ΔΕΙΤΕ: 11 λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα μέσα στο 2014

Πρώτη εβδομάδα του 2014 και όλοι βάζουν στόχους για τη νέα χρονιά, δίνουν υποσχέσεις στους εαυτούς τους και, μεταξύ άλλων σχεδιάζουν εξορμήσεις και ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ: 11 λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα μέσα στο 2014

Η AOL υπενθυμίζει στους αναγνώστες της τις τουριστικές ατραξιόν τις χώρας μας και παρουσιάζει όλους εκείνους τους λόγους που κάνουν την Ελλάδα, ειδικά φέτος, έναν από τους πιο hot ταξιδιωτικούς προορισμούς.

1. Έρχεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

001

Μετά από αναμονή 13 χρόνων, το National Museum of Contemporary Art της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του το 2014. Το νέο μουσείο, που θα στεγαστεί στο παλιό εργοστάσιο του Φιξ, θα φιλοξενήσει μία συλλογή από 100 περίπου Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα.

2. Οι νέες απευθείας πτήσεις της British Airways προς τα ελληνικά νησιά

002

Από το Μάιο και μετά, η British, για πρώτη φορά, θα συνδέει το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, χωρίς ενδιάμεση στάση.

3. Ο Ζορμπάς γίνεται 50

003

Zorba the Greek: Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Ελληνικής κουλτούρας, που αποτυπώθηκε αλησμόνητα στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1964. Όσοι θέλουν να αναβιώσουν τη σκηνή με το συρτάκι, δεν έχουν παρά να περάσουν μια βόλτα από την παραλία Σταυρός στα Χανιά.

4. Τα Ιόνια νησιά

004

Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και όλη η πανέμορφη δυτική ακτή. Must-see.

5. Η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014

005

Με πάνω από 80.000 φοιτητές, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετρά τους περισσότερους σπουδαστές από οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ελλάδα και, δικαίως, η συμπρωτεύουσα φέρει αυτόν τον τίτλο.

6. Το μουσείο της Ακρόπολης κλείνει τα 5 του χρόνια

006

Πρόσφατα ψηφίστηκε ως ένα από τα τρία καλύτερα μουσεία του κόσμου. Το Μουσείο της Ακρόπολης διαθέτει σχεδόν 4.000 εκθέματα, ενώ η αίθουσα του Παρθενώνα από όπου φαίνεται και ο ναός της Ακρόπολης, προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

7. Το Hollywood στρέφεται προς την αρχαία Ελλάδα

007

Το πολυαναμενόμενο sequel του "300" καταφτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο, ενώ δύο ταινίες εμπνευσμένες από τους άθλους του Ηρακλή βρίσκονται στα σκαριά και αναμένονται μέσα στο 2014.

8. Η Ολυμπιακή κληρονομιά

008

Οι αλησμόνητοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν ο λόγος που η Αθήνα απέκτησε νέο αεροδρόμιο, μετρό και σύγχρονες υποδομές που άλλαξαν το πρόσωπο της πόλης.

9. Καταδύσεις!

009

Τα πρώτα πάρκα κατάδυσης ξεκινούν τη λειτουργία τους το καλοκαίρι του 2014, με την ανάπτυξη του υποβρύχιου τουρισμού να βρίσκεται στους στόχους της κυβέρνησης για το νέο έτος. Τα δύο καταδυτικά πάρκα που θα ανοίξουν φέτος βρίσκονται κοντά στην Πύλο, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

10. Ο μεγάλος περίπατος του Αριστοτέλη

010

Ο Αριστοτελικός Περίπατος, η πρώτη από τις οχτώ χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές στη Χαλκιδική που παρουσιάστηκε στο κοινό τον Σεπτέμβριο, ξεκινά από το προστατευμένο από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα της Ολυμπιάδας, τον τόπο που γέννησε τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη. Το μήκος της περιπατητικής διαδρομής εκτείνεται στα 22 χιλιόμετρα.

11. Πτήσεις με υδροπλάνα

011

Ένα νέο ταξιδιωτικό μέσο, το υδροπλάνο, ξεκινά τα πρώτα του δρομολόγια από τη Σκύρο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, μέσω της Hellenic Seaways.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved