Ελλάδα: Τα «προικιά» του Άρη στο Σκορπιό

Τι κομίζει στην Ελλάδα ο Άρης με την είσοδό του στο Σκορπιό;

Ελλάδα: Τα «προικιά» του Άρη στο Σκορπιό

Σύμφωνα με την συνθήκη που έδωσε στην Ελλάδα την ανεξαρτησία της ως κράτος, η χώρα είναι Υδροχόος, με Ωροσκόπο στην 25η μοίρα του Ταύρου (κατά την εκτίμηση μου, αφού υπάρχουν κι άλλες απόψεις) και ο Σκορπιός καταλαμβάνει, στο μεγαλύτερο μέρος του, τον 6ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της.

Ο συγκεκριμένος οίκος συνδέεται με τα εργασιακά θέματα, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τη δημόσια υγεία, οπότε σε αυτούς τους τομείς αναμένεται να εστιάσει την δράση του ο Άρης. Παράλληλα, η ουσιαστική σχέση του Σκορπιού με τα οικονομικά θέματα, έχει την δική της σημασία, σφραγίζοντας όλα τα παραπάνω μια ανάλογη χροιά.

Έτσι, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, που ο Άρης θα περάσει στον Τοξότη, θα έχουμε να κάνουμε με νέα δεδομένα στο δημόσιο τομέα αλλά και νέους όρους για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Και βέβαια στην παρούσα φάση, όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, κάθε τι το «νέο» περικλείει μέσα του την σπίθα μιας... ληστρικής επιδρομής και των αναπόφευκτων αντιδράσεων απέναντι της.

Οπότε, το να «προφητεύσει» κανείς απεργίες και διαδηλώσεις για τις επόμενες σαράντα περίπου ημέρες, είναι σαν να «κομίζει γλαύκας εις Αθήνας».

Η αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων και κυβερνώντων μπορεί να «κτυπήσει κόκκινο» στο διάστημα από 10 έως 15 Σεπτεμβρίου, όταν ο διελαύνων Άρης θα «σκουντουφλήσει» πάνω στο γενέθλιο τ-τετράγωνο της Ελλάδος ανάμεσα στον Ήλιο, τον Κρόνο και τη Δήμητρα.

Ακόμη, στα τέλη του μήνα (27 και 28/9), η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Άρη με τον επίσης διελαύνοντα τροπικό Κρόνο στο Ζυγό δίνει το στίγμα ενός αδιεξόδου που ζητά επιτακτικά τη λύση του, σε σχέση με όλα τα προαναφερθέντα θέματα του 6ου οίκου. Το ζητούμενο βέβαια είναι ο συμβιβασμός και η χάραξη μιας στρατηγικής που να αφήνει εν μέρει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές αλλά η εμπειρία μας δείχνει πως μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση θα πάμε...

Σε αυτό το «παιχνίδι» όμως εμπλέκονται και οι εταίροι - ανταγωνιστές μας, τόσο οι «καλοί», όσο και οι «κακοί».

Από τις 28/9, οι διεθνείς σχέσεις της χώρας θα βρεθούν σε κρίσιμη καμπή εξ αιτίας της εισόδου του Άρη στον 7ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, όπου και θα παραμείνει όλο τον Οκτώβριο, θέτοντας επί τάπητος την διαμόρφωση νέων ισορροπιών μέσα από διεκδικήσεις και αντιπαραθέσεις.

Οι τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι επίσης κρίσιμες για παραβιάσεις ή ένταση στην μεθόριο αλλά εκείνο που προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο είναι η εξαιρετικά «εύφλεκτη» αντίθεση του τροπικού Άρη με τον αστρικό Δία, που γίνεται στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Είναι γνωστό πως η σύμπραξη των δύο πλανητών μόνον ...ήσυχη δεν είναι και η αίσθηση που αποκομίζω είναι πως εκείνες τις ημέρες η χώρα μας θα γίνει πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ. Κι αν δεν πρόκειται για οικονομικό θέμα, όπου οι προδιαγραφές είναι καλές, ίσως θα έχουμε να κάνουμε με μια διακεκριμένη καταστροφή.

Από την άλλη πλευρά σίγουρα θα υπάρξουν και θετικές εξελίξεις, ιδίως σε σχέση με την δραστηριοποίηση στη χώρα νέων επενδυτών, ανεξάρτητα αν αυτό γίνει πάνω στα «πτώματα» επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, καλύπτοντας το κενό.

Δεν αποκλείεται ακόμη, ο ενεργός Δίας στα τέλη Σεπτεμβρίου να σηματοδοτήσει μια θετική οικονομική εξέλιξη πρώτου μεγέθους, με τα «πακέτα» να καταφθάνουν από δυσμάς.

Ένα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα και μια ανακάλυψη αρχαίων που θα κάνει αίσθηση συμπληρώνουν τις θετικές εκδηλώσεις του πλανήτη.

Όμως, η «λίστα του Άρη» για την Ελλάδα περιέχει ακόμη εργατικά ατυχήματα και τον κίνδυνο καταστροφής ή βαριάς ζημιάς σε μια παραγωγική μονάδα. Και εκτός από τις ευαίσθητες περιόδους που ήδη επισημάνθηκαν, η προσοχή μας εστιάζεται άμεσα στο τριήμερο 24 έως 26 Αυγούστου, όταν ο αστρικός Άρης θα «κλειδώσει» πάνω στο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, ενώ ως τροπικός θα κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.

Εξ ίσου ανησυχητική ως προοπτική, είναι η πιθανή έξαρση της εγκληματικότητας, με περιστατικά μάλιστα που μπορεί να περνούν κατά πολύ τα όρια της υπομονής και της ανοχής μας.

Είναι ευκαιρία πάντως για τις αρχές να «ξηλώσουν» ένα μεγάλο παράνομο δίκτυο.

Αυτό το διάστημα, όπως κι εκείνο με την αντίθεση Άρη-Δία, είναι επίφοβα και για φυσικές καταστροφές.

Όσον αφορά ειδικά τους σεισμούς, το ιστορικό του Άρη στον Σκορπιό δεν είναι τόσο ανησυχητικό, αφού συνήθως «δίνει» δονήσεις μεσαίου μεγέθους (κοντά στα 5 Ρίχτερ). Όμως με την συνδρομή των «μεγάλων», ενδέχεται να έχουμε κάτι... περισσότερο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved