Ελλάδα-Χρόνια πολλά (...) Μεταπολίτευση!

Αλήθεια πόσες χώρες τα τελευταία 30 χρόνια
Παπασταύρου Λίντα
Ελλάδα-Χρόνια πολλά (...) Μεταπολίτευση!

Ιστοριογραφεί και προβλέπει ο Karl-Heinz Ottinger



Karl_Heinz_Ottinger


Εμπρός για το νέο σχέδιο Μάρσαλ… από την ανάποδη!

Η Μεταπολιτευτική Ελλάδα στις 24/7 είχε τα γενέθλια της. Λιοντάρι καραμπινάτο αλλά με Ωροσκόπο Καρκίνο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ήταν τότε που μπήκε το διλληματικό «Καραμανλής ή τανκς» και τελικά η χώρα και κατά συνέπεια ο λαός επέλεξαν την λογική λύση του Εθνάρχη.

Η χώρα αυτή, πριν τα γενέθλια της, έλαβε ένα δάνειο-μαμούθ (ή μάλλον μαϊμού) και ζητωκραυγάζανε πως «νενικήκαμεν» αυτούς με τα CDS και τις αγορές. Όμως εάν δεν με απατά η μνήμη μου σε θέματα Ιστορίας το 490 πχ όταν ο Ευκλής και όχι ο Φειδιππίδης μόλις είπε το Νενικήκαμεν (ή Χαίρετε Νικώμεν, κατά τον Πλούταρχο) ο Ευκλής εξέπνευσε. Η χώρα αυτή δυστυχώς έχει έναν Πρωθυπουργό ο οποίος μοιάζει με το ήρωα του παραμυθιού όπου ένα παιδάκι, τσοπάνος γαρ, φώναζε «λύκος, βοήθεια-βοήθεια το κοπάδι μου» και οι χωρικοί προσέτρεχαν προς βοήθεια. Το έκανε κάμποσες φορές και όταν συνέβη αληθινά δεν προσέτρεξε κανείς. Από το η Ελλάδα δεν χρειάζεται το ΔΝΤ, στο ΔΝΤ, από το θα βγούμε στις αγορές το 2011 αγορές δεν θα βγούμε ούτε το 2015 ενώ από το Μεσοπρόθεσμο ΙΙ που θα μας έβγαζε από την χρεωκοπία, μεταφερθήκαμε ξαφνικά στην ... εξωραϊσμένη χρεωκοπία.

Οι αγορές όμως που δεν έχουν άλλο Θεό τους παρά το κέρδος τραβούνε μια νέα υποβάθμιση σε υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης. Δεν σας κρύβω την ανησυχία μου διότι αστρολογικά οι «μέρες» θυμίζουν λίγο πριν το κραχ του 1929 όταν ο Herbert Hoover είχε πει πως «Εμείς στην Αμερική σήμερα είμαστε πιο κοντά στο θρίαμβο επί της φτώχειας από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή στην ιστορία»...

Audiatur et altera pars-Ας ακουστεί και η άλλη πλευρά

Γιατί όλες οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας που έριξαν «άπλετο φως» που «έβαλαν το μαχαίρι να φτάσει βαθειά στο κόκκαλο» δεν κάνουν το αυτονόητο; Έχουμε και λέμε: Τα υποβρύχια με λαδώματα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες με μίζες, οι δρόμοι που στην Ευρώπη στοιχίζουν (μιλάμε για δρόμους στυλ Αττικής Οδού) 10 εκ € ανά χιλιόμετρο στην Ελλάδα το τμήμα του Κηφισού στοίχισε 16.5€ ανά χιλιόμετρο και χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές.

Το 2009 ο Πρόεδρος του Ισημερινού –Εκουαδόρ Κος Κορέα έκανε στάση πληρωμών χωρίς να κηρύξει πτώχευση και μάλιστα ο ΟΗΕ ήταν με το μέρος του διότι το χρέος ήταν απεχθές χρέος (odious debt) εξαιτίας των διεφθαρμένων κυβερνήσεων.

ΔΝΤ « Όταν η θεραπεία σκοτώνει»

Αλήθεια πόσες χώρες τα τελευταία 30 χρόνια ζήτησαν την βοήθεια του ΔΝΤ και πόσες «έγιναν καλά»; Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία, Λετονία, Ουγγαρία, Τουρκία, Λετονία, Ρωσία, Ταϋλάνδη, Μεξικό, Ισλανδία, Τουρκία, Ουκρανία κλπ.

Αργεντινή: 40% ανεργία, πάγωμα καταθέσεων, 20% απώλεια μισθών και συντάξεων

Βραζιλία: 70.2 δις $ με περικοπή μισθών συντάξεων αλλά και δωρεά γης σε κόσμο για την κατασκευή κατοικιών είναι ίσως η μόνη χώρα που εξυγιάνθηκε αλλά λόγω της ανόδου της οικοδομής, που προέκυψε από την δωρεά γης του Πρόεδρου Λούλα

Ρωσία: υποτίμηση 34% του νομίσματος αλλά έπαιρνε τις δόσεις χωρίς να έχει κάνει τίποτα από τα συμφωνηθέντα η Ρωσική κυβέρνηση του Γέλτσιν. Και εκεί που άρχιζαν να παίρνουν αντί πινακίου φακής τους εθνικούς ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας… να σου και ο αστάθμητος παράγοντας… Βλαντίμιρ Πούτιν!

Η Λετονία έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ 1,7 δισ. Ευρώ. Ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς, στο Δημόσιο κατά 30%, τις δαπάνες κατά 4,5%, να παγώσει τις συντάξεις και να αυξήσει τον ΦΠΑ. Ως αποτέλεσμα, η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 18% και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 16,6% το 2009.

Η Ρουμανία, έλαβε δάνειο 12,9 δισ. ευρώ, και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε 137.000 απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει τις συντάξεις και τους μισθούς και να αυξήσει φόρους. Το 2009 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 7,1%.

Στην Ουκρανία, το ΔΝΤ συμφώνησε στην παροχή 13 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2008, επιβάλλοντας όμως περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα. Τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα πτώση του ΑΕΠ σε 15% το 2009.

Η Ουγγαρία, που πρόσφατα επισπεύτηκε ο πρωθυπουργός της χωράς, υποχρεώθηκε να καταργήσει τη 13η σύνταξη, τον 13ο μισθό και να περικόψει κατά 20%- 30% τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να λάβουν δάνειο 12,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ Οκτώβριος 2008. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε το 2009 κατά 6,3%.

Για να μιλήσουμε όμως την γλώσσα της αλήθειας η Ελλάδα «σώθηκε» για να μην βουλιάξει η Αγγλική και η Αμερικανική οικονομία. Περίεργο;

Τα CDS ήταν περί τις 2200 μονάδες, πράγμα που σημαίνει η εκδότρια Αρχή (η τράπεζα στην προκειμένη περίπτωση) θα έπρεπε να πληρώσει περί τα 30δις $ (USDollar). Όμως υπήρξε ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης και πολλοί κάτοχοι CDS ήταν μέλη του εφοπλιστικού λόμπι citi στο Λονδίνο τα οποία είχαν αγοράσει από Αμερικανικές κι Γαλλικές τράπεζες.

Τα αστρολογικά σημεία αναφοράς και το τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ24/7/2011 και 24/7/ 2012

(με την μέθοδο του Ηλιακού Τόξου-SolarArc)

Προοδευμένο MC= Σελήνη/Ερμής= Ερμής/Πλούτωνας= Κρόνος/Apollon= MC/Poseidon= Hades/Vulcanus= Δίας /Zeus= Κρόνος / Πλούτωνας = ΒόρειοςΔεσμός / Cupido= Αφροδίτη/Κρόνος= Ερμής/Apollon= Ουρανός/Admetos

Εντελώς επιφανειακή ενασχόληση. Ένα μυαλό με συνδυαστική ικανότητα. Προχωρώ βάση σχεδίου. Συναίσθημα της εξάρτησης. Δυσκολία προσαρμογής και αφομοίωσης. Αργή ανάπτυξη. Έκδοση διαζυγίου. Μια δοκιμασία λόγω μιας παρατυπίας ή παρανομίας. Πληθώρα σκέψεων. Αναταραχές αλλά και κίνδυνος δολίων πράξεων ακόμα και δολοφονίας.

Προοδευμένος ASC = Cupido/Kronos= Ουρανός / Zeus= Αφροδίτη/ Apollon = AriesPoint/ Vulcanus= Ήλιος / Poseidon= Kronos

Συνάντηση με διακεκριμένα πρόσωπα. Για να είναι κάτω από τη δύναμη της θέλησης των άλλων. Για να είναι ενδοτικός απέναντι σε άλλους. Απώλειες από αστραπές-κεραυνούς ή εκρήξεις. Περιτριγυρισμένος από αξιόπιστους και ισχυρούς ανθρώπους. Ένας ψυχαναγκασμός να πραγματοποιηθεί μια συμφωνία με το ζόρι. Το να γίνει αυτό δια μέσω ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Το να αισθανθείς το ζόρι από τους άλλους. Νέοι σύμβουλοι. Ζητήματα θρησκευτικών πεποιθήσεων. Πόλεμος με τα συνδικάτα. Η εκτελεστική δύναμη του κράτους. Μια θέση όπου έχει ισχύ και ο έχων την ισχύ την χρησιμοποιεί. Μια νέα ιδεολογία ή κάποιος νέος ηγέτης κάνει την εμφάνιση του.

Προοδευμένος Kronos = Kronos/Vulcanus= Ουρανός /Hades= Πλούτωνας / Zeus = Σελήνη//Zeus = Ερμής/Ποσειδώνας= Κρόνος / Poseidon= Zeus/Apollon= Κρόνος /Ποσειδώνας

Πολιτική. Η δύναμη της κυβέρνησης αλλά και του Έθνους γενικότερα. Ο Διαιτητής. Ο Δεσπότης. Η μεγάλη κακοτυχία, μεγάλες κακές πράξεις. Θάνατος (δολοφονία) ενός προσώπου της υψηλής κοινωνίας (ίσως πολιτικό πρόσωπο). Ο προϊστάμενος ή η κυβέρνηση που απαιτούν το αδύνατο πράγμα. Έλλειψη ρεαλισμού. Ο πληθυσμός προστατεύεται από τις αρχές. Στρατιωτικός. Στρατιώτες. Υπηρεσία Πολίτικης Προστασίας. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία κατά το δοκούν. Μεγάλες ετοιμασίες. Χρόνια συμπτώματα της διάλυσης στην κυβέρνηση.

Προοδευμένος Admetos = Αφροδίτη/ Apollon= Ουρανός / Zeus= Cupido /Kronos= MC/Άρης= MC/ASC= Ήλιος / Ποσειδώνας = AriesPoint/Vulcanus

Ελάχιστοι ή κανένας φίλος. Αποτυχία και δυσκολίες στην τέχνη και την επιστήμη. Επικίνδυνα καύσιμα. Εκρηκτικές πρώτες ύλες. Κουρέλια και σπασμένα κομμάτια μέσω της έκρηξης. Τα υπολείμματα μιας πυρκαγιάς. Αδέξια συμπεριφορά .Ερημίτης στην ζωή. Λανθασμένοι χειρισμοί έχουν επώδυνα αποτελέσματα. Αντίσταση. Κόντρα. Καταστροφές και συντρίμμια. Μια δράση που παύει να υπάρχει. Ακαμψία. Εμμονή. Περιορισμός και παρέκκλιση. Σθεναρή αντίσταση.

Προοδευμένος Hades= ASC/Ήλιος= Ποσειδώνας = Δίας/Κρόνος = MC/ Πλούτωνας = MC/Σελήνη = Ήλιος/Άρης = MC/Apollon= Βόρειος Δεσμός/ Ερμής = Hades/Admetos

Αποστροφή απέναντι σε κάθε τι είναι δυσάρεστο ή βρώμικο. Μια καταστρεπτική δραστηριότητα ή ακόμα και δυσφήμιση. Εξαπάτηση από το περιβάλλον. Μυστική δραστηριότητα. Για να αναβάλει μια απόφαση. Κακόβουλος χωρισμός. Απώλεια χρημάτων ως αποτέλεσμα της απάτης. Καταστροφή των κτηρίων. Οι συνέπειες των προηγούμενων λαθών κάνουν την εμφάνιση τους. Κακοτυχία σε ζητήματα που σχετίζονται με τα κτήρια. Από το κακό στο χειρότερο. Μια καριέρα-μια φήμη- μια ζωή σε ελεύθερη σε ελεύθερη πτώση. Μια κατάσταση όπου πάει από το κακό στο χειρότερο. Για να μην καταλάβει το ποιον κάποιου το κοινό. Η απώλεια απασχόλησης. Κάνοντας και καλά πως εργάζομαι. Ένα άτομο χυδαίο που πράττει χυδαίες πράξεις. Μια συμπλοκή με τραυματισμό. Ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν. Αποκομίζοντας μια δυσάρεστη εμπειρία η οποία δεν είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία. Δυστυχώς οι προσδοκίες δεν επαληθεύονται. Δουλείες βρώμικες και συμφωνίες «υπόγειες». Βαθιά απέχθεια. Μια έντονη αντιπάθεια. Προβλήματα με τις πρώτες ύλες. Ψυχρότητα.

Προοδευμένος Ποσειδώνας= Apollon/Poseidon = Πλούτωνας/Poseidon= Αφροδίτη/ Ποσειδώνας= Σελήνη/Poseidon= MC/Ήλιος= Άρης

Η διάλυση μιας ομάδας ατόμων ή ένωσης. Φαντασιώσεις. Χτίζοντας παλάτια …στον αέρα. Δυσαρμονία με τους στενούς φίλους ή τους συνεργάτες. Βρίσκοντας τρόπους …διαφυγής. Κάνοντας κάτι με την θέληση μου. Εργαζόμενος νυχθημερόν με ψυχή και σώμα. Μια μεγάλη απέχθεια. Κάποια πράγματα δεν είναι «καθαρά».

Προοδευμένος Ουρανός = Ποσειδώνας/Vulcanus= Σελήνη/Ουρανός = Ουρανός/Πλούτωνας = Ariespoint/Zeus=MC/Βόρειος Δεσμός

Ξαφνική αναστολή εκτέλεσης μιας απόφασης. Απώλεια της ελευθερίας. Παραγωγή και κατασκευή εκρηκτικών υλών. Έκρηξη εξ αποστάσεως. Ο Πυροκροτητής. Συγκινητικές στιγμές.

Μια πρώτη εκτίμηση: Η κυβέρνηση τώρα που νοιώθει πως έδεσε «τον γάιδαρο της» τώρα θα την πατήσει. Η χώρα μπαίνει σε μια βαθειά ύφεση. Νομίζω πως οι αγορές θα επιχειρήσουν παράλληλα χτύπημα σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Η συνέχεια πριν το τέλος του μήνα στο Β’ μέρος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved