Αντίθεση Άρη - Δία: «Παιχνίδια» με τη φωτιά!

Στις 28 Οκτωβρίου ο Άρης από τον Σκορπιό σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Δία στον Ταύρο

Θανάσης Ματσώτας
Αντίθεση Άρη - Δία: «Παιχνίδια» με τη φωτιά!

Η αντίθεση του Άρη στον Σκορπιό με τον Δία στον Ταύρο θα επηρεάσει κυρίως αυτούς που είναι γεννημένοι στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Αυτή η όψη δεν είναι μια συνηθισμένη αντίθεση. Είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας γιατί πραγματοποιείται τη μέρα της Σεληνιακής έκλειψης!

Οι πλανητικές όψεις που γίνονται κοντά στις εκλείψεις έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική. Η έκλειψη λειτουργεί σαν πυροδότης ή σαν μεγεθυντικός φακός που αυξάνει την ισχύ τους. Οπότε περιμένουμε να δούμε αυτά που εκφράζουν οι όψεις, να πραγματοποιούνται στο μέγιστο βαθμό. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου συμμετέχει και ο Δίας, η υπερβολή είναι δεδομένη.

Η αντίθεση Άρη-Δία έχει σαφώς έναν επιθετικό και πολεμικό χαρακτήρα, ακόμη και τώρα που ο Άρης είναι στο εσωστρεφές ζώδιο του Σκορπιού. Επίσης, σχετίζεται με τη φωτιά και την έκρηξη και αυτό δεν παύει να ισχύει τώρα επειδή ο Άρης βρίσκεται στο στοιχείο του νερού. Οπότε, μπορούμε να περιμένουμε ανάλογα φαινόμενα όπως επίσης πτώσεις αεροσκαφών ή δυστυχήματα στο νερό.

Και φυσικά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις! Άλλωστε το Ισραήλ έχει στον γενέθλιο χάρτη του τους δυο πλανήτες σε τρίγωνο, ενώ η Παλαιστίνη σε εξάγωνο, οπότε και η επιρροή της τωρινής αντίθεσης είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η όψη αυτή υποδηλώνει τόλμη και διάθεση για ρίσκο, με οδηγό, όχι τη γενναιότητα, αλλά την άγνοια κινδύνου!

Με αυτή τη συνθήκη, λοιπόν, μπορείς να γίνεις ο «παίκτης», αλλά υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου και είσαι έτοιμος να τα παίξεις όλα για όλα. Και όλα μπορούν να συμβούν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η πράξη προηγείται της απόφασης, αφού η δράση δεν αφήνει χώρο για σκέψη.

Βέβαια, ο Άρης στο ζώδιο του Σκορπιού απαιτεί έλεγχο των καταστάσεων και δύσκολα θα αφήσει κάτι στην τύχη του Δία. Εκτός αν η ανασφάλεια, η επιθυμία ή η το συναισθηματικό αδιέξοδο έχουν «χτυπήσει κόκκινο»! Εκεί δεν μπορεί να αντισταθεί και δε θα διστάσει να φτάσει στα άκρα, αφού πρώτα ασκήσει τις απαραίτητες ψυχολογικές πιέσεις.

Ειδικά στα χρηματοοικονομικά φρόντισε να μην κάνεις καμιά παρορμητική κίνηση με κίνητρο να «πιάσεις την καλή» μονομιάς. Να θυμάσαι πως τα μεγάλα γρήγορα κέρδη συνήθως προϋποθέτουν υπερβολική έκθεση στον κίνδυνο.

Άλλα αποτελέσματα αυτής της όψης ή κάποια συνέχεια σε τωρινά γεγονότα, μπορεί να δεις και γύρω από τις 27 Φεβρουαρίου 2024. Εκεί πραγματοποιείται το τετράγωνο των δύο πλανητών με τον Άρη από τον Υδροχόο αυτήν τη φορά αλλά σε παραπλήσια μοίρα και ενδυναμωμένο σε κάποιο βαθμό από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 24 του ίδιου μήνα. Η κίνηση του Άρη στην αρχή του Υδροχόου και το τετράγωνο αργότερα, ενεργοποιούν και τη σεληνιακή έκλειψη, αλλά και την αντίθεση των δύο πλανητών της 28η Οκτωβρίου!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved