Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό: Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο!

Στις 14 Οκτωβρίου και ώρα 8:55μμ πραγματοποιείται η μη ορατή από την Ελλάδα έκλειψη Ηλίου, στις 21ο 07΄του Ζυγού

Θανάσης Ματσώτας
Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό: Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο!

Φυσικά είναι σημαντική για Ζυγούς και Κριούς αλλά και για τα άλλα δύο ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Καρκίνο και Αιγόκερω, ειδικά γι αυτούς που είναι γεννημένοι προς το τέλος του δεύτερου μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων.

Στην κύρια αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει αυτούς που είναι γεννημένοι περίπου από τα μέσα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι για όσους από του παραπάνω είναι γεννημένοι τις χρονιές 1945, 1951, 1969, 1987, 2004 και 2005.

Στη δεύτερη αστρική της εκδοχή θα «αγγίξει» τους γεννημένους τις τέσσερεις πρώτες μέρες των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού.

Η ειρήνη και η ισορροπία, λέξεις κλειδιά για το ζώδιο του Ζυγού, όπου πραγματοποιείται αυτή η έκλειψη, δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η επίτευξή τους είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας. Η προσπάθεια αυτή περνά πάντα μέσα από την πάλη των αντιθέτων. «Πόλεμος πατήρ πάντων» έλεγε ο σκοτεινός Έλληνας φιλόσοφος, ο Ηράκλειτος.

Η Ελληνική λέξη «Λόγος», που εκφράζει αρμονία και αναλογία, απεικονίζει τέλεια τα ζητήματα του ζωδίου. Αυτή η αρμονία προκύπτει μόνο μέσα από τη διαμάχη η οποία εκφράζεται από το απέναντι ζώδιο του Κριού.

Υπάρχει όμως και μια άλλη οπτική του πολέμου, που σχετίζεται με την πάλη με τα ένστικτα, με τη σκοτεινή μας πλευρά. Αυτή περιγράφεται από το δίπολο Ταύρου-Σκορπιού και έχει άμεση σχέση με αυτήν την έκλειψη για πολλούς λόγους.

Καταρχάς, γιατί εκεί πραγματοποιείται η αμέσως επόμενη αυτής της εκλειπτικής περιόδου, η Σεληνιακή. Κατά δεύτερον, γιατί σε αυτήν είναι ενεργή η παρουσία του Πλούτωνα, από απόσταση μεν, καθόλου ασφαλείας δε. Η βαριά σκιά του ήταν ακόμη πιο ενεργή στην προηγούμενη ηλιακή έκλειψη του Απριλίου του 2023 και δεν πρέπει να ξεχνάς πως οι εκλείψεις συνδέονται μεταξύ τους με πολλούς τρόπους. Τρίτον, η παρουσία του Άρη και της Δήμητρας στον Σκορπιό.

Στο παιχνίδι μπαίνουν ο Δίας και ο Ουρανός στην αστρική τους εκδοχή. Ο πρώτος έρχεται απέναντι από τα Φώτα, και ο δεύτερος σχηματίζει «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα.

Ο εκρηκτικός αυτός συνδυασμός είναι δύσκολα διαχειρίσιμος και βλέπει τον Ήλιο και τη Σελήνη στον Ζυγό, όπως ο Δρακουμέλ τα Στρουμφάκια: ωσάν μεζεδάκια έτοιμα προς βρώση!

Τα στοιχεία του Σκορπιού αθροιστικά, βάζουν έναν ολοκληρωτικό, υπόγειο και μηδενιστικό τρόπο σκέψης, ο Ουρανός απαιτεί άμεσες και βίαιες αλλαγές και ο Δίας δίνει σε όλο αυτό τεράστιες διαστάσεις!

Αν ανήκεις στα προαναφερόμενα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, σαφώς θα επωφεληθείς από αυτό το «Guest» του Δία που θα εμφανιστεί μπροστά σου με τη μορφή ενός έρωτα ή έστω ενός προσώπου που σε συνδράμει αλλά και με μια γενικότερη εύνοια που μεγαλόψυχα όσο και απρόσμενα, θα σου δώσει.

Ωστόσο σε κοινωνικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Σε κάθε επίπεδο όμως, ατομικό ή κοινωνικό, το θέμα όλου αυτού του συνδυασμού και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, είναι το εξής: Τι εμποδίζει τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων να λειτουργήσουν μαζί, να συνεργαστούν; Τι είναι αυτό που τις σαμποτάρει παντού και πάντα και δημιουργεί μια αρνητικότητα που αργά ή γρήγορα φέρνει το τέλος σε κάθε δημιουργική προσπάθεια συνεργασίας; Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα μπορείς να ανακαλύψεις το νόημα αυτής της έκλειψης, να κατανοήσεις το τόσο αντίθετο στο θεωρητικά ειρηνικό ζώδιο του Ζυγού, σκηνικό της βίας που τη συνοδεύει και να αξιοποιήσεις δημιουργικά αυτό το δυναμικό.

Η αμοιβαία υποδοχή του Ερμή στον Ζυγό με την Αφροδίτη στην Παρθένο, δίνει μια επιπλέον δυνατότητα συζητήσεων, διαπραγματεύσεων και πολιτικών ελιγμών, αλλά όχι με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο και όχι για μεγάλο διάστημα, αφού κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μετακινηθεί έστω και ελάχιστα από τις αρχικές του θέσεις.

Σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο θα δούμε λοιπόν την «Κριαρίσια», επιθετική πλευρά του Ζυγού. Η ανάγκη για ειρήνη και ισορροπία πάει περίπατο, αφού δεν φαίνεται καμιά ελπίδα εκτόνωσης.

Η αντίθεση της Δήμητρας από τον Σκορπιό με τον Δία θα διογκώσει την προπαγάνδα από όλες τις πλευρές με έμφαση στην ειδησεογραφία του τρόμου και εμφανίσεις από το «dark web».

Η έκλειψη και η κίνηση του Άρη στον Σκορπιό θα εντείνει τις μάχες στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, αυτό είναι το προδόρπιο, καθώς η σεληνιακή έκλειψη που έρχεται στο τέλος του μήνα, κάνει ακόμα πιο έκρυθμη την κατάσταση, με αποκορύφωμα την Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου που τη φτάνει στα άκρα και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή…

Στο «στόχαστρο» αυτής της ηλιακής έκλειψης βρίσκονται επίσης ο Νίγηρας, η Κούβα, το Μαϊάμι, η βορειοδυτική πλευρά της νότιας Αμερικής, δηλαδή η Κολομβία, το Περού, το Εκουαδόρ και ο Παναμάς.

Για την Ελλάδα, η έκλειψη σε ακριβές τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα και τον αστρικό Ήλιο, θα φέρει εντάσεις σε εργασιακά θέματα, απεργιακές κινητοποιήσεις, πιθανό ατύχημα σε εργοτάξιο ή στη θάλασσα και αλλαγές στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved