11/9: Θεωρίες συνωμοσίας

Οι αστρολογικές εκτιμήσεις για το μοιραίο χτύπημα

11/9: Θεωρίες συνωμοσίας


Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν σίγουρα το γεγονός που σημάδεψε την αρχή της νέας χιλιετίας και πάρα πολλοί αστρολόγοι έχουν προσπαθήσει να αναλύσουν την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση στη Ν Υόρκη το 2001. Από αυτές τις προσπάθειες έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργικότητα του γενέθλιου χάρτη των ΗΠΑ (πρακτικά δικαιώθηκε ο Sibly, που είχε προτείνει για τις ΗΠΑ έναν γενέθλιο χάρτη με Ωροσκόπο στον Τοξότη), όμως τελικά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η καταλυτική επίδραση της Σεληνιακής έκλειψης, που προηγήθηκε στις 5/7/2001, στα γενέθλια δηλαδή της χώρας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Παρατηρώντας το ωροσκόπιο της στιγμής που το πρώτο αεροπλάνο καρφώθηκε στον ένα Πύργο (8:46), η γενική αίσθηση είναι πως δεν ανταποκρίνεται στην μοναδικότητα και την σοβαρότητα του γεγονότος. Θα μπορούσε να σταθεί κανείς στις όψεις (τετράγωνα) του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα αλλά πρόκειται για αποκλίνουσες όψεις, που δεν συμβαίνουν σε γωνιακούς οίκους και με ανοχή (πάνω από τέσσερις μοίρες), κάτι που κάνει την ισχύ τους ελεγχόμενη.


11.9.2001

Αντίθετα, ο Ερμής πάνω στον Ωροσκόπο σε τετράγωνο με τον Δία παραπέμπει μάλλον σε διαφορετική κατεύθυνση (κάτι υπερβολικό μεν, αλλά όχι τραγικό). Μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και τον γωνιακό Ποσειδώνα (στον 4ο οίκο) η όλη υπόθεση θυμίζει έντονα μια... glamorous χολυγουντιανή παράσταση! Δυστυχώς βέβαια δεν ήταν έτσι ή μήπως τελικά ήταν και έτσι;

Συγκρίνοντας πάλι, τις τροπικές με τις αστρικές πλανητικές θέσεις, παίρνουμε μια γεύση ενός συμβάντος που θα μπορούσε όντως να έχει τραγικές διαστάσεις. Και αναφέρομαι στον «σταυρό» που σχηματίζεται ανάμεσα στην Αφροδίτη και τους τρεις «κακούς» του ζωδιακού. Τον Ουρανό, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, με τους δύο τελευταίους στην αστρική τους εκδοχή. Ωστόσο, αυτός ο σταυρός που αφήνει την αίσθηση του πόνου και του πένθους δεν συνδέεται άμεσα με κάποια από τις γωνιακές ακμές του χάρτη και όσο να ‘ναι οι απορίες παραμένουν. Η μεγαλύτερη από αυτές έχει να κάνει με τον σχετικά αδρανή Άρη, ο οποίος δεν εμπλέκεται -ως θα όφειλε- με κάποιον από τους αργούς πλανήτες.

Όσον αφορά δε τον Ποσειδώνα, ο μαιτρ της σκηνοθεσίας και της απάτης, ως αστρικός «κάθεται» απέναντι από τον τροπικό Δία, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας που διατυπώθηκαν από αρκετούς αναλυτές.

Ας πάμε τώρα στην έκλειψη της 5ης Ιουλίου, που το ωροσκόπιο της σε αντίθεση με εκέινο της 11ης Σεπτεμβρίου είναι άμεσα περιγραφικό των όσων συνέβησαν δύο μήνες μετά.


full_moon_5.7.2001

Η θέση του Άρη στον Τοξότη, στην ακμή του 4ου οίκου δίπλα στον Πλούτωνα και απέναντι από τον Κρόνο στους Διδύμους, απεικονίζει πολύ παραστατικά μια επίθεση η μια εισβολή, πολύ περισσότερο, που όλα αυτά «κάθονται» πάνω στον γενέθλιο Ωροσκόπο των ΗΠΑ.

Ο Τοξότης μπορεί να συνδεθεί τόσο με το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, όσο και με μια πύρινη προσβολή από τον αέρα (το ζώδιο σχετίζεται άμεσα με τις πτήσεις και γενικότερα τα μακρινά ταξίδια). Ωστόσο η αστρολογική εικόνα της τραγωδίας γίνεται πολύ πιο καθαρή από την αντίθεση του αστρικού Ωροσκόπου με τον Ουρανό στον Υδροχόο. Το όλο σχήμα με την προσθήκη του αστρικού Άρη και του αστρικού Μεσουρανήματος, μετατρέπεται σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο «σταυρό», με προέχον χαρακτηριστικό την αιφνιδιαστική επίθεση από αέρα (ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό).

Επιπλέον, η αντίθεση του Ήλιου με την Σελήνη στην αστρική της εκδοχή «κουμπώνει» πάνω στον Άρη, δίνοντας του έτσι μια ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Το κατά πόσον «μέτρησε» αυτή η έκλειψη στα συμβάντα της 11ης Σεπτεμβρίου, προκύπτει από την κίνηση και την θέση του Ήλιου, που συχνά στις εκλείψεις παίζει το ρόλο του χρονοδιακόπτη, όπως εξ άλλου και η Σελήνη.

Από το ωροσκόπιο της Πανσελήνου (έχει +10 λεπτά διαφορά με την ακριβή στιγμή της έκλειψης) φαίνεται ξεκάθαρα η χρονική σύνδεση με τις 11/9.

Πιο συγκεκριμένα η επίθεση έγινε όταν ο διελαύνων Ήλιος βρέθηκε στον ωροσκόπο (18:50 της Παρθένου) του χάρτη της Πανσελήνου!

Παρατηρούμε δηλαδή μια αστρολογική ένδειξη που ενεργοποιήθηκε 2 μήνες, περίπου, ύστερα από την έκλειψη. Και μπορεί τέτοιου είδους χρονικές συνδέσεις να είναι «κινέζικα» για τον μη εκπαιδευμένο νου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται.

Το ότι η έκλειψη ήταν Σεληνιακή, με την παράλληλη συμμετοχή μάλιστα της Δήμητρας, συνέβαλαν δυστυχώς στην μακάβρια «συμμετοχή» των χιλιάδων θυμάτων.

Δεν μπορεί όμως να μην παρατηρήσει κανείς κι εδώ την δραστική εμπλοκή του Ποσειδώνα (ως αστρικός πέφτει πάνω στην αντίθεση Ήλιου-Σελήνης), κάτι που πάλι δικαιώνει όσες και όσους διατείνονται πως κάτι «αόρατο» ή «ύποπτο» υπήρχε πίσω από την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση, που άλλαξε πολλά στην διεθνή πολιτική.

Και προσωπικά αν σε κάποιο δικαστήριο του μέλλοντος τα αστρολογικά πειστήρια είχαν αξία, θα υποστήριζα αυτήν την εκδοχή.

©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved