Πανσέληνος Μαΐου στον Τοξότη: Τραπεζάκια έξω!

Στις 23 Μαΐου και ώρα 4:53μμ πραγματοποιείται η Πανσέληνος στις 2ο 55΄του Τοξότη

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος Μαΐου στον Τοξότη: Τραπεζάκια έξω!

Η Πανσέληνος στον Τοξότη θα επηρεάσει κατά πρώτο λόγο Διδύμους και Τοξότες ενώ ακολουθούν Παρθένοι και Ιχθύες που είναι γεννημένοι μέσα στις πέντε πρώτες μέρες αυτών των ζωδίων.

Αν κάποιοι από αυτούς είναι γεννημένοι και το 1942, το 1951, το 1961, το 1970 ή το 2011, τότε ανήκουν στην κλειστή εκείνη «ελίτ» που φωνάζει απαιτητικά στο φεγγάρι «give the password», για να αναπολήσω και παλιές ένδοξες Eurovisioνιστικές στιγμές. Και το παίρνει… τo «password» της απόλαυσης και της ελευθερίας!

Τα ίδια ζώδια επηρεάζει και στη δεύτερη Αστρική της εκδοχή αλλά αναφέρεται στους γεννημένους από τα μέσα έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου. Εδώ οι αντίστοιχες χρονιές είναι: 1950, 1956, 1969, 1988, 1992, 1997, 2007 και 2011.

Στην κύρια Αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί γύρω από τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου και ακόμη περισσότερο αν είναι και τις χρονιές 1943, 1948, 1995 και 2000.

Εάν λοιπόν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, έχεις πολλά και ωραία να περιμένεις από αυτήν την ιδιαίτερα διαδραστική Πανσέληνο!

Το φεγγάρι αυτό τα σερβίρει όλα πάνω σε ένα πανέμορφο τραπεζάκι! Γιατί ένας ιδιότυπος και σχετικά σπάνιος σχηματισμός «τραπεζίου» δεσπόζει στον χάρτη αυτής της Πανσελήνου.

Ένα τραπέζιο που αποτελείται από τον Ήλιο, με την Αφροδίτη και τον Δία από κοντά σε πληθωρική σύνοδο στο τέλος του Ταύρου, τη Σελήνη απέναντί τους στις πρώτες μοίρες του Τοξότη και τους Πλούτωνα και Ποσειδώνα σε αρμονικές όψεις με όλους αυτούς, να κλείνουν τον σχηματισμό.

Βέβαια, η θετική επιρροή του τελευταίου είναι ελαφρώς αμφιλεγόμενη γιατί ως Αστρικός, σχηματίζει ένα ταυ-τετράγωνο με τα Φώτα. «Τα λόγια είναι φτηνά, αν δεν είναι αληθινά, σ’ αγαπώ μη λες πολλά, κάτσε καλά» σημαίνει αυτό. Μπορεί να σε εξαπατήσουν ή να στρίψεις δια του αρραβώνος, αλλά σε κάθε περίπτωση, πάλι θα το ευχαριστηθείς! Γιατί και στις δύο περιπτώσεις ξέρεις μια χαρά τι σου γίνεται. Η παιδική αθωότητα και η κατεργαριά πάνε παρέα σε μια κατάσταση που ξέρεις τι θα δώσεις και τι θα πάρεις. Και μπαίνεις σ’ αυτήν ανέμελα και χωρίς ενοχές.

Ωστόσο, υπάρχει και κάποιος σ’ αυτήν την Πανσέληνο, που σφυρίζει αδιάφορα και παριστάνει την αθώα περιστερά αλλά δεν είναι καθόλου! Αυτός είναι ο Άρης που ήδη έχει προσεγγίσει και θα ενεργοποιήσει την 20ή μοίρα του Κριού, δηλαδή τη μοίρα της ηλιακής έκλειψης του Απριλίου.

Αυτό σημαίνει πως από τις 18 μέχρι περίπου τις 30 Μαΐου, περιμένουμε φαινόμενα βίας σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο, αποκαλύψεις και πολιτικές συγκρούσεις που θα υπερβούν τα όρια!

Είσαι στο «στόχαστρο», αν έχεις κάποιο σημαντικό σημείο του χάρτη σου σε αυτήν τη μοίρα των Παρορμητικών, την 20ή δηλαδή ή την 26η των Μεταβλητών που είναι το Αστρικό της αντίστοιχο σημείο και δεν θα αποφύγεις τη συγκρουσιακή ενέργεια του Άρη. Μπορείς επίσης να ανατρέξεις στο άρθρο για αυτήν την ηλιακή έκλειψη και να δεις ακριβώς ποιοι επηρεάζονται.

Ιδιαίτερα επικοινωνιακό λοιπόν το όλο σκηνικό αυτής της Πανσελήνου, σε συναισθηματικό αλλά και πρακτικό επίπεδο όπου μπορείς να επιδράσεις και να πετύχεις πράγματα μέσα από επιδέξιους ελιγμούς και εύστοχες κινήσεις.

Ο άξονας Διδύμων-Τοξότη, όπου πραγματοποιείται, σε βάζει να αναζητάς πάντα ένα «νόημα» μέσα από τη γνώση και την επικοινωνία. Ωστόσο, η παρουσία των άλλων πλανητών στο τραπεζάκι σε βγάζει από αυτήν την υπερένταση, την υπερκινητικότητα αυτής της προσπάθειας και μεγεθύνει το πνεύμα ελευθερίας της «Τοξοτίσιας» Σελήνης.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα σου λένε η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Μπορείς όμως να συνδεθείς με τους άλλους! Να αφουγκραστείς το κοινό σας ανείπωτο αποτύπωμα. Αυτό δεν θέλει προσπάθεια. Θέλει απλά να είσαι εκεί και να «συμβαίνεις» με αυτό που συμβαίνει…

Όπως έχει πει και ο μέγιστος των τραγουδοποιών Διονύσιος,

«είναι τρελό να προσπαθώ αυτόν τον άνεμο να εκφράσω,

με τα φαναράκια του μου αρκεί να γειτονέψω,

βγάζω τα τραπεζάκια μου έξω»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved