Οι 300 του Λεωνίδα και οι σύγχρονοι Εφιάλτες Β΄ Μέρος

Κανένα πρόβατο δεν γλύτωσε την σφαγή του, απλά βελάζοντας
Παπασταύρου Λίντα
Οι 300 του Λεωνίδα και οι σύγχρονοι Εφιάλτες Β΄ Μέρος

Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger



Karl_Heinz_Ottinger


Τα γεγονότα τρέχουν. Η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο ΙΙ και τελικά πάει για επιλεκτική χρεωκοπία ή ότι άλλο σκαρφιστούν οι «φίλοι» μας. Και δυστυχώς δεν υπάρχει ένας να πει αντρίκια το mea culpa και να πάει να κρυφτεί και να κλαίει. Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ευφυής και ρήτωρ αλλά όταν υποτιμάς τον αντίπαλο σου (τον ΓΑΠ εννοώ), τότε μπορεί να πάθεις μεγάλη πανωλεθρία. Ήδη είχαμε μιλήσει από 24/1/2011 για τα καθέκαστα στο άρθρο To Ρέκβιεμ της Μεταπολίτευσης και εκ των υστέρων διαφαίνεται πως Ελλάς και Κύπρος έχουν κοινό πεπρωμένο. Ήδη η Χίλαρυ Κλίντον ήρθε να μας πει για συνδιαχείριση του Αιγαίου (των πετρελαίων) με τους Τούρκους. Αλλά και το από 16 Δεκεμβρίου 2010 στο άρθρο μας Η επιρροή των εκλείψεων 2011 στην Ευρωζώνη ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα. Σε μια χώρα όπου με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν η γεωργία έπρεπε να κατείχε το 15 με 20 % του ΑΕΠ μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 3%. Δείτε το πινακάκι που βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο από πού δείχνει τα τοκοχρεολύσια που πλήρωσε η Ελλάδα . Η Ελλάδα το 1994 χρωστούσε 90 δις € και ενώ πλήρωσε μέχρι σήμερα 655 δις € βρέθηκε να χρωστά 350 δις € με ορίζοντα τα 450 το 2013. Άρα είναι βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας; Ασφαλώς και όχι!


Xreolysia

Κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν.
Στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν,
να μιλήσουν, τάχα, να κρυφτούν.
Κι όμως να κι ανδρειωμένοι
τα φτερά ανοίξαν στις κερκόπορτες
μπροστά σταθήκαν και βροντοφώναξαν ξανά:
"Μολών Λαβέ".
Δεν είναι μύθος μη γελιέστε,
στις μέρες μας χαθήκατε μα δεν ξεχνιέστε
σε τούτους τους άμοιρους καιρούς.

Νότης Σφακιανάκης «πατρίδα μου»

Όταν χρωστάτε 3000€ στην Τράπεζα, τότε η Τράπεζα σας ενοχλεί κάθε τρεις και λίγο δημιουργώντας σας κεφαλαλγία. Η Ελλάδα με το χρέος που έχει μάλλον θα έπρεπε να δημιουργεί πονοκέφαλο στους Τραπεζίτες. Αλλά ποιος να τα διαπραγματευτεί αυτά; Ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος. Αυτή η κυβέρνηση έκανε την Ερμού έναν από τους 20 πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου να λέγεται πλέον ΕΡ(Η)ΜΟΥ. Γιατί είναι άτομα που δεν είχαν ποτέ δουλέψει ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο Παπακωνσταντίνου αξίζει να σημειωθεί πως ήταν σύμβουλος του Κώστα Σημίτη ενώ στο ΟΔΔΧ έχουν βάλει πρώην golden boy της Goldman Sachs. Δυστυχώς για την Ελλάδα κανένα πρόβατο δεν σώθηκε μόνο βελάζοντας! Ασφαλώς ως χώρα είμαστε το αποπαίδι της Αμερικής όπου ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα και η χώρα του το παίζουν κουβαρντάδες, όταν χρωστούν σε όσους φοράνε παπούτσια.

Η εκάστοτε κυβέρνηση (με βάση τον χάρτη του 1974) σημαίνει :

Αποτυχία και ανικανότητα. Το να καεί κάποιος. Στειρότητα. Τα υγρά καύσιμα , η αποδοχή κάποιων λαθών και απωλειών. Συνεταιρισμοί, σταθερότητα και των αμετακίνητες θέσεις & πεποιθήσεις. Η απόσυρση, η παραίτηση. Στενοχώρια η οποία αποκομίζεται από αίσθηση κατωτερότητας. Απώλεια εργασίας –επιχειρηματικές απώλειες. Τα υπάρχοντα μυστικά. Κακίες. Έχοντας την αίσθηση πως είναι κακότυχος ή γκαντέμης.

(Αφροδίτη+Kronos-Πλούτωνας (η κυβέρνηση)= Ποσειδώνας/Zeus= Ουρανός/Cupido= ASC/Admetos=MC/Hades)

Και για το σήμερα:

Επέκταση της κοινωνίας, Η σταθερότητα, η εμμονή κάποιου. Το άτομο που είναι σκληρό και απαθές. Αμετακίνητος στις θέσεις. Εκρήξεις, αστραπή, κεραυνοί, πυρκαγιές. Μεγάλη ένταση. Η ιπποδύναμη. Ο ηλεκτρισμός. Τα πρόσωπα δημόσιου βίου. Δεξιοτεχνία. Ασφυξία. Προδοσία κάτω από χυδαίες πράξεις.

(SARCΑφροδίτη+Kronos-Πλούτωνας (η κυβέρνηση)= Cupido/Apollon= MC/Admetos= Ουρανός/Vulcanus= AriesPoint/Ήλιος= Πλούτωνας /Cupido=Σελήνη/Cupido= Ποσειδώνας/Hades)

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Ήλιος του Ευάγγελου Βενιζέλου δημιουργεί με βάση τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας την παρακάτω εξίσωση:

Ήλιος (Ευ. Βενιζέλος)= Ερμής (Ελλάδας)=MC/Cupido= Άρης/Hades: Ένας ικανός ρήτορας. Ένας που ότι κάνει το κάνει με πάθος. Κατάχρηση των χαρισμάτων και των ικανοτήτων. Προκαλώντας μεγάλες ζημίες.

Οι δύο εξισώσεις που συγκλονίζουν

Ήλιος= Βόρειος Δεσμός/Hades=Admetos/Vulcanus= Ήλιος/Κρόνος: Επαφές με κλέφτες Ημέρες τις οποίες μόνο η εμμονή οδηγεί στα αποτελέσματα. Ημέρες τις οποίες μόνο η εμμονή οδηγεί στα αποτελέσματα. Το άτομο που πρέπει να παρουσιάσει μεγάλη σταθερότητα του χαρακτήρα. Η απάρνηση. Οι προσωπικές δυσκολίες που ορθώνονται ως τείχος και εμποδίζουν την εξέλιξη.

Hades= MC/Σελήνη=MC/Πλούτωνας= Δίας/Κρόνος= Ήλιος /Άρης

= MC/Apollon: Επαφές και σχέσεις χαμηλής ηθικής και επίπεδου. Πολλά προβλήματα από γυναίκες. Από το κακό στο χειρότερο. Μια καριέρα-μια φήμη- μια ζωή σε ελεύθερη σε ελεύθερη πτώση. Οι συνέπειες των προηγούμενων λαθών κάνουν την εμφάνιση τους. Κακοτυχία σε ζητήματα που σχετίζονται με τα κτήρια. εργασία σε χώρους ανακύκλωσης, χωματερές ή γενικά σε χώρους όπου υπάρχει δυσωδία. Ένα άτομο χυδαίο που πράττει χυδαίες πράξεις. Μια συμπλοκή με τραυματισμό. Ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν. Αποκομίζω μια δυσάρεστη εμπειρία.

Μoυ 'παv τov πόvo vα πετάξω και v' αράξω
μoυ 'παv τo γέλιο vα φιλήσω να ηρεμήσω
μoυ 'παv τηv πίκρα vα σκοτώσω για να γλιτώσω
τov εαυτό μου vα προδώσω.

Όμως δε μoυ είπαv oι αγύρτες
ούτε πoυ τo σκέφτηκαv oι αλήτες
τα ορφανά μέσ’ στις πλατείες τι θα γίνουv
από την πείνα τα κορμάκια τoυς θα σβήνουν
Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σ' εκείvoυς.

Μoυ 'παv στο ψέμα vα βουλιάξω και vα ξεχάσω
ό,τι τριγύρω μoυ συμβαίνει με πεθαίνει
μoυ 'παv τo στόμα μoυ vα ράψω vα μη φωνάξω
και στα παλιά μου να τα γράψω.

Νότης Σφακιανάκης «Ντροπή σε όλους μας»

Ο ρόλος του Hades που βρίσκεται πλησίον της ακμής του 2ου οίκου στον χάρτη του 1830 είναι ιδιαίτερος. Μην σας φανεί περίεργο αν δείτε κυβέρνηση συνεργασίας (ίσως και πριν τον Μάρτιο 2012) υπό τον Αντώνη Σαμαρά αλλά με κάποια διαφοροποίηση είτε στο νόμισμα χρήσης, είτε στην ισοτιμία ή υπό ένα ιδιόμορφο καθεστώς. Και καθοριστικός ρόλος στην κυβέρνηση αυτή θα είναι και του ΛΑ.Ο.Σ που ψάχνει απεγνωσμένα σκαλοπάτι για την εξουσία.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου μας έχουν δημιουργήσει τεχνητά πρότυπα, τεχνητές κρίσεις, και τεχνητές ανάγκες. Ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη ούτε Blackberry, ούτε Mercedes, ούτε Armani. Έχει ανάγκη από καθαρό αέρα, υγεία, αγάπη και ελεύθερο πνεύμα. Ό, τι ακριβώς εκλείπει στις μέρες μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved