Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Η λογική δεν είναι το φάρμακο!

Πραγματοποιείται στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 4:40πμ στις 21ο 58΄της Παρθένου

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Η λογική δεν είναι το φάρμακο!

Θα επηρεάσει τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή, Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη και Ιχθύς, ειδικά αυτούς που έχουν γεννηθεί στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 22η μοίρα των Μεταβλητών.

Στην πρώτη αστρική της εκδοχή, θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί από τα μέσα έως το τέλος του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού σταυρού.

Αυτή η Νέα Σελήνη θα είναι ακόμη περισσότερο σημαντική, αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες και ταυτόχρονα έχεις γεννηθεί τις χρονιές 1936, 1951, 1952, 1955, 1971, 1974, 1999 και 2002.

Στη δεύτερη αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει το τέλος του πρώτου και την αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Μεταβλητού σταυρού. Σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε μια δυσαρμονική εμπλοκή της Νέας Σελήνης με Άρη, Κρόνο και Ουρανό που… μυρίζει μπαρούτι, ειδικά αν έχεις γεννηθεί στην Παρθένο ή στους Ιχθύς. Το ίδιο ισχύει και αν είσαι Δίδυμος-Τοξότης, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αν αντέξεις τους κραδασμούς και αποφύγεις τις αυτόματες και απερίσκεπτες αντιδράσεις, έχεις τη δυνατότητα να τιθασεύσεις και να αξιοποιήσεις υπέρ σου όλο αυτό το δυναμικό. Το «κλειδί» είναι να καταφέρεις να δεις και κατόπιν να δείξεις την απαραίτητη γενναιότητα, για να αποδεχτείς την πραγματική αιτία της αντίδρασής σου και να μην κρυφτείς πίσω από το «δίκιο» σου, εξ αιτίας της αφορμής που την προκάλεσε!

Αυτή η Νέα Σελήνη έχει άμεση σχέση με την Πανσέληνο που προηγήθηκε πάλι στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Ουσιαστικά έρχεται ως εξέλιξη των θεμάτων που πραγματεύτηκε η Πανσέληνος και -γιατί όχι;- να δώσει και ευκαιρίες.

Εκεί, η Σελήνη από τους Ιχθύς ερχόταν ως αντίπαλο δέος του Ήλιου στην Παρθένο αλλά η καθοριστική παρουσία του Κρόνου δίπλα της και του αστρικού Άρη πάνω στον Ήλιο έκανε την Πανσέληνο ιδιαίτερα πιεστική. Και αυτό γιατί ουσιαστικά έριχνε το βάρος προς την πλευρά της Παρθένου, συμπιέζοντας το «Ιχθυακό» κομμάτι, δηλαδή τη διαίσθηση, τη φαντασία, το συναίσθημα.

Τώρα, σε αυτήν τη Νέα Σελήνη, το Ιχθυακό χαρακτηριστικό κάνει πάλι ισχυρή την παρουσία του, με τον Ποσειδώνα απέναντι από τα Φώτα. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως ο αστρικός Ποσειδώνας είναι πάνω στον Κρόνο και συμμετείχε έμμεσα και στην Πανσέληνο. Αλλά και τώρα ο Κρόνος έρχεται πάλι από την «πίσω πόρτα», αφού είναι σε «κρυφή» αντίθεση με τις αστρικές θέσεις των Φώτων.

Ο Κρόνος εκεί, δεν περιορίζει μόνο τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Λειτουργεί και διαφορετικά. Σε βάζει να χρησιμοποιείς αρνητικά τη φαντασία, μέσα από πεσιμιστικές σκέψεις ή σενάρια που σε οδηγούν σε έναν ψεύτικο λαβύρινθο, από τον οποίο όμως δύσκολα μπορείς να βγεις. Και αυτό οδηγεί σε συμβιβασμούς και παραχωρήσεις που ο Ποσειδώνας, ο οποίος, πέρα και πάνω από όλα, είναι ιδεολόγος, δεν επιτρέπει!

Έχουμε λοιπόν ένα παρόμοιο αστρολογικό σκηνικό αλλά με μια σημαντική προσθήκη: τον σχηματισμό ενός «χαρταετού» που συμμετέχουν ο Ποσειδώνας, ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας. Από κοντά στον Ουρανό, ο Δίας και οι δύο σε τρίγωνο με τα Φώτα, όπως επίσης και ο Πλούτωνας.

Εδώ κρύβεται η ευκαιρία!

Γιατί η Κρόνια επιρροή και η δυσαρμονική θέση του Ποσειδώνα πριμοδοτούν, ως λύση ή διαχείριση, μια στάση που θα τείνει στην Παρθένο, δηλαδή, στην επιστράτευση της συνέπειας, της μετριοπάθειας και της λογικής. Όχι! Αυτό το υπαγορεύει η λογική και η λογική δεν είναι το φάρμακο. Άλλωστε η συνέπεια είναι το καταφύγιο όσων δεν έχουν φαντασία όπως έχει πει και ο Oscar Wilde. Δεν είναι ο περιορισμός της φαντασίας η λύση. Είναι η διοχέτευσή της στο όραμα, στο «αδύνατο»!

Η φαντασία είναι καταστροφική, όταν δεν μπορεί να δημιουργήσει μια νέα αντικειμενική πραγματικότητα. Η πραγματική επιτυχία είναι προϊόν των ανθρώπων που τόλμησαν να την φανταστούν και έμειναν πιστοί στο όραμα, ακόμη και όταν το σύμπαν συνωμοτούσε εναντίον τους. Και σε αντίθεση με αυτά που λέει ο Paulo Coelho, σχεδόν πάντα αυτό κάνει! Ιδιαίτερα όταν πας να ξεφύγεις από το «μαντρί» της συνήθειας. Γιατί στη δράση υπάρχει αντίδραση και αυτό είναι νόμος της φύσης. Και όταν κάτι το θέλεις πολύ και το σύμπαν σε κοντράρει, σου δίνει μια δυνατότητα να το θέλεις περισσότερο, άρα και να το αποκτήσεις!

Με όλα εναντίον σου λοιπόν, ψάχνεις την ευκαιρία. Και αυτήν την ευκαιρία, έρχονται τώρα να σου προσφέρουν ο Δίας και ο Ουρανός. Σου δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστείς, να τολμήσεις και να διοχετεύσεις δημιουργικά τη φαντασία σε πράξεις, ενώ ο Πλούτωνας σου χαρίζει το αλάθητο ένστικτο να αντιλαμβάνεσαι τη σωστή κατεύθυνση και τον στόχο!

Σημαντική είναι και για την Ελλάδα αυτή η Νέα Σελήνη, αφού συνδέεται με πολλούς τρόπους με τον χάρτη της χώρας. Το βασικότερο είναι πως «πέφτει» ακριβώς πάνω στο γενέθλιο ταυ-τετράγωνο Σελήνης-Αφροδίτης-Δεσμών της Σελήνης. Και πώς να μην είναι σημαντική, αφού πέρα από οτιδήποτε άλλο, μέσα στο χρονικό πλαίσιο επιρροής της, γίνονται εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουν πολλές εκπλήξεις!

Συνδέεται επίσης αρκετά και με το ωροσκόπιο της Κύπρου.

Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση του Άρη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα της φύσης του πλανήτη, δηλαδή, ατυχήματα, καταστροφές ή βίαιες ενέργειες, που μπορεί μάλιστα να ξεκινήσουν και λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση αυτής της Νέας Σελήνης.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved