Πάνε για το έκτο

Η παρουσία επτά πλανητών στον «παρορμητικό σταυρό»
Παπασταύρου Λίντα
Πάνε για το έκτο

Από το Γ. Ριζόπουλο

Παναθηναϊκός και Μακάμπι ...σπρώχνονται για το ποιά από τις δύο ομάδες θα πάρει κεφάλι στην κούρσα των πολυ-πρωταθλητών Ευρώπης. Σίγουρα μεγάλη τιμή και για τις δύο, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Πραγματικά δύσκολο να εκτιμήσει κανείς τον πρωταθλητή Ευρώπης χωρίς να έχει στην διάθεση του τα πλήρη στοιχεία των προπονητών.

Ένας Ιχθύς (Ομπράντοβιτς) κι ένας Δίδυμος (Μπλατ) διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και ο αγώνας θα είναι σίγουρα σκληρός. Η αξία των ομάδων και των προπονητών είναι δεδομένη και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης είναι εκείνος που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του τελικού νικητή.

Η παρουσία επτά πλανητών στον «παρορμητικό σταυρό» δεν ευνοεί άμεσα κανέναν από τους δύο προπονητές κι αυτό κάνει ακόμη πιο επισφαλείς την εκτιμήσεις, αφού θα πρέπει να βασιστούμε αποκλειστικά σε χάρτες χωρίς ακριβή ώρα γέννησης.

Ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας είναι η ...αμφίβολη ώρα λήξης του τελικού. Αντίθετα με το ποδόσφαιρο, όπου πάνω κάτω ξέρουμε τι ώρα περίπου θα τελειώσουν οι αγώνες -άρα μπορούμε να συνεκτιμήσουμε και τις ...γκριμάτσες των προπονητών- στο μπάσκετ αρκετά συχνά ο «νεκρός χρόνος» ή οι ενδεχόμενες παρατάσεις παρατείνουν τις μάχες πέραν του αναμενομένου. Κι αυτό μπορεί να αλλάξει πολλά ως προς τον τελική επικράτηση.

Αστρολογικά πάντως, και με βάση τις «αποχρώσες ενδείξεις» από την συνολική εικόνα (προόδους, διελεύσεις κλπ), το φαβορί αρχικά φαίνεται πως είναι ο πολύ γνωστός μας από την θητεία του στον Άρη, Ντέηβιντ Μπλατ. Παρότι ίσως έχει πιο δύσκολο χάρτη από τον Ομπράντοβιτς, στην παρούσα φάση συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία συνοπτικά ακούνε στο όνομα ...Δίας. Και βέβαια αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, χαράς ευαγγέλια για την Μακάμπι αλλά και τον δικό μας «Σόφο».

Κόντρα στους πλανήτες θα παίξει ο Ομπράντοβιτς και από αυτήν την άποψη αν τελικά ο ΠαναθηναΙκός σηκώσει την έκτη κούπα θα αξίζει δύο φορές συγχαρητηρίων.

Αν το παιχνίδι ξεκινούσε αργότερα θα είχε πολύ καλύτερη τύχη και ίσως μια «μαγική κίνηση» για να σπάσει η γκίνια θα ήταν να λήξει το ματς γύρω στις 19:45 ώρα Ελλάδας ή και αργότερα (κανονικά θα λήξει γύρω στις 19:15). Παράταση θα είναι, διακοπή, οτιδήποτε τέλος πάντων που θα μπορούσε να παγώσει το χαμόγελο του Μπλατ! Για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Θεός του Παναθηναϊκού...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved