Ολική ηλιακή έκλειψη στον Κριό: Σαν τρελό φορτηγό!

Στις 8 Απριλίου και ώρα 9:20μμ πραγματοποιείται η ολική έκλειψη Ηλίου στις 19ο 24΄ του Κριού

Θανάσης Ματσώτας
Ολική ηλιακή έκλειψη στον Κριό: Σαν τρελό φορτηγό!

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης-έκλειψης, δύο είναι οι βασικοί πλανητικοί σχηματισμοί που εξαιτίας μάλιστα της έκλειψης, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική!

Ο πρώτος περιλαμβάνει τη σύνοδο Ήλιου-Σελήνης-Χείρωνα στον Κριό σε τετράγωνο με τη Δήμητρα από τον Αιγόκερω. Τα εν οίκω… εν δήμω σου λέει αυτός ο σχηματισμός και σε εξωθεί να βγάλεις τα εσώψυχά σου ίσως και με κάποια υπερβολή.

Ο δεύτερος είναι η σύνοδος Άρη-Κρόνου στους Ιχθύς που ανοίγει δύο μέρες μετά και τον νέο συνοδικό κύκλο των δύο πλανητών. Κόντρα ρόλος στον προηγούμενο σχηματισμό, καταπιέζει τα συναισθήματα και αν δεν σε κάνει να εκραγείς, σε βάζει μέσα από ενοχικά συμπλέγματα να στοχοποιείς τον εαυτό σου.

Η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει κυρίως, Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου.

Αν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες και ταυτόχρονα έχεις γεννηθεί τις χρονιές 1958, 1963, 1977, 1982, 1986, 1991, 1996, 2001, 2005 και 2010, τότε αυτή η έκλειψη είναι ακόμα πιο σημαντική για σένα.

Είσαι υπ’ ατμόν, έτοιμος και ανυπόμονος να αδράξεις την ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί! Αυτό που μπορεί να σε κρατήσει πίσω, ίσως επειδή δεν το βλέπεις ή δεν το αξιολογείς όσο θα έπρεπε, είναι το έντονο παρασκήνιο. Ωστόσο, αν δεν το υποτιμήσεις ή αντίθετα δεν εναντιωθείς σκληρά απέναντί του, έχεις πολλές πιθανότητες να το ενσωματώσεις και να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Στην κύρια Αστρική της εκδοχή, η έκλειψη αυτή επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που είναι γεννημένοι λίγο πριν τα μέσα του δεύτερου ή γύρω από τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου και ακόμη περισσότερο αν είναι και τις χρονιές 1942, 1973, 1992 και 2006.

Αν ανήκεις εκεί, συνέχισε τις ονειροπολήσεις, αρκεί να μην τις παίρνεις στα σοβαρά και ακόμη περισσότερο μην προσπαθείς να τις πραγματοποιήσεις με κάθε τρόπο. Εκτός εάν είναι στη… δικαιοδοσία του Ποσειδώνα, δηλαδή γύρω από την τέχνη, τη θεραπεία κλπ. Αν δεν θέλεις, λοιπόν, να βάλεις όρια στο μυαλό και το συναίσθημα, βάλε τουλάχιστον στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου, όταν είναι έτοιμος να ενδώσει σε καταστάσεις με αμφίβολες προοπτικές!

Η δεύτερη Αστρική εκδοχή που είναι και η πιο δύσκολη, επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, γεννημένους από τα μέσα έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου. Εδώ οι αντίστοιχες χρονιές είναι οι 1953, 1962, 1981, 1984, 2000 και 2003.

Είναι η πιο δύσκολη γιατί ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο τη σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο. Παρ’ το απόφαση: οι αλλαγές, μια λέξη που σου φέρνει… αλλεργία, αν ανήκεις στα ζώδια του Σταθερού σταυρού, είναι δεδομένες. Όσο τις απωθείς, τόσο πιο βίαια σου επιβάλλονται!

Σε κοσμικό επίπεδο, η ισχυρή συμμετοχή του Χείρωνα στην έκλειψη σε τετράγωνο με τη Δήμητρα, εντείνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Ενόψει ευρωεκλογών, ο σχηματισμός μιλάει σαφώς για άνοδο των παραδοσιακών, συντηρητικών πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, ειδικά αυτών που τάσσονται ενάντια στη μετανάστευση. Επίσης αστροχαρτογραφικά, το πέρασμα της γραμμής του Άρη πάνω από το Houston, όπου το μεταναστευτικό τείνει να πάρει διαστάσεις «εμφυλίου», μιλάει εύγλωττα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε εκεί!

Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, στις πρόσφατες αποκαλύψεις θα προστεθούν και νέες που κάποιες από αυτές θα σχετίζονται με προσφυγικές δομές ή με ακίνητα πολιτικών προσώπων, έτσι για να δώσουν περισσότερη… ποικιλία στην αναστάτωση του πολιτικού σκηνικού. Στο «μενού» της η έκλειψη, έχει επίσης νομικές διαμάχες, αλλά και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αφορούν κατοικίες ή ολόκληρες οικιστικές περιοχές.

Για την Ουκρανία, η Αστρική εκδοχή της συνόδου Άρη-Κρόνου, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μέσα στον Απρίλιο σύνοδο Δία-Ουρανού, μιλούν για σφοδρή επιτάχυνση των εξελίξεων που θα επιδεινώσουν τη θέση της!

Όσο για το Ιράν, έγραψα τα εξής στην τελευταία παράγραφο του άρθρου για τη σεληνιακή έκλειψη που προηγήθηκε: «Ειδικά για το Ιράν, που μέχρι στιγμής κινείται πιο… διακριτικά, δεν αποκλείω και κάποια επίθεση εναντίον του, είτε άμεσα είτε έμμεσα, που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο και στον κόσμο εκεί». Οι γραμμές του Άρη και του Κρόνου στον χάρτη της ηλιακής έκλειψης που περνούν ακριβώς πάνω από την Τεχεράνη, δείχνουν πως η πρόσφατη επίθεση στο προξενείο του Ιράν, είναι το προοίμιο νέων αντίστοιχων ενεργειών που στοχεύουν στην άμεση εμπλοκή της χώρας και στην κλιμάκωση του πολέμου στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής. Αυτές δεν είναι απαραίτητο να γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ας μην ξεχνάμε πως η έκλειψη είναι σε ισχύ για αρκετούς μήνες μετά και δεν εξαντλείται μόνο στην περίοδο που πραγματοποιείται. Και όλα αυτά σε μια φάση που όλα τα αστρολογικά στοιχεία δείχνουν πως το Ισραήλ είναι σε μια επικίνδυνη εσωτερική περιδίνηση!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved