Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι με 87 πλοία να αναπτύσσονται στο Αρχιπέλαγος – Έτοιμη να απαντήσει η Ελλάδα – Κοινές ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ και Αμερικανούς

Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι

Αποφασισμένη να βάλει… μπουρλότο στις διερευνητικές επαφές είναι η Τουρκία, επιστρέφοντας στην προσφιλή τακτική των προκλήσεων και των επιθετικών ενεργειών.

Την ώρα που η ημερομηνία του 62ου γύρου των διερευνητικών παραμένει «στον αέρα», το καθεστώς Ερντογάν έχει στείλει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δήθεν για επιστημονικές έρευνες, ενώ παράλληλα ανακοινώνει την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Mavi Vatan – Γαλάζια πατρίδα».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα βγουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, δημιουργώντας πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ήδη η κατάσταση είναι τεταμένη, με την τουρκική μονταζιέρα να μπαίνει σε εφαρμογή την Τρίτη (23/02) και το υπουργείο Άμυνας της γείτονος να καταγγέλλει παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά, τα οποία όμως βρίσκονταν 10 μίλια μακριά και σε ύψος 19.000 ποδιών.

Παράλληλα, το καθεστώς Ερντογάν έχει φροντίσει μέσα από τα πλήρως ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και στο εσωτερικό, με τον τουρκικό Τύπο να έχει ξεσηκωθεί εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved