Eurovision 2024: Τα φαβορί του διαγωνισμού

Πλησιάζοντας προς τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, μπορούμε να ρίξουμε μια αστρολογική ματιά στους διαγωνιζόμενους

Θανάσης Ματσώτας
Eurovision 2024: Τα φαβορί του διαγωνισμού

Το να προβλέψεις τον νικητή του διαγωνισμού της Eurovision δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία των περισσότερων από αυτούς, κάτι που είναι όχι απλά σημαντικό αλλά καθοριστικό!

Και αυτό γιατί οι αστρολογικοί χάρτες όλων των συμμετεχόντων, είναι προφανώς αρκετά ευνοϊκοί αυτήν την περίοδο, αφού ήδη έχουν διακριθεί στη χώρα τους και γνωρίζουν μεγάλη δημοσιότητα. Οπότε ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε. Επίσης, κάποιος που δεν θα είναι νικητής, αλλά ο αστρολογικός του χάρτης φαίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκός, μπορεί να κάνει τελικά μεγαλύτερη επιτυχία, όπως άλλωστε έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ωστόσο θα επιχειρήσω μια προσέγγιση που μπορεί να μας δώσει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για τα φαβορί.

Κατ' αρχάς, παρατηρώντας το αστρολογικό πλαίσιο τις ώρες που διεξάγεται ο διαγωνισμός, βλέπουμε αρκετά αντιφατικά στοιχεία. Η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού και Δία στον Ταύρο σε συνδυασμό με τη Σελήνη στον Καρκίνο και τον Άρη στον Κριό, αποτυπώνουν το συντηρητικό στοιχείο, αλλά και το πιο… προχωρημένο, απρόβλεπτο, εκκεντρικό αλλά και δυναμικό!

Άλλωστε πολλά τραγούδια, όπως και το Ελληνικό, χαρακτηρίζονται από έντονες εναλλαγές στη μουσική. Είναι σαν μουσικά «κολλάζ» από διαφορετικά είδη μουσικής τοποθετημένα σε μια ακολουθία.

Αλλά και στην σκηνική παρουσία υπάρχει έντονο το στοιχείο της πρόκλησης από πολλές συμμετοχές όπως για παράδειγμα αυτή της Bambie Thug από την Ιρλανδία. Ιχθύς με Σελήνη στον Λέοντα σε δυσαρμονικό σχηματισμό με Κρόνο-Πλούτωνα και Αφροδίτη στον Κριό σε τετράγωνο με Ουρανό και Ποσειδώνα, κάνει ό,τι μπορεί και τα καταφέρνει να μην περνά απαρατήρητη, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει ή όχι το τελικό προκλητικό αποτέλεσμα. Νομίζω πως πλασαριστεί σε μια καλή θέση.

Με βάση αυτήν τη γενική εικόνα, ο νικητής της Eurovision θα είναι εκείνος που θα συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με κάποια στοιχεία «διαφορετικότητας» ή και πρόκλησης με όποιο τρόπο μπορούμε αυτά να τα κατανοήσουμε είτε σε επίπεδο μουσικής είτε σκηνικής παρουσίας. Το «δυναμικό» στοιχείο, επίσης, θα είναι καθοριστικό και αυτό μάλλον αποκλείει τις μπαλάντες ή τα πιο μελωδικά κομμάτια από την πρώτη θέση. Τα εφέ με τις φωτιές που εισήγαγε η Ρουσλάνα, όταν νίκησε τον Σάκη και συνέχισε μεταξύ άλλων και η Φουρέιρα, μάλλον θα έχουν πάλι την τιμητική τους!

  • Η Αιγόκερως Μαρίνα Σάττι δεν φαίνεται να έχει κάποιο ισχυρό στοιχείο στον χάρτη της που να της δίνει προβάδισμα για τη νίκη. Βέβαια είναι και η πιο δύσκολη περίπτωση για αστρολογική αξιολόγηση, αφού δεν γνωρίζουμε ούτε το ζώδιο της γενέθλιας Σελήνης της, αφού κινείται στο μεταίχμιο Ζυγού-Σκορπιού. Ωστόσο η Νέα Σελήνη του Μαΐου απέναντι από την Αφροδίτη της, αφήνει ελπίδες για μια αξιοπρεπή παρουσία.
  • Τοξότης, με Σελήνη στους Διδύμους είναι η Σίλια Καψή που εκπροσωπεί την Κύπρο. Και αυτή επίσης δεν φαίνεται, τουλάχιστον από τα διαθέσιμα στοιχεία, να έχει ελπίδες νίκης και δύσκολα θα βρεθεί σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα.
  • Το… αουτσάιντερ της βραδιάς μπορεί να είναι το Βέλγιο καθώς ο Δίας που πλησιάζει να βρεθεί απέναντι από τον Ήλιο του Mustii στον Σκορπιό, είναι πολλά υποσχόμενος. Ίσως όχι αρκετός για τη νίκη, αλλά ικανός για μια μεγάλη ανατροπή και μια καλή θέση!
  • Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο χάρτης της Ιταλίδας Angelina Mango. Το γενέθλιο τετράγωνο του Ήλιου της από τον Κριό με τη Δήμητρα που της εξασφαλίζει δημοσιότητα, ενεργοποιείται τώρα από το πέρασμα της Δήμητρας από τη γενέθλια θέση αλλά και την ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε. Δεν αποκλείεται Ήλιος, Δίας και Ουρανός να βρίσκονται απέναντι από τη Σελήνη της στον Σκορπιό (δεν ξέρουμε ακριβώς τη θέση της). Ο συνδυασμός φαίνεται αρκετά δυνατός και ελπιδοφόρος για μια πολύ υψηλή κατάταξη, ακόμη και για πρωτιά!

Ωστόσο η Ελβετία και η Κροατία φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο.

  • Η Ελβετία με τον Nemo να έχει γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου και Δήμητρας με τον Δία αλλά και ακριβέστατο τρίγωνο Αφροδίτης-Δία, έχει ήδη μια πολύ καλή βάση που φαίνεται να ενεργοποιείται από πολύπλοκους αστρολογικούς παράγοντες. Επίσης ανάμεσα σε πολλά άλλα στοιχεία, ο Ήλιος του στον Λέοντα μαζί με τη Δήμητρα, εναρμονίζονται γεωδαιτικά με την πόλη του Μάλμε όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός.
  • Ο Baby Lasagna, θα δει τη Σελήνη, την ώρα του διαγωνισμού, να πλησιάζει τον Ήλιο του στον Καρκίνο αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Ο Κροάτης φαίνεται να διαθέτει ένα κρυφό υπερόπλο! Είναι η προγενέθλια Νέα Σελήνη του που ενεργοποιείται από Ήλιο, Δία και Ουρανό με τρόπο ιδιαίτερα ισχυρό που τον βάζει σε τροχιά νίκης!

Παρ' όλο λοιπόν που τα αστρολογικά στοιχεία είναι ελλιπή για μια ασφαλή πρόβλεψη, μας δίνουν μια κατατοπιστική εικόνα για την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved