Ορθόδρομος Ερμής στην Παρθένο: Η σκέψη είναι δράση σε πρόβα

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Ερμής καθώς κινείται στην Παρθένο, γυρίζει πάλι σε ορθόδρομη τροχιά

Θανάσης Ματσώτας
Ορθόδρομος Ερμής στην Παρθένο: Η σκέψη είναι δράση σε πρόβα

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς τους βαρβάρους; Οι δικαιολογίες τελειώνουν! Δεν έχεις καμιά να αντιτάξεις που δεν συνεννοήθηκες σωστά, που πήγες καθυστερημένος στο ραντεβού, που έσπασες το πιατάκι από το καλό σερβίτσιο, ιερό κειμήλιο της θείας από την Αμερική στη μανούλα σου!

Βέβαια, θα παρασυρθείς από τα πανηγύρια στα κανάλια για το τέλος του τρισκατάρατου ανάδρομου και θα νομίζεις πως τη γλύτωσες. Όχι ακόμα! Υπάρχει και ένα πονηρό διάστημα που, αν και ορθόδρομος, θα συνεχίσει να κάνει τα… ανάδρομα χουνέρια του. Θεωρητικά, αυτό το διάστημα είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά όμως, για να σε καθησυχάσω, θα είναι μέχρι να πάρει τα πάνω του και να επιταχύνει, δηλαδή μέχρι τις 19-20 Σεπτεμβρίου. Οπότε κάνε λίγη υπομονή ακόμα, αν δεν αντέχεις τη δημιουργική «τρέλα» του!

Τώρα λοιπόν που ορθοδρομεί, ήρθε η πραγματική στιγμή να οργανωθείς. Διότι όπως σου εξήγησα και στο άρθρο για τον ανάδρομο Ερμή στην Παρθένο, ο πραγματικός του ρόλος σε συνδυασμό και με άλλους αστρολογικούς παράγοντες, σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο, ήταν να σου αποδιοργανώσει τη λογική, δηλαδή, τον συνηθισμένο τρόπο που σκέφτεσαι, τις δομές του μυαλού σου ή για να γίνω πιο κυνικός, τις αυτόματες και συνηθισμένες διαδρομές που ακολουθεί η «σκέψη» και η αντίληψή σου, μέσα από τα νευρικά πλέγματα και τελικά εκεί που νόμιζες πως τα έχεις κάνει στην εντέλεια, καταλήγουν όλα να γίνονται για σένα χωρίς εσένα…

Γιατί; Γιατί όπως έχει πει και ο Νίτσε, «οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας. Πάντοτε σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες»! Αν, λοιπόν, αποδιοργάνωσες το μυαλό σου επιτυχώς, τώρα θα έχεις την ευκαιρία για μια εξίσου δημιουργική ανασύνθεση!

Να σου δώσω όμως και μερικά πρακτικά παραδείγματα, γιατί καλός ο Νίτσε, αλλά εσένα το μυαλό σου είναι στη Νίτσα που έφυγε με τον ανάδρομο για να μείνει λίγο μόνη και να σκεφτεί, οπότε αν αναθεώρησες ή ξεκαθάρισες κάποια πράγματα, αναπτερώνονται οι ελπίδες σου να ξαναγυρίσει.

Τα εμπόδια, παραδείγματος χάριν, που μπορεί να βρήκες σε ένα επαγγελματικό project, σε ανάγκασαν να αλλάξεις πορεία, που σημαίνει ουσιαστικά πως άλλαξες στάση απέναντι στα πράγματα. Ή σε άλλη περίπτωση, αν πήρες διαισθητικά την απόφαση να ανοίξεις μια επιχείρηση ή να κάνεις ένα επαγγελματικό βήμα, ίσως και ενάντια στις πιθανότητες, τότε έπραξες σωστά! Τώρα έρχεται η στιγμή της οργάνωσης και της λογικής που είναι τα εργαλεία σου για να ξεκινήσεις και να διευθετήσεις όλα τα πρακτικά ζητήματα που ακολουθούν αυτήν την απόφαση. Κάθε νέα «διαδρομή» που αντιλήφθηκες διαισθητικά, ή μέσα από μη συνηθισμένους τρόπους σκέψης, έχει πολλές πιθανότητες να είναι η σωστή! Τώρα όμως, κάνεις την διαίσθηση στην άκρη και επιστρατεύεις την ανάλυση, την κριτική σκέψη, τη σημασία στη λεπτομέρεια και με αυτά, ολοκληρώνεις το έργο.

Γιατί «η σκέψη είναι δράση σε πρόβα» όπως είπε και ο Σιγισμούνδος Φρόιντ.

Ορθοδρόμησον εν ειρήνη τέκνον!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved