Ελληνική οικονομία: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Μια σειρά από αστρολογικές επιβεβαιώσεις του astrology.gr

Ελληνική οικονομία: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Κατάρρευση του χρηματιστηρίου, άνοδος των spreads, ακραία πολιτική πόλωση, εμπλοκή της Δικαιοσύνης...
Πραγματικός πανικός επικρατεί στο οικονομικό και πολιτικό σκηνικό με το μέλλον της χώρας μας να δείχνει εξαιρετικά αβέβαιο. Και σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι που χρειάζεται η συμβολή της Αστρολογίας ώστε να αποκτήσουμε μια εικόνα για αυτά που έπονται.

Αλλά για να μην πείτε ότι «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», έχω την υποχρέωση να επισημάνω ότι αυτή η εικόνα έχει δοθεί επανειλημμένα κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Θα ξεκινήσω από τα πιο επίκαιρα, αφού οι σχετικές προειδοποιήσεις έγιναν από τα τέλη Σεπτεμβρίου στην τακτική στήλη «Τα SOS της εβδομάδος».

Τότε είχαμε και την Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου της οποίας ο κύκλος επιρροής (φυσικά και των όψεων που την συνοδεύουν) κλείνει στις 23/10.

Ας θυμηθούμε λοιπόν την αστρολογική εκτίμηση για την τριπλή σύνοδο ανάμεσα στον Κρόνο, τη Δήμητρα και τον αστρικό Άρη

"Σε συλλογικό επίπεδο αυτή η... τριμερής πλανητική συνδιάσκεψη αναμένεται να συμβάλλει σε μια οξύτατη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Πολιτικές και νομικές διώξεις είναι στο πρόγραμμα, με εμπλοκή μάλιστα του δημοσιογραφικού κόσμου και των ΜΜΕ, ενώ εξαιρετικά «στριμωγμένο» δείχνει να είναι και το τραπεζικό σύστημα, αφού κάποιες «χοντρές» παρατυπίες, ανεπάρκειες και «φούσκες» θα βγουν στην επιφάνεια. Ανάλογες πιέσεις προβλέπονται για τα Χρηματιστήρια κι εδώ είναι σαφές ότι δημιουργούνται κίνδυνοι για «ασύμμετρες» επιπτώσεις και ανεπιθύμητα φαινόμενα ντόμινο στην Οικονομία.
Ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι δραματικό άμεσα, ουσιαστικά πρόκειται για τα προεόρτια όσων θα ακολουθήσουν με την «χορηγία» της επερχόμενης Ηλιακής έκλειψης στον Σκορπιό.
Φαίνεται πως ο Κρόνος, έχει κατά νου ένα αρκούντως «θεαματικό» κλείσιμο της παρουσίας του στον Σκορπιό, λίγο πριν αποχωρήσει από το ζώδιο για πρώτη φορά.

Φυσικά μπορεί να υπάρξουν και θετικές εξελίξεις, κυρίως στην κατεύθυνση της αποκάλυψης διαπλεκομένων συμφερόντων, με την Δικαιοσύνη να έχει τον πρώτο λόγο. Μπορεί ακόμη να τεθούν οι βάσεις ενός γενναίου «κουρέματος». Αναφέρομαι στο χρέος βέβαια και όχι στα περιουσιακά σου στοιχεία, με τα οποία έτσι κι αλλιώς ο Κρόνος «φλερτάρει» το τελευταίο διάστημα..."

Εδώ, νομίζω ότι είναι σαφέστατη η πλήρης συμφωνία της αστρολογικής εκτίμησης με την πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Κι όπως σημειώνω, η επερχόμενη Ηλιακή έκλειψη στο Σκορπιό μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για τις οικονομικές εξελίξεις, τόσο μέσα στον Νοέμβριο, όσο και λίγους μήνες αργότερα.

Η σύνοδος των Φώτων με τον αστρικό Κρόνο στοιχειοθετεί μια γενικευμένη «διόρθωση» των οικονομικών δεικτών, σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο για την Ελλάδα το θέμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο. Η έκλειψη στην αστρική της εκδοχή γίνεται στην 6η μοίρα του Ζυγού, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας. Τίθενται δηλαδή εκ νέου ζητήματα που αφορούν σε μια ακόμη εκβιαστική δανειοδότηση (με νέα μέτρα φυσικά) αλλά και μια ενδεχόμενη χρεοκοπία. Εν δυνάμει βέβαια υπάρχουν και καλά νέα, ιδιαίτερα σε σχέση με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, ενώ «παίζουν» δυνατά και αποκαλύψεις για το «βρώμικο χρήμα» και τη διαπλοκή.
Μακάρι να μέναμε μόνον στα θετικά, η εμπειρία ωστόσο έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο ρεαλιστικό να περιμένουμε τα... χειρότερα.

Ας δούμε όμως και κάποια στοιχεία για την μεγάλη εικόνα, η οποία όσο περνούν οι ημέρες γίνεται ολοένα και πιο... διακριτή!
Από τις αρχές του 2013 στις προβλέψεις για την Ελλάδα είχα επισημάνει ότι η κρίση δεν ξεπεράστηκε και ότι ο κίνδυνος μιας άτακτης χρεοκοπίας παραμένει.

Ακολούθησε ένα πιο ειδικό άρθρο στις 17 Απριλίου 2013 με τίτλο «Ελλάδα: Πότε είναι η ώρα μηδέν για το ευρώ;», στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνονται τα παρακάτω:

"Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα του κ Σαμαρά αλλά και της Τρόικα, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη «ζώνη του οικονομικού υποβιβασμού» και το ενδεχόμενο μιας «άτακτης» χρεοκοπίας δεν είναι άσκηση φαντασίας.

Κατ' αρχήν, μέσα στην επόμενη διετία, η διεθνής κατάσταση (οικονομική και πολιτική) αναμένεται να αλλάξει δραματικά, τόσο που είναι άτοπο να μιλάμε για έξωθεν οικονομική βοήθεια αλλά και για νομισματική σταθερότητα. Η κάθε χώρα θα κοιτάξει να φροντίσει τα του οίκου της κι όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, το πιθανότερο είναι είτε να διασπαστεί οριστικά (στην καλύτερη περίπτωση), είτε να διαλυθεί εντελώς.
Τα «όργανα» θα αρχίσουν μέσα στο τρέχον έτος με τις εκλείψεις του Μαΐου και του Νοεμβρίου να δίνουν τον τόνο των ραγδαίων μεταβολών που έρχονται. Τα πράγματα μάλιστα θα αρχίσουν να ζορίζουν πολύ από το φθινόπωρο, μέχρι να φθάσουμε στο χρονικό «σημείο μηδέν», που ειδικά για την Ελλάδα με βάση το Ηλιακό τόξο είναι η 27η Νοεμβρίου του 2014. Έξι μήνες πριν και μετά από αυτήν την ημερομηνία θα... τα δούμε όλα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η μερική ή προσωρινή «αναστολή» της κρατικής οντότητας της χώρας. Έτσι, μετά ή κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα δείχνει σχεδόν αναπότρεπτη. Η μόνη εναλλακτική εκδοχή είναι η οικονομική ένταξη της Ελλάδος σε ένα άλλο οικονομικό «μπλοκ".

Συνεχίζω με το άρθρο της 5ης Φεβρουαρίου 2014 «Ελλάδα: Η οικονομία και η κοινωνία στα άκρα», στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνονται τα παρακάτω:

"Όσον αφορά στην Ηλιακή επιστροφή, το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο στον Σκορπιό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η όψη συνδέει τον 2ο οίκο των οικονομικών με τον 12ο των «κρυφών εχθρών» ή αν προτιμάτε της «αιχμαλωσίας» και τυπικά έχουμε να κάνουμε με μια άμεση ένδειξη οικονομικής ανέχειας-χρεοκοπίας. Μάλιστα ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο, κάτι που ενδυναμώνει αποφασιστικά την επιρροή του.
Ένα πιο «ήπιο» σενάριο έχει να κάνει με το «κούρεμα» των καταθέσεων, όπως κι αν έχει όμως, τους ασφυκτικούς περιορισμούς δεν τους γλιτώνουμε, ούτε βέβαια την ανεργία που μπορεί να ανέβει κι άλλο.
Από την άλλη, όπως έχω ξαναγράψει, ο Κρόνος δεν είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας τύχει, αφού ναι μεν μας θέτει σε ένα υποτελές αποικιακό καθεστώς αλλά μας διατηρεί ζωντανούς, έστω και με σωληνάκια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το 2014 και το 2015 εντοπίζεται στην γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος, που έχει έναν διπλό ρόλο. Ως Σελήνη αναφέρεται στον λαό, ενώ ως Σελήνη στον γενέθλιο 2ο οίκο «πιάνει» και τα οικονομικά θέματα. Και αυτή η γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους μέσα στην επόμενη διετία θα «υποδεχθεί» τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Πλούτωνα, οι οποίοι κάποια στιγμή θα «κλειδώσουν» επάνω της το τετράγωνο τους.
Εδώ το απλό «κούρεμα» αρχίζει να μοιάζει με ανέκδοτο, αφού έχουμε να κάνουμε με κορυφαίες ανατροπές κι έναν μεγαλοπρεπέστατο μηδενισμό των πάντων.
Αναζητώντας ένα χρονικό σημείο αναφοράς είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι το πρώτο τετράγωνο του διελαύνοντα αστρικού Ουρανού προς την γενέθλια Σελήνη γίνεται στις αρχές Ιουνίου, αμέσως μετά τις εκλογές δηλαδή. Ακολουθούν ακόμη δύο τετράγωνα, ένα τον Σεπτέμβριο και ένα τρίτο και... φαρμακερό τον Μάρτιο του 2015, αφού θα σιγοντάρει πλέον και ο αστρικός Πλούτωνας από τον Τοξότη.
Παίρνοντας υπόψη μας και τις καταλυτικές ενδείξεις από το Ηλιακό τόξο (επανάληψη όλων των γενέθλιων όψεων της Ελλάδος) φαίνεται ότι το «ταρακούνημα» θα είναι μεγάλο, με την αλλαγή νομίσματος να «παίζει» πολύ δυνατά.
Κι εδώ πρέπει να θυμίσω αυτά που έγραψα στο πρώτο μέρος του άρθρου για τις γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας και το πώς θα μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η προσέγγιση με την Ρωσία φαντάζει σαν η πιο ιδανική λύση, αφού πέρα από τα επιμέρους πλεονεκτήματα θα «επιβεβαιώσει» την μεγάλη ανατροπή με έναν ελεγχόμενο τρόπο.
Όταν βλέπουμε να έρχονται «μοιραίες» αλλαγές, ο καλύτερος τρόπος για να τις αντιμετωπίσουμε είναι να τις δρομολογήσουμε εμείς. Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θεωρώντας ότι θα αποφύγουμε το «μοιραίο», είναι κάτι που μας καθιστά αυτομάτως θύματα."

Βλέπετε ότι η Αστρολογία δεν είναι μόνον ένα εργαλείο πρόβλεψης αλλά μπορεί να προτείνει και τις πιο κατάλληλες λύσεις.

Όσο για τις καθαρά πολιτικές προβλέψεις δεν έχω παρά να σας παραπέμψω στις εκτιμήσεις που έγιναν με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών, για τους κκ Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο, οι οποίες βαδίζουν ολοταχώς προς την πλήρη επιβεβαίωση τους.

"Αντώνης Σαμαράς: Φλερτάροντας με την έξοδο
Αγωνίστηκε για το καλύτερο, όπως λέει ο ίδιος. Είναι γεγονός όμως, ότι ο «μήνας του μέλιτος» ή πιο σωστά τα δύο χρόνια που γεύθηκε το «μέλι» της εξουσίας, έληξαν με τα φετινά γενέθλια του. Και ήταν σημαδιακή από αυτήν την άποψη η αποτυχία της προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στο Σύνταγμα, αφού έγινε στο νέο «έτος» του (από γενέθλια σε γενέθλια).
Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται πλέον σε μια φάση όπου το ένα σοκ μπορεί να διαδέχεται το άλλο, ξεκινώντας από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και φθάνοντας –εδώ είναι ίσως η ουσία, για την ώρα- σε μια δραστική εσωκομματική αμφισβήτηση.
Βλέπετε, η ευλογία και η κατάρα του γενέθλιου τετραγώνου Δία-Ουρανού, τον ακολουθεί πιστά, πότε ανεβάζοντας τον στα ουράνια και πότε ρίχνοντας τον στα πολιτικά Τάρταρα.
Το πιθανότερο είναι πως οι πολιτικές εξελίξεις θα αρχίσουν να «τρέχουν» μόλις ορθοδρομήσει η Δήμητρα στις αρχές Ιουνίου.
Ο ίδιος βέβαια δεν θα χαθεί, ίσα-ίσα που είναι έτοιμος να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίσουν αν θα τον ακολουθήσουν ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει άριστα το όπλο του αιφνιδιασμού, έστω κι αν σε πρώτη φάση πέσει θύμα του. Όλα αυτά ωστόσο θα γίνουν στην σκιά του μεγάλου αντιπάλου του, του Αλέξη Τσίπρα, που από φέτος έχει το απόλυτο αστρολογικό πλεονέκτημα.

Αλέξης Τσίπρας: Ολοταχώς για το... Μαξίμου!
Με την συνδρομή των αστρολογικών δεδομένων, μπορώ να είμαι σαφής:
Όταν ένας πολιτικός έχει Δία στον 10ο οίκο και ο προοδευμένος Ήλιος του σχηματίζει αντίθεση με τον προοδευμένο Δία, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει τους στόχους του.
Η όψη έχει διάρκεια επιρροής έναν χρόνο περίπου και συνδυάζεται με την σύνοδο Ήλιου-Δία που θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα επόμενα γενέθλια του (28/7/2014), η εύνοια της οποίας θα τον ακολουθεί μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο.
Συμπέρασμα: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι το πιθανότερο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας και μάλιστα κάτω από σχετικά ευνοϊκές συγκυρίες. Και το πρώτο βήμα είναι οι Ευρωεκλογές αλλά και ο β΄ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου το «άστρο» του μπορεί να συμπαρασύρει και άλλα στελέχη του κόμματος προς την νίκη."

"Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, γεννήθηκε στις 1/1/1957, είναι δηλαδή Αιγόκερως και όλα αυτά τα χρόνια κλήθηκε να διαχειριστεί την γενικευμένη... επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.
Και παρά την μεγάλη φθορά που υπέστη, μέσα σε αυτήν την κομβική περίοδο, επιλέγοντας να συνταχθεί με τους «ισχυρούς», κατάφερε να... αντέχει ακόμη. Όμως για πόσο;
Το πιθανότερο είναι πως οι Ευρωεκλογές θα επισημοποιήσουν την πολιτική συρρίκνωση του, με κάθε συνέπεια που μπορεί να έχει αυτό.
Το υπό σχηματισμό τετράγωνο του προοδευμένου Ήλιου με τον γενέθλιο Κρόνο του στον Τοξότη, αναμένεται να τον θέσει σε... πολιτική διαθεσιμότητα, μέχρι νεωτέρας.
Επιπλέον, με δεδομένη την σχέση του Τοξότη με τα νομικά θέματα, δεν αποκλείεται να κριθεί και μέσω αυτής της οδού για τα πεπραγμένα του."

Σχετικά άρθρα:

Ελλάδα: Πότε είναι η ώρα μηδέν για το ευρώ;

Ελλάδα: Η οικονομία και η κοινωνία στα άκρα

Ευρωεκλογές 2014: Αλλαγή σκυτάλης;

Ευρωεκλογές 2014: Ευάγγελος Βενιζέλος - Μπροστά στο φάσμα της συρρίκνωσης

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved