Προγενέθλια συζυγία: Το «άλλο» ωροσκόπιο μας

Στην Αστρολογία, η χρήση-αξιολόγηση της προγενέθλιας συζυγίας Ήλιου-Σελήνης, κρατάει από την αρχαιότητα και ιδιαίτερα από την Ελληνιστική περίοδο

Προγενέθλια συζυγία: Το «άλλο» ωροσκόπιο μας

Συζυγία είναι η κατά προσέγγιση ευθυγράμμιση δύο ή περισσοτέρων ουράνιων σωμάτων, όταν παρατηρούνται από ορισμένη θέση (συνήθως από τη Γη), δηλαδή όταν ο παρατηρητής και τα δύο ουράνια σώματα βρίσκονται προσεγγιστικά πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή. Έτσι υπάρχουν δύο είδη συζυγίας, η σύνοδος και η αντίθεση δύο ουρανίων σωμάτων, στην προκειμένη περίπτωση, των Φώτων.

Από την αρχαιότητα λοιπόν, η μοίρα της συζυγίας τους θεωρούνταν ως ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, το οποίο αν διεγερθεί είναι ικανό να «δώσει» γεγονότα πρώτης γραμμής στη ζωή του ατόμου.

Και στα αχνάρια της παράδοσης, υπάρχουν κάποιοι ερευνητές-θεωρητικοί της Αστρολογίας, που επισημαίνουν την δυναμική που μπορούν να έχουν οι δύο φάσεις της Σελήνης (πρακτικά έχουμε να κάνουμε με Νέα Σελήνη και Πανσέληνο, αντίστοιχα) για ένα οποιοδήποτε άτομο που έχει γεννηθεί μετά από αυτές και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες 14 ημέρες (μέχρι δηλαδή να σχηματιστεί η επόμενη συζυγία).

Σε ανάλογη κατεύθυνση εξετάζονται και οι προγενέθλιες εκλείψεις, οι οποίες όμως μπορεί να έχουν συμβεί και μήνες πριν τη γέννηση του ατόμου.

Θεωρίες και απόψεις βέβαια υπάρχουν πολλές, ωστόσο μας ενδιαφέρει να δούμε μέσω παραδειγμάτων πως μπορεί να λειτουργεί τελικά μια προγενέθλια συζυγία Ήλιου-Σελήνης.

Και είναι αλήθεια πως κάποια ευρήματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αφού η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι πως κάποια άτομα ανεξάρτητα με το πότε έχουν γεννηθεί, στην πραγματικότητα λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο των επιρροών αυτής της προγενέθλιας συζυγίας. Δηλαδή, ναι μεν έχουν το δικό τους γενέθλιο χάρτη με βάση την ώρα και το μέρος που γεννήθηκαν αλλά έχουν και έναν ...δεύτερο, αυτόν της προγενέθλιας συζυγίας Ήλιου-Σελήνης.

Το γιατί συμβαίνει αυτό ίσως να συνδέεται με το γεγονός πως με τις συγκεκριμένες φάσεις τους (την Πανσέληνο και πολύ περισσότερο την Νέα Σελήνη), τα δύο ουράνια σώματα ομαδοποιούν τον ανθρώπινο πληθυσμό με τις εκάστοτε προδιαγραφές αυτού του «συλλογικού» ωροσκοπίου.

Μπορούμε να πούμε δηλαδή πως μια συζυγία δίνει τις γενικές κατευθύνσεις, αν για παράδειγμα τα παιδιά που θα γεννηθούν υπό την επιρροή τους θα είναι μια φουρνιά καλλιτεχνών, επιστημόνων κλπ ή αν κάποιος τομέα της ζωής τους είναι «φορτωμένος» με επιρροές, είτε θετικές, είτε αρνητικές.

Από εκεί και ύστερα υποτίθεται πως κάθε ξεχωριστό άτομο υφαίνει τη ζωή του πάνω στον καμβά του συλλογικού ωροσκοπίου, αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δικά του ατομικά στοιχεία.

Αυτό το «υποτίθεται» όμως ...σηκώνει μεγάλη κουβέντα!

Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, οι πληροφορίες που παίρνουμε για ένα άτομο από το ωροσκόπιο της προγενέθλιας συζυγίας, είναι ασύγκριτα πιο αξιόπιστες σε σχέση με αυτές του ατομικού του ωροσκοπίου...

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Συλβέστερ Σταλόνε, που πολύ πρόσφατα έχασε ξαφνικά το γιο του Σαγκ, ενώ γενικότερα για όσες και όσους γνωρίζουν λεπτομέρειες, στο ιστορικό του υπάρχουν καταγραμμένα μερικά ακόμη δύσκολα περιστατικά σε σχέση με τα παιδιά του.

Εξετάζοντας τον γενέθλιο χάρτη του (6/7/1946, ώρα 19:20 στην Νέα Υόρκη), το να συμπεράνει κανείς ότι ο Σταλόνε θα έχει «θέμα» με τα παιδιά του ή ότι ακόμη χειρότερα θα μπορούσε να βιώσει μια τέτοια τραγωδία, θέλει σίγουρα αρκετή ...προσπάθεια, τουλάχιστον για τον κοινό νου κι αυτό γιατί λείπουν οι «καθαρές» ενδείξεις που συναντάμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο 5ος οίκος που σχετίζεται με τα παιδιά είναι κενός, το ίδιο και ο πολικός του, ο 11ος, που εκ πείρας γνωρίζουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τον αναπληρώνει.

Ίσως η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα στον Λέοντα και τον 8ο οίκο μπορεί να ταυτοποιηθεί με το πρόβλημα, ωστόσο αυτό για μένα δεν είναι παρά μια «τραβηγμένη» ερμηνεία, η οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να διατυπωθεί ως ασφαλής πρόβλεψη-εκτίμηση.

Σημειωτέον πως η μητέρα του Σταλόνε ήταν αστρολόγος και η περίπτωση λάθους στα δεδομένα του ωροσκοπίου του είναι μηδαμινή.

Πάμε τώρα στο ωροσκόπιο της προγενέθλιας Νέας Σελήνης (29/6/1946, ώρα 00:05:41), η οποία συμπτωματικά ήταν και Ηλιακή έκλειψη. Εκτός από τον Δία και τον Ποσειδώνα στον 7ο οίκο και το Ζυγό ή τον Άρη στον 6ο οίκο και την Παρθένο, θέσεις που αρμόζουν σαν καλοραμμένο κοστούμι στη ζωή και τις επιλογές του Σταλόνε (διάσημος καλλιτέχνης αλλά και «κτιστός»), βλέπουμε με δέος ότι στον 5ο οίκο (με σύστημα οικοθεσίας Koch) φιλοξενούνται ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, ο δεύτερος μάλιστα σε σύνοδο με την Αφροδίτη.

Και σίγουρα αυτές οι ενδείξεις είναι πολύ πιο άμεσες σε σχέση με το πρόβλημα.

Δεύτερο καλό παράδειγμα καταλυτικής επιρροής μιας προγενέθλιας συζυγίας Ήλιου-Σελήνης είναι η περίπτωση των δίδυμων αδελφών Kray, δύο γκάνγκστερς οι οποίοι ήταν για την μεταπολεμική Βρετανία, ότι και οι μαφιόζοι στις ΗΠΑ. «Νονοί» του εγκλήματος, συνελήφθησαν τελικά το 1968, οπότε και τερματίστηκε η δράση τους.

Θα περίμενε κανείς λοιπόν να δει στα ωροσκόπια τους (γεννήθηκαν με διαφορά 20 λεπτών) αυτό το «κάτι» που παραπέμπει ευθέως σε ανάλογες δραστηριότητες. Όσο όμως κι αν προσπαθήσει κανείς, οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά φτωχές (24/10/1933, ώρα 20:00 και 20:20, στο Λονδίνο), τουλάχιστον σε σχέση με το διαβόητο της δράσης τους. Τα ωροσκόπια τους δηλαδή είναι «λίγα» σε σχέση με αυτά που έπραξαν.

Αν όμως ανατρέξουμε και πάλι στο ωροσκόπιο της προγενέθλιας Νέας Σελήνης (19/10/1933, ώρα 05:44:37), μπορούμε άνετα να ...αναφωνήσουμε «μέγας είσαι Κύριε»!

Δεν είναι μόνον ο Πλούτωνας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα και ο Ουρανός στον 7ο οίκο (στον Κριό) που δίνουν το μέγεθος του πράγματος. Είναι το ότι τα Φώτα στον 1ο οίκο της προσωπικότητας σχηματίζουν με αυτούς ένα τ-τετράγωνο, απόλυτα περιγραφικό για τις διαστάσεις που θα μπορούσε να πάρει στη ζωή τους η «σκοτεινή» τους πλευρά.

Με όλα τα παραπάνω δεν θέλω να ισχυριστώ πως οι «κανονικοί» γενέθλιοι χάρτες μπορεί και να μην λειτουργούν. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται πως «ατροφούν» και την θέση τους παίρνει το συλλογικό ωροσκόπιο, που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ορίζει μόνον το γενικό πλαίσιο μιας συγκεκριμένης φουρνιάς ατόμων.

Το γιατί και το πότε συμβαίνει αυτό, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, όμως δεν παύει να μας δίνει το έναυσμα για να ανατρέξουμε στο ωροσκόπιο της δικής μας προγενέθλιας συζυγίας, μήπως και συναντήσουμε τον «εναλλακτικό» εαυτό μας, ελπίζοντας φυσικά ότι θα βρούμε κάτι πολύ ...καλύτερο!

Εξ άλλου έχουμε κι ένα σπουδαίο πλεονέκτημα σε σχέση με την ώρα γέννησης, η οποία θα ξέρετε κι εσείς πως για πολλές γεννήσεις ατόμων δίνεται «στο περίπου» και άλλες είναι παντελώς άγνωστη. Εδώ όμως δεν έχουμε τέτοιες λεπτομέρειες να μας βασανίσουν, αφού η ώρα που γίνεται κάθε συζυγία είναι γνωστή με ακρίβεια δευτερολέπτου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved