τη σειρά τους παραμυθιάζουν εμάς.

Ακόμη όμως κι αν δεχθούμε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και όλοι έχουν αγαθές προθέσεις, η επιρροή του Ποσειδώνα δεν παύει να υποδεικνύει πράγματα που δεν γίνονται ή ακυρώνονται στην πράξη και συμφωνίες που αποτελούν «νεκρό γράμμα».

Συνοψίζοντας μπορεί μεν να υπάρχουν όντως κεφάλαια προς διάθεση, αλλά ο κίνδυνος μιας μη τέλεσης των συμφωνημένων είναι εξ ίσου υπαρκτός, αφού την ίδια στιγμή που ο Δίας βάζει τα «πακέτα», ο Ποσειδώνας προσθέτει τις... φούσκες!

Πολύ πιο ανησυχητικό είναι το «κρυφό» τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον αστρικό Άρη. Πέρα από την έξαρση των ιώσεων αλλά και τους κινδύνους από τη χρήση «ουσιών», εδώ περιγράφεται ένα έντονο και «δηλητηριώδες» παρασκήνιο, ένας «πόλεμος κατασκόπων» και μια εν δυνάμει προδοσία ή στην καλύτερη περίπτωση ένα «άδειασμα».

Πρόκειται μάλιστα για μια όψη με εξαιρετικά αρνητική παράδοση για την Ελλάδα, από τον αθλητισμό μέχρι την πολιτική, με τη λέξη-κλειδί να είναι το «στημένο».

Βλέποντας λίγο μακρύτερα, κάτι ακόμη που σχετίζεται άμεσα με την τρέχουσα θέση του Ποσειδώνα, είναι η δραχμή ή για να ακριβολογώ, το φάντασμα της. Σε λίγο καιρό ο πλανήτης θα περάσει από τον γενέθλιο Ήλιο της δραχμής, εγείροντας εκ νέου σενάρια περί επαναφοράς της. Όχι τώρα αλλά μέσα στους επόμενους μήνες...

Επιστρέφοντας στην Ηλιακή έκλειψη, αξίζει να σταθούμε σε ένα ακόμη θέμα που αναδύεται μέσα από τις ενδείξεις της.

Το τετράγωνο του Άρη στον 5ο οίκο με την αστρική Έριδα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας προσβολής από κάποιον επιθετικό ιό και την συνεπαγόμενη επαγρύπνηση των αρμοδίων υπηρεσιών και ιατρών. Η όψη βέβαια είναι... διεθνής και το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και την παγκόσμια κοινότητα, για μας εδώ όμως, από την θέση του Άρη φαίνεται πως τα παιδιά μπορεί να είναι ο πρώτος και κύριος «στόχος» της προσβολής.

Όμως, περνώντας σε ένα διαφορετικό «μέτωπο» η θέση του Άρη στον 5ο οίκο δρομολογεί επίσης και «καυτές» εξελίξεις στις διαπροσωπικές σχέσεις. Το πιθανότερο είναι λοιπόν πως ύστερα από ένα μήνα πολλές και πολλοί θα βρίσκονται σε μια εντελώς διαφορετική... φάση. Διεκδικήσεις, απιστίες, αμαρτίες, ζήλειες και μπουρίνια είναι σε θέση να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες και να αλλάξουν το τοπίο.

Εκείνο που δεν θέλουμε να δούμε είναι οι ακραίες πλευρές ενός «δαιμονισμένου» Άρη, που δεν σταματά σε τίποτα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις βάρβαρες ορέξεις του και τελικά γίνεται πρώτη είδηση. Μακριά από μας...

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα που αναδεικνύονται από την έκλειψη, μπορούμε να σταθούμε στις πολιτικές αναταράξεις που συνεχίζονται και μάλιστα γιγαντώνονται, παίρνοντας ενίοτε έναν εξαιρετικά ακραίο χαρακτήρα (η Δήμητρα στον 11ο οίκο σε τ-τετράγωνο με τον Ουρανό, τον Άρη και τον Πλούτωνα). Εδώ δεν θα λείψουν ούτε οι ανταρσίες, ούτε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην καταλυτική αποδόμηση ενός πολιτικού φορέα.

Και σε περίπτωση που όλα αυτά είναι αναμενόμενα και ολίγον βαρετά για τον κόσμο, τα όσα αναδύονται εν δυνάμει από το τετράγωνο του αστρικού Άρη με το Χείρωνα, δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε σκόπιμο να περάσουν «στο ντούκου».

Η όψη αναφέρεται ευθέως σε ενδοοικογενειακές έριδες αλλά και ταραχές ή συγκρούσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με μετανάστες ή ξένους υπηκόους, ενώ μια άλλη εκδοχή της είναι το «ξεσπίτωμα» μιας ομάδας πληθυσμού εξ αιτίας μιας έκτακτης κατάστασης ή ενός ακραίου φυσικού φαινομένου.

Η θέση του Κρόνου στον 3ο οίκο, σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, προοιωνίζει μια επικοινωνιακή δυσλειτουργία και περιορισμούς στις μετακινήσεις. Πρώτες υποφήφιες αιτίες είναι το κλείσιμο των δρόμων από κάποιες ομάδες-συντεχνίες ή το κλείσμο των... βενζινάδικων, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και μια επιδείνωση του καιρού, που θα συμβάλλει σε τοπικούς η και πιο γενικευμένους αποκλεισμούς.

Ο Κρόνος «έχει» και για τα Media, με κάποιο εξ αυτών να «φλερτάρει» με την χρεοκοπία, που μπορεί να είναι και δόλια.

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να εκδηλωθούν στην πλειοψηφία τους μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη (13/12) αλλά επειδή έχουμε και έκλειψη, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη και για λίγο αργότερα.

Κλείνοντας και παρά τις όποιες ανησυχητικές ενδείξεις στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης, οφείλω να τονίσω τις εξαίρετες προδιαγραφές της για οτιδήποτε αφορά τον καλλιτεχνικό κόσμο ή την καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι ίσως το πιο δυνατό σημείο της σε σχέση με τις δημιουργικές εκφάνσεις της και αξίζει τον κόπο να συνδράμουμε είτε ως θεατές-ακροατές, είτε ως δημιουργοί.

Όσο για το Δία και τις επί προσωπικού διαστάσεις της θετικής επιρροής του, θα θυμίσω απλά ότι υπό την... διεύθυνση του η κοσμική ορχήστρα παίζει πάντα το άσμα «τα λεφτά πάνε στα λεφτά». Για τους υπόλοιπους πρώην και νυν προλετάριους ισχύουν οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη, από το «Τροχαίο»: Τι να τα κάνω τα λεφτά, όταν δεν έχω φράγκο!

new_moon_nov

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved