Το τέλος της «εθνικής κατάθλιψης»

Τι δείχνει ο ετήσιος χάρτης της Ελλάδας για το 2017

Το τέλος της «εθνικής κατάθλιψης»

Στα ωροσκόπια των κρατών ο κύριος δείκτης για την νοοτροπία αλλά και την ψυχολογία του λαού είναι η Σελήνη. Και σύμφωνα με τον χάρτη του 1830 η δική μας βρίσκεται στους Διδύμους, απεικονίζοντας την ευελιξία την περιέργεια και την προσαρμοστική φύση των νεοελλήνων. Μάλιστα, επειδή σχετίζεται άμεσα με τον Άρη και την Αφροδίτη της Ελλάδος (στον Τοξότη και τους Ιχθύες αντίστοιχα) τα χαρακτηριστικά της εμπλουτίζονται από ταπεραμέντο, πάθος, θρησκευτικό συναίσθημα, ανθρωπιστικές αλλά και ανταγωνιστικές-διχαστικές τάσεις. Επιπλέον, προδίδει έναν δισυπόστατο χαρακτήρα, ικανό για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο.

Αυτό βέβαια είναι το γενικό γενέθλιο πλαίσιο. Από χρονιά σε χρονιά μπορεί να εμφανίζονται και άλλες τάσεις, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει η Σελήνη στον εκάστοτε ετήσιο χάρτη (την ηλιακή επιστροφή, δηλαδή).

Και είδαμε για παράδειγμα το 2015 να χρωματίζεται αρχικά από την σύνοδο Σελήνης-Δία, αφού μετά από ένα διάστημα μιας σχετικής αδράνειας λόγω των απανωτών μνημονιακών «καρπαζιών», ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, έχοντας συχνά μια υπέρμετρη αισιοδοξία για τα τεκταινόμενα. Επρόκειτο ωστόσο για μια παγίδα, αφού η συγκεκριμένη σύνοδος έγινε στον Λέοντα, επάνω ακριβώς στον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδος.
Μετάφραση; Η αρχική «ευεξία» θα «γύριζε» σε απογοήτευση και καταθλιπτικές τάσεις, όπως και έγινε.

Το 2016 πάλι τα γενέθλια της χώρας στις 3 Φεβρουαρίου συνοδεύτηκαν από μια σύνοδο Σελήνης-Κρόνου που αποτύπωσε για τα καλά το φαινόμενο της «εθνικής κατάθλιψης». Μάλιστα με δεδομένο το ότι αυτή η σύνοδος έγινε στον Τοξότη και επάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος, όλο αυτό το «μάγκωμα» άρχισε να παίρνει διαστάσεις (βουβής) οργής ή αλλιώς... μανιοκατάθλιψης!

Όμως κι αυτή η φάση πλησιάζει στο τέλος της και μένει να δούμε από τι θα αντικατασταθεί.

Στα επόμενα γενέθλια της Ελλάδος λοιπόν, επανεμφανίζεται ο Δίας αλλά όχι μόνος του, αφού ναι μεν η Σελήνη θα βρίσκεται στον Κριό, σε αντίθεση με τον «ευεργέτη» πλανήτη και σε τετράγωνο με τον Ερμή στον Αιγόκερω. Προβλέπονται δηλαδή «χαρές και πανηγύρια» με την... συνήθη δόση υπερβολής φυσικά!

Επιπλέον όμως η Σελήνη στον Κριό έχει για συντροφιά της τον Ουρανό, την Δήμητρα και την Έριδα. Και τουλάχιστον ο πρώτος δίνει το μέτρο της ανατροπής των δεδομένων και το πέρασμα σε μια άλλη ψυχολογία, που διέπεται μεν από ένα «νικηφόρο» και αισιόδοξο πνεύμα αλλά και από μάλλον επαναστατικές ή πολιτικά «ακραίες» διαθέσεις, κάτι που σίγουρα θα «μετρήσει» σε περίπτωση εκλογών, αφού οτιδήποτε «συστημικό» κινδυνεύει να κατακρημνισθεί. Κι αν ο χερ Σόιμπλε και οι συν αυτώ επιμείνουν να πηγαίνουν κόντρα στο λαϊκό μας αίσθημα, η αντίδραση που θα εισπράξουν θα είναι ακριβώς αυτό που απεύχονται.
Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους οι κυβερνώντες αλλά και όσοι φιλοδοξούν να κυβερνήσουν ή να έστω να παίξουν έναν κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.

Βέβαια, ο Κρόνος δεν λείπει από το «κάδρο» και η «σφήνα» του από τον Τοξότη (σε τρίγωνο με την Σελήνη και τον Ουρανό) υποδηλώνει μια τελική προσαρμογή στον ρεαλισμό, όχι όμως τόσο βίαιη ή καταθλιπτική, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Η Ελλάδα μπροστά στον φόβο ενός 4ου Μνημονίου - Είναι υπαρκτός; Τι δείχνουν τα άστρα;

Μήπως έρχεται η ώρα της πτώσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Τι δείχνουν τα άστρα;

Deutsche Bank, η ώρα της κρίσης

Ο καιρός των δημοψηφισμάτων - Ποιες χώρες ακολουθούν - Ποιο το μέλλον της Ελλάδας

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τι θα γίνει με την Ελλάδα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved