Πως θα επηρεάσουν οι εκλείψεις του Αυγούστου την Ελλάδα και τον κόσμο;

Πώς συνδέονται οι εκλείψεις με τις θετικές αλλά και αρνητικές εξελίξεις της χώρας μας;

Πως θα επηρεάσουν οι εκλείψεις του Αυγούστου την Ελλάδα και τον κόσμο;

Οι εκλείψεις… έρχονται και όπως συμβαίνει κάθε φορά, έχει ανάψει η κουβέντα για επερχόμενες καταστροφές κλπ! Από πλευράς μου βέβαια οφείλω να επισημάνω ότι οι εκλείψεις δεν συνδέονται μόνον με αρνητικές εξελίξεις και είναι άδικο να επικεντρωνόμαστε μόνον σε αυτές, ιδιαίτερα σε προσωπικό επίπεδο, όπου υπάρχουν πάντα αυξημένες διαχειριστικές δυνατότητες. Οπότε, μην τρομοκρατείστε με το παραμικρό.
Ωστόσο, σε συλλογικό επίπεδο, μπορούν να υπάρξουν ευκολότερα δυσάρεστες καταστάσεις, αφού επικρατεί η «ψυχολογία της μάζας», ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας «διακεκριμένης» φυσικής καταστροφής. Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά ότι σε περιόδους εκλείψεων προκύπτουν συχνά ηφαιστειακές και σεισμικές εξάρσεις ή έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατ’ αρχήν η Σεληνιακή έκλειψη της 7ης Αυγούστου, που χαρακτηρίζεται από την δραστική συμμετοχή του Άρη, αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τους απλούς πολίτες, παρά τα κέντρα εξουσίας. Και η αναστάτωση που θα προκληθεί μπορεί να προέλθει είτε από ακραία φυσικά φαινόμενα, είτε από την όξυνση θεμάτων που απασχολούν την εκάστοτε τοπική κοινωνία. Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, η αφορμή μπορεί να δοθεί από ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας.

Όσον αφορά στην γειτονιά μας, στο «στόχαστρό» της βρίσκεται η Αλβανία, τα Σκόπια, η Ιταλία και μια σειρά από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Σλοβενία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία.
Και βέβαια με βάση τις κοινωνικές εντάσεις που υποβόσκουν, τα δυτικά Βαλκάνια είναι ψηλά στην λίστα των αναταραχών.

Διάβασε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Ποιοι πλανήτες σχετίζονται και τι προβλέπεται για το μέλλον;

Υπάρχει όμως και ο… Εγκέλαδος που μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στις πιο σεισμογενείς από τις ανωτέρω περιοχές, με την Ελλάδα να εφάπτεται της επικίνδυνης ζώνης. Έτσι λοιπόν, η Κέρκυρα και οι βόρειες παραμεθόριες περιοχές, μέχρι τον νομό Κιλκίς, μπορεί να τον «νιώσουν» αρκετά έντονα!

Επιπλέον στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το Μεξικό, η Γουατεμάλα αλλά και κάποιες από τις πολιτείες των ΗΠΑ (Τέξας, Νέα Ορλεάνη, Τενεσί και Φλόριντα, θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να υποστούν μια ανάλογη δοκιμασία είτε από ακραία φυσικά φαινόμενα, είτε από λαϊκές εξεγέρσεις.

Στην συνέχεια, η Ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου «πιάνει» περισσότερο ηγέτες κρατών και κέντρα εξουσίας. Και για να ξεκινήσω από τα δικά μας, ασκεί άμεση επιρροή στον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδος στον Υδροχόο, κάτι που παραπέμπει σε «έξτρα» πολιτικές εξελίξεις, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με τον ανασχηματισμό να είναι το… λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί! Εξ άλλου, όπως έχω ξαναγράψει, το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου και το πρώτο του Νοεμβρίου έχουν έντονο εκλογικό «άρωμα».

Διάβασε επίσης: Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες: Το ενεργειακό «όπλο» που ίσως γυρίσει μπούμερανγκ

Κατά τα άλλα το «μάτι» μιας ενδεχόμενης πολιτικής κρίσης εξακολουθεί μεν να βρίσκεται επάνω από την Ιταλία αλλά έχει μετακινηθεί δυτικότερα με την Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, την Γερμανία –και κατ’ επέκταση την Ε.Ε- να «τρώνε την μπόρα». Κι αν προσπαθήσει κάποιος να περιγράψει παραστατικά το όλο σκηνικό, θα έχουμε να κάνουμε με μια σφοδρή αντιπαράθεση διαφορετικών πολιτικών και αντιλήψεων, κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον με δεδομένη μια τουλάχιστον εκλογική αναμέτρηση, αυτήν στην Γερμανία.

Επιπλέον, η παρουσία του Άρη στον Λέοντα και ο ενεργός Ουρανός παραπέμπουν και σε αεροπορικά ατυχήματα, σε πρώτη φάση στρατιωτικών μέσων, χωρίς να αποκλείονται και τα πολιτικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved