Νέα Σελήνη στον Καρκίνο- Αναζητώντας τη συναισθηματική δύναμη

Πραγματοποιείται στις 17 Ιουλίου και ώρα 9:32μμ στις 24ο56΄του Καρκίνου

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στον Καρκίνο- Αναζητώντας τη συναισθηματική δύναμη

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού. Πρώτα Καρκίνους και Αιγόκερους και ακολουθούν Κριοί και Ζυγοί, ειδικότερα αυτοί που έχουν γεννηθεί στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στην 25η μοίρα αυτών των ζωδίων. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι αυτή η Νέα Σελήνη, αν όλοι οι παραπάνω έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1948, 1962, 1967, 1981, 1986, 2000 και 2005.
Στις Αστρικές της εκδοχές θα επηρεάσει πάλι τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού αλλά τους γεννημένους στις πρώτες επτά ημέρες.

Η βαριά σκιά του Πλούτωνα απέναντι από τα Φώτα καθορίζει αυτήν τη Νέα Σελήνη. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει πια αφού η ισχυρή παρουσία του δεν μας είναι καθόλου άγνωστη τα τελευταία χρόνια σε πολλά «φεγγάρια» αλλά και εκλείψεις και μάλιστα υπό δυσκολότερες αστρολογικές συνθήκες.
Ας δούμε λοιπόν καταρχάς τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ταυτόχρονα πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.

  • Ο Ήλιος και η Σελήνη από τον Καρκίνο βάζουν το θέμα της συναισθηματικής ανταπόκρισης με κάθε τρόπο. Αυτό το «με κάθε τρόπο» είναι το «κλειδί» του ζωδίου! Σημαίνει πως η ικανοποίηση έρχεται είτε μέσα από χάδια, αγκαλιές και λόγια αγάπης είτε μέσα από καυγά με οποιαδήποτε αφορμή. Σε κάθε περίπτωση έχει επιτευχθεί το ζητούμενο: η ανταλλαγή συναισθήματος!
    Το βάρος του Πλούτωνα μπορεί να οδηγήσει ακόμα παραπέρα, σε μελαγχολικές ή καταθλιπτικές καταστάσεις.Έχουμε την πρώτη περίπτωση της ευχαρίστησης μέσα από ένα δημιουργημένο «πονόσωμα» που συντηρείται με κάθε τρόπο. Αυτό έχει χτιστεί σε βάθος χρόνου, πιθανότατα από την παιδική ηλικία και εκδηλώνεται με κάποια αφορμή. Εδώ μπαίνει και η ισχυρή παρουσία του Χείρωνα σε τετράγωνο με τα Φώτα, που ενισχύει όλα όσα πραγματεύεται η θέση τους στον Καρκίνο, ξεσηκώνοντας παιδικές μνήμες και τραύματα.
  • Στην άλλη περίπτωση, το ζητούμενο του Πλούτωνα είναι ο έλεγχος των συναισθημάτων μέσα από πειθαρχία και σκληρότητα και αυτό κάποιοι το αποκαλούν αυτοέλεγχο, αυτοπεποίθηση ή συναισθηματική δύναμη. Είναι όμως;
    Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο αντίδρασης σε μια δυσάρεστη κατάσταση είτε προέρχεται από μέσα είτε οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε αντίδραση και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Αυτή είτε τείνει να αναχαιτίσει το συναίσθημα είτε να το μετατρέψει από αρνητικό σε θετικό. Για το πρώτο έχω να πω πως είναι ευκολότερο να αναχαιτιστεί βαλλιστικός πύραυλος με σφεντόνα. Εδώ βάζει το χεράκι του και ο Άρης σε σκληρή αντίθεση και αντιπαραλληλία με τον Κρόνο που εκφράζει τον φόβο απέναντι στο συναίσθημα και την οδύνη που αυτό συνεπάγεται.
    Για το δεύτερο δεν θα πω πολλά. Θα βάλω μόνο ένα ερώτημα: θετικό είναι το συναίσθημα που μας δίνει ευχαρίστηση;
  • Ωστόσο προκειμένου να διαχειριστούμε το βαρύ φορτίο αυτής της Νέας Σελήνης, υπάρχει και μια άλλη διαδρομή. Ίσως δυσκολότερη και περίτεχνη αλλά είναι αυτή που δίνει μια ολιστική λύση. Η αποδοχή της οδύνης, η αναγνώριση και η υπέρβαση του φόβου να την αντιμετωπίσουμε, είναι η αρχή στην αναζήτηση μιας πραγματικά δυνατής συναισθηματικής στάσης!
    Και εδώ μπαίνει στην σκηνή ο Ποσειδώνας σε τρίγωνο με τα Φώτα. Δια μέσου της δικής του μαγικής δύναμης, μπορούμε να αφουγκραστούμε νέα συναισθήματα, νέες δυνάμεις και δυνατότητες να αναδύονται μέσα από αυτήν την αποδοχή, όπως η αγάπη, η συγχώρεση, η προσφορά, η ενότητα.
    Είναι μια πραγματικά μαγική πράξη!
    Είναι μαγική γιατί μας πάει σε άλλο επίπεδο και ικανοποιεί όλα τα «αφεντικά» αυτής της Νέας Σελήνης. Τον Πλούτωνα που απαιτεί τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση, για να μην σπείρει τη χειριστικότητα, τα πάθη, τις σκοτεινές σκέψεις. Τον Χείρωνα που ζητά σταθερές βάσεις σε μια δυνατή προσωπικότητα με ισχυρό εσωτερικό κέντρο βάρους για να είμαστε αδιαπέραστοι από εξωτερικές κριτικές και να μην καταφεύγουμε σε συναισθήματα ασφάλειας αντίστοιχα με αυτά που έχει ένα πρόβατο στο μαντρί λίγο πριν το Πάσχα. Και τον Ποσειδώνα που αναζητά τη μετουσίωση μέσα από ένα μυστικιστικό δρόμο που μόνον αυτός ξέρει για να μην μας οδηγήσει στην αυτολύπηση και τη φαντασίωση που επίσης πολύ καλά ξέρει.
  • Σε κοινωνικό επίπεδο θα έχουμε νέα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ή και γενικότερης, ανακίνηση εθνικών θεμάτων, ισχυρότερη παρουσία συντηρητικού λόγου στην πολιτική σκηνή και σε κοινωνικά θέματα που θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις και διαμάχες.
    Οι Φιλιππίνες και η Βραζιλία είναι στην πρώτη γραμμή επιρροής αυτής της δύσκολης Νέας Σελήνης, ενώ αναμένω νέα φάση επεισοδίων ανάμεσα σε Σερβία-Κόσοβο όπως επίσης και αναζωπύρωση του μετώπου Συρίας-Ιράκ που εξαιτίας της Ουκρανίας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.
    Υπάρχουν πολλοί αστρολογικοί παράγοντες που υποδηλώνουν ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις για την Ελλάδα. Θα αναφέρω μόνο τρεις από αυτούς που βρίσκονται στον χάρτη αυτής της Νέας Σελήνης. Καταρχάς είναι -αστροχαρτογραφικά- η γραμμή του Ερμή που περνά πάνω από το Αιγαίο. Αυτή σε συνδυασμό με την Δήμητρα στην 8η μοίρα του Ζυγού μιλούν για διαπραγματεύσεις με σκοπό την ειρηνική εξεύρεση λύσης με κάθε τρόπο και μέσον. Ωστόσο το τετράγωνο του Πλούτωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης στην Αστρική του εκδοχή, καταλαμβάνει την κρίσιμη για την Ελλάδα 6η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων που σχετίζεται με αδιαφανείς διαδικασίες και όποτε ενεργοποιείται, οδηγεί τη χώρα σε νέο status quo, όχι πάντα αρνητικό και όχι αποκλειστικά αρνητικό αλλά πάντα μέσα από επώδυνες διαδικασίες!

    Διάβασε επίσης:
  • Ιούλιος 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τους πλανήτες και τα ζώδια
  • Supermoon-Πανσέληνος στον Αιγόκερω: Σε αυτά τα ζώδια μοιράζει ευκαιρίες
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved