Η Ελλάδα και η κρίση δανεισμού για το 2011

Το 2011 πλησιάζει και οι σειρήνες των κακών νέων επιστρέφουν στις μέρες μας. Η συγκέντρωση πλανητών
Παπασταύρου Λίντα

από το Β. Παπαδολιά

Το 2011 πλησιάζει και οι σειρήνες των κακών νέων επιστρέφουν στις μέρες μας. Η συγκέντρωση πλανητών στον Αιγόκερω το Δεκέμβριο αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της κρίσεις δανεισμού της Ελλάδας και της αδυναμίας εύρεσης κεφαλαίων. Με αφορμή την επαναφορά αυτού του θέματος αξίζουν ίσως κάποια σχόλια σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας για το επόμενο έτος.


Στο χάρτη της Ελλάδας με τις διελεύσεις των ημερών βλέπουμε ότι ο Ήλιος ετοιμάζεται να εισέλθει στον 7ο οίκο, σηματοδοτώντας ένα μήνα διαπραγματεύσεων και εξωτερικής δραστηριότητας. Άλλωστε και πέρυσι τέτοια εποχή είχε σημειωθεί το μέγιστο της διπλωματικής προσπάθειας για την υποστήριξη της χώρας. Η παρουσία του Άρη στον 7ο οίκο δείχνει και τους υψηλούς τόνους της περιόδου και τις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων σε λεκτικό τουλάχιστον επίπεδο.
Ο Ποσειδώνας στο 10ο οίκο της χώρας δημιουργεί ψευδαισθήσεις ανεξαρτησίας, ενώ Δία και Ουρανός στον 11ο δηλώνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα (νέα κόμματα).
Ο Πλούτωνας παραμένει επίσης από διέλευση στον 8ο οίκο της χώρας, όπου βρίσκεται τα τελευταία 4-5 χρόνια κι όπου θα παραμείνει για αρκετά ακόμα, δείχνοντας τη σταδιακή στέρευση των πόρων και την αναγκαστική αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας.

Το καινούριο που έχουμε να περιμένουμε το Δεκέμβρη είναι η είσοδος του Άρη στον 8ο οίκο της χώρας που θα φέρει αναταράξεις στα οικονομικά και αναγκαστικές και βίαιες αλλαγές. Αυτή θα είναι όμως απλά η αρχή, καθώς μέσα στο 2011 η μεταμόρφωση της επιχειρηματικής τάξης αναμένεται να είναι πλήρης.

Η διέλευση του Πλούτωνα τρεις φορές (Μάρτιος, Ιούνιος και Δεκέμβριος) από τη γενέθλια θέση του Δία στο χάρτη της Ελλάδας σε τετράγωνο μάλιστα με τη γενέθλια θέση του Πλούτωνα, αναμένεται να αλλάξει πλήρως τα επιχειρηματικά δρώμενα, κλείνοντας επιχειρήσεις ή αλλάζοντας άλλες, ενώ το τραπεζικό σύστημα (Πλούτωνας) αναμένεται κι αυτό να υποστεί βίαιες μεταμορφώσεις λόγω έλλειψης πόρων. Το έτοιμο χρήμα έχει στερέψει για την Ελλάδα, αλλά η επιχειρηματική τάξη και οι τραπεζικοί φορείς δε φαίνεται ακόμα να το έχουν συνειδητοποιήσει.

Ο απλός κόσμος πάντως δε φαίνεται ακόμα να έχει χάσει ακόμα τις αντοχές του. Ακόμα και τον επόμενο Σεπτέμβρη, που ο Κρόνος θα τριγωνίσει τη Σελήνη της χώρας, ο κόσμος δείχνει να προσαρμόζεται. Όχι ότι ο Κρόνος δε θα φέρει προβλήματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την είσοδο του στον 6ο οίκο της χώρας ίσως σημαίνει μεγάλη κρίση των εργασιακών πραγμάτων στη χώρα (ήτοι ανεργία).

Βοήθειες βέβαια είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν. Το πέρασμα του Δία από τη θέση του γενέθλιου Πλούτωνα το Μάρτη ίσως είναι η διέξοδος στο πρώτο πέρασμα του Πλούτωνα και δώσει μία μεγάλη συγχώνευση (Πλούτωνας = συγκέντρωση χρήματος). Τον Ιούνιο με τη δεύτερη κρίση ο Δίας θα είναι πάλι εκεί σε τρίγωνο με το γενέθλιο Δία της χώρας, δίνοντας πάλι χρηματοδότηση. Ομοίως και το Δεκέμβρη, στο τρίτο πέρασμα του Πλούτωνα.
Το τρίγωνο που θα κάνει μάλιστα ο Δίας με τον Πλούτωνα από διέλευση για όλο το επτάμηνο του 2011 (από τον Ιούνιο και μετά) δείχνει ξεκάθαρα τη στρατηγική του τη διάθεση μεγάλων επενδύσεων που θα επανεμφανιστεί παγκοσμίως. Στην Ελλάδα βέβαια λόγω των συγκεκριμένων γενέθλιων θέσεων, οι πόροι αυτοί θα εισέλθουν υπό όρους και με τη στρατηγική του μαστιγίου και του καρότου.

Ωστόσο από ότι φαίνεται η χώρα δε θα αφεθεί να χρεοκοπήσει παρά τις δυσκολίες. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα περάσει τις οδυνηρές μεταμορφώσεις του τοκετού. Κι ότι η επιχειρηματική τάξη της χώρας δε θα είναι τελείως διαφορετική από την άνοιξη του 2012 και μετά.

Αναμένουμε να δούμε πώς θα αντεπεξέλθει βέβαια ο απλός κόσμος σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Ο Δίας στο 12ο οίκο της χώρας από το Μάιο και μετά δίνει δυστυχώς μία προοπτική διεξόδου πολύ κόσμου στην περιθωριοποίηση. Ας ελπίσουμε ότι αυτή ειδικά η πρόβλεψη δε θα βγει αληθινή.

Βιβλιογραφία
- Astro.com (Χάρτες)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved