Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό: Μετά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο!

Την 25η Μαρτίου και ώρα 9πμ πραγματοποιείται η σεληνιακή έκλειψη στις 5ο 7΄του Ζυγού

Θανάσης Ματσώτας
Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό: Μετά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο!

Η Πανσέληνος - έκλειψη Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, πρώτα Κριούς και Ζυγούς και αμέσως μετά Καρκίνους και Αιγόκερους, όχι φυσικά όλους, αλλά αυτούς που έχουν γεννηθεί γύρω από τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου. Η επιρροή αυτή βέβαια θα επεκταθεί μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων εξαιτίας της δεύτερης Αστρικής εκδοχής.

Αν πληροίς κάποιο από αυτά τα κριτήρια και ταυτόχρονα έχεις γεννηθεί σε κάποια από τις παρακάτω χρονιές, τότε η έκλειψη αυτή είναι «κοστούμι» στα μέτρα σου: 1940, 1954, 1959, 1963, 1968, 1973, 1978, 1982, 1987, 1991, 1992, 2001, 2006 και 2010.

Η κύρια Αστρική εκδοχή θα επηρεάσει Ιχθύς, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες που είναι γεννημένοι προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου και αρχές του δεύτερου. Και εδώ οι αντίστοιχες χρονιές είναι 1937, 1956, 1980 και 2011.

Σε μια πρώτη ματιά, αυτή η έκλειψη δεν φαίνεται δύσκολη και πολλοί θα μιλήσουν για την ευνοϊκή συμμετοχή του Πλούτωνα σε τρίγωνο με τη Σελήνη. Η συμμετοχή αυτή είναι πολύ σημαντική, αλλά καθόλου εύκολη για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι πως στην Αστρική του εκδοχή από τον Αιγόκερω, έρχεται σε δύσκολο σχηματισμό Ταυ-τετραγώνου με τα Φώτα! Αυτός ο Πλούτωνας έχει απόλυτη άποψη και ζητά ολοκληρωτικές λύσεις. Αυτό σημαίνει πως είτε το θέλεις είτε όχι, κάποιες σχέσεις, φιλικές, ερωτικές ή επαγγελματικές φτάνουν στο τέλος τους. Το ξεκαθάρισμα θα είναι οριστικό, αμετάκλητο, ίσως και οδυνηρό. Το συναίσθημα γίνεται σκληρό και κυνικό, είτε από εξωτερική πίεση είτε από εσωτερικό αδιέξοδο. Βρίσκεσαι σε μια σημαντική καμπή που μόλις την… καβατζάρεις, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και κυρίως εσύ!

Αυτός ο σχηματισμός του Ταυ-τετραγώνου γίνεται σε μοίρες των Παρορμητικών που, όπως έχω τονίσει πολλάκις, όποτε ενεργοποιούνται, σηματοδοτούν για την Ελλάδα σημαντικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις με μπόλικο παρασκήνιο, δολοπλοκίες και ανατροπές που οι συνέπειές τους έχουν μακροχρόνιο χαρακτήρα. Αποκαλύψεις και συγκαλύψεις σκανδάλων που δεν έχουν τέλος, νέο κύμα ακρίβειας, μυστικές οικονομικές συμφωνίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αλλά και ανακατατάξεις ισχύος και διαμόρφωση «στρατοπέδων» στον χώρο των ΜΜΕ, είναι κάποια από τα δρώμενα που έχει στο μενού αυτή η έκλειψη, με το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό κάτω από τη στήριξη και τις ευλογίες του Πλούτωνα.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο συγκεκριμένος αστρολογικός συνδυασμός δε δίνει δυνατότητες. Δίνει και μάλιστα πολλές που όμως μέσα από την υπερβολή της εκμετάλλευσής τους ή κάποιες… υπόγειες διαδρομές, καταλήγουν αργά ή γρήγορα να γυρίζουν «μπούμερανγκ».

Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη γίνονται κανόνας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Κάποιοι θα τερματίσουν την πολιτική τους καριέρα και οι φιλοδοξίες τους θα κοπούν απότομα ενώ κάποιοι άλλοι θα κάνουν την μεταγραφή-έκπληξη, που θα κλείσει έναν σημαντικό κύκλο ζωής και θα ανοίξει έναν καινούριο.

Οι ίδιες μοίρες ενεργοποιούνται και στον χάρτη της Τουρκίας, ιδίως από τον Αστρικό Πλούτωνα που πιάνει για πρώτη φορά την σημαντική για την Τουρκία 7η μοίρα του Αιγόκερω. Η επεκτατική πολιτική της θα γίνει ακόμη πιο έντονη είτε μέσα από επιθετική και ταυτόχρονα υπόγεια διπλωματία προς όλες τις κατευθύνσεις είτε μέσα από εμπλοκή σε νέα πολεμικά μέτωπα. Σίγουρα πάντως με κάποιο νέο «εφεύρημα» αντίστοιχο του Τουρκολυβικού μνημονίου που προετοιμάζεται καιρό και θα εμφανιστεί ξαφνικά!

Αστροχαρτογραφικά, η γραμμή του Άρη που περνά πάνω από την Υεμένη αλλά και του Κρόνου πάνω από την Τεχεράνη, όχι μόνο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για επάνοδο της ηρεμίας ή τουλάχιστον της πρότερης κατάστασης στην περιοχή αλλά φαίνεται πως ο πόλεμος εκεί, μπαίνει σε νέα δυσκολότερη φάση, με τους μεγάλους «παίχτες» να παίρνουν θέση στις δύο πλευρές. Ειδικά για το Ιράν, που μέχρι στιγμής κινείται πιο… διακριτικά, δεν αποκλείω και κάποια επίθεση εναντίον του, είτε άμεσα είτε έμμεσα που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο και στον κόσμο εκεί.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved