Συρία: Είμαστε μόνο στην αρχή

Στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά

Συρία: Είμαστε μόνο στην αρχή

Η στρατιωτική επέμβαση της Δύσης στη Συρία «ψήνεται» εδώ και καιρό, με την «συνήθη» επίκληση του εκδημοκρατισμού της χώρας. Στην πραγματικότητα βέβαια οι στόχοι είναι γεωπολιτικοί και οικονομικοί: Το Ιράν (κυρίως), οι αγωγοί πετρελαίου που περνάνε από το έδαφος της χώρας, ο ανεκμετάλλευτος φυσικός πλούτος της και άλλα τέτοια... ανθρωπιστικά!
Ύστερα από την πρόσφατη και αποδεδειγμένη χρήση χημικών στον Συριακό εμφύλιο (μόνον που δεν ξέρουμε από ποιούς έγινε) δόθηκε η αφορμή ώστε τα σχέδια να γίνουν πράξη. Όλα λοιπόν κρέμονται από μια κλωστή, αφού ουσιαστικά η Συρία είναι πεδίο αντιπαράθεσης των συμφερόντων όλων των Μεγάλων δυνάμεων της εποχής και της Μέσης Ανατολής.
Τα Ρωσικά συμφέροντα είναι αυτά που έχουν αποτρέψει μέχρι τώρα μια απρόσκοπτη και πλήρη εφαρμογή των στρατιωτικών πλάνων της Δύσης και είναι επίσης εκείνα που δίνουν στην επερχόμενη «τιμωρία» του Μπασάρ αλ Άσαντ έναν... πρωτότυπο και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Γιατί κρίνοντας από την μάλλον πρωτοφανή δημοσιοποίηση των στόχων επί Συριακού εδάφους, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε περισσότερο με στρατιωτική άσκηση, παρά με επέμβαση.
Όλοι γνωρίζουν που θα γίνουν τα κτυπήματα και μόνον ο χρόνος εκδήλωσης της επίθεσης παραμένει (σχετικά) άγνωστος.
Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή, επιχειρείται μια «λύση» που θα τους αφήσει όλους ευχαριστημένους (τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τους αντάρτες αλλά και τον ίδιο τον Άσαντ) ή τουλάχιστον όχι απόλυτα δυσαρεστημένους.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει και πολλά στο δράμα που ζει εδώ και δυόμιση χρόνια ο άμαχος πληθυσμός της χώρας. Πέρα από τις προβλεπόμενες «παράπλευρες απώλειες», οι αλλεπάλληλες όσο και ακραίες αγριότητες από τους παραστρατιωτικούς σοκάρουν τον κοινό νου που δεν είναι εθισμένος σε αυτές, πολύ περισσότερο όταν οι δράστες υπερηφανεύονται για τα φρικιαστικά κατορθώματα τους. Γι' αυτό εξ άλλου έχουμε δει τόσα πολλά στο Youtube, από κανιβαλισμό μέχρι ομαδικούς αποκεφαλισμούς των «απίστων»... Πρόκειται για έναν βάρβαρο εμφύλιο, στον οποίο συμμετέχουν και πολλοί μισθοφόροι από μουσουλμανικές κυρίως χώρες.

Και το ερώτημα βέβαια είναι τι μέλλει γενέσθαι με όλα αυτά; Πότε θα σταματήσουν οι σφαγές; Ποιό είναι τελικά το μέλλον της Συρίας;

Η Συρία

Αστρολογικά, η Συρία είναι μια αρκετά μπερδεμένη υπόθεση, αφού εν δυνάμει έχει τρεις γενέθλιους χάρτες. Σύμφωνα με τον Nicholas Campion (The Book of World Horoscopes) η άνοδος του κόμματος Μπάαθ στην εξουσία (13/11/1971, την αυγή) δείχνει να είναι μια λειτουργική εκδοχή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την de jure ή την de facto ανεξαρτησία της Συρίας, που έλαβαν χώρα στις 16/9/1941 (00:01 EET) και τις 1/1/1944 (χωρίς ακριβή ώρα) αντίστοιχα.
Έχουμε λοιπόν τρεις διαφορετικές εκδοχές, που η μια θέλει την Συρία Σκορπιό με Ωροσκόπο στο Σκορπιό, η δεύτερη Παρθένο και η τρίτη Αιγόκερω με Ωροσκόπο στο Ζυγό.
Μια «εύκολη» αστρολογική ανάγνωση με οδηγό κυρίως τις πλανητικές διελεύσεις καθιστά πιθανότερη την τελευταία εκδοχή, αφού ο Ήλιος (η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Mundane Αστρολογία) της χώρας βρίσκεται στην 9η μοίρα του Αιγόκερω, το επίκαιρο «πεδίο βολής» δηλαδή, του Ουρανού και του Πλούτωνα. Στον ίδιο χάρτη, το μεσημέρι, η Σελήνη (ο λαός) βρίσκεται στην 14η μοίρα των Ιχθύων, εκεί όπου «έδρασαν» επίσης τα τελευταία χρόνια ο αστρικός Ουρανός και ο αστρικός Πλούτωνας.

syria

Προσωπικά δεν μπορώ να δώσω... όρκο για το ποιός τελικά είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός χάρτης, σύμφωνα πάντως με τον τελευταίο, ο Ωροσκόπος στις 13 και 32 του Ζυγού και το Μεσουράνημα στις 14 και 44΄΄ του Καρκίνου, υποδηλώνουν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει στη Συρία, για να μην πω ότι τα «καλά» δεν έχουν αρχίσει ακόμη!
Ανεξάρτητα δηλαδή με το αν η τωρινή στρατιωτική δράση κατά του Άσαντ, θα είναι περιορισμένη, στο εγγύς μέλλον προδιαγράφεται μια σύγκρουση εφ' όλης της ύλης, με τη συμμετοχή μάλιστα των ΗΠΑ, του Ιράν και της Ρωσίας.
Η πιο επικίνδυνη περίοδος αυτής της συνολικής ανάφλεξης τοποθετείται από τον Απρίλιο του 2014, μέχρι το τέλος του 2015, οπότε και τα σύνορα όλης της περιοχής θα αλλάξουν δραματικά.

Ο Άσαντ

Όσο για τον Μπασάρ αλ Άσαντ, που είναι Παρθένος (γεννήθηκε στις 11/9/1965, στη Δαμασκό, ώρα άγνωστη) φαίνεται πως βάλλεται από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα στην αστρική εκδοχή του και από αυτήν την άποψη το να είναι σε δεινή θέση δείχνει... φυσιολογικό. Μάλιστα, εκτός από τον Ήλιο του που βρίσκεται στην 18η μοίρα του ζωδίου, υπάρχουν ακόμη ο Ουρανός και ο Πλούτωνας (στην 15η και 16η μοίρα αντίστοιχα), ενώ απέναντι στους Ιχθύες είναι η Σελήνη, ο Χείρωνας και λίγο χαμηλότερα ο Κρόνος. Πρόκειται δηλαδή για μια σειρά από ανατρεπτικές συνόδους και αντιθέσεις, οι οποίες επιπλέον έχουν ως «διέξοδο» μια σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα στον Σκορπιό.

assand

Το θετικό για τον ίδιο είναι ότι στον τρέχοντα ετήσιο χάρτη του έχει την σαφή υποστήριξη του Δία κι αν τα πράγματα τελείωναν χρονικά στον Σεπτέμβριο του 2013, θα είχε καλές πιθανότητες να βγει ενισχυμένος από τις εξελίξεις. Όμως, όπως διαφαίνεται και από τον χάρτη της Συρίας, ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι ακόμη πολύ μακρύς.
Αυτό πιστοποιείται κυρίως από τον προοδευμένο Άρη (στο secondary) του Άσαντ, αφού η θέση του στις 18 του Τοξότη παραπέμπει σε διαρκείς μάχες επιβίωσης, που θα τερματιστούν το 2016 . Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Συριακός εμφύλιος ξεκίνησε στις 15/3/2011, καθώς ο προοδευμένος Άρης ήταν σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα του Άσαντ.

Στην επόμενη Ηλιακή επιστροφή, η οποία ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, η υποστήριξη του Δία δεν χάνεται (κάνει ένα εξάγωνο με τον Ήλιο του), ενώ η παράλληλη διέλευση του πλανήτη στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της Συρίας μπορεί να πριμοδοτήσει μια κυβερνητική λύση «εθνικής ενότητας», με την συμμετοχή και μέρους της αντιπολίτευσης.
Εδώ, με δεδομένο και το τετράγωνο Άρη-Κρόνου στην Ηλιακή του 2013-14, ο Άσαντ καλείται να συμβιβαστεί ή τουλάχιστον να ελιχθεί, διαφορετικά θα προδοθεί. Το πιο κρίσιμο ή αποφασιστικό διάστημα είναι τον Νοέμβριο όταν ο διελαύνων Κρόνος θα περάσει επάνω από τον γενέθλιο Άρη του. Αν όμως βάλουμε και τον γενέθλιο Ποσειδώνα στο «παιχνίδι» η θέση του στην 17η μοίρα του Σκορπιού αυξάνει κατά πολύ το χρονικό εύρος των αποφασιστικών διαβουλεύσεων, ιδίως των παρασκηνιακών.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό μήνυμα στον Άσαντ με επιχείρηση-αστραπή προετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved