Ελλάδα & Γαλλία – Μια μοιραία σχέση

Η φράση «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» δεν είναι καθόλου τυχαία

Παπασταύρου Λίντα
Ελλάδα & Γαλλία – Μια μοιραία σχέση

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία ήταν ανέκαθεν κάτι παραπάνω από παραδοσιακά φιλικές και αυτά που μας ένωναν ήταν περισσότερα από εκείνα που μας χώριζαν.

Οι πρόσφατες Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως η σύνδεσή μας με τους περίφημους Γάλλους και η φράση «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Οι πιο σημαντικές εκλογές της χώρας μας μετά την μεταπολίτευση έγιναν στις 6 Μαίου, την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές των Γάλλων και στην ίδια κρίσιμη φάση γι αυτούς αλλά και για την Ευρώπη, η οποία μας πιέζει αφόρητα.

Στην προεκλογική μάχη του σοσιαλιστή νικητή των εκλογών Francois Holland, η Ελλάδα είχε κυρίαρχο ρόλο, μεταφέροντας την αγωνία για την Ελλάδα στους Γάλλους ψηφοφόρους, που πραγματοποίησαν κατά καιρούς διαμαρτυρίες υπέρ μας.

Η Marine Le Pen λαμβάνει το ανησυχητικό αλλά άκρως καθοριστικό ποσοστό του 16%, ενώ η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική βουλή με 21 βουλευτές.

Από την Ιερά Συμμαχία έως σήμερα υπάρχει μία διαχρονική σύνδεση, που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά με τα ζευγάρια Valery Guiscard d' Estaing – Κωνσταντίνος Καραμανλής, François Mitterrand – Ανδρέας Παπανδρέου, Nicolas Sarközy – Γιώργος Παπανδρέου.

Η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών Cristine Lagarde δηλώνει διακαώς πως «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη».

O Jean Claude Trichet Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκφράζει την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ενώ παράλληλα διαπερνά με το μήνυμα «Μια ηθική Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να αιμορραγεί».

Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν José Manuel Barroso του Γάλλου ευρωβουλευτή των Πράσινων Daniel Cohn-Bendit, ο οποίος είπε σε χαρακτηριστικά αυστηρό τόνο: «Μιλάτε για πρωτοβουλίες. Ποια ήταν η πρωτοβουλία της commission για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα;

france
greece1

Ας προσπαθήσουμε όμως να σκιαγραφήσουμε αστρολογικά αυτή τη σύνδεση.

Η Γαλλία είναι Ζυγός, λαμβάνοντας υπ' όψιν την ημερομηνία της 5/10/1958 στο Παρίσι.

Η Ελλάδα είναι Υδροχόος, λαμβάνοντας υπ' όψιν το πρωτόκολλο του Λονδίνου στις 3/2/1830 στο Λονδίνο.

Βλέπουμε το τρίγωνο των Ήλιων των δύο λαών, που δηλώνει τη συναισθηματική ταύτιση σε εθνικό επίπεδο.

Όλη αυτή η υποστήριξη των Γάλλων έχει κάτι αυθεντικό, αλλά η παρουσία του Ουρανού της Γαλλίας σε αντίθεση με τη σύνοδο Ήλιου - Ουρανού της Ελλάδας και σε σύνοδο με τον Κρόνο της, δηλώνει τα συμφέροντά της Γαλλίας από την Ελλάδα, που μεταφράζονται στα «Μιράζ» που αγοράζουμε.

Αυτό το αλισβερίσι διογκώνεται από την παρουσία του Κρόνου της Γαλλίας σε σύνοδο με τον Άρη της Ελλάδας και τον Άρη της Γαλλίας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της Ελλάδας.

Πέρα από τα εξοπλιστικά προγράμματα λοιπόν, ο Άρης στον ωροσκόπο δηλώνει και την πρόθεση μιας αλληλοϋποστήριξης με μπροστάρη τη Γαλλία, εφόσον μας έχει στηρίξει στο παρελθόν από την ένταξή μας στην ΕΟΚ, έως το Σκοπιανό, αλλά και στο τωρινό οικονομικό μας αδιέξοδο.

Η αντίθεση Ήλιου – Κρόνου στο ωροσκόπιο της Ελλάδας έχει να κάνει με την κακοδαιμονία της χώρας μας, την καταπίεση που υφίστανται οι Έλληνες από τους άλλους και τη μιζέρια που μας χαρακτηρίζει σε σχέση με τις εξελίξεις, καθώς και τη μετάβαση από την εξουσία των μεγάλων δυνάμεων και των βασιλικών αυλών στην οικογενειοκρατία των κυβερνώντων.

Απολαμβάνουμε τελευταίοι τα προνόμια γινόμενοι ουραγοί, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική τηλεπικοινωνία, τις κινηματογραφικές ταινίες, την ελεύθερη ραδιοφωνία, την αγορά αυτοκινήτων, γενικότερα τις εξελίξεις που οι άλλοι έχουν ξεπεράσει, όταν φτάνουν στη δική μας καθημερινότητα.

Στο ωροσκόπιο της Γαλλίας βλέπουμε τον Ήλιο και τον Ερμή από το Ζυγό αλλά και τον Κρόνο από τον Τοξότη να δημιουργούν διευκολυμένες αντιθέσεις σε αυτή την σκληρή αντίθεση ήλιου – Κρόνου της Ελλάδας.

Με μια λέξη, ο ρόλος της Γαλλίας είναι για εμάς ανακουφιστικός (σαν να υπάρχει ένας πίνακας, που να του λείπει μια πινελιά χρώματος για να ζωντανέψει) και κατ' επέκταση πολύτιμος.

Το ζώδιο του Ζυγού που ανήκει η Γαλλία είναι ζώδιο της πολιτικής και της διπλωματίας.

Με Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στο Ζυγό, η χώρα αυτή αποτελεί λίκνο της δημοκρατίας και του αισθήματος της δικαιοσύνης, (διαφωτισμός, Γαλλική επανάσταση) αλλά και της Τέχνης πάσης φύσεως (gourmet, κινηματογράφος, μουσική, ζωγραφική, αρώματα, μόδα κ.α).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που πάρα πολλοί Έλληνες πολιτικοί βρήκαν άσυλο στη Γαλλία, αλλά και πάρα πολλοί καλλιτέχνες διέπρεψαν εκεί.

Το τρίγωνο των Ήλιων των 2 χωρών είναι σημαντικό για όλη αυτή την έλξη, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο Ήλιος της Γαλλίας στον Ζυγό, ενεργοποιεί το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα της Ελλάδας, μία όψη που ευθύνεται για την αδιαφάνεια στη χώρα μας.

Η ύπαρξη του Ήλιου της Γαλλίας σε αυτό το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα σε παρορμητικά ζώδια, φέρνει την αναγνώριση, την κατανόηση, την τιμή και την αποδοχή της προς εμάς, όχι μόνο αυτή την εποχή, αλλά από την αρχή της ίδρυσης της χώρας τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved