Ο Κρόνος στο Σκορπιό: Αλλαγή φρουράς

Σε πείσμα των απόψεων που θέλουν τον συγκεκριμένο Κρόνο... κακό και αιμοβόρο, στην πραγματικότητα το πρώτο για το οποίο θα πασχίσει είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας σε κάθε θέμα με το οποίο σχετίζεται το ζώδιο

Ο Κρόνος στο Σκορπιό: Αλλαγή φρουράς

Διάλεξα τον συγκεκριμένο τίτλο για την παρουσίαση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της διέλευσης του Κρόνου από τον Σκορπιό -παγκοσμίως- παρότι θα του ταίριαζε μια χαρά και το «Έγκλημα και τιμωρία».

Γιατί, σε πείσμα των απόψεων που θέλουν τον συγκεκριμένο Κρόνο... κακό και αιμοβόρο, στην πραγματικότητα το πρώτο για το οποίο θα πασχίσει είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας σε κάθε θέμα με το οποίο σχετίζεται το ζώδιο (οικονομικά, εγκληματικότητα, μυστικά κέντρα αποφάσεων).

Η αλλαγή φρουράς σε πολλά μέτωπα (στις πολιτικές ηγεσίες, στις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό κ.α) είναι μια από τις κύριες επιπτώσεις των διελεύσεων του πλανήτη από το ζώδιο κάτι που καταδεικνύεται από το ιστορικό τους και -για να προλάβω τους... βιαστικούς- δεν έχει καμία σχέση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Πρόκειται για μια «αυτόνομη» επιρροή του Κρόνου, η οποία ενδέχεται να πλήξει και τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας, δημιουργώντας μια αβεβαιότητα και μια πολιτική αστάθεια. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ρωσία και καταλαβαίνετε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό.

Έτσι πολλά είναι εκείνα που θα αλλάξουν στο παγκόσμιο σκηνικό και αξίζει να δούμε κάποιες «καυτές» λεπτομέρειες ξεκινώντας από τους γείτονες μας.

Στην Τουρκία, είναι πιθανή μια εσωτερική διαμάχη-αναταραχή, με αντικείμενο την δράση ή τις ενέργειες ομάδων-εθνοτήτων, η οποία θα λάβει ακραίες διαστάσεις και θα θέσει επιπλέον θέματα με τις γειτονικές της χώρες. Με βάση τα τρέχοντα θέματα, η υπόθεση μπορεί να αφορά κι εμάς με αιχμή την Κύπρο και την Θράκη.

Επίσης, στην Βουλγαρία, η αλλαγή των δεδομένων θα προκαλέσει μια έντονη αναστάτωση, χωρίς να λείψουν τα «παρατράγουδα». Πάντως τελικά, οι σχέσεις της με την Ελλάδα θα ανανεωθούν, έστω κι αν περάσουν προσωρινά «διά πυρός και σιδήρου».

Σε πορεία ανόδου, θα βρεθεί η Αίγυπτος, που δείχνει ικανή να αποκαταστήσει μέρος της παλαιάς ισχύος της. Για να γίνει αυτό βέβαια, προϋπόθεση είναι η άνοδος στην εξουσία ενός νέου ηγέτη.

Πηγαίνοντας λίγο μακρύτερα, σοβαρά εσωτερικά προβλήματα θα έχει και η Κίνα, με τις μεγάλες δυνάμεις να εκμεταλλεύονται την περίσταση για να στήσουν προγεφυρώματα στο έδαφος της ή να παρέμβουν στα εσωτερικά της.

Γενικότερα, αναμένεται μια έμπρακτη ενίσχυση και... ανανέωση της αποικιοκρατικής πολιτικής και σύντομα οι στρατιωτικές επεμβάσεις «προς υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων» θα γίνουν της... μόδας!

Μια, τουλάχιστον, μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας θα απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα, ενώ κάποιες δικαστικές αποφάσεις με μάλλον ηθικά κριτήρια θα προκαλέσουν αίσθηση.

Στην Γερμανία, ενδέχεται να αποκαλυφθεί ένα μέγιστο οικονομικό σκάνδαλο, ικανό να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας.

Κρίσιμη είναι η διέλευση και για τον θεσμό των βραβείων Νόμπελ, με τους ιθύνοντες να αλλάζουν το σκεπτικό των επιλογών τους. Εξ ίσου πιθανή όμως είναι και η θεσμοθέτηση ανάλογων βραβείων-υποτροφιών από έναν νέο φορέα.

Όσο για την Ελλάδα, είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας και μάλιστα ακόμη πιο σκληρά. Η κυβέρνηση θα αναζητήσει -επί ματαίω- λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα της αφήσει περιθώρια για πολλά.

Αυτό θα επιφέρει αλλεπάλληλους κραδασμούς στα κυβερνητικά σχήματα (γιατί δεν θα είναι μόνον ένα).

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια έχει να κάνει με την τιμωρία των ενόχων για διάφορα σκάνδαλα, κυρίως οικονομικά. Και παρότι δεν θα λείψουν οι υπερβολές και κάποιες άδικες αποφάσεις, πρόκειται για μια μάλλον θετική εξέλιξη στο σύνολο της.

Παράλληλα, η διαλεύκανση μιας υπόθεσης κατασκοπείας θα ρίξει φως σε μερικές ακόμη υπόγειες διαδρομές προσώπων και κεφαλαίων.

Η κατασκευή μεγάλων έργων, βιομηχανικών μονάδων και η ανάπλαση περιοχών, όπως η Ακρόπολη και οι πέριξ αυτής χώροι ή ο Βοτανικός, είναι μια ακόμη θετική πινελιά της διέλευσης του Κρόνου από το Σκορπιό, ο οποίος μπορεί επίσης να «επέμβει» στο σωφρονιστικό σύστημα ισορροπώντας τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων ή καλλιεργώντας νέες μεθόδους και αντιλήψεις.

Ακόμη, η κρίση και οι κρίσεις που επαγγέλλεται ο Κρόνος αναμένεται να θίξουν το στράτευμα και τα σώματα ασφαλείας, που φαίνεται πως θα περάσουν σε μια νέα φάση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο της οργάνωσης τους πάνω σε νέες βάσεις.

Όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές, φαίνεται πως η Σαντορίνη είναι η πρώτη υποψήφια μιας διακεκριμένης δράσης του Εγκέλαδου, αυτό το συμπέρασμα όμως είναι προϊόν αστρο-στατιστικής μελέτης και δεν συνιστά συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Συνοψίζοντας, τα «δεινά» που με ευκολία προβλέπουν κάποιοι συνάδελφοι, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την διέλευση του Κρόνου από τον Σκορπιό. Τα όσα ακραία θα μας βρουν μέσα στην επόμενη διετία, θα είναι κατά πλειοψηφία αποτελέσματα της δράσης του Ουρανού και του Πλούτωνα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved