Προκαλεί η Τουρκία με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Βγάζει 87 πολεμικά στο Αιγαίο - Τι κρύβεται από πίσω

Στην τακτική των προκλήσεων και επί του πεδίου συνεχίζει η Τουρκία χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως «όχημα» την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Προκαλεί η Τουρκία με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Βγάζει 87 πολεμικά στο Αιγαίο - Τι κρύβεται από πίσω

Στην άσκηση η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο, θα συμμετέχουν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından olan Mavi Vatan-2021 Tatbikatı, 25 Şubat-07 Mart 2021 tarihleri arasında Ege Denizi ve Akdeniz’de icra edilecektir.https://t.co/nMDqubNym5#MSB #TSK pic.twitter.com/xBWkbQsqED

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 22, 2021

Η άσκηση αυτή τα πλοία της οποίας θα βγουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, διεξάγεται την ώρα που η Τουρκία διεξάγει και έναν παράλληλο «πόλεμο νεύρων» με το πλοίο «Τσεσμέ».

Όλα αυτά ίσως να εξηγούνται μέσα από το πρίσμα των τουρκικών εφημερίδων που ξεσηκώθηκαν για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, με αφορμή την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα μείνουν στην Ελλάδα για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved