Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο: Ευτυχία είναι να θέλεις αυτό που κάνεις!

Στις 28 Οκτωβρίου και ώρα 11:24 μμ πραγματοποιείται η μερική σεληνιακή έκλειψη στις 5ο 9΄του Ταύρου

Θανάσης Ματσώτας
Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο: Ευτυχία είναι να θέλεις αυτό που κάνεις!

Η Πανσέληνος - έκλειψη στον Ταύρο θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο, ιδιαίτερα αυτούς πού έχουν γεννηθεί κοντά στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι για τους παραπάνω, αν έχουν γεννηθεί και τις χρονιές 1963, 1966, 1980, 1982, 1985, 1999, και 2004.

Στις βασικές αστρικές της εκδοχές θα επηρεάσει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου και αρχή του δεύτερου δεκαημέρου, ακόμη δε περισσότερο, αν είναι γεννημένοι τις χρονιές 1986,1992, 2000, 2005, 2009, 2011 και 2013.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ήλιο βλέπει απέναντί του τον Δία και τη Σελήνη και αυτή η αντίθεση είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της έκλειψης.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι το «κρυφό» Ταυ-τετράγωνο που δημιουργεί ο αστρικός Κρόνος με τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδιαίτερα βίαιος και εκρηκτικός σε κάθε επίπεδο, με τη μεταφορική και κυριολεκτική σημασία των λέξεων!

Η αντίθεση της Δήμητρας, επίσης, από τον Σκορπιό, με τον Ουρανό, θα φέρει πολλά ξαφνικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στο ελληνικό και διεθνές κοινωνικοπολιτικό τοπίο, με δικαστικές διαμάχες που θα ξεσπάσουν ή θα πάρουν νέα τροπή, αποκαλύψεις, οριστικές διαγραφές και διασπάσεις αλλά και νέες «εμφανίσεις». Δεν το λέω απαραίτητα με την αρνητική έννοια, αλλά, σε αυτήν τη χρονική στιγμή, τίποτα καινούριο δεν μπορεί να σταθεί, καμιά πρωτοβουλία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, χωρίς να στηριχθεί σε μια εξαρτητικής φύσης, οικονομική ή άλλη, συμφωνία.

Όλα αυτά τα στοιχεία της σεληνιακής έκλειψης, όπως και της ηλιακής που προηγήθηκε, συνδυάζονται με τους αστρολογικούς χάρτες πολλών κρατών που εμπλέκονται στη Μέση Ανατολή και μάλιστα όχι με ιδιαίτερα αρμονικό τρόπο. Δεν εννοώ μόνο τα κράτη της περιοχής αλλά και «μεγάλες δυνάμεις» όπως πχ η Γαλλία. Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση εκεί δεν πάει προς εκτόνωση αλλά αντίθετα, χειροτερεύει, με την εμπλοκή σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αρκετών κρατών.

Η Τουρκία, για παράδειγμα, είναι ένα από αυτά και φαίνεται ιδιαίτερα στρυμωγμένη. Όλος αυτός ο δύσκολος σχηματισμός που περιέγραψα παραπάνω «πέφτει» ακριβώς πάνω στον Ήλιο της, στον Σκορπιό και θα την σπρώξει αναγκαστικά, ανεξάρτητα δηλαδή από τους κυβερνητικούς της σχεδιασμούς, να μπει πιο ενεργά στη σύγκρουση, ίσως και απευθείας στο πεδίο της μάχης. Αυτό καταρχάς θα ωθήσει σε ακραίο σημείο τις σχέσεις της με το Ισραήλ, του οποίου η Σελήνη «βάλλεται» εξίσου από την έκλειψη. Άλλωστε και η συναστρία τους δείχνει βαθιές διαφορές που δεν πρόκειται να γεφυρωθούν ποτέ. Υπάρχουν αρκετά σενάρια, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι καλό για την Τουρκία.

Αντίθετα, το ωροσκόπιο του Ιράν δείχνει πιο «ήσυχο». Δεν αποκλείει την εμπλοκή, αλλά με «proxy war» και όχι άμεσα, τουλάχιστον στην πρώτη φάση. Αυτό ακούγεται καθησυχαστικό αλλά δεν θα εμποδίσει την ανάφλεξη να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο στόχος του Ισραήλ είναι η ολοκληρωτική κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της λωρίδας της Γάζας και δύσκολα θα κάνει πίσω!

Η σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού πραγματεύεται το ζήτημα της επιθυμίας σε σχέση με την ικανοποίηση και την ασφάλεια σε πρώτο επίπεδο ή την ολοκλήρωση και την ευτυχία σε ένα δεύτερο.

Ο Ήλιος και ο Άρης από τον Σκορπιό ζωντανεύουν τα ένστικτα και τις επιθυμίες. Ολοκληρωτικά και άκαμπτα, θέλουν, ποθούν, απαιτούν! Ο Δίας απέναντί τους ανάβει το φυτίλι και διογκώνει το πάθος. Θέλεις κάτι πολύ και είσαι διατεθειμένος να φτάσεις στα άκρα για να το αποκτήσεις! Οτιδήποτε εναντιώνεται στην επιθυμία σου, θέλεις να το ισοπεδώσεις και τελικά ή θα το κάνεις εσύ ή θα στο κάνει αυτό.

Από μια άποψη είναι καλή συγκυρία, γιατί αν το καλοσκεφτείς, είναι αρκετά αυτά που επιθυμείς αλλά σπάνια είσαι διατεθειμένος να βάλεις την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να τα αποκτήσεις. Όταν πηγαίνεις προς αυτά, είναι γιατί αυτά σε τραβάνε με τη μαγνητική τους δύναμη και όχι γιατί εσύ προσπαθείς… Και όταν σταματήσει αυτή η έλξη, παραμένει η κούφια επιθυμία. Γιατί δεν σου λείπει μόνο η «απαραίτητη ενέργεια». Σου λείπει κάτι παραπάνω που για να το βρεις, πρέπει να υπερβείς τις δυνάμεις σου!

Άρα το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι πως δεν «θέλεις». Είναι πως δεν έχεις τη δύναμη να «θέλεις»! Αυτή είναι η σκληρή διαπίστωση. Και τώρα βλέπεις την ευκαιρία! Για κάποιο μαγικό λόγο, φλέγεσαι από ακατανίκητη επιθυμία. Μπορείς να «εμψυχώσεις» τον σκοπό σου! Με πιο απλά λόγια να κάνεις αυτό που θέλεις με κέφι και μεράκι.

Αλλά ποιος είναι ο σκοπός σου τελικά; Να πας με τα πάθη σου ή να μετρηθείς με τα πάθη σου; Και στις δύο περιπτώσεις, προϋπόθεση είναι να μην τα χάσεις! Και να μπορείς να δημιουργήσεις «έρωτα» γι αυτό που θέλεις, που επιθυμείς. «Έρωτας», είναι η άλλη λέξη για το κέφι και το μεράκι.

Η δύναμη της επιθυμίας είναι μέτρο για τη δύναμη της ψυχής. Αλλά η ποιότητα της μιας μετράει και την ποιότητα της άλλης. Για να παραφράσω λίγο και τον Τολστόι, «ευτυχία δεν είναι να μπορείς να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να μπορείς να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved