Eurovision 2011-Εκτιμήσεις για τον τελικό

Η βραδιά της επιλογής ήταν λιτή με τον ήχο
Παπασταύρου Λίντα
Eurovision 2011-Εκτιμήσεις για τον τελικό

δια χειρός Karl-Heinz Ottinger



Karl Heinz Ottinger


Η Eurovision έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο μάλιστα έχουμε τις εύλογες ενστάσεις γιατί να πάμε αφού θα χάσουμε, γιατί να πάει η Μαντώ και όχι ο Καρατζαφέρης και τέτοια.

Ας είναι καλά τα μεσημεριανά όπου έχουν επιστρατεύσει και τον ειδικό-αναλυτή Eurovision-λόγο τον κύριο Πουλόπουλο. Ωραία δουλειά... Δουλεύεις κάνα μήνα και μετά ...αραχτός. Κάτι σαν τον Γαϊτάνο που ξεκινά Μεγάλη Δευτέρα και Παρασκευή του επιταφίου ..σπάτσαρε.

Επειδή πάντως η περυσινή συμμετοχή μας ήταν απόλυτα συνταιριασμένη με την κυβέρνηση (Γιώργος and friends) σκέφτομαι μήπως και το Watch my dance έχει τελικά μια συμβολική σημασία. Στο Ζάλογγο, στο ταψί, ποιός ξέρει...

Η βραδιά της επιλογής ήταν λιτή με τον ήχο να είναι λίγο καλύτερος από τον ήχο του Datsun του Ταμτάκου. Η Λένα Αρώνη ενώ είναι τόσο όμορφη παρουσία πλήρωσε μάλλον τα σπασμένα του ότι η μακιγιέζ ήταν απλήρωτη. Ομορφιά μου, εάν σε είχε δει ο James Cameron έπαιζες πολύ χαλαρά στο «Avatar»...

Η κριτική επιτροπή ήταν ένας γνήσιος αχταρμάς. Ο Αρχιμουσικός της ΕΡΤ με τον Τσαουσόπουλο του Rock FM & Radio DJ, ο στιχουργός Γ. Παυριανός, η Μπέσυ Μάλφα και πρόεδρος η Μαρίνα Λαχανά παράγωγος της ΕΡΑ που ακούν οι ταξιτζήδες άνω των 60 και οι κουφοί.

Η μεγάλη χαμένη της βραδιάς είναι η Nikki Ponte. Η κοπέλα είναι ο Jeljiko Joksimovic της Ελλάδας που είναι μόνιμα δεύτερος. Η πρώτη παρουσίαση με την μπλούζα Madonna ήταν άκυρη ενώ στην εμφάνιση στον τελικό την έσωσε την παρτίδα.

Οι Τριημητόνιο έπαιξαν κι έχασαν αφού το τραγούδι ήταν copy paste από τον Gregoire. Όμως, αν το έβαζες σε παιδικό πάρτι με Bebe Lily και Ζουζούνια, θα έδενε άψογα.

H αγαπητή Αντιγόνη Ψυχράμη προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Η αδερφή της στα 90’ τραγούδαγε με λένε Πόπη με τον Νταλάρα, ο αδερφός της έγραψε μουσική για το τραγούδι με τίτλο “It’s all greeks to me “ που σημαίνει πως όλα μου είναι ακαταλαβίστικα. Μουσική οικογένεια με παράδοση από γονέα σε παιδί σαν τους παλιούς κάλους μαστόρους και τους χτιστάδες...

Τα Κόκκινα Χαλιά μου άρεσαν και έπαιξαν πολύ καλά, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι η εισαγωγή ήταν μια επανεκτέλεση του Deli ‍των Mor ve Otesi. Όπως και η εισαγωγή του Λούκας μοιάζει εκπληκτικά με την εισαγωγή από το «Η Στέλλα η Σμυρνιά».

Η Βαλάντω έχει μείνει στο 90'ς όπου η Witney τραγούδαγε μπαλάντες και δεν ρουφούσε την ....σκόνη από μακριά σαν την πολλά υποσχόμενη σκούπα.

Από την άλλη ας μην ανάγουμε σε εθνική υπόθεση γιατί αν δείτε τι στέλνουν και οι άλλες χώρες θα γελάτε μέχρις εσχάτων. Η Βοσνία στέλνει τον Dino Merlin, κάτι σαν τον Γιώργο Καμπουρίδη με τα μαλλιά του στο πιο μεζ. Αλήθεια όμως 12.000.000 Έλληνες και δεν έχουμε ένα ταλέντο να στείλουμε στην Eurovision; Τελικά, οι Κύπριοι στην Ελληνική μουσική είναι ότι και οι Εβραίοι στο εμπόριο.

Πάμε τώρα στο τραγούδι που επικράτησε. Κατ’ αρχήν ο Λούκας και το ζεϊμπέκικο ως χορός δεν τα έχουνε βρει ακόμα. Από την άλλη δεν είναι hip-hop μιας και ο ρυθμός όταν τραγουδάει ο Stereo Mike είναι ζεϊμπέκικο. Την μουσική την έχει γράψει το παιδί- θαύμα Γ Χριστοδουλόπουλος, ενώ τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη. Αν ήταν έτσι ας στέλναμε το Χατζηγιάννη να μιλούσε και καμιά ωρίτσα από το πλατό για την σχέση του με την Ζέτα, έτσι για να γουστάρουμε...

Πάντως δεν υπάρχει στρατηγική. Αν στέλναμε την Φουρέιρα θα χτυπάγαμε ένα 12άρι από Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα ή όπου αλλού τσιμπούσαν. Από την άλλη πλευρά το ότι δεν παίρνουμε ακόμη 12άρια από την Θεσσαλονίκη ή την Κρήτη μπορεί να θεωρηθεί κατόρθωμα...

Το βράδυ του τελικού

Ο τελικός είναι στις 14/5/2011 ώρα 21:00 στο Dusseldorf. Όμως η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό. Νομίζω πως πρέπει να δούμε την Σελήνη που αποτελεί βαρόμετρο για τέτοιες καταστάσεις.

Σελήνη= MC/Άρης = Ήλιος /Ουρανός=Apollon/Vulcanus = Ερμής / Άρης= ASC/Ουρανός = Αφροδίτη / Άρης

Η σωστή χρήση του χρόνου. Η συναρπαστική πορεία της ημέρας. Γυναίκες με εντολές. Επιτυχία. Φιλονικίες μεταξύ γυναικών ή γειτόνων κρατών. Γυναίκες με ασυνήθιστη εμφάνιση ή συμπεριφορά.

Ήλιος = ASC/Kronos= Βόρειος Δεσμός/ Ποσειδώνας = Σελήνη /Kronos = Άρης /Δίας:

Οι κατώτεροι εκτελούν εντολές. Εκπλήξεις. Διαβουλεύσεις. Ευτυχές τέλος

Ημιτελικός και Λούκας

Kronos (Loukas)= Δίας/Hades= Άρης/ Poseidon= Aries Point/ Αφροδίτη= Aries point /Ερμής= Κρόνος /Zeus= Zeus /Admetos

Δυσκολίες στο να ανταποκριθώ επιτυχώς στις υποχρεώσεις μου. Πάω με «σημαία» τα ήθη του τόπου μου. Απόφαση από οργανισμούς που σχετίζονται με την έννομη και εύρυθμη λειτουργία ή από μια επιτροπή γενικότερα. Το κοινό επιδεικνύει ανθρωπιά και φιλανθρωπία. Τα ζητήματα του Κράτους αποτελούν τροχοπέδη . Κάποιες αλλαγές βοηθούν για να πετύχω κάτι καλύτερο

Ήλιος (Loukas)= Αφροδίτη/Vulcanus=Hades/Kronos= Ερμής / Vulcanus= Ήλιος /Δίας= Ήλιος / Hades

Βραβείο ή έπαινος όπου τελικά συναντά κακοτυχία και όλοι τελικά είναι απέναντι σου. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην κίνηση. Η καλή διάθεση που τελικά χαλάει.

Βόρειος Δεσμός = Πλούτωνας /Cupido= Ποσειδώνας/ Vulcanus= Βόρειος Δεσμός / Ουρανός

Προσπερνώντας τις δυσκολίες. Για να εξαπατήσει τους άλλους με επιτυχία. Ξαφνικά γεγονότα.

Προφανώς ο Λούκας θα τα βρει «μπαστούνια» και κατά την γνώμη μου δύσκολα θα μπει στον τελικό.

Το βράδυ του τελικού

Το βράδυ του τελικού ο ASC είναι στην 22η μοίρα του Σκορπιού. Δημιουργούνται με σημείο αναφοράς τον ASC οι παρακάτω εξισώσεις:

ASC= ASC/Πλούτωνας = Ήλιος / Kronos= Κρόνος /Ουρανός = Ουρανός /Admetos : Ευμετάβλητες αλλαγές. Αλλαγές θέσεων. Επαφές με άτομα που έχουν ισχύ. Κάποιου είδους αποκλεισμός. Προβλήματα με διαπιστεύσεις. Ίσως εκείνες τις ημέρες να έχει συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός που να «επισκιάζει» τα πάντα.

MC= Ποσειδώνας / Poseidon= Σελήνη / Βόρειος Δεσμός= ASC/Ουρανός = MC/Apollon= Ουρανός/ Πλούτωνας =Κρόνος /Hades: κάποια τραγούδια ίσως έχουν λανθασμένα μηνύματα και πιστεύω. Οι γυναίκες υποψήφιες έχουν προβάδισμα απέναντι στους άνδρες. Τραγούδια που θα κριθούν με άλλα κριτήρια πλην των καλλιτεχνικών. Επιτυχία. Εύκολη προσαρμογή. Ασθένεια ή ατύχημα.

Cupido= Κρόνος / Zeus = Zeus /Admetos= Σελήνη / Πλούτωνας= Ήλιος /Ποσειδώνας= ASC/Σελήνη: «Μαγείρεμα» κάποιων αποτελεσμάτων δια μέσω τεχνικών ζητημάτων. Νέος τρόπος. Καλλιτέχνης που μιλά για ένα αντίο- για έναν χωρισμό. Μια «άτυπη» συμμαχία κρίνει το αποτέλεσμα.

Νικητής = Βόρειος Δεσμός/Vulcanus= Δίας/Poseidon= Ήλιος /Κρόνος= Βόρειος Δεσμός /Δίας= Ουρανός / Ποσειδώνας =Ήλιος/Admetos=Σελήνη / Ουρανός:Οι επαφές αλλάζουν την ροή των πραγμάτων. Άτομο ίσως ηλικιωμένο. Μιλώντας για μια παλιά ιστορία-ένα ταξίδι. Αναζητώντας τις ρίζες ή τους προγόνους. Η τύχη μέσα από την μάζα. Τυχερές επαφές & γνωριμίες λειτουργούν ως ένα «λαχείο». (Μήπως υπάρξει διχογνωμία επιτροπής και πλήθους;). Ζήτημα μεταφυσικό ή εξιστόρηση μιας ιστορίας σε άλλο τόπο; Συντηρητισμός. Ένα σκάνδαλο με γυναικείο πρόσωπο. Φράση ίσως νεωτεριστική ή εμφάνιση κατά κάποιο τρόπο περίεργη θα κάνει την διαφορά.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΜΕΡΟΥΣ

Στο επόμενο μέρος θα έχουμε εκτενέστερη ανάλυση με χρήση Κλασικής Αστρολογίας αλλά και μεσοδιαστημάτων Άστρο -χαρτο-γραφίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved